nceki balk :: Sonraki balk  
Yazar Mesaj
gizliozne



Kayt: 31 Ekm 2008
Mesajlar: 141

MesajTarih: Sal Ksm 11, 2008 7:46 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

O Yüce Makam'dan Dualarýnýzýn Kabulu Dileðiyle..

Kur’an-ý Kerim ayetlerinde pek çok kere, Allah’a gönülden teslim olan kullar olarak dua etmek ve Allah’ýn yüceliðini ifade etmek emredilmiþtir. Dua mana itibariyle çaðýrmak, seslenmek, istemek; yardým talep etmek gibi anlamlara gelmektedir. Dua kulun Allah’a olan bir yöneliþidir. Dua kul üzerinde psikolojik manada bir rahatlama, huzur ve gönül tatmini doðurur. Duada Allah ile kul arasýnda bir vasýta yoktur. Kul, Yaratanýna halini arz eder ve niyazda bulunur. Bu yüzden kul açýsýndan dua etmek oldukça önemli bir ibadettir.
Bizim için gerçek manada neyin hayýrlý olacaðýný sadece Allah bilmektedir. Bizim zahiren hayýr gördüðümüz ve istediðimiz bir þey aslýnda hayýrlý olmayabilir. Bu durum pek çok insanýn baþýna gelmiþ ve gelmekte olan bir husustur. Bu yüzden Allah bazen bizim için hayýrlý olmayacak bir þeyi nasip etmediði gibi hayýrlý olacak olsa da kulunu sabýr imtihanýna tutmak için de nasip etmeyebilir. Tüm bunlardan dolayý dua etmekte ve Allah’a gönülden baðlanmakta ýsrarlý ve samimi olmak gerekmektedir. Olaya dua ettim ama kabul olmadý þeklinde yaklaþmak bir mümine yakýþan tavýr deðildir. Her þeyde hayýr aramak ve tatmin olmak en doðru olanýdýr. Duanýn samimiyet içerisinde ve ne söylendiðinin bilinerek yapýlmasý amacýna daha uygun olacaktýr.
Allah kullarýný bazen türlü imtihanlarla zorluk ve sýkýntýlarla sýnar. Bazen de insanlar bu dünya hayatýnda yapmýþ olduklarý birtakým hatalarýn bedelini öderler. Her ne durumda olunursa olunsun Allah’tan yardým dilemeyi ve Allah’a yönelmeyi hayatýn temel prensibi edinmek gerekir. Kul Allah’a dayanýr ve güvenirse ve gerçek dost olarak sadece Allah’ý bilirse mutlaka yardým görecektir. Ancak pek çok kiþide görüldüðü gibi Allah’ý sadece zor zamanlarda hatýrlamak ve çaresiz kalýndýðýnda O’na dua etmek yanlýþ bir tutumdur. Zorda ve çaresiz kaldýðý anlarda Allah’a yakaran sonra sýkýntýsý giderildiðinde tekrardan eski hayatýna dönerek Allah’ý adeta unutan pek çok örnekle karþýlaþýrýz. Bu gibi örnekler tekrardan çaresiz kalana kadar Allah’ý hiç düþünmez ve hatalardan uzak durmazlar. Oysa kulun Allah’a muhtaç olmadýðý tek bir an dahi yoktur ki kul sadece ihtiyaç duyduðu zaman Allah’a yönelsin.
Dualar gönülden ve samimi bir biçimde yapýldýðýnda Allah mutlaka en olumlu ve güzel bir biçimde cevap verecektir. Dualarda dünyevi maddi isteklerden çok hem bu dünya hayatýnda hem de ahirette hayýrlý iman ve ihlâs sahibi kullardan olunmasýnýn dilenmesi ve Allah’ýn bize sunmuþ olduðu sayýsýz nimet ve imkândan dolayý þükredilmesi daha uygun bir tutum olacaktýr. Ýstenilen mal ve mülk þayet kiþiyi bu dünya hayatýnda saptýracak ve azgýnlýk yapmasýna sebep olacaksa böyle bir kiþi için sahip olduðu ve olacaðý malýn þerden baþka bir tarafý bulunmamaktadý r. Kula düþen Allah’a gönülden baðlanarak dua etmektir. Neyin hayýrlý olduðu ya da neyin nasip olacaðý sadece Allah’ýn bilgisindedir.

“Þayet kullarým, sana benden sordularsa, gerçekten ben çok yakýnýmdýr. Bana dua edince, duacýnýn duasýný kabul ederim. O halde onlar da benim davetime koþsunlar ve bana hakkýyla iman etsinler ki, doðru yola gidebilsinler. ” Bakara Suresi Ayet 186
_________________
Diyeceklerim var,bende ahkam kesmek istiyorum..
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder
nceki mesajlar gster:   

Yeni balk gnder   Bala cevap gnder    Yeþilalan & Baltacýlý Köyleri Forum Forum Ana Sayfa -> Dini Konular Tm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)


 
Gei Yap:  
Bu forumda yeni balklar aamazsnz
Bu forumdaki balklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz deitiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsnz

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group. Trke eviri: phpBB Trkiye
Tasarm : Mahmut ZDEMR