nceki balk :: Sonraki balk  
Yazar Mesaj
ishak_hoca



Kayt: 27 Au 2007
Mesajlar: 491

MesajTarih: Sal Arl 30, 2008 3:37 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

MERHABA.

Güzel sitemizin Güzel Simalarý,

Bu sohbetimizde Yýlbaþý kutlamalarý konusunu ,ÝSLAM DÝNÝ kaynaklarýna göre inceleyeceðiz.
Yýlbaþý kutlamalarý Çok iyi bilirizki!
Noelbaba ,çamaðaçlarýný kesip süsleme, sabahlara kadar ýçký,kumarve deðiþik etkinliklerle ,hiçte yeniyýla saðlýklý bþlamayla ilgisiolmayan,tamamenhýristiyan lýðin özenti halinin dünyaya yansýmasýdýr.
Bizim dinimizde isegeçen yýlýn neresinde kar neresinde zararedildiði incelenip yeni yýlda nasýl karlý hayata geçebiliriz Plan proje si hazýrlanmasý þeklinde ailevi ve toplumsal faaliyetiçinde olmamiz gerekir.
ÞÝMDÝ: Kuran . sünnet ve otoriter alimlerimize göre nasýl yapacaðimýzi kaynaklarýndan bakalým.
Yýlbaþý münasebetiyle Hindi alýp satma, tebrikleþme, tebrik satma, yýlbaþý programlarý için sipariþ edilen davetiye, kart, poset vb. imal etme ve dahil olmak , seyretmek caiz midir?
Bu meseleyi iyi kavrayabilmek için önce þu ayet ve hadisleri gözönüne getirmek gerekir
1. "Iyilik ve takva konusunda yardýmlaþýn, günah ve haddi aþmada yardýmlaþmayýn ve Allah'tan korkup sakýnýn..." (K. Mâide (5) 2. )

2. "Zulum yapanlara en ufak meyil göstermeyin, yoksa size ateþÝ dokunur. sizin Allah'tan baþka velileriniz de yoktur sonra yardým da göremezsiniz. (K.Hûd (ll) 113.)

3. "O (Allah) size Kitapta : " Allah'ýn ayetlerine küfredildiðini ve onlarla alay, edildiðini iþittiðinizde, onlar bir baþka söze geçip dalýncaya dek onlarla oturmayýn, yoksa siz de onlar gibi olursunuz" diye indirdi. Doðrusu Allah münafýklarýn da, kâfirlerin de tümünü cehennemde toplayacaktýr". (K. Nisâ (4) 140. ) Buraya kadar olanlar ayet mealleridir. Konuyu baþkalarýna benzeme noktasýndan ele alan sayýlamayacak kadar hadis-i þerifler vardýr. Bunlardan birinin mealini vermekle yetinebiliriz :

4. "Kim herhangi bir gruba benzeþirse o da onlardandýr ".(Ebu Davûd, Libas 4; Müsned N/50.) Özellikle bu hadis-i þerif çok önemli psiko-sosyal gerçeklere iþaret eder. Þekli benzeþmenin sonuçta itikadý benzeþmeye götüreceðini anlatýr: Ibn Haldun da konuyla ilgili olarak önemli tarihi gerçeklere parmak basmakta;
Magluplarýn galipleri taklid etme psikolojisi yaþadýklarýný anlatýr. (Ibn Haldun, Mukaddime (trc.) I/374-75.) Sonuç þudur: Insan ancak sevdýðýný, takdir ettiðini ve büyük gördüðünü taklit eder. Þekli taklit itikadi taklide götürür. Bu ilmi gerçeðe de dikkat çektikten sonra genel bir fýkhî kaideyi hatýrlatýp, mesele hakkýnda alimlerimizin istinbatlarýný (bir kýsmýný verdiðimiz naslardan çýkardýklarý hükümleri) nakledeceðiz. Ittifakla kabul edilen bu fýkhý kaide þudur:
"Müslümanýn, bir baþka dinin þiarý (alameti farikasi) olan bir fiili kendi ihtiyarý ile yapmasý küfürdür. islam fýkhý ansiklopedisi,taklid.
Fetevai hindiyye ,küfre riza. Ýmamiazam ,itikad.
Bunagöre televizyondaki kutlamalara katýlmak Piyango bileti almak ha vurdi havuruyorgibi duygularla oyalanmak, sipor toto ,loto , HERTÜRLÜ KUMAR VE ÞANS OYUNLARI ayni derecededir.
Negüzel sitemiz var . Gezinmek, dostlarla görüþmek, Ailece hasbihal etmek, Komþularla muhabbetleþmek, Ýyi dileklerimizi birbirimize iletmek gibi güzel hayat bencede akýllý , Dinimize ve örf adetlerimize baðlý olmanýn enbüyük kanýtýdýr.
Mevlam cümlemize saðlýklý mutluve umut dolu güzel hayat nasýp eylsin


En son ishak_hoca tarafndan Sal Arl 30, 2008 9:10 pm tarihinde deitirildi, toplam 1 kere deitirildi
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder AIM Adresi MSN Messenger
ishak_hoca



Kayt: 27 Au 2007
Mesajlar: 491

MesajTarih: Pr Oca 01, 2009 6:48 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

AMAN ALLAH IM;
Bi taraftan israil in . filistin müslümanlarýný katliamini kýný yoruz .Öbür taraftan israil ve israillilerin yaymakta olduðu yýlbaþý kutlamalarýna ya sessiz yada kýsmen de olsa kapýlýyoruz. Allah ým bütün müslümanlara Peygamber ve kuran ýn ihlas þuurunu hayatýmýza rehber eyle .
Not deðerli ziyaretciler Yýlbaþý kutlamalarý ilýe ilgili yazýmýza yorum yazýlmadý rahatsýzlýk oluþturmuþ sa sile bilirim karar sizin.
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder AIM Adresi MSN Messenger
nceki mesajlar gster:   

Yeni balk gnder   Bala cevap gnder    Yeþilalan & Baltacýlý Köyleri Forum Forum Ana Sayfa -> Dini Konular Tm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)


 
Gei Yap:  
Bu forumda yeni balklar aamazsnz
Bu forumdaki balklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz deitiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsnz

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group. Trke eviri: phpBB Trkiye
Tasarm : Mahmut ZDEMR