nceki balk :: Sonraki balk  
Yazar Mesaj
myefsane



Kayt: 03 Arl 2006
Mesajlar: 2240

MesajTarih: Pts Oca 05, 2009 12:02 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

1.HADÝS:

Rasulullah (sav) þöyle buyuruyor:

Obur kimselerin sofralarýna üþüþmelerine benzer bir halde,diðer milletlerin sizin üzerinize üþüþmelerine az kaldý.Dinleyenlerden biri;

Ey Allah'ýn Rasulü!Biz o gün az olduðumuzdan mý bu duruma düþeceðiz? diye sordu.Peygamber efendimiz:

Aksine sizin o zaman sayýlarýnýz çok olacak,fakat selin üzerindeki çör-çöp gibi deðeriniz olmayacaktýr.Allah onlarýn sizden duyduðu korkuyu kalplerinden çekip alacak,sizin kalbinize de "vehen"verecektir.buyurdular.Dinleyenlerden biri:

Ey Allah'ýn Rasulü! "Vehen"nedir?diye sordu.Peygamber efendimiz:

Dünya sevgisi ve ölüm isteksizliðidir.buyurdular.

Buhari,Ýbni mace,Ebu Davud

2.HADÝS:

Ýdarecileriniz seçkinleriniz,zenginleriniz cömertleriniz olduðu,iþlerinizi de aranýzda birbirinize danýþarak hallettiðiniz zaman,sizin için topraðýn üstü altýndan daha hayýrlýdýr.Ama,idarecileriniz kötüleriniz,zenginleriniz cimrileriniz olduðu ,iþlerinizi de kadýnlarýnýza danýþarak yaptýðýnýz zaman,sizin için topraðýn altý üstünden daha hayýrlýdýr.

Tirmizi

3.HADÝS:

Bir zaman gelir;insanlarýn dertleri ,tasalarý mideleri,þerefleri mallarý mülkleri,kadýnlarý kýbleleri,paralarý dinleri olur.Ýþte onlar Cenabý Allah'ýn nezdinde nasibi olmayan en kötü yaratýklardýr.

Sülemi

4.HADÝS:

Bugün sizin aranýzda münafýklarýn gizli olarak yaþadýklarý gibi,bir zaman gelir ki;mümin olanlarda diðerlerinin arasýnda gizli olarak dini hayatlarýný sürdürmeye çalýþýrlar.

Ýbn-üs Sena

5.HADÝS:

Kim Kuran okursa (mükafatýný)Allah'tan istesin.Zira son zamanlarda Kuran okuyup(mükafatýný)insanlardan isteyen bir takým insanlar türeyecektir.

Tirmizi

6.HADÝS:

Ýnsanlar üzerine öyle bir zaman gelecek ki;ümmetimin zenginleri hac'ca seyahat,orta hallileri ticaret,alimleri riya ve gösteriþ,fakirleri de dilenmek için giderler.

Deylemi,Hatip

7.HADÝS:

Ümmetim bozulduðu vakit;insanlara öyle bir zaman gelecek ki;o zaman benim sünnetime sarýlmak ,ateþin közünü tutmak kadar zor olacaktýr.

Hakim,Tirmizi

8.HADÝS:

Ýnsanlara bir zaman gelir ki;ölüm,onlarýn birine kýrmýzý(sarý)altýndan daha sevimli hale gelir.

Taberani

9.HADÝS:

Son zamanlarda dünyalarýný,dinlerini vasýta ederek kazanan,kalpleri kurt gibi olduðu halde,baþkalarýna kuzu postuna bürünmüþcesine yumuþak davranan,dilleri baldan tatlý bir takým insanlar türer.Cenabý Allah böylelerine:"Bana mý aldanýyor yoksa bana mý küstahlýk ediyorlar?Zatýma,yemin ettim ki;onlar üzerine,kendi aralarýndan uysallarýný (aklý baþýnda olanlarýný)bile þaþýrtacak fitneler göndereceðim"buyurur.

Tirmizi





10.HADÝS:

Dört fitne olacak:Birinci de cana kýyma,ikinci de cana kýyma ile birlikte mal-mülk

Üçüncü de cana kýyma,mal-mülk ile birlikte ýrza,namusa tecavüz etmekten çekinilmez olur,dördüncüde de Deccal ortaya çýkar.

Taberani

11.HADÝS:

Þüphesiz ki benim ümmetime de nankörlük,azgýnlýk,þýmarýklýk,bollukla övünmek,dünya iþlerinde birbirleriyle rekabet etmek,birbirlerinden yüz çevirmek,birbirine haset etme (çekememe) hastalýðý sirayet edecektir.Sonunda hududu aþacaklar ve sýkýntýlar baþ gösterecektir.

Ýbn-i Ebid-dünya

12.HADÝS:

Dünya iþlerinin yolunda gitmesi pahasýna dinlerinin elden gitmesine aldýrýþ etmez hale gelmedikçe"la ilahe illallah"Cenabý Allah'ýn gazabýnýn insanlarýn üzerine inmesine perde olmaya devam edecektir.(dünya iþlerinin yolunda gitmesi uðruna,dinlerinin elden gitmesine aldýrýþ etmez olduklarý zaman )bu sözü söylediler mi de onlara ;siz yalan söylüyorsunuz onun ehli deðilsiniz,denilir.

Ýbn-ün Neccar

13.HADÝS:

Bu ümmete ,Peygamberlerinden sonra gelecek ilk bela oburluktur.Çünkü, onlarýn karýnlarý doyunca ,vücutlarý semizleþecek,sonuç olarak ta nefsi arzularý artacak ve kalpleri zayýflayacaktýr.

Buhari

14.HADÝS:

Sizden öncekilerin örf ve adetlerine karýþ karýþ adým adým uyacaksýnýz.Hatta onlardan biri keler yuvasýna girmiþ olsa ,sizde girecek ve hatta onlardan biri caddede hanýmýyla cinsi münasebette bulunmuþ olsa ,sizde ayný þeyi yapacaksýnýz.

Ýbn-i Mace

15.HADÝS:

Cenabý Allah bir milletin iyiliðini diledimi ,bilginleri baþlarýna getirir,malý mülküde cömertlerine verir.Ama bir milletinde kötülüðünü dilerse,baþlarýna beyinsizleri getirir,malý mülkü de cimrilerine verir.

Ebu Davud

16.HADÝS:

Ümmetimin zalim bir kimseye "sen zalimsin"demekten çekindiðini gördüðün zaman, onlara veda edilmiþ demektir.

Taberani,Hakim

17.HADÝS:

Cenabý Allah'ýn gazabýna uðrayýp da (mallarýnýn)fiyatlarý yükselmeyen,çarþýlarý ,pazarlarý kesada (ihtiyaç eþyalarýnýn bulunmamasý) uðramayan,fitnesi,fesadý çoðalmayan,üzerlerinde idarecilerinin zulmü artmayan hiçbir millet yoktur.Ýþte o zaman;zenginleri zekat vermez,idarecileri iffetli davranmaz,fakirleri de namaz kýlmaz olur.



Ýbn-ün Neccar





18.HADÝS:

Ýyi insanlar birer birer giderler.Geriye arpa ve hurmanýn seçilip iþe yaramaz çör-çöpleri gibi,Allah'ýn önem vermediði bir takým insanlar kalýr.

Buhari,Ýbni mace

19.HADÝS:

Son zamanlarda bir takým fitneler olacaktýr.Dinleyenler:Ey Allah'ýn Rasulü!(o zaman) nasýl ederiz? Diye sordular.Peygamber efendimiz de:

Ýlk durumunuza dönersiniz.buyurdular.

Taberani

20.HADÝS:

Kim bir zalimin zalim olduðunu bildiði halde,ona yardýmcý olmak için,onunla birlikte gederse;Ýslam'dan çýkmýþ olur.

Taberani

21.HADÝS:

Zaman kýsalýr,salih (iyi)ameller azalýr,cimrilik baþ gösterir,fitneler ortaya çýkar,"herc"çoðalýr.Dinleyenler:Ey Allah'ýn Rasulü Herc nedir? Dediler.Peygamber efendimiz:

"Cana kýyma,cana kýymadýr"buyurdular.

22.HADÝS:

Kadýnlar kadýnlarla,erkekler erkeklerle yetindiði zaman onlar,doðu tarafýndan çýkýp kimini yere batýran,kiminin de simalarýnda deðiþiklik yapacak olan kýzýl bir rüzgarla müjdele.Bu da onlarýn isyan edip haddi aþmalarýndandýr.

Deylemi

23.HADÝS:

Anaya ,babaya isyanýn dýþýnda,Cenabý Allah dilediði her günahýn cezasýný kýyamet gününe býrakabilir.Ana-Babaya isyanýn cezasýný ise,ölümden önce,hayatta isyan edene verir.

Ýsbahani,Hakim

24.HADÝS:

Cenabý Allah alimleri ortadan kaldýrýr.Onlarla birlikte ilmi de çekip alýr.Sonra hayvanlar gibi birbirleriyle çiftleþen bir nesil ortaya çýkar.(bunlarýn arasýndaki) yaþlýlara da aldýrýþ edilmez olur.

Taberani

25.HADÝS:

Ýnsanlara bir zaman gelir ki;camilerinde toplanýp namaz kýlarlar.Fakat aralarýnda mü'min bulunmaz.

Hakim

26.HADÝS:

Þüphesiz Allah kullardan ilmi çekip almaz.Fakat alimleri almasýyla ilmide almýþ olur.Hiç alim kalmayýnca da insanlar,bir takým cahilleri baþ edinirler.Onlarda bilgileri olmadýðý halde sorulduklarý þeylere fwtva verirler.Bu durumda hem kendilerini sapýtmýþ hem de baþkalarýný sapýtmýþ olurlar.

Ahmet b.Hanbel,Buhari,Müslim,Tirmizi,Hatib

27.HADÝS:

Baþkasýnýn dünyasý için,kendi ahiretini mahveden kimse,kýyamet günü en kötü mevkide olanlardandýr.

Ýbn-i Mace

28.HADÝS:

Haksýz yere öldürülen bir kimsenin yanýnda durmayýn.Çünkü orasda bulunupta o kimsenin hakký savunulmadýðý için,lanet orada bulunanlarýn tümüne iner.Haksýz yere dövülen bir kimsenin yanýnda durmayýn.Çünkü,orada bulunup ta o kimsenin hakký savunulmadýðý için,lanet orada bulunanlarýn tümüne iner.

Taberani,Beyhaki

29.HADÝS:

Beþ þey beþ þeyi getirir.Dinleyenlerden biri:Ey Allah'ýn Rasulü beþ þey beþ þeyi getirir ne demektir? Diye sordu.Peygamber efendimizde;

-"1.Ahidlerini bozup da düþmanlarý,üzerine musallat edilmeyen,2.Allah'ýn indirdiði dýþýnda hükmedip dearalarýnda ölüm olaylarý çoðalmayan,3.Zekatý vermeyip de yaðmurlarý kesilmeyen,4.ölçü ve tartýlarda hile yapýp da otlarý ,ekinleri kesilmeyen,5. kýtlýk ve kuraklýkla cezalandýrýlmayan bir millet yoktur.

Taberani

30.HADÝS:

Beþ þeyden beþ þeye,hýrstan kanaate,gösteriþten samimiyete,düþmanlýktan dostluða,gururdan alçak gönüllülüðe,þüpheden yakin imana davet eden alimlerden baþka alimlerle oturup sohbet etmeyiniz.

Ýbn-i Asakir

31.HADÝS:

Nefsim kudret elinde olan Allah'a yemin ederim ki,kalbi müslüman olmadýkça kul müslüman olamaz,Komþusu zulmünden emin olmadýkça da mü'min olamaz.dinleyenlerden biri : Ey Allah'ýn Rasulü "bibevaigihi"nedir ? diye sordu.Peygamber efendimiz:

"Zulmüdür"buyurdu.

Haraiti

32.HADÝS:

Ahir zaman gelip çeþitli görüþler,heva ve hevesler ortaya çýktýðý zaman siz,çöl halkýnýn ve kadýnlarýn dine inanýþ þeklini tercih ediniz.

Deylemi

33.HADÝS:

Ümmetim onbeþ þeyi yaptýðý zaman belalara maruz kalýr.Dinleyenlereden biri:Ey Allah'ýn Rasulü o onbeþ þey nedir ? diye sordu.Peygamber efendimiz;

1. Ganimet(günümüzde Hazine) belirli kiþilerin tekelinde olduðu,

2. Emanetin ganimet sayýldýðý,

3. Zekatýn aðýr bir yük kabul edildiði,

4. Kiþinin hanýmýna itaat edip ,annesine isyan ettiði

5. Arkadaþýna iyilikte bulunup babasýna cefa ettiði,

6. Mescidlerde seslerin yükseldiði,

7. Halkýn en alçaðýnýn halka lider seçildiði,

8. Kiþiye þerrinden korkulduðu için saygý gösterildiði,

9. Ýçkilerin içildiði,

10. ipeklerin giyildiði,

11. Çalgý aletlerinin ,

12. oyun havalarýnýn ve

13. þarkýlarýn çoðaldýðý,

14. Bu ümmetin sonrakilerinin öncekileri lanetlediði vakit

15. Ýþte o anda kýzýl bir rüzgar,yerle bir olma veya simalarda deðiþmeler beklesinler.buyurdular.

Tirmizi

34.HADÝS:

Son zamanlarda görünüþte birbirleriyle dost,gerçekte ise birbirleriyle düþman olan bir takým insanlar türeyecektir..Dinleyenlerden biri:Ey Allah'ýn Rasulü bu nasýl olur ? dediler.Peygamber efendimiz de;

"Birbirlerine muhtaç olmalarýndan veya birbirlerinden korkmalarýndandýr."

buyurdular.



35.HADÝS:

Ýnsanlara bir zaman gelir;mümin herkes için dua eder de,Cenabý Allah ona:"kendi yakýnlarýn için dua et de kabul edeyim.Diðerlerine gelince ben onlardan razý deðilim" buyurur.

Ebu Naim



36.HADÝS:

Müslümanlar Alimlerine buðz etmeye,çarþý ve pazarlarýný imar etmeye, mal-mülk sahibi olmak için evlenmeye baþladýklarý zaman,Cenabý Hak onlarý dört þeyle cezalandýrýr.Onlar;

1.Kýtlýk ve kuraklýk

2.Devletin baþýnda bulunanlarýn zulmü

3.Onlarýn görevlendirdikleri memurlarýn ihaneti ve

4.Düþmanlarýn hücumu ile cezalandýrýr.

Hakim,Deylemi

37.HADÝS:

Ýnsanlara bir zaman gelir ki Kuraný Kerim bir vadide,insanlar baþka bir vadi de olurlar.

Hakim,Tirmizi

38.HADÝS:

Siz alimlerin çok Hatiplerin az olduðu bir zamandasýnýz.BU zamanda kim bildiðinin onda birini yapmazsa,sapýtmýþ olur.Oysa,alimlerin az,Hatiplerin çok olduðu bir zaman gelir ki; o zaman bildiðinin onda birini iþleyen (yapan) kiþi kurtulacaktýr.

Ahmet b.Hanbel

39.HADÝS:

Ýnsanlara öyle bir zaman gelir ki,suda boðulmak üzere olanýn duasý gibi dua etmeyenler kurtulamazlar.

Ebu Naim

40.HADÝS:

Bizden baþkalarýna benzemeye çalýþan bizden deðildir.Yahudilere ve Hristiyanlara benzemeye çalýþmayýn.Çünkü;Yahudilerin selamý parmakla iþaret,Hristiyanlarýn selamý ise el ile iþarettir.

Tirmizi

41.HADÝS:

Ýnsanlara öyle bir zaman gelecek ki,Kur'an-ý Kerim'in yalnýz resmi,Ýslam'ýn yalnýz ismi kalacaktýr.Onlar,Ýslam'dan en uzak insanlar olduklarý halde,islami isimlerle isimlenecekler,mescitleri görünüþte mamur olduðu halde,hidayet yönünden harp olacaktýr.Ýþte o devrin alimleri gök kubbenin altýndaki alimlerin en kötüleridir.Fitne(kargaþa)onlardan çýkmýþ, yine kendilerine dönecektir.

Hakim,Deylemi

42.HADÝS:

Ümmetimin son zamanlarýnda mescidlerini süsleyip kalplerini harap býrakan,elbisesini sakýnýp koruduðu kadar,dinini sakýnýp korumayan,dünya iþlerinin yolunda gitmesi uðruna ,dinini vasýta yapmaya aldýrýþ etmeyen bir takým insanlar türeyecektir.

Hakim

43.HADÝS:
Ümmetimde günahlar açýktan açýða iþlenir hale geldiði zaman,Cenabý Allah ,kendi nezdinden onlarýn tümüne birden felaketler verir.Dinleyenlerden biri:YA Rasulellah o zaman onlarýn arasýnda iyi insanlar olmayacak mý? diye sordu.Peygamber efendimiz:Evet vardýr.Fakat,diðerleriyle birlikte felaketler onlara da isabet eder.Sonra iyi olanlar Allah'ýn rýza ve affýna kavuþurlar. Ýbn-i Cemad



44.HADÝS:

Ýnsanlar öldürenin niçin öldürdüðünü,öldürülenin neye öldürüldüðünü bilmediði bir zaman gelecektir.

Müslim

45.HADÝS:

Ýnsanlar,parasý olmayanýn, yaþadýðý hayattan bir zevk alamayacaðý bir zaman gelecektir.

Ebu Davud,Tayalisi,Taberani

46.HADÝS:

Bu ümmet,rakýyý nebizle(çeþitli isimler altýnda), faizi normal alýþ veriþ,rüþveti hediye adý altýnda helal saydý,zekatla da ticaret yaptý mý, iþte o zaman helaklarý olacaktýr.

Deylemi

47.HADÝS:

Aralarýnda rüþvet(verip almak)yaygýn hale gelip de korku içinde yaþamayan hiçbir millet yoktur.

Ahmet b.Hanbel

48.HADÝS:

Ümmetimden konuþurken lügat parçalayan,rengarenk elbiseler giyen, çeþit,çeþit içkiler içip,çeþit,çeþit yemekler yiyen, bir takým insanlar türeyecektir ki,iþte onlar ümmetimin en kötüleridir.

Taberani

49.HADÝS:

Ýnsanlara,kiþinin imanýnýn ,gömlek soyulur gibi farkýnda olmadan soyulacaðý bir zaman gelecektir.

Deylemi

50.HADÝS:

Elbisesinin deseninin (iþlemesinin) silinip kaybolduðu gibi, Ýslam'da orucun,Hacc'ýn,sadaka'nýn,ne olduðu bilinmeyecek þekilde silinip gidecektir.Allah'ýn kitabý olan Kuran bir gecede kaldýrýlacak,yeryüzünde uygulanan bir ayet bile kalmayacaktýr.Ýnsanlardan bir grup yaþlý,kadýn ,erkek kalacak;"biz gördüðümüz atalarýmýzdan þu sözü;"Lailahe illallah "ý duyduk,biz de onlar gibi bu sözü söyleriz diyeceklerdir.

Ýbn-i Mace,Hakim

51.HADÝS:

Zulmetmeyin.(þayet ederseniz) dua edersiniz kabul olunmaz,yaðmur istersiniz yaðmur yaðdýrýlmaz,yardým istersiniz size yardým da edilmez.

Taberani

52.HADÝS:

Aralarýnda devlet malýndan(haksýz yere)mal aþýrmanýn ortaya çýkýp da Allah'ýn korku içinde yaþatmadýðý,zina yaygýn hale gelip de aralarýnda ölüm olaylarýnýn çoðalmadýðý,ölçü ve tartýlarda hile yapýp da Allah'ýn rýzýklarýný kesmediði,Hak dýþý bir idareyle idare edip de aralarýnda cana kýyma olaylarýnýn artmadýðý,verdiði ahdi (sözü) bozup da Allah'ýn üzerlerine düþmanlarýný musallat etmediði bir millet yoktur.

Taberani

53.HADÝS:

Cenabý Allah bir milletin iyiliðini istedi mi onlarýn alimlerini çoðaltýp cahillerini azaltýr.Alim konuþtuðu zaman (kendisine)yardýmcýlar bulur.Cahil konuþtuðu zaman ise,kahrolur.Bir milletin de kötülüðünü diledi mi cahillerini çoðaltýr, alimlerini azaltýr.Cahil konuþtuðu zaman,(kendisine)yardýmcýlar bulur.Alim konuþtuðu zaman ise kahrolur.

Deylemi

54.HADÝS:

Cenabý Allah bir milletin iyiliðini diledi mi,aklý baþýnda olanlarýný onlara lider,alimlerini aralarýnda hakim yapar.Malý da cömertlerine verir.Bir milletin de kötülüðünü diledi mi, beyinsizlerini onlara lider,cahillerini aralarýnda hakim yapar.Malý da cimrilerine verir.

Deylemi

55.HADÝS:

Altý þey ortaya çýktýðý zaman ölümü temenni ediniz:

1.Beyinsizlerin idareci olduðu,

2.Hükmün alýnýp satýldýðý,

3.Cana kýymanýn umursanmadýðý,

4.Polislerin çoðaldýðý,

5.Akrabalar arasýnda iliþkilerin kesildiði,

6.Kur'aný Kerim'in þarký söylercesine okunup haz duyulduðu,hatta kiþi alim olmadýðý halde bu okuyuþundan dolayý itibar gördüðü zaman,ölümü temenni ediniz.

Taberani

56.HADÝS:

Müslümanlarýn yiyeceklerini stok yaparak saklayan kimseyi Cenabý Allah,cüzzam hastalýðý ve iflasla cezalandýrýr.

Ýbn-i Mace ,Ýssbahani

57.HADÝS:

Kabe yakýldýðý,kardeþler birbirine düþtüðü,binalarýn yükseldiði,zinanýn yaygýn hale geldiði,kanlarýn döküldüðü,dinin karma karýþýk hale geldiði zaman siz ne yaparsýnýz?

Taberani

58.HADÝS:

Þüphesiz benden sonra kayýrmalar ve yadýrgayacaðýnýz bir takým iþler(durumlar) olacaktýr.Dinleyenlerden biri:Ey Allah'ýn Rasulü bu hususta bize ne emredersiniz?dediler.Peygamber efendimiz;

"Üzerinizde olan baþkalarýnýn hakkýný eda eder,kendiniz için olan haklarý da Allah'tan istersiniz".buyurdu.

Müttefagun Aleyh

59.HADÝS:

Sizden biriniz,sabahleyin ( evinden) üzerinde bir elbise ile çýkýp,akþamleyin baþka bir elbise giyinmiþ olarak döndüðü,önünden sofranýn biri kaldýrýlýp birinin konduðu,evlerinizi Kabe'yi donatýr gibi donattýðýnýz zaman haliniz nice olur.(Vallahi) siz bugün o günden daha hayýrlýsýnýz.

Tirmizi

60.HADÝS:

Altý grup insan:1.Ýdareciler zulümden,2.Araplar asabiyetten,3.Aðalar gururdan,4.Tüccarlar yalandan,5.Alimler hasetten,6.Zenginler cimrilikten, dolayý sorgusuz cehenneme gideceklerdir.

Ebu Naim

61.HADÝS:

Ümmetim depremlerle karþýlaþacak,o depremlerde on bin,yirmi bin,otuz bin kiþi ölecektir.Cenabý Allah bu depremleri Allah'tan korkanlar için (müttekiler) ibret,müminler için rahmet,kafirler içinde azap kýlacaktýr.

Ýbn-i Asakir

62.HADÝS:

Durun !Cenabý Allah hakkýnda (konuþmayýn)Allah'ýn azabýndan korkan gençler,ibadet eden yaþlýlar,otlayan canlýlar,meme emen çocuklar olmamýþ olsaydý sizin üzerinize belalarý yaðdýrýr da yaðdýrýrdý.

Beyhaki,Hatip,Ebu Ya'la

63.HADÝS:

Allah'ýn bir millete bahþettiði nimetler vardýr.Bu millet,müslümanlarýn ihtiyaçlarýný giderdiði ve onlarý darýltmadýðý müddetçe,verdiði bu nimeti onlardan almaz.Ama onlarý darýltýrlarsa kendilerinden alýp baþka milletlere verir.

Taberani



64.HADÝS:

Ýleride öyle fitneler olacak ki,Allah'ýn ilimle ihya edip koruduðu insanlar hariç,kiþi sabahleyin mümin olduðu halde,akþama kafir olacak,dinden çýkacaktýr.

Taberani,Ýbni Mace ,Deylemi

65.HADÝS:

Ahdi (anlaþma-verilen söz) bozup da aralarýnda cana kýyma olaylarý çoðalmayan, fuhuþ (zina) yaygýn hale gelip de düþmanlarý üzerlerine musallat edilmeyen, zekatý vermeyip de kendilerinden yaðmurlar kesilmeyen bir millet yoktur.

Hakim

66.HADÝS:

Aralarýnda gayri meþru( veledi-zina) çocuklar yaygýn hale gelmedikçe,ümmetim hayýr ve esenlik içindedir.Ama bu çocuklar yaygýn hale geldimi de Allah'ýn, tümünü birden cezalandýrmasý yaklaþtý demektir.

Ahmet b.Hanbel

67.HADÝS:

Karada ,denizde mallarýn telef olmasýna sebep,ancak zekatýn verilmemesidir.

Taberani

68.HADÝS:

Zekatý vermeyip de Allah'ýn cezalandýrmadýðý bir millet yoktur.
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder AIM Adresi MSN Messenger
htc gncn



Kayt: 20 ub 2008
Mesajlar: 351

MesajTarih: Pts Oca 05, 2009 11:23 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

bunlarýn hepsi zamanýmýzda var deðilmi öyle ise aklýmýzý baþýmýza toplayýp kendimize bir an önce çeki düzen verelim
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder E-posta gnder
nceki mesajlar gster:   

Yeni balk gnder   Bala cevap gnder    Yeþilalan & Baltacýlý Köyleri Forum Forum Ana Sayfa -> Dini Konular Tm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)


 
Gei Yap:  
Bu forumda yeni balklar aamazsnz
Bu forumdaki balklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz deitiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsnz

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group. Trke eviri: phpBB Trkiye
Tasarm : Mahmut ZDEMR