nceki balk :: Sonraki balk  
Yazar Mesaj
myefsane



Kayt: 03 Arl 2006
Mesajlar: 2240

MesajTarih: Pts Mar 23, 2009 6:26 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

Tembelliðinizin sebebi renkler olabilir




[URL="http://1.bp.blogspot.com/_M4vFqVpDfcc/SaLq-MgwVxI/AAAAAAAAMNM/g6sWgpBygME/s1600-h/tembellik_.jpg"][/URL][/FONT]
[FONT="]Vakitinizin buyuk bir kýsmýný geçirdiðiniz mekanlarda kullanýlan bazý renkler, kiþilere ilham verirken, bazý renkler tembellik etkisi yaratýyor.Renkler ve etkilerini bilmek gündelik bazý problemlerinizin de çözümü olabilir. Sinirliyseniz veya tembelseniz etrafýnýzdaki renkleri gözden geçirmenizi tavsiye ederiz. Kullanýlacak boya ve dekor renginin, mekanýn kullanýlýþ amacýna göre belirlenmesi gerektir. Araþtýrmalara göre, dekor renklerinin, yansýttýðý ýþýk ve hissettirdiði duygularla kiþiler üzerinde olumlu ya olumsuz etkiler yapabileceði belirlendi.

Hýrçýn Kýrmýzý:

Fiziksel gücün, hareketin rengi olan kýrmýzýnýn baþlangýçlarý teþvik edildiði belirtilir. Kýrmýzý çalýþma þevkini artýrýr. Tembelliðin karþýtýdýr, ancak kýzgýnlýða ve saldýrganlýða da yol açabilir. Bu nedenle hareketin yoðun olduðu yerlerde çocuk odalarý, dans stüdyolarý ile diskotekler gibi topluma açýk olan alanlarda kullanýlmalýdýr. Koyu tonlarý yoðun ve sýkýcý bir atmosfer yaratýr.

. Gösteriþli Turuncu:

Turuncunun da kýrmýzý gibi dýþa dönük ve heyecan verici hatta kýrmýzýdan daha yapýcý olduðu saptandý. Saðlýk, canlýlýk, yaratýcýlýk, güven, cesaret ve iletiþimi simgeleyen turuncunun ezici olma ve üstün gelme isteklerini de beraberinde getirir. Turuncunun gösteriþ meraklýsý bir karakteri de dýþa vurabileceði vurgulanýr. Mutfakta, çocuk ve yemek odasý ile koridorlarda sýcaklýk yaratacaðýný neþe ve mutluluk vermesi istenen ortamlarda ve geniþ alanlarda kullanýlabileceði belirlenmiþtir.

. Ýlham kaynaðý sarý:

Sarýnýn parlak, neþeli ve sevecen etkisinin umut aþýladýðý bel irlendi. Sarý, ilham verici özelliðiyle zihinsel karýþýklýða da yol açabilir. Mutfak için çok uygundur. Çalýþma odalarýnda kullanýlmamalýdýr çünkü zihni bulandýrýp karýþýklýða yol açar. Dinlenme amaçlý ortamlarda da önerilmez.

. Yatýþtýrýcý Yeþil:

Paylaþýmýn, iþbirliðinin, uyumun ve cömertliðin rengi olan yeþilin ise yatýþtýrýcý etkisine dikkat çekilir. Yeþile yakýn bir renk olan turkuaz da deðiþimin ve dönüþümün simgesidir. Dikkati ayakta tutar. Kendini ifade etmeye yardýmcý olur. Mekanlarý daha geniþ gösterir. Banyolar, yatak odalarý ve çalýþma odalarýnda da kullanýlabilir. Açýk tonlarý duvar için uygundur.
Mavi ise barýþý, sevgiyi ifade eder. Hayalperestlik ve aþýrý duygusallýk yaratabilir. Sakinleþme, stres atma, dinlenme amaçlý olan her yerde kullanýlabilir. Yatak odalarýnda, meditasyon mekanlarýnda açýk tonlarý uygundur. Hareketin ve çalýþmanýn çok olduðu yerlerde kullanýlmamalýdýr. Koyu tonlarý tembellik ve melankoli yaratýr.

. Yaratýcý mor:

Asaleti ve kendine güveni temsil eden morun yaratýcýlýk ve hoþgörü uyandýrýr. Bu renk ayný zamanda unutkanlýk ve sabýrsýzlýk yaratabileceði de belirlenmiþtir. Mor, özellikle meditasyon odalarý için uygun bir renk olduðu açýklanmýþtýr. Bu rengin lavanta, leylak ve orkide tonlarýnýn yatak odalarý ve çalýþma odalarýnda kullanýlarak, kendinize güven duygunuzu artýrabilirsiniz. Bu rengin açýk tonlarýyla hastanelerin bekleme odalarý da dekore edilebilinir.

. Dengeli beyaz:

Beyaz enerji sistemini dengeler. Yaratýcýlýk duygularýný açýða çýkartýr ve geliþtirir.
. Siyah, gri ve kahverengi gibi renklerin ise yoðun ve aðýr bir enerjiye sahiptir. Siyah aþýrýlýklarý dengeler ancak tek renk olarak kullanýlmamasý gerekmektedir. Kahverengi de sosyal dengeyi ve toplum içinde rahatlýðý saðlayan bir etkiye sahip olduðu belirlenmiþtir.


En son myefsane tarafndan Pts Mar 23, 2009 6:29 pm tarihinde deitirildi, toplam 1 kere deitirildi
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder AIM Adresi MSN Messenger
nceki mesajlar gster:   

Yeni balk gnder   Bala cevap gnder    Yeþilalan & Baltacýlý Köyleri Forum Forum Ana Sayfa -> Yeþilalan Gençlik Tm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)


 
Gei Yap:  
Bu forumda yeni balklar aamazsnz
Bu forumdaki balklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz deitiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsnz

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group. Trke eviri: phpBB Trkiye
Tasarm : Mahmut ZDEMR