nceki balk :: Sonraki balk  
Yazar Mesaj
ishak_hoca



Kayt: 27 Au 2007
Mesajlar: 491

MesajTarih: Cum Arl 04, 2009 1:52 am    Mesaj konusu: ÝSLAM VE EÐÝTÝM Alntyla Cevap Gnder

بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّح۪يمِ
اقْرَأْ بِاسْمِ رَبِّكَ الَّذِي خَلَقَ
قال النبي صلي الله عليه وسلم
وإنما بعثت معلما

Muhterem Dostlar
Ahlaki yozlaþmanýn hýzla yayýldýðý günümüzde Kuran ve sünnete dayanan maddi ve manevi bir eðitim e toplum olarak þiddetle ihtiyacýmýz var. Düþünmeyi, ilim öðrenmeyi, cahillerden olmamayý,okumayý,yazmayý emreden, Yüce kitabýmýz Kuran-ý Kerim’dir. Bunun içindir ki Kur’an nuruyla aydýnlanmayan Ýslam öncesi dönem “cahiliye dönemi” olarak adlandýrýlmýþtýr.
Kuran-ý Kerim’le tanýþan insanlýk yeniden kendini bilmiþ ve insan olmanýn erdemini Kuran-ý Kerim ile elde etmiþtir. Þu unutulmamalýdýr ki Kuran’ý Kerimden en iyi istifade etmenin yolu Kur’an eðitimini almak ve onun öðütlerine uymakla mümkündür. Yüce Rabbimiz dikkatimizi buna çekerek “And olsun ki Biz Kuran’ý öðüt alsýnlar diye kolaylaþtýrdýk. Öðüt alan var mý?[9]buyurmaktadýr.
Kur’ân-ý Kerim bütün insanlarýn eðitilmesine, bilgili kýlýnmasýna büyük önem verir. Eðitim ve öðretim, insaný, akýl ve gönül bütünlüðü içinde, hem bu dünya hem de ebedi hayat için hazýrlama ve yetiþtirme sanatýdýr. Bu sanatý icra eden öðretmenlerimiz, Aile reislerive Devlet yetkilileri genç nesilleri zorlaþtýrmadan,yozlaþtýrmadan sevdirerek yarýnlara hazýrladýklarý müddetçe baþarýlý sayýlýrlar. “Ben öðretmen olarak gönderildim’’[1] buyuran Efendimiz Hz Muhammed (s.a.s),: “Müjdeleyin nefret ettirmeyin Kolaylaþtýrýn, zorlaþtýrmayýn,” [2] buyurarak, eðitiminin temeline sevgi ve hoþ görü düsturunu koymuþtur. Kendisiyle barýþýk, kutsal deðerlerini koruyan vatanýný ve milletini seven, saygý ve sevgi dolu nesilleri ancak bu þekilde yetiþtirilebiliriz.
Yüce dinimiz, okumaya ve yazmaya, ilme ve ilim öðretene büyük önem vermiþtir. Kur’an-ý Kerim’de “Rabbi’nin adýyla oku, O Ýnsaný Alakadan yarattý. Oku! O Ýnsana bilmediklerini öðretendir. Kalemle yazmayý öðreten Rabb’in nihayetsiz kerem sahibidir”[3] buyuran Yüce Rabbimiz, insan yetiþtirmenin temeline Allah’ýn adýyla okumayý, kalemle yazý yazmayý, öðrenmeyi ve öðretmeyi koymuþtur. “Sakýn cahillerden olma”[4] buyurmak suretiyle de bilgisizliði, cahilliði ve cahillerden olmayý yasaklamýþtýr. Peygamberimiz (s.a.s) de ‘’Ýlim öðrenmek için gayret etmek, kadýn erkek her Müslüman’a farzdýr’’[5] buyurmak suretiyle ilim tahsili konusunda kadýnlarýn da erkekler gibi sorumlu olduklarýný bildirmekte ve günümüzde kýz çocuklarýnýn okutulmasý konusunda en güzel mesajý vermektedir. Dinî ve millî kültürümüzün temelinde okumayý bu kadar teþvik eden dinamikler olduðu halde halen kýz çocuklarýný okutmaktan kaçýnan kiþilerin varlýðý üzücü ve düþündürücüdür.
Tabii ki Eðitim kurumlarý , sorumlulari Ahlaki yozlaþmalardan arýndýrýlmalý ve güvenerek çocuklarý o kurumlara baðlaya bilmeli Þunu unutmayalým ki her türlü kötülüðün, çirkinliðin, ahlaksýzlýðýn ve bozgunluðun temelinde cahillik vardýr. Biz cahillik ve cahillerden kaynaklanan bütün kötülükleri ayaklarýnýn altýna aldýðýný[6] ilan eden Âlemlere Rahmet Hz Muhammed’in (s.a.s) ümmetiyiz. Bize yakýþan okuma, ilim öðrenme, geleceðe ýþýk tutacak ilmî eserler ve nesiller ortaya koymaktýr.

Þu internet hayatýnýn zararlý hallerinden, toplum ve gençlik kýyafet rezaletinden, Evi sadece bir ötel gibi düþünen Babalardan ve sadece mutfak olayý düþünen Annelerden, Evlerimizi adeta bir sýnama müessesesi haline getiren Televizyon, vidyo, kamera, cep telefonlarý, Düðünlerimiz adetleri ne köy ne þehir nede medeni ,Sokaklarýmýz þiddet,þehvet korku endiþe Dini yaþantýya müdahale.Deðerlerimiz tehditte
Tarihte ecdadýmýzýn ortaya koyduðu baþarýlarý örnek alarak, insanlýða bütün güzellikleri ve erdemli davranýþlarý milletçe sadýk kalarak öðrenerek biz sunmalýyýz. Kültürel yozlaþmanýn hat safhaya ulaþtýðý günümüzde, kültürel deðerlerine, milli kimliðine sahip gençler yetiþtirmek, vereceðimiz eðitimin kalitesine baðlýdýr. Bunu, aile-okul ve devlet kurumlarý iþbirliði ile baþarmanýn gayreti içinde olmalýyýz.
Mevlam bizleri Aslýmýza baðlý Neslimize mukayyet olmaya muvafak eylesin. Herkese saygýlar ve selamlar

[1]-Ahmet b.Hanbel Müsned 3 / 328 ,Ýbn-i-Mace Mukaddime
[2]-Müslim, Cihad,1732
[3]-Alak , 96 /1-5
[4]-En’am , 6 / 35
[5]-Ýbn’i Mace c-1 shf 81 hadis no 224
[6]-Veda Hutbesi,D.Ý.B aylýk dergi sayý 86
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder AIM Adresi MSN Messenger
nceki mesajlar gster:   

Yeni balk gnder   Bala cevap gnder    Yeþilalan & Baltacýlý Köyleri Forum Forum Ana Sayfa -> Dini Konular Tm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)


 
Gei Yap:  
Bu forumda yeni balklar aamazsnz
Bu forumdaki balklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz deitiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsnz

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group. Trke eviri: phpBB Trkiye
Tasarm : Mahmut ZDEMR