nceki balk :: Sonraki balk  
Yazar Mesaj
halukgta



Kayt: 21 ub 2015
Mesajlar: 87

MesajTarih: r Tem 15, 2015 2:07 pm    Mesaj konusu: Kur'an Keþfedilmeyi Bekleyen Bir Iþýktýr. Alntyla Cevap Gnder

Kur’an keþfedilmeyi bekleyen bir ýþýktýr, nurdur. Evet, Kur’an tüm zamanlara hitap eden, her çaðýn ve ilmin ýþýðýn da toplumu aydýnlatan, eþi benzeri olmayan bir rehberdir, Allah ýn tebliðidir. Bugün biz Müslüman toplumlar olarak Ýslam ý, yüzlerce yýl önceki toplumlarýn anladýklarýný düþündüðümüz þekliyle bugün bizler anlamaya ve yaþamaya çalýþtýðýmýz için, Kur’an gerçekleri ile buluþamýyoruz. Çünkü onlarýn, gerçekten Kur’an ý nasýl anladýðýný, tam olarak bizler bilmiyoruz. Bizlerin bildiði, doðruluðundan emin olamayacaðýmýz rivayet bilgiler. Bu bilgileri Kur’an ile karþýlaþtýrdýðýmýzda, ne yazýk ki bir çoðu hakkýnda Kur’an dan onay alamýyoruz.

Bizler Kur’an ý anladýðýmýzý zannediyoruz. Ama düþünmeden, ayetlerin özüne inmeden, hatta anlamýný bilmeden okuyoruz. Bir baþka deyiþle, sorgulamadan bizlere öðretilenleri, din diye yaþýyoruz. Hâlbuki Kur’an her çaðda, tüm toplumlara çaðýn gerçekleri ile hitap eden bir rehberdir.

KUR’AN IN EMÝRLERÝ, AMACA YÖNELÝKTÝR. Allah bizlerden ne istiyorsa, açýkça söyler Kur’an da. Bizler ayetleri çoðunlukla geleneklerimiz, toplumun anlayýþý, deðer yargýlarý ile Allah ýn hükümlerini yerine getirmeye, ayetleri anlamaya çalýþýrýz. Allah bizlerden ne istiyor, onu anlamaya çalýþarak ayetin özüne ne yazýk ki inemiyoruz. Bugün bizler Ýslam ý, günümüz ilmin ýþýðýnda deðil, yüzlerce yýl öncesinden günümüze ulaþan rivayet ve saný bilgiler ýþýðýnda yaþamaya ve Kur’an ý anlamaya çalýþýyoruz. Onun içinde, Allah ýn bizlerden ne istediðini doðru anlayamýyoruz.

Bizlerin yapmasý gereken, Allah ýn uyarýsýnda olduðu gibi, yalnýz Kur’an ýn ipine sarýlarak, onu keþfetmeye çalýþmak olmalýdýr. Yaradan emin olmadýðýnýz bilginin ardýna düþmeyin, bunun hesabýný sorarým diyorsa, lütfen bu uyarýyý dikkate alalým. Yoksa çok piþman oluruz. Allah Kur’an sizler için rehberdir der ve sorumlu tutulacaðýmýz tüm bilgilerinde, Kur’an da açýklandýðýný söyler. Bakýn bizlerin nasýl dikkatini çekiyor.

Ýsra 9: ÞÜPHESÝZ KÝ BU KUR'ÂN, ÝNSANLARI EN DOÐRU VE EN SAÐLAM YOLA ÝLETÝR ve Salih amel iþleyen müminlere, büyük bir ecir olduðunu müjdeler. (Elmalý Hamdi meali)

Kur’an bizleri, en doðru ve en saðlam yola iletecekse, onun yanýnda dini yaþamak adýna, baþka kaynaklarýnda olduðunun söylenmesi, bizleri Kur’an dan uzaklaþtýracaktýr.

Dinde sakýn bölünmeyin diyen Rabbimize inat, bölünmekte bereket, zenginlik vardýr diyenler, kendilerine öyle bir yol çizmiþlerdir ki, Kur’an yüksek bir yere asýlýp, her bilginin olmadýðý ve de herkesin anlayamayacaðý bir kitap ilan edilmiþtir. Onun içindir ki Kur’an, adeta ÞÝFRELÝ ANLAÞILMASI ZOR, SAKLI KÝTAP konumuna sokulmuþtur.

Kur’an ýn üstünü örtenler, onun keþfedilmesini önleyenler, ATALARININ HURAFE VE BATIL ÝNANÇLARININ DEVAMINI YAÞAMAK ÝSTEYENLERDÝR. Lütfen bu gerçeklerin artýk farkýna varalým. Bizlere din diye öðretilen birçok konunun, aslýnda dinden olmadýðýný, gelin Kur’an ý keþfederek farkýna varalým. Bakýn Yaradan bizlere Kur’an için ne diyor.

Enbiya 10; Andolsun, size öyle bir kitap indirdik ki SÝZÝN BÜTÜN ÞEREF VE ÞANINIZ ONDADIR. Hâlâ aklýnýzý kullanmayacak mýsýnýz? (Diyanet meali)

Allah yemin ederek bizlere çok açýk, bakýn ne söylüyor. Kur’an öyle bir rehber kitaptýr ki, bütün þanýnýz, tüm ihtiyaçlarýnýz, dayanacaðýnýz, yardým isteyeceðiniz, kurtuluþumuz yalnýz Kur’an dýr diyor. Ama bizler Allah ýn sözlerine inanmak yerine, batýlýn, saný ve rivayetlerin ardýna düþerek, ne yazýk ki Kur’an ý duymuyoruz bile. Onun içinde, yolumuzu þaþýrdýk, birbirimize düþman olduk.

DEÐERLÝ DÝN KARDEÞLERÝM. VAKÝT BÝR SU MÝSALÝ GEÇÝYOR. GELÝN ÝMTÝHANIMIZ SONA ERMEDEN, ÝNANCIMIZI ÖÐRENMEYÝ, KEÞFETMEYÝ BÝRÝLERÝNE EMANET ETMEKTEN GERÝ ALALIM VE BÝZZAT KENDÝMÝZ KUR’AN I KEÞFETMEYE, BUGÜNDEN BAÞLAYARAK ÇABA HARCAYALIM.

Bunu yapmak içinde, Kur’an ý bolca anladýðýmýz dilden, ayetler üzerinde düþünerek okuyalým, onu keþfedelim. Daha sonrada ayetleri Kur’an bütünlüðünde anlamaya çalýþalým. Çünkü Kur’an bir bütündür, ayetleri de onun parçalarý kollarýdýr. Allah bir ayetinde bir hüküm verdiyse, asla bir baþka ayetinde, onun tersini söylemez. Önce bunu unutmayalým.

Örneðin, þefaat tümden bana aittir, hiçbir þefaatin kabul görmediði o günden sakýnýn diyorsa Allah, lütfen baþka þefaatçiler aramayalým. Ayetleri, kelimeleri eðip bükerek farklý anlamlar çýkarmayalým. Birileri kelimelere farklý anlamlar verip, bunun tersini kanýtlamaya çalýþýyorsa, onlardan uzak duralým. Çünkü onlar batýl inançlarýný, nefislerinde harmanlayýp, Allah ýn sözlerini deðiþtirerek, dine fitne sokmaya çalýþanlardýr, bununda farkýnda olalým.

Günümüzde inancýmýza, öyle yalan yanlýþ hurafeleri din diye sokmuþlardýr ki, bunlarýn farkýna varabilmemiz için, önce Kur’an ile buluþmamýz gerekir. Allah Kur’an a yakýnlýk gösterene, onu anlamaya çalýþana çok daha yakýn olacak ve BÝZLERÝN GÖNÜL GÖZLERÝNÝ AÇARAK, dine sokulan hurafe, batýl inançlarýmýzýn, farkýna varmamýzý saðlayacaktýr. Allah çok açýk bir hüküm veriyor ve bakýn ne diyor.

Zuhruf 44: Þüphesiz bu Kur’an, sana ve kavmine bir öðüt ve bir þereftir, ONDAN HESABA ÇEKÝLECEKSÝNÝZ. (Diyanet meali)

Allah sizleri Kur’an dan hesaba çekeceðim diye hükmünü verdiði halde, bugün birileri yalnýz Kur’an ile olmaz diyor da, Kur’an ýn hiç bahsetmediði yüzlerce hükmü dine sokmaya çalýþýyorlarsa, bizleri Allah ile aldatmaya çalýþanlar var demektir. Lütfen bunlarýn tuzaklarýna düþmeyelim, aldatýcýlara deðil Rabbimize kulak verelim.

Dilerim Allah ýn en doðru yolunu, Kur’an ý keþfederek, onun ýþýðýyla aydýnlanarak farkýnda olan, Allah ýn halis kullarý arasýnda oluruz.

Saygýlarýmla
Haluk GÜMÜÞTABAK
http://hakyolkuran.com/
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder Yazarn web sitesini ziyaret et
nceki mesajlar gster:   

Yeni balk gnder   Bala cevap gnder    Yeþilalan & Baltacýlý Köyleri Forum Forum Ana Sayfa -> Dini Konular Tm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)


 
Gei Yap:  
Bu forumda yeni balklar aamazsnz
Bu forumdaki balklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz deitiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsnz

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group. Trke eviri: phpBB Trkiye
Tasarm : Mahmut ZDEMR