nceki balk :: Sonraki balk  
Yazar Mesaj
halukgta



Kayt: 21 ub 2015
Mesajlar: 87

MesajTarih: r Ksm 11, 2015 2:41 pm    Mesaj konusu: Allah ým, Merhametsizleri Bizlere Musallat Etme. Alntyla Cevap Gnder

Ýslam dini demokrasiye, yani toplumun seçimle ehil insanlar tarafýndan yönetilmesine önem verir. Onun içinde Allah iman edenleri uyararak, bakýn ne tavsiyede bulunur.

Nisa 58: Allah, size, EMANETLERÝ MUTLAKA EHLÝNE VERMENÝZÝ ve insanlar arasýnda hükmettiðiniz zaman ADALETLE HÜKMETMENÝZÝ emrediyor. Doðrusu Allah, bununla size ne güzel öðüt veriyor! Þüphesiz ki Allah, hakkýyla iþitendir, hakkýyla görendir. (Diyanet meali)

Demek ki Allah ýn emri, bizleri yönetecek kiþilerin adaletten ayrýlmayan, ehil insanlardan seçmemizi özellikle istiyor. Seçilmiþ yöneticilerinde, adaletle hükmetmesi uyarýsýný yapýyor. Ya bu emri toplum olarak yerine getirmiyorsak, sonuç ne olur? Ya bu toplum, yine Kur’an ýn uyardýðý gibi, yalnýz Kur’an ýn ipine sarýlýn, sakýn Kur’an ýn sýnýrlarýný aþmayýn emri yerine, batýl inançlarýn ardý sýra gidiyorsa ne olacak. Onun içinde uyarýyor Yaradan ve bakýn ne diyor.

Rad 11: Her insan için önünden ve arkasýndan takip edenler vardýr. Allah'ýn emrinden dolayý onu gözetirler. ALLAH BÝR KAVME VERDÝÐÝNÝ, O KAVÝM KENDÝSÝNÝ BOZUP DEÐÝÞTÝRMEDÝKÇE DEÐÝÞTÝRMEZ. Allah bir kavme de kötülük murad etti mi, artýk onun geri çevrilmesine de imkân yoktur. Onlar için Allah'dan baþka bir veli de bulunmaz. (Elmalý meali)

Yukarýdaki ayet aslýnda, içinde yaþadýðýmýz yanlýþlarýn tam özünü anlatýyor ve diyor ki, sizleri takip ediyorum. Bana Müslüman olduðunuzda, iman ettim dediðinizde verdiðiniz sözü tutup tutmadýðýnýza bakýyorum. Verdiðiniz sözden dolayý, sizlere verdiðim bereket, saðlýk ve mutluðu, huzuru sizler verdiðiniz sözü tuttuðunuz sürece deðiþtirmem. Eðer sözünüzü tutmayýp, gönderdiðim rehberin dýþýna çýkarda, batýlýn ve hurafenin yolcusu olursanýz, verdiðim tüm nimetleri sizden geri alýrým diyor. Beni bunu yapmaktan, kimse alý koyamaz diye de ekliyor. Buradan þunu çýkartabiliriz, bizleri yöneten kiþileri eðer düþünmeden, menfaatlerimiz aðýr basarak ehil insanlardan seçmiyorsak, bunun sonucuna da katlanmasýný bilmeliyiz.

Bu konuda peygamberimizin çok güzel bir duasýný, sizlere hatýrlatmak istiyorum.

(ALLAH IM, MERHAMETSÝZLERÝ BÝZLERE MUSALLAT ETME.)

Yine peygamberimizin çok dikkat çekici bir hadisini hatýrlatmadan geçemeyeceðim. (NASILSANIZ, ÖYLE ÝDARE EDÝLÝRSÝNÝZ.) Lütfen peygamberimizin bu uyarýlarýndan dersler çýkartalým, yoksa Allah ýn gazabýndan asla kurtulamayýz. Menfaatlerimiz için, merhametsiz ve adaletsiz insanlarý, yöneticiler olarak seçersek eðer, BÝR GÜN MERHAMETSÝZLÝK VE ADALETSÝZLÝK, BÝZLERÝ DE ÝÇÝNE SÜRÜKLEYECEKTÝR. Son piþmanlýk fayda etmez unutmayalým. Kur’an ýn ýþýðýnda, onun uyarýlarý doðrultusunda þöyle bir sonuç çýkartýrsak, sanýrým yanlýþ olmasa gerek. Ne dersiniz?

HALKIN ADALETSÝZ, KENDÝ ÞAHSÝ ÇIKARLARINI DÜÞÜNEN, KÖTÜ YÖNETÝCÝLERÝ ÝÞ BAÞINA GETÝRMELERÝ, ALLAH’IN ONLARA GAZAP ETMEKTE OLDUÐUNUN, ÝYÝ YÖNETÝCÝLERÝ ÝÞ BAÞINA GETÝRMELERÝ ÝSE, KULLARINDAN MEMNUN OLDUÐUNUN ÝÞARETÝDÝR.

Allah bizleri böyle durumlardan korusun inþallah. Yine konu ile ilgili bir uyarý ayeti daha hatýrlatmak istiyorum. Bu konuda toplum olarak bilinçlenmediðimiz takdirde, sonumuz aþaðýdaki ayetin hükmüyle sonuçlanacaktýr.

Ýsra 16: Biz bir ülkeyi/medeniyeti mahvetmek istediðimizde, onun servet ve nimetle þýmarmýþ elebaþlarýna emirler yöneltiriz/onlarý yöneticiler yaparýz da onlar, orada bozuk gidiþler sergilerler. Böylece o ülke/medeniyet aleyhine hüküm hak olur; biz de onun altýný üstüne getiririz. (Yaþar Nuri meali)

Bu ayetten de anlýyoruz ki, toplum olarak dinde bölünmeyin diyen yaradan ý dinlemeyip bölünürsek, benden baþka din adýna veliler edinmeyin, yardým istenecek, güvenilecek veliniz yalnýz benim dediði halde, hala velilerin, þeyhlerin, efendilerin ardýna düþüyorsak, sizleri Kur’an dan sorumlu tutuyorum, yalnýz Kur’an ýn ipine sarýlýn dedi halde, Kur’an da her þey yoktur, yalnýz Kur’an ile olmaz diyerek Allah ýn kitabýný yeterli görmüyor da, edindiðimiz velilerin, efendilerin kitaplarý sözleriyle Ýslam ý yaþýyorsak, ÝÞTE O ZAMAN BU AYETÝN HÜKMÜ, HAK VAKÝ OLMUÞ DEMEKTÝR. Rabbim ne olursun, gerçek halis kullarýnýn hatýrýna, bizlere yardým et. Gözlerine perde çektiðin, gönüllerini mühürlediðin kullarýnýn, gerçekleri görmesini saðla.

Hayatýmýzda çok karþýlaþýrýz ve deriz ki, zalimler menfaatleri, çýkarlarý için, bir birlerini yok etmekle meþguller. Gerçektende zalim ve adaletsizleri yok etmek, onlarla mücadele etmek çok zordur. Ancak onlar birbirilerini yok ederler ve o zaman bizler deriz ki, ÝLAHÝ ADALET TECELLÝ ETTÝ. Ýþte bu konuda da Yaradan, bizlere uyarýsýný yapýyor yüreðimize su serpiyor ve bakýn ne diyor.

ENAM 129: ÝÞTE BÖYLECE ÝÞLEDÝKLERÝ GÜNAHLARDAN ÖTÜRÜ, ZALÝMLERÝN BÝR KISMINI, DÝÐER BÝR KISMININ PEÞÝNE TAKARIZ. ( Diyanet vakfý meali)

Bizler lütfen þunu asla unutmayalým. Adaletsizlikle hükmedenler, adaletsizliðin bataðýnda bir gün mutlaka boðulurlar. Ben yaptým oldu, istediðimi yaparým diyenlere, kontrolsüz gücünün kontrolünün, Allah katýnda olduðunu hatýrlatmak isterim.

MÜHLET TANIYAN RABBÝMÝZÝN MÜHLETÝNÝ SINAYANLAR, BÝR GÜN CEVABINI ALLAH DAN ALACAKLARDIR.

Kur’an ýn uyardýðý gibi, adaletle hükmetmeyenler, zalimlerin ta kendisidir.

Saygýlarýmla
Haluk GÜMÜÞTABAK

http://hakyolkuran.com/
http://kuranyolu.blogcu.com/
http://halukgta.blogcu.com/
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder Yazarn web sitesini ziyaret et
nceki mesajlar gster:   

Yeni balk gnder   Bala cevap gnder    Yeþilalan & Baltacýlý Köyleri Forum Forum Ana Sayfa -> Dini Konular Tm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)


 
Gei Yap:  
Bu forumda yeni balklar aamazsnz
Bu forumdaki balklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz deitiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsnz

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group. Trke eviri: phpBB Trkiye
Tasarm : Mahmut ZDEMR