nceki balk :: Sonraki balk  
Yazar Mesaj
halukgta



Kayt: 21 ub 2015
Mesajlar: 87

MesajTarih: r Oca 20, 2016 8:00 pm    Mesaj konusu: Diyanetin, Öz Evladýna Þehvet Duyan Baba Konusunda, Verdiði Alntyla Cevap Gnder

Bugünlerde Diyanetin, fetva hattýna sorulan bir soruya verdiði cevap, toplum tarafýndan þaþkýnlýkla karþýlandý. Halkýn verdiði tepkiyi gören Diyanet, sitesinden verdiði cevabý kaldýrarak, yanlýþ anlaþýldýklarýný, sözlerin istismar edildiðini söylediler. Sayýn Diyanet yetkilileri, madem sözlerinizi yanlýþ anladý toplum, kaldýracaðýnýza doðrusunu çýkýp anlatmanýz gerekmez mi? Diyanete sorulan soruyu önce yazalým.

Soru: Bir babanýn öz kýzýna duyduðu þehvet, karýsýyla olan nikâhýný düþürür mü?

Böyle bir soru utanmadan, arlanmadan sorulabiliyorsa ve böyle bir soruya tepkisiz, güzelce detaylý bir cevap veriliyorsa, bir yerlerde büyük sorunlar, yanlýþlar var demektir. Bu soruya verilecek tek bir cevap vardýr. SORUYU SORANA HEMEN DOKTORA, PSÝKÝYATRÝST E BAÞVURMASI TAVSÝYE EDÝLMELÝ VE BÖYLE DUYGULARIN, DÜÞÜNCELERÝN ÇOK BÜYÜK GÜNAHLARA YOL AÇACAÐI SÖYLENMELÝYDÝ. Çünkü bu duygular normal deðil, anormaldir. Ama batýlýn ve hurafenin etkisinde olan Diyanet, öyle bir cevap vermiþ ki, sanki böyle bir duygu çok normal gibi, birde detaylý bilgi verme gereði duyulmuþ. Bu düþüncenin arkasýnda, mutlaka Kur’an dan uzak, batýl bir itikadýn, inancýn esintisi, etkisi var demektir. Bakýn Diyanet, sorulan soruya nasýl cevap vermiþ, önce ondan bir bölüm alalým.

(Babanýn kendi öz kýzýný öperken, þehvet duymasý durumunda nikâhýn ne olacaðý konusunda görüþ ayrýlýðý vardýr. Bazý mezheplere göre, babanýn þehvetle kýzýný öpmesi ya da þehvetle ona sarýlmasýnýn nikâha bir etkisi yoktur (bkz. Ýbn Rüþd, Bidayetü’l-Mücdehid, Mýsýr 1975, II, 33; Ýbn Kudame, el-Muðni, VII, 486; Ýbn Cüzey, el- Kavaninü’l Fýkhiyye, 138). Hanefilere göre ise; babanýn, kýzýný þehvetle öpmesi, kýzýna þehvetle sarýlmasý durumunda kýzýn annesi bu babaya haram olur. Ancak bu tür sonuç doðuracak tutmanýn, teni tenine deðerek olmasý ya da altýnýn sýcaklýðýný iletecek kadar ince bir örtüden olmasý gerekir. Kalýn elbiselerden tutarak ya da vücuduna bakýp düþünerek, þehvet duymak, bu tür bir haramlýk oluþturmaz. Ayrýca kýzýn, 9 yaþýndan büyük olmasý gerekir……..)

Cevap daha uzun, detaya girilmiþ devam ediyor, ama onlarý yazmaya utandým. Bu düþünce ve davranýþlarý, normal bir duygu, davranýþ gibi detaya girilerek, DÝNÝN SINIRLARI ÝÇÝNDE GÝBÝ GÖSTERENLERÝ, ALLAH A HAVALE EDÝYORUM. Kendi öz kýzýna karþý, þehvet duyan rezil, kepaze Müslüman olamaz ey Diyanet, önce bunu söylemeliydin bu soruyu sorana. Senin bu soruya cevap aradýðýn kaynaklarýn, neler olduðunu görüyoruz yazmýþsýnýz. Ýþte Kur’an dan baþka delil ve hüküm arayanlarýn, sýnýr tanýmaz düþüncelerine, güzel bir örnek verilen cevaplar.

Kur’an ý, Ýslam ý yaþamak için yeterli görmeyenlerin, dinde kaynak olarak gösterdikleri bilgilerin, bizleri nerelere götüreceðini fark edemeyenlere, söyleyecek hiçbir sözüm yok. Ne yazýk ki bugün yaþadýðýmýz Ýslam, mahþer günü peygamberimizin de söyleyeceði gibi, “EY RABBÝM! ÞÜPHESÝZ KÝ, KAVMÝM BU KUR'ÂN'I TERK ETTÝLER." Sözleri gerçek oldu.

Yahudiler Ýslam inancýna, kendi inanç ve düþüncelerini öyle bir yerleþtirmiþler ki, inanýn her taþýn altýndan onlar çýkýyor. Diyanetin fetvasýnýn görünmez perdesinin ardýnda da, ne yazýk ki Yahudi fitnesi, iftirasý yatýyor gibi geldi bana. Geçmiþten gelen batýl, hurafe inançlarýmýzý aklamak ve onlarý yaþayabilmek için KUR AN TERK EDÝLDÝ. Onun yerini, dine nifak sokan batýl inançlar aldý ve hayatýmýza yön verdi. Tabi bizler buna izin verdik, inancýmýzý Kur’an dan emin olduðumuz bilgilerden deðil, emin olmadýðýmýz batýl bilgilerden yaþadýk ve yaþamaya devam ediyoruz.

Diyanetin bu ensest iliþkiyi, neredeyse meþru göstermesine, lanetlememesine aslýnda þaþýrmamalý. Çünkü bu cevabý okuduðumda, günümüzde Yahudilerin elinde bulunan Tevrat ta ve dini kitaplarýnda okuduðum bölümler geldi aklýma.

Yahudi kutsal kitaplarýnda, örnek olarak bazý hayat hikâyeleri anlatýlýrken, bir kýsmý Ýslam kaynaklarýnda da zikredildiði söylenen, oldukça saygýn kabul edilen bir takým þahýslara, Müslümanlarýn asla kabul etmediði bazý zaaf ve davranýþlarý isnat etmektedirler. Yahudi kutsal kitaplarýnda yer alan bu iftiralarýn baþýnda, ÝSLAM KAYNAKLARININ PEYGAMBER VE PEYGAMBER AÝLESÝNE MENSUP OLARAK GÖSTERDÝÐÝ BAZI KÝÞÝLERÝN, BÝR TAKIM GAYRÝ MEÞRU CÝNSEL ÝLÝÞKÝLER YAÞADIÐI, HATTA ONLARIN BU GAYRÝ MEÞRU CÝNSEL ÝLÝÞKÝLERÝN BÝR KISMINI, AÝLE ÝÇÝ ENSEST ÝLÝÞKÝ TARZINDA GERÇEKLEÞTÝRDÝÐÝ ÝDDÝA EDÝLMEKTEDÝR.

Bugün tahrif edilmiþ güvenemeyeceðimiz, Yahudi kutsal kitabýnda, bu tür ensest iliþkiye örnek, Lut peygamberin kýzlarýnýn, babasýný sarhoþ edip, soylarýnýn çoðalabilmesi için, babasýyla ensest iliþkiye girdiði anlatýlmaktadýr. Günümüzde Yahudilerin ellerinde ki Tevrat ta, bunlara benzer örneklere rastlarýz. Aile içi cinsel iliþkiye varan sapýklýklar, hahamlar tarafýndan Tevrat a ilave edilerek, normal bir davranýþ gibi gösterilmiþtir. Tevrat ýn aslýyla hiçbir ilgisi yoktur. Bu konuda, AÜÝF de Doc. Dr. Mehmet Katar Hocamýzýn, çok güzel bir araþtýrmasý var, okumanýzý tavsiye ederim.

Ýþte bu ve buna benzer yalan yanlýþ bilgiler, ne yazýk ki günümüzde hala sýcaklýðýný koruyor. Bu iftiralarýn ayak izlerini, bugün bizlere dini anlattýðýný zannedenlerin sözlerinde görmek, beni ziyadesi ile üzmüþtür. Bu makaleyi yazmaktaki amacýmda din kardeþlerime, yaþadýðýmýz Ýslam da nifak ve batýlýn, hatta ihanetin boyutlarýnýn, ne derece büyük ve sapkýnlýk derecesinde olduðunu hatýrlatmaya çalýþmaktýr. Küçük yaþlarda kýz çocuklarý ile evlenmenin normal olduðunu savunanlarda, peygamberimize ayný yöntemle iftira atarak, bu konuyu meþrulaþtýrmaya çalýþmýþlardýr. NEFÝSLERÝNE HÂKÝM OLAMAYANLAR, ALLAH IN KÝTABINA UYMAK YERÝNE, KÝTABI KENDÝLERÝNE UYDURMANIN YOLUNU SEÇMÝÞLERDÝR.

Kur’an, Lut peygamberimiz hakkýnda bizlere gereken bilgiyi vermiþtir. Ama asla Yahudilerin, bugün ellerinde bulunan tahrif edilmiþ Tevrat ta yazýlanlardan bahsedilmez. Bizlerin Kur’an ile baðý kesilip adeta, batýlýn peþi sýra giden, ne söylenirse dinden zanneden toplumlar olduðumuz için, bugün dayatýlan batýlýn, hurafelerin Kur’an emri olmadýðýný, hatta Kur’an emirlerinin tam tersine olduðunu anlatmak mümkün deðil. Anlatmaya çalýþanlara da, sünnet inkârcýsý damgasý vuruluyor. Bu iftirayý atanlarý da, Allah a havale ediyorum.

Diyanet ne yazýk ki, topluma Kur’an merkezli bilgiler yerine, Kur’an ýn sýnýrlarýný aþan, Kur’an ýn asla onaylamadýðý bilgileri din diye vermeye ýsrarla devam ediyor. Tepki görünce de, yanlýþ anlaþýldýk, istismar edildik diyerek, geri adým atýlýyor. Hâlbuki sorulara cevap veren görevliler, kendi düþünceleri ile cevap vermiyorlar. Hepsi sistemde kayýtlý, bizzat yönetimin onayladýðý, kontrolden geçmiþ cevaplar veriliyor. Yanlýþ anlaþýldýk, istismar edildik diyerek, fetva hattýný kapatarak, iþin içinden sýyrýlacaðýný zannedenler, bir gün hem topluma, hem de Allah a hesap vereceklerdir. Geçmiþ yýllarda baþkanlýk eden, Diyanet Ýþleri Genel baþkanlarýmýzý çok arýyoruz.

Diyanet yetkililerine hatýrlatýrým, ARTIK KARÞINIZDA DÜÞÜNMEDEN, ARAÞTIRMADAN HER SÖYLEDÝÐÝNÝZÝ KABUL EDEN, SÜRÜ MÝSALÝ TOPLUM YOK.

Deðerli din kardeþlerim. Bu örnek bizlere ders olmalýdýr. Lütfen gelin Ýslam ý, bizzat Kur’an dan öðrenme çabasý içinde olalým. Yalnýz Kur’an yetmez diyenler, Kur’an a iftira atanlar, bizleri Allah ile aldatanlardýr bunu unutmayalým. Allah sizleri, Kur’an dan sorumlu tutuyorum diye hüküm verdiyse, sizce Kur’an da hükmü olmayan, detayý verilmeyen bir konudan, bilgiden sorumlu tutar mý?

Karar ve yorum sizlerin. Hepimizin imtihan olduðu kitabýn, Kur’an olduðunu söyleyen RAHMANIN UYARISINI, LÜTFEN KULAK ARKASI YAPMAYALIM. Din ciddiyet ister, onun içindir ki Allah, velilerin, þeyhlerin ardýna düþmeyin, güvenilecek ve yardým istenecek yalnýz Allah dýr diye bizleri uyarýr. Yoksa hesabýn görüleceði o çetin gün, çok piþman oluruz.

Saygýlarýmla
Haluk GÜMÜÞTABAK


http://hakyolkuran.com/
http://hakyol1.sayfasi.net/
http://kuranyolu.blogcu.com/
http://halukgta.blogcu.com/
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder Yazarn web sitesini ziyaret et
nceki mesajlar gster:   

Yeni balk gnder   Bala cevap gnder    Yeþilalan & Baltacýlý Köyleri Forum Forum Ana Sayfa -> Dini Konular Tm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)


 
Gei Yap:  
Bu forumda yeni balklar aamazsnz
Bu forumdaki balklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz deitiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsnz

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group. Trke eviri: phpBB Trkiye
Tasarm : Mahmut ZDEMR