nceki balk :: Sonraki balk  
Yazar Mesaj
halukgta



Kayt: 21 ub 2015
Mesajlar: 87

MesajTarih: Pzr Tem 03, 2016 10:33 am    Mesaj konusu: Ýslam ý Yaþarken Yaptýðýmýz Mantýk Hatasý. Alntyla Cevap Gnder

Ýslam toplumlarý olarak öyle bir inanç yaþýyoruz ki, akýl ve mantýk tek kelimeyle devre dýþý. Televizyonlara çýkýp dinden bahseden, dini kendi nefislerinde þekillendiren din simsarcýlarý, RUHBAN papazlarýný aratmýyorlar. Tabi bizde ruhban sýnýfý yok, öyle deðil mi? Dinimizde yok, ama bizler ellerimizle ruhban sýnýfýný yarattýk.

Televizyona çýkýp, halkýn öyle sorularýyla muhatap oluyorlar ve bu kiþilerde onlara, öyle cevaplar veriyorlar ki, insanýn hayret etmemesi mümkün deðil. Din adeta oyuncak olmuþ birilerin elinde. Yalanlar, iftiralar, rivayet ve saný bilgilerle, Allah emretmediði halde, bunlar Allah ýn emirleridir diyenlerin iftiralarý ile yaþanýyor Ýslam.

Tabi tüm bu acý manzaralarýn sorumlusu, aslýnda topluma din adýna masal, hikâye anlatanlar deðil, bizleriz. Allah ýn bizleri sorumlu tuttuðuna hükmettiði Kur’an ile bizler, baðýmýzý hiç kurmadýk. Ona danýþmadýk ve onun bizlere ne anlattýðýný, anladýðýmýz dilden hiç okuyup düþünmedik. Çünkü bizler, menfaat þebekeleri, Allah ile aldatýcýlarýn tuzaðýna düþtük. Sizler Kur’an ý anlayamazsýnýz dediler ve bizlerde onlara inandýk. Belki de nefsimize/iþimize bu yol, daha uygun geldi. Ýmtihanýmýzý onlara havale ettiðimizi zannettik.

Allah ýn emirlerinden habersiz, aklýmýza gelen her konu hakkýnda, acaba Ýslam inancýna uyar mý, uymaz mý korkusu, bizleri hep tedirgin etti. Onun içinde neredeyse, nefes alýrken bile korkar olduk. Dini tek ellerine alan din simsarcýlarý, Allah ýn yemin olsun ki sizler için Kur’an ý/ Ýslam ý kolaylaþtýrdým hükümlerine inatla, dini zorlaþtýrdýlar ve toplum içinde adeta korku imparatorluðu kurdular.

Onu yapma günah, bunu yapma günah zihniyetiyle, Ýslam dini toplumlar arasýnda bölünmelere, huzursuzluklara ve toplumlar arasýnda düþmanlýklara neden oldu. Huzur kalmadý, Allah ýn orta yolundan çok uzaklaþtýk.

Dini tek ellerine alanlar, bizlere Ýslam ý öyle yaþatýyorlar ki, neredeyse kýpýrdayacak halimiz kalmadý, günaha gireriz korkusuyla. Hâlbuki Allah ýn REHBERÝNÝ elimize almýþ olsaydýk, bizleri Allah ile aldatanlarýn zalimliklerini, yalanlarýný hemen fark ederdik, ama bunu toplum olarak ne yazýk ki yapmadýk, yapmýyoruz.

Deðerli din kardeþlerim. Ýslam ý lütfen birilerine endeksleyerek yaþamanýn yolunu seçmeyiniz, hata yapma riski çok büyük olur. Bizlerin ilk önce yapmasý gereken, sorumlu olduðumuz, Allah ýn kitabý Kur’an ý, anladýðýmýz dilden bolca okuyup, ayetler üzerinde dikkatle düþünerek, ayetler arasýnda baðlantý kurmaya çalýþmalýyýz. ÇÜNKÜ ALLAH KUR’AN I ANLAMAYA ÇALIÞANIN, GÖNÜL GÖZÜNÜ AÇARIM VE GEREKEN BÝLGÝLERÝ VERÝRÝM DÝYOR. Aklý baþýnda her Müslüman, ÝMTÝHANI GEREÐÝ, GÖSTERDÝÐÝ ÇABA ÖLÇÜSÜNCE, KUR’AN I MUTLAKA ANLAYACAKTIR. Allah anlayamayacaðýmýz bir kitaptan bizleri, sorumlu tutmaz ve imtihan etmez, lütfen bu gerçeði unutmayalým.

Bizleri Kur’an dan uzaklaþtýran ve Allah ýn kelamýný yalnýz azýnlýk bazý kiþilerin anladýðýný söyleyenlerin tuzaðýna, lütfen artýk düþmeyelim. Aklýnýza takýlan sorularýnýzý Kur’an a sorunuz ve Kur’an a danýþýnýz. Mecbur kalýrsanýz, bir konu hakkýnda danýþacaðýnýz kiþiden KANIT OLARAK, ALLAH IN AYETLERÝNÝ ÝSTEYÝNÝZ. Eðer size kanýt olarak Kur’an deðil de, kelimeleri eðip bükerek, doðruluðundan emin olamayacaðýmýz rivayetlerden, saný bilgilerden kanýt gösteriyorlarsa, lütfen bunlara kanmayýnýz, inanmayýnýz. Unutmayalým peygamberimiz Allah dan ümmetine, YALNIZ KUR’AN ÝLE HÜKMETME EMRÝ ALMIÞTI. Bu sözlerim Allah ýn kelamý, ayetlerle sabittir.

Geleneksel Ýslam ýn, mezheplerin, beþeri FIKIH inancýnýn öðretilerini, Kur’an da göremediðinizde, bakýn Kur’an da her þey yokmuþ diyenlere aldanmayýnýz. Allah emirlerini, hükümlerini hayatýmýza geçirmemizi bizlerden isterken, ÇOK BASÝT VE KOLAY BÝR ÞEKÝLDE ÝSTEMÝÞTÝR. Sorumlu olduðumuz kýsýmda bunlardýr. MEZHEPLERÝN VE FIKIH ÝNANCININ DÝNE ÝLAVELERÝ, ASLA DÝN DEÐÝL, ÇAÐIN GEREÐÝ TOPLUMLARIN ANLAYIÞLARI, GELENEKLERÝ VE DÝNÝ YAÞAMLARINA GEÇÝRME ÞEKLÝDÝR. Elbette bunlara hiç kimse karýþamaz, yeter ki bunlar olmasaydý, inancýmýzý yaþayamazdýk demeyelim. Yeter ki dini, bu inançlarýmýzla zorlaþtýrmayalým. Bunlarý söylemek Allah ýn kelamýna saygýsýzlýktýr.

Bizlere düþen görev, kafamýzdaki sorunun cevabýný Kur’an dan aramak olmalýdýr. DÝN ADINA DELÝL VE KANIT YALNIZ KUR’AN DIR. BUNU YETERLÝ GÖRMEYENLER, ALLAH IN SINIRLARINI AÞANLARDIR. EÐER ALLAH, KAFAMIZDA OLUÞAN, DÜÞÜNDÜÐÜMÜZ KONU HAKKINDA, KUR’AN DA BÝZLERÝ BAÐLAYICI HÝÇBÝR KANIT ÝNDÝRMEDÝYSE, BU KONUDA BÝR HÜKMÜ YOKSA, DÝNÝ KONUDAN BÝZLERÝ BAÐLAYAN BÝR SAKINCASIDA YOK DEMEKTÝR. Böyle konular, Allah ýn bizleri serbest býraktýðý, düþünerek hayatýmýza geçirmemiz gereken konulardýr. Ayrýca böyle konular zamana, mekâna, geleneklere göre de deðiþe bilecek konulardýr. Onun için Kur’an her çaða, zamana ve mekâna uyan, eþsiz bir rehberdir.

Din zorlaþtýrýcý deðil, kolaylaþtýrýcýdýr. Din akla hitap eder, onun içindir ki ayetlerin sonunda, bizleri düþünmeye davet eder. Allah ýn Kur’an da yasaklamadýðýný haramlaþtýranlar, Allah a ve elçisine iftira atanlardýr, bunu unutmayalým. Allah yasaklamadýðý ve bizleri serbest býraktýðý konular hakkýnda hiçbir bilgi vermeyerek, bizlerin hayatýmýzý daha rahat ve özgür sýnýrlarda yaþamamýza, fýrsat tanýmýþtýr. BÝZLERE DÜÞEN, KUR’AN IN YASAKLARINA UYMAKTIR, BAHSEDÝLMEYENLERÝ KUR’AN DIÞINDA ARAYANLAR, ÞEYTANIN VE MENFAAT ÞEBEKELERÝNÝN TUZAÐINA DÜÞECEÐÝNÝ UNUTMAMALIDIRLAR. Bu konuda peygamberimizin, çok önemli bir hadisini sizlere hatýrlatmak istiyorum.

Allah’ýn kitabýnda helal kýldýðý helal, haram kýldýðý haramdýr. HAKKINDA SUSTUÐU ÝSE SERBESTTÝR. Allah’ýn serbest býraktýklarýný kabul edin ve bilin ki ALLAH HÝÇBÝR ÞEYÝ UNUTUCU DEÐÝLDÝR.
Ebu Davud K. Etime 39/Týrmizi K. Libas 6 Ýbni Mace K. Etime 60/ El-Müracaat sayfa 20

Dinde sýnýrlarý Allah, ben belirlerim der ve Kur’an ýn sýnýrlarýný aþanlar içinde ZALÝMLERDÝR, KÂFÝRLERDÝR uyarýsýný yapar. Allah Enam 150. ayetinde, Kur’an ýn haram hükmünü vermediði halde, “Allah þunu haram etmiþtir diye tanýklýk edip duran þahitlerinizi getirin” diye uyaran kiþilerin gösterdiði rivayet kanýtlarýn, ayetleri inkâr ettiði uyarýsýný yapýyor ve böyle kiþilerle sakýn birlikte olmayýn diye bizleri uyarýyor. Yine Bakara suresi 5. Ayetinde Allah, KURTULUÞA ERECEKLERIN YALNIZ, ALLAH IN KATINDAN GELEN KUR’AN-HIDAYET ÜZERINDE OLANLAR OLACAÐI MÜJDESINI VERIR BÝZLERE. Casiye 6. Ayetinde de, cahiliye toplumlarýnýn yaptýðý yanlýþý örnek vererek, Allah ýn katýndan indirilen kitabýn dýþýna çýkýp, atalarýnýn inandýðý rivayet ve saný inançlarýn yanlýþlýðýna dikkat çekmek için de, bakýn nasýl uyarýyor.

(ALLAH'TAN VE O'NUN AYETLERÝNDEN SONRA, HANGÝ SÖZE ÝNANACAKLAR?)

Nahýl 116. ayette, Allah ýn Kur’an da haram dedikleri dýþýnda, ÞU HELALDÝR, ÞU HARAMDIR DÝYENLERÝN, ALLAH A ÝFTÝRA ATMIÞ OLACAKLARINI VE BUNLARIN ASLA KURTULUÞA EREMEYECEKLERÝNÝ, çok açýk bir þekilde bizlere ayetinde bildirmiþtir.

Ne yazýk ki bugün bizler, Allah ýn sizleri Kur’an dan sorumlu tutuyorum uyarýlarýna kulaklarýmýzý kapamýþ, beþerin Allah a ve elçisine iftira atan rivayet ve saný bilgilerle, Ýslam ý yaþadýðýmýzý zannediyoruz. Böyle olunca da acý, keder ve üzüntü yakamýzý býrakmýyor. Birbirimizi katletmekten bile çekinmiyoruz.

Dilerim Müslüman âlemi olarak, Allah cümlemizin gönül gözünü açsýn ve yaptýðýmýz yanlýþlarýn, izlediðimiz yanlýþ yolun farkýnda olabilelim. Yoksa Allah ýn gazabýndan, asla kurtulamayacaðýz.

Saygýlarýmla
Haluk GÜMÜÞTABAK


http://hakyolkuran.com/
http://halukgta.blogcu.com/
http://kuranyolu.blogcu.com/
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder Yazarn web sitesini ziyaret et
nceki mesajlar gster:   

Yeni balk gnder   Bala cevap gnder    Yeþilalan & Baltacýlý Köyleri Forum Forum Ana Sayfa -> Dini Konular Tm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)


 
Gei Yap:  
Bu forumda yeni balklar aamazsnz
Bu forumdaki balklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz deitiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsnz

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group. Trke eviri: phpBB Trkiye
Tasarm : Mahmut ZDEMR