nceki balk :: Sonraki balk  
Yazar Mesaj
halukgta



Kayt: 21 ub 2015
Mesajlar: 87

MesajTarih: Cum Au 12, 2016 8:00 am    Mesaj konusu: Hatalarýmýzdan Dersler Alabilmek Ümidiyle. Alntyla Cevap Gnder

Ülke olarak 15 Temmuzda, çok üzücü ve de bizlerin ders almasý gereken bir olay yaþadýk. Toplumu din maskesiyle aldatan, batýl inançlarýmýzdan yararlanarak, kendisini dini lider ilan edip, din adýna toplumu yönetmeye kalkan bu zalim kiþinin gerçek yüzünü, çok þükür Rabbimiz bizlere gösterdi.

Bir insanýn gerçek yüzünü görebilmek için, topluma zalimce davranmasý, binlerce yuvaya acý ve keder vermesi mi gerekirdi? ACABA BU ÞAHSIN GERÇEK YÜZÜNÜ ÇOK ÖNCESÝNDEN GÖRENLERÝN, FARK EDENLERÝN, HATTA TOPLUMU UYARANLARIN, GÖREMEYENLERDEN FARKI NEYDÝ SÝZCE? Lütfen bunu çok iyi düþünelim, yoksa tekrar aldatýlmaktan kurtulamayýz.

Buna benzer din tacirlerinin tuzaðýna düþmek istemiyorsak, Ýslam a sokulan yanlýþ ve batýlýn önce farkýna varmalýyýz, yani sorumlu olduðumuz dinimizin tek kaynaðý Kur’an dan öðrenmeliyiz, araya hiç kimseyi sokmadan. Bu elim olayýn ardýndan, Diyanet Ýþleri baþkanlýðý bir açýklama yaptý. Bu açýklamadan bazý alýntýlar yaparak, üzerinde sizleri düþünmeye davet etmek istiyorum.

“Diyanet Ýþleri Baþkaný Mehmet Görmez yaptýðý açýklamada "FETÖ AÇIK BÝR DÝN ÝSTÝSMARCISI ve gayri ahlaki bir sýr hareketidir. FETÖ SAHTE BÝR MEHDÝ HAREKETÝDÝR" dedi.”

Ýslam toplumlarý olarak, dinimize FIKIH yoluyla sokulan batýl inançlar nedeniyle, toplumlar yüzlerce yýldýr, din istismarcýlarý tarafýndan kullanýlmýþ ve bu gidiþle kullanýlmaya da devam edecektir. Sayýn Baþkanýn söylediði son cümle ise, aslýnda yanlýþ inançlarýmýzýn hala güçlü bir þekilde devam ettiðini iþaret ediyor ve bakýn ne diyor. FETÖ' SAHTE BÝR MEHDÝ HAREKETÝDÝR.

Ne yazýk ki bu sözlerden Diyanetin, Ýslam toplumuna sokulmuþ MEHDÝ inancýný kabul ettiði izlenimini anlýyorum. Çünkü bu elebaþý kendisini, MEHDÝ olarak görüyor ama Diyanet Ýþleri Baþkanýmýz bu kiþi SAHTE MEHDÝ DÝR DÝYOR. Yani Sayýn Diyanet Ýþleri Baþkanýmýz da, GERÇEK bir mehdi beklentisi içinde olduðu anlaþýlýyor. Yanlýþ anladýysam özür dilerim. Gelecek bir mehdi varsa, gerçek mehdiyi nasýl anlayacaðýz? BU BÝLGÝLER NEDEN KUR’AN DA YOK. Her mezhep, tarikat, cemaat yaþadýðýmýz örnekte olduðu gibi, kendi mehdisini yaratamaz mý bu durumda? Ne yazýk ki yaratýyor da, demek ki bu konuda, daha çokkkkk aldatýlacaðýz. Mehdinin geleceðine inandýðýmýz takdirde, toplumlar zor anlarýnda, her zaman bir beklenti içinde olacaklar, gereken önlemi bizzat almaya çalýþmayacaklardýr. http://hakyolkuran.com/kategori.php?id=144

Hatýrlatmak isterim. KUR’AN ASLA BÖYLE BÝR KÝÞÝNÝN GELECEÐÝNDEN BAHSETMEZ. Mehdi anlayýþý Ýslam inancýnda/Kur’an da yoktur, daha sonra mezheplerin ve fýkýh inancýnýn dine ilavesidir. Kur’an peygamberimizden sonra, din adýna topluma lider olarak hiç kimsenin gelmeyeceðini açýkça bizlere bildirmiþtir. Bizlerin rehberi, yol göstericisi yalnýz Kur’an dýr ve hiç kimsenin rehberliðine de ihtiyacýmýz yoktur. Rehber olarak, ALLAH VE KUR’AN BÝZLERE YETER. Diyanet Ýþleri Baþkanlýðýnýn, olaðan üstü din þurasýnda alýnan kararlardan, bazý bölümleri hatýrlatmak istiyorum.

“Ýslâm'a göre Hz. Peygamber'den baþka, "MASUM VE TARTIÞILMAZ" BÝR OTORÝTE VE REHBER KABUL EDÝLEMEZ. Hiçbir kimse ve hiçbir yapý, kendisini dinin mutlak temsilcisi olarak göremez ve insanlarý kendisine kayýtsýz þartsýz itaat ve baðlýlýða çaðýramaz. Ýslâm'da mutlak itaat ve baðlýlýk, çerçevesi Kur'an ve Sünnet tarafýndan belirlenen ilkeler için söz konusu olduðundan ÝSLAM'A GÖRE HÝÇBÝR KÝÞÝNÝN KENDÝSÝNÝ YANILMAZ BÝR OTORÝTE VE REHBER OLARAK KABUL ETMESÝNÝN VEYA BAÐLILARI TARAFINDAN BÖYLE GÖRÜLMESÝNÝN BÝR GEÇERLÝLÝÐÝ YOKTUR. BU ALLAH'IN KÝTABINA VE HZ. PEYGAMBERÝN SÜNNETÝNE AÇIKÇA AYKIRIDIR. Bu çerçevede bir kiþinin, özel, seçilmiþ ve yanýlmaz olduðu, beyan ve öðretilerinin kutsiyet arz ettiði iddiasý dinen kabul edilemez.”

Bu sözlere gönülden katýlýyorum. Zaten Kur’an ýn da emridir bu düþünce. Ýyide baþta Diyanet, bu sözleri, düþünceyi yaþamýna geçirip, topluma camilerde böyle anlatýyorlar mý? Peygamberimizin vefatýndan sonra, din adýna liderlik görevi Allah tarafýndan, hiç kimseye verilmemiþtir. Peygamberimiz kendisinden sonra en yakýnlarýna bile, bu konuda tek kelime söylememiþtir. ONUN ÝÇÝNDÝR KÝ ALLAH AYETÝNDE, VELÝLER EDÝNÝP ARDI SIRA GÝTMEYÝN, GÜVENÝLECEK YARDIM ÝSTENECEK VELÝNÝZ YALNIZ BENÝM, DÝYE UYARIR BÝZLERÝ. Ama duyan, iþiten ne yazýk ki yok. Peygamberimiz Allah ýn kontrolündeydi, onun içinde Allah ýn elçisi, her konuda kontrol altýndaydý, gerektiðinde Allah tarafýndan ikaz ediliyordu. Peygamberimizin ölümünden sonrada, onun görevini devam ettirecek MASUM VE TARTIÞMASIZ, ALLAH IN KONTROLÜNDE, KESÝN GÜVENEBÝLECEÐÝMÝZ HÝÇBÝR LÝDER YOKTUR, olamazda. Her iman edenin görevi, Kur’an ý anlamak, anlatmak ve yaþamaktýr.

Ýslam toplumlarýný bölen ve bir birine düþman eden yanlýþ bir inançta, ne yazýk ki en son toplanan din þurasýnda zikredilmiþ ve bakýn ne söylenmiþ.

“Ýslâm'da mutlak itaat ve baðlýlýk, çerçevesi KUR'AN VE SÜNNET tarafýndan belirlenen ilkeler için söz konusu olduðundan….”

Bu düþünce ve inançta olduðumuz sürece, daha çok MEHDÝLER göreceðiz. Toplumlarý din adýna aldatan zalimlerden asla kurtulamayacaðýz. ÇÜNKÜ ÝSLAM DA MUTLAK ÝTAAT VE BAÐLILIK YALNIZ KUR’ AN A DIR, yani Allah ýn SÜNNETÝNEDÝR. Peygamberimiz sanki Kur’an ýn yanýnda, Kur’an da bahsedilmeyen konularda, dinin temellerine ve kurallarýna ilaveler yapmýþ gibi izlenim býrakmak, Ýslam a sokulan batýl ve hurafelerin yaþanmasýna, geliþip büyümesine, hatta art niyetli kiþilerin kendi menfaatleri doðrultusunda dine ilaveler yapmasýna, bu yolla peygamberimizin adýný kullanmasýna müsait kýlmýþtýr. Peygamberimiz hayatýna yalnýz Kur’an ý geçirmiþ ve ümmetine de yalnýz Kur’an ile hükmetmiþtir, lütfen bu gerçekleri unutmayalým. Yoksa daha çok zalimlerle karþýlaþýrýz, acýlar çekeriz. Peygamberimizin sünnetini hayatýna geçirmek isteyen, yalnýz Kur’an ýn ipine sarýlýr. Aldatýlmak istemiyorsak, Lütfen Kur’an dan peygamberimizin yetki ve sorumluluklarýný, dikkatle araþtýrýnýz, okuyunuz. http://kuranyolu.blogcu.com/allah-in-elcisine-verdigi-gorev-yetki-ve-sorumluluk/20173675

Allah Kur’an da çok açýk bir hüküm veriyor ve diyor ki Zuhrüf 44. ayetinde;

ÝLERÝDE KUR’AN DAN SORUMLU TUTULACAKSINIZ.

Bu durumda sizce, bizlerin sorumlu olacaðý Kur’an ýn hükümlerinden baþka bilgi ve kaynaklar olabilir mi? Bizlerin din adýna, mutlak itaat etmemiz gereken, Kur’an ýn dýþýnda baþka kaynaklarda var demek, ne kadar doðru olur bu ayete göre. Peygamberimiz bu ayeti Allah dan teblið alýp, ümmetine tebliði ettikten sonra, bunlarda benim ayrýca dine ilavelerimdir, Kur’an da yok ama, bunlardan da sorumlusunuz demiþ olabilir mi? Yorum ve karar sizlerin. Çünkü hepimiz bu dünyada imtihan oluyoruz. HESAP GÜNÜ, ALDATILMIÞIM SÖZÜYLE KURTULACAÐIMIZI SANMAYALIM. Allah akýl ve Kur’an verdi bizlere, düþünelim ve doðru yolumuzu bulalým diye. Diyanetin açýklamasýnda dikkatimi çeken bir konu var, sizlere tekrar hatýrlatmak istiyorum.

“ÝSLAM'A GÖRE HÝÇBÝR KÝÞÝNÝN KENDÝSÝNÝ YANILMAZ BÝR OTORÝTE VE REHBER OLARAK KABUL ETMESÝNÝN VEYA BAÐLILARI TARAFINDAN BÖYLE GÖRÜLMESÝNÝN BÝR GEÇERLÝLÝÐÝ YOKTUR. BU ALLAH'IN KÝTABINA VE HZ. PEYGAMBERÝN SÜNNETÝNE AÇIKÇA AYKIRIDIR.”

Bu sözler çok doðru. Eðer bu zihniyette olsaydýk Ýslam toplumlarý olarak, dinde ne bölünür nede þeyhler, efendiler, ulamalar edinir arkasýndan giderdik. Ne yazýk ki söylediklerimizle yaþadýklarýmýz çok farklý. Ülkemizi karýþtýran, aileler içine ateþ düþüren, acý ve keder veren bu zalimlere benzer, sizce din tacirleri, cemaatler, tarikatlar yok mu aramýzda? Bunlarý görmezden gelirsek, acý ve kederi tekrar yaþarýz hatýrlatýrým. Sýrasý gelmiþken söylemeden geçmek istemediðim bir kiþi var ki, bunun üzerinde sizleri çok ama çok düþünmeye davet etmek istiyorum.

Diyanetin güzel açýklamasýnda ne diyordu, Ýslam a göre hiç kimse kendisini yanýlmaz, hatasýz, eþsiz bir otorite ve din adýna rehber göremez ve ona baðlýlarý, müritleri tarafýndan gösterilemez. Hatasýz, benzersiz, eþsiz yanýlmaz olduðuna inanýlan Said-i Nursi ye, BEDÝÜZZAMAN diye hitap edilir, günümüzde hatýrlayýnýz lütfen. Siz bu kelimenin anlamýný, hiç araþtýrdýnýz mý? Söyleyeyim Bediüzzaman, benzersiz/eþsiz, zamanýn benzersizi, hatasýz, asrýn üstün insaný anlamýna gelir.

BU UNVAN, TARÝH BOYUNCA HÝÇ KÝMSEYE, PEYGAMBERLER DÂHÝL VERÝLMEMÝÞ VE BU UNVANLA HÝÇ KÝMSE, HÝÇ BÝR ÂLÝM ANILMAMIÞTIR, SAÝD-Ý NURSÝ HARÝÇ. PEKÝ, SÝZCE BU NORMAL MÝ? Lütfen unutmayýnýz, ülkemizi kana bulayan bu cemaatin ve liderinin toplantýlarýnda, evlerinde bahsettiðim kiþinin kitaplarý olan, Risale-i Nur kitaplarý okunurdu. Beþerin kitaplarý ile yetiþenlerin, bir gün topluma acý, üzüntü ve keder vermesi kaçýnýlmazdýr. Ama Allah ýn NURU, IÞIÐI Kur’an ile yetiþenler, asla hiç kimseye adaletsizlik yapamaz, hiç kimsenin canýna kýyamaz. Ýþte aradaki fark. Allah da ne diyordu bizlere, YALNIZ KUR’AN IN ÝPÝNE SARILIN. Emin olmadýðýnýz bilgilerin ardýna düþmeyin, hesabýný sorarým. http://kuranyolu.blogcu.com/risale-i-nur-ogretisine-pisman-olmak-istemiyorsak-dikkat/20173737

Ne yazýk ki bizler, yaptýðýmýz yanlýþlarýn farkýnda deðiliz. Bu acý olaydan da, çok fazla ders aldýðýmýza inanmýyorum. Elimizden Kur’an ý düþürmememiz gerekirken, doðruluðundan emin olmadýðýmýz kitaplarý düþürmediðimiz içinde, yine toplumlar olarak, ALLAH ÝLE ALDATILMAKTAN KURTULAMAYACAÐIZ. Bu gidiþle daha çok, aldatýldýk sözlerini duyacaðýz. Bunu söyleyerek, beþerin adaletinden kurtulabiliriz, ama Allah ýn adaletinden asla kurtulamayýz.

Bir Müslüman a düþen, din kardeþini yalnýz Kur’an a davet etmek, batýlýn ve Allah ile aldatýcýlarýn foyasýný meydana çýkarmaktýr. Din adýna bizlerin örnek aldýðýmýz tek liderde, Hz. Muhammet Mustafa olmalýdýr. Çünkü peygamberimizin takip ettiði yol ve sünneti, yalnýz Kur’an ýn yolu Allah ýn sünnetiydi, lütfen bunu unutmayalým.

Rad 40: Onlara va’dettiðimiz azabýn bir kýsmýný sana göstersek de, (göstermeden) senin ruhunu alsak da, SENÝN GÖREVÝN SADECE TEBLÝÐ ETMEKTÝR. Hesap görmek ise bize aittir. ( Diyanet meali)

Saygýlarýmla
Haluk GÜMÜÞTABAK


http://hakyolkuran.com/
http://halukgta.blogcu.com/
http://kuranyolu.blogcu.com/
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder Yazarn web sitesini ziyaret et
nceki mesajlar gster:   

Yeni balk gnder   Bala cevap gnder    Yeþilalan & Baltacýlý Köyleri Forum Forum Ana Sayfa -> Dini Konular Tm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)


 
Gei Yap:  
Bu forumda yeni balklar aamazsnz
Bu forumdaki balklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz deitiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsnz

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group. Trke eviri: phpBB Trkiye
Tasarm : Mahmut ZDEMR