nceki balk :: Sonraki balk  
Yazar Mesaj
halukgta



Kayt: 21 ub 2015
Mesajlar: 87

MesajTarih: Cum Au 26, 2016 1:20 pm    Mesaj konusu: Söz Bakýmýndan, Allah dan daha Doðru Kim Vardýr? Alntyla Cevap Gnder

Ýslam toplumlarý olarak, Kur’an dan çok uzak inancýmýzý yaþadýðýmýz içindir ki, bizleri Allah ile aldatanlarýn tuzaðýndan, ne yazýk ki kurtulamýyoruz. Bu gidiþle de, kurtulacaðýmýzý zannetmiyorum. Çünkü Allah ýn bizlere verdiði derslerin, uyarýlarýn farkýnda bile deðiliz.

Bizler Ýslam ý yaþarken, mutlaka birilerine tabi olmamýz ve onun ardý sýra gitmemizin gerektiðine inanmaya devam edersek, baþýmýza gelen hatalarýn, acýlarýn çok daha büyükleri ile karþýlaþmamýz kaçýnýlmaz olacaktýr. Ülkemizin baþýna bela olan, topluma acý ve ýzdýrap veren Fethullah denen çete baþý, yakýn zamana kadar çok saygý gören, eli eteði öpülerek, kendisinden þefaat beklenen birisiydi. Peki, ne oldu da bir den bire her þey deðiþti ve bu þahsýn bütün rezillikleri, pislikleri, adaletsizlikleri ortaya çýktý. Ýþte bu sorunun cevabýný artýk bizler Kur’an dan almalýyýz ki, böyle zalimlerin tuzaðýna bir daha düþmeyelim.

Ýlginçtir bu zalim insanýn, ALLAH KATINDA TAKVACA ÜSTÜN OLDUÐUNA VE ONUN ÞEFAATÝYLE, CENNETE GÝDEBÝLECEKLERÝNE ÝNANILIYORDU. Tabi bu düþünce sahiplerinin, zerre kadar Kur’an dan nasiplenmediklerini hatýrlatmak isterim. Nasiplenmiþ olsalardý, böyle yanlýþ düþüncelere asla kapýlmazlardý. Kendi aralarýnda okuduklarý kitaplarýn öðretisi olan, yani Risale-i Nur kitaplarý, böyle düþüncelere inanmayý kolaylaþtýrýyor ve onaylýyor. BÖYLECE SORGULAMADAN ÝNANAN BÝR TOPLUM YARATILMIÞ OLUYOR. Hatýrlatýrým mahþer günü ALDATILMIÞIM demekle kurtulacaðýmýzý zannetmeyelim. Çünkü Allah, bizleri düþünerek, aklýmýzý kullanarak inancýmýzý yaþamamýzý emrediyor. Düþünmeyen, aklýný kullanmayanlar içinde uyarýsýný yapýyor ve ne diyordu hatýrlayalým.

Yunus 100: Allah'ýn izni olmadýkça hiç kimse inanamaz. O, AKLINI KULLANMAYANLARA KÖTÜ BÝR AZAP VERÝR. (Diyanet eski meali)

Ne dersiniz toplum olarak, düþünmeden hareket edip, inancýmýzý birilerine emanet ettiðimiz için, bizleri Rabbimiz cezalandýrmýþ olmasýn? Elde Kur’an biraz düþünen ders alacaktýr. Öyle yanlýþ itikatlara/inançlara yönlendirildik ki, mutlaka din adýna birilerine tabi olmamýz gerektiðine inandýrýldýk. Hâlbuki Allah bu konuda bizleri uyarýp, GÜVENÝLECEK YARDIM ÝSTENECEK VELÝNÝZ YALNIZ BENÝM DEDÝÐÝ HALDE, BÝZLER YARDIM ÝSTENECEK VELÝLER, ÞEYHLER, EFENDÝLER EDÝNDÝK. Daha doðrusu bu konuda Allah ne emrettiyse, bizler tersini yaptýk. Bu yetmediði gibi, Allah ýn tekelinde olan deðer yargýsýna bile bizler müdahale ederek, deðerlendirmeler yaparak bazý kiþileri, ALLAH IN SEVGÝLÝ KULLARI, VELÝ ÝNSAN ÝLAN ETMEKTEN ÇEKÝNMEDÝK. Hâlbuki Yaradan bu konuda bizleri uyarmýþ ve kimin doðru yolda olduðunu, kimlerin takvaca üstün olduðunu yalnýz ben bilirim demiþti.

-YOLCA DAHA DOÐRU GÝDENÝN KÝM OLDUÐUNU, RABBÝNÝZ DAHA ÝYÝ BÝLÝR. (Ýsra 84)

-ÇÜNKÜ O, ALLAH’A KARÞI GELMEKTEN SAKINANLARI EN ÝYÝ BÝLENDÝR. (Necm 32)

Toplum olarak Kur’an ile baðýmýz kesildiði için, bu uyarýlardan habersiz, din adýna yol göstericiler arýyoruz. Halbuki sizin yol göstericiniz benim ve gönderdiðim Kur’an dýr diyor Allah ve Nisa 87. ayetinde bizleri uyarýyor ve bakýn ne diyor.

SÖZ BAKIMINDAN, ALLAH'TAN DAHA DOÐRU KIM VARDIR! ( Nisa 87)

KUR’AN I REHBER ALAN BÝR MÜSLÜMAN NE CEMAATLERÝN, NEDE TARÝKATLARIN ÝÇÝNE ASLA GÝRMEZ. Kur’an ýn dýþýndan rehber olacak, hiçbir kitabý da kabul etmez. Kur’an ý yeterli görmeyip, Kur’an da her þey yoktur diyerek, batýl inançlarý dine sokarak inananlarý Rabbimiz çok güzel uyarýyor ve bakýn ne diyor.

-ALLAH'TAN VE O'NUN ÂYETLERÝNDEN SONRA HANGÝ SÖZE ÝNANACAKLAR? (Casiye 6)

-KARÞILARINDA OKUNUP DURAN BIR KITABI SANA INDIRMIÞ OLMAMIZ ONLARA YETMIYOR MU? ( Ankebut 51)

Rabbimiz, cahiliye dönemindeki toplumlarýn yaptýðý yanlýþlarý bizlere örnek verip, Kur’an ýn dýþýndan emin olmadýðýnýz rivayet ve saný bilgilere, inanmayýn dediði halde, ne yazýk ki bizler o dönemin yaptýðý yanlýþlarý yaparak bizler, Kur’an ýn dýþýndan öyle sözlere ve bilgilere inandýk ki, þimdide neyin doðru neyin yanlýþ olduðunu fark edemiyoruz.

Rabbimiz iman adýna bizleri tek baþýmýza býrakýp, Kur’an ile imtihan ettiðini söyler Kur’an da. Ama bu imtihan bizleri korkutmuþ olmalý ki, tek baþýmýza imtihanýmýzý vermeye nedense kabullenmemiþiz. Hep birilerine tabi olmayý ve onun sözlerine göre imanýmýzý yaþamayý seçmiþiz. ALLAH SAKIN BÖYLE YAPMAYIN DEDÝÐÝ HALDE, UYARILARI DÝNLEMEMÝÞÝZ. Rabbimiz güvenebileceðimiz dost ve þefaatçinin, bakýn yalnýz kim olduðunu söylüyor.

Secde 32:…Sizin için O’NDAN BAÞKA HÝÇBÝR DOST, HÝÇBÝR ÞEFAATÇÝ YOKTUR. Hâlâ düþünüp öðüt almayacak mýsýnýz? (Diyanet meali)

Bakýn Allah ne diyor, bizler Ýslam ý nasýl yaþýyoruz. Allah ýn dýþýnda edindiðimiz þefaatçileri hatýrlayýn lütfen. Ýþte cemaatler, tarikatlar toplumu böyle ALLAH ÝLE ALDATIYOR VE KUR’AN DAN UZAKLAÞTIRIYORLAR. Allah ýn yanýnda veliler, þefaatçiler edinmenin, Allah ile aracý yapmanýn yanlýþlýðýný, bakýn Yaradan nasýl ikaz ederek uyarýyor bizleri.

Kehf 102: O nankörler, BENDEN AYRI OLARAK KULLARIMI, KENDÝLERÝNE VELÝLER YAPACAKLARINI MI SANDILAR? Biz kafirlere cehennemi konak olarak hazýrladýk. (Süleyman Ateþ meali)

Allah ýn bunca uyarýlarýndan sonra, ALLAH IN AYETLERÝNÝ GÖRMEZDEN GELÝP NANKÖRLÜK YAPARAK, hala Allah ile aracýlar, dostlar, veliler edinerek, kendi imtihanýmýzdan adeta kaçarcasýna, baþkalarýna imtihanýmýzý havale ediyorsak, Yaradan ýn hýþmýndan da kurtulmamýz mümkün olmayacaktýr. Allah yine bu konuda bizleri uyarýyor ve din, iman adýna veliler, dostlar, önderler edinmeyin diye bakýn nasýl uyarýyor.

Araf 3: “Rabbinizin katýndan size indirilene uyun; O'NDAN BAÞKA ÖNDERLERÝN ARDINDAN GÝTMEYÝN. Ne kadar az tutuyorsunuz aklýnýzda, bu (öðüdü). ( Muhammed Esed meali)

Araf 3: Rabbinizden size indirilen Kitap'a uyun, O'NDAN BAÞKA DOSTLAR EDÝNEREK ONLARA UYMAYIN. Pek az öðüt dinliyorsunuz. (Diyanet eski meali)

Rabbimiz bizlere ders olsun diye, BÝR CEMAATÝN GERÇEK YÜZÜNÜ BÝZLERE GÖSTERDÝ. Tabi Kur’an ýn uyarýlarýndan habersiz, Ýslam ý yaþadýklarýný zanneden bu cemaatin üyelerinin de, nasýl bir bataða battýklarýný görme þanslarý oldu. Topluma, ülkemize yaptýklarý bu zulmün, acýnýn hesabýný, acaba Allah a nasýl vereceklerini düþünüyorlar mý? Hiç sanmýyorum.

Bu ve buna benzer cemaatler, tarikatlar aramýzda kol geziyorlar. Birbirlerinden hiçbir farklarý yok. Birisinin boþalttýðý yeri, baþka bir cemaat, tarikat alýyor. Hepsi toplumu Allah ile aldatýyor ve Allah ile kiþi arasýnda aracýlýk yapacaðýný, onlara þefaatte bulunacaklarýný vaat ediyorlar. Tabi bunun karþýlýðýnda da hiç itiraz etmeden, koþulsuz söylenenler yapýlýyor. GELÝN ARTIK BAÞIMIZA GELEN BU MUSÝBETTEN DERS ALALIM. Din ve iman adýna veliler, þeyhler, efendiler edinerek düþünmeden ardý sýra gitmeyelim, yoksa toplum olarak daha çok acýlar çekeriz.

Sizlere þahit olduðum, bir konuþmayý nakletmek istiyorum. Bir vatandaþýmýz diðerine þöyle söylüyor. Çok iyi oldu bahaneyle Fetoculardan kurtulduk, hastane onlarýn elindeydi temizlendi diyordu. Diðeri de soruyor, herhalde artýk hâkimiyet yarýþý yoktur rahatlamýþsýnýzdýr. Diðeri cevap veriyor. ÞÝMDÝ HASTANEYE MENZÝLCÝLER HÂKÝM. Onlarýn borusu ötüyor. Yorumunu sizlere býrakýyorum.

Enfal 22: Þüphesiz, yeryüzünde yürüyen canlýlarýn Allah katýnda en kötüsü, AKILLARINI KULLANMAYAN (gerçeði görmeyen) saðýrlar, dilsizlerdir. (Diyanet meali)

Saygýlarýmla
Haluk GÜMÜÞTABAK


http://hakyolkuran.com/
http://halukgta.blogcu.com/
http://kuranyolu.blogcu.com/
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder Yazarn web sitesini ziyaret et
nceki mesajlar gster:   

Yeni balk gnder   Bala cevap gnder    Yeþilalan & Baltacýlý Köyleri Forum Forum Ana Sayfa -> Dini Konular Tm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)


 
Gei Yap:  
Bu forumda yeni balklar aamazsnz
Bu forumdaki balklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz deitiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsnz

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group. Trke eviri: phpBB Trkiye
Tasarm : Mahmut ZDEMR