nceki balk :: Sonraki balk  
Yazar Mesaj
halukgta



Kayt: 21 ub 2015
Mesajlar: 87

MesajTarih: Pts Oca 30, 2017 2:51 pm    Mesaj konusu: Kur'an da Ýnancýmýz Adýna, Her Þeyin Olmadýðýný, Israrla Ýdd Alntyla Cevap Gnder

Ýslam inancýmýzda, geleneksel düþünceler o kadar güçlü ki, ne yazýk ki ayetlerin doðru anlaþýlmasýný önlüyor. Enam suresi 38. ayette geçen, “BÝZ KÝTAPTA HÝÇ BÝR EKSÝK BIRAKMADIK.” Hükmünden rahatsýz olanlar, bir kýsmý iyi niyetle öðrenmek amacýyla, bir kýsmý ise art niyetle öyle sözler söyleyerek batýlý, hurafeyi ýsrarla savunuyorlar ki, Kur’an ýn indiriliþ amacýna bile ters düþüyor. Birkaç arkadaþým bu konuda yazdýðým bir yazýma, þöyle cevaplar vermiþ, birleþtirerek cevap vermek istiyorum.

“Haluk Bey, o zaman bende derim ki, Neden Kur’an da bütün tarihi bilgiler, matematik, fiziðin gökbilimi, keþifler, icatlar yok. Her þey var diyorsun, ama namaz konusunda ben detay göremiyorum. Ne rekât sayýsý var, nede namazda okuyacaðýmýz ayetler açýklanmamýþ. Her þey varda nerede bu bilgiler? Zekâtýmýzý ne kadar vereceðimizin miktarý bile, Kur’an da açýklanmamýþtýr.”

Deðerli arkadaþlarým, Kur’an ne fizik kitabýdýr, nede matematik. Kur’an bizlere rehberdir, yol göstericidir ve Allah a kulluk görevimizi nasýl yapacaðýmýzýn öðretmenidir. Bunun dýþýnda Kur’an dan bilgiler aramayalým. Belki müteþabih anlamda ipuçlarý bulabiliriz. Bu farklý bir konudur. Ama yol gösterici ve kulluk görevimizi yapabilmemiz adýna da, her bilginin olduðunu söyleyen, KUR’AN IN BÝZZAT KENDÝSÝDÝR. Bazý kardeþlerimiz, din adýna her þeyin olduðu, Kur’an da deðil, Allah ýn huzurundaki saklý kitapta ( Levh-i Mahfuzda) olduðunu özellikle söylemekte ve buna inanmaktadýrlar. Ýlginç olan Enam suresinde geçen bu ayette, biz kitapta hiçbir eksik býrakmadýk derken, asla böyle bir bilgi vermediði halde, inatla, din adýna her bilginin Kur’an da olmadýðý, Allah katýnda ki saklý kitapta (Levh-i Mahfuzda) olduðu ýsrarla iddia edilmektedir. Gelelim Kur’an ýn bahsettiði, Allah ýn katýndaki korunmuþ saklý kitap, (Levh-i Mahfuz) hakkýnda, bakalým nasýl örnekler var Kur’an da.

Neml 75: GÖKTE VE YERDE GÖZE GÖRÜNMEYEN HÝÇBÝR ÞEY YOKTUR KÝ, APAÇIK BÝR KÝTAPTA BULUNMASIN.

Rad 39: Allah dilediðini siler; dilediðini sabit býrakýr. KÝTABIN ANASI/ANAYASA O'NUN KATINDADIR.

Büruç 21–22: HAKÝKATTE O, KORUNMUÞ LEVHADA/Levh-ý Mahfûz'da bulunan þerefli Kur'ân'dýr.

Hadid 22: Gerek dýþýnýzda, gerek içinizde olup biten musibetler daha biz yaratmadan önce BÝR KÝTABA KAYDEDÝLÝR. Bu, Allah'a göre çok basit bir iþlemdir.

Yasin 12: Þüphesiz ölüleri ancak biz diriltiriz. Onlarýn yaptýklarý her iþi ve býraktýklarý her eseri yazarýz. BÝZ, HER ÞEYÝ APAÇIK BÝR KÝTAPTA KAYDEDERÝZ.

Ýsra 58: Ne kadar ülke varsa hepsini kýyamet gününden önce toplumsal bozulmadan dolayý ya helâk edecek veya en çetin bir þekilde onlara azap edeceðiz. BU, KÝTAPTA YAZILIDIR.

Vakýa 77,78: Þüphesiz bu, deðerli bir Kur'ân'dýr, KORUNMUÞ BÝR KÝTAPTADIR.
(Tüm ayetler Sayýn Bayraktar Bayraklýnýn, mealinden alýnmýþtýr.)

Ayetlerin tamamýna baktýðýnýzda, Allah ýn katýndaki korunmuþ, saklý ana kitaptan bahsettiði, yazdýðým ayetlerin hepsinden anlaþýlýyor. Zaten bu bilgilerin Kur’an da olmasý mümkün deðil. Çünkü Kur’an da gaibi bilgilerin olamayacaðý, bu bilgilerin Allah katýnda olduðu bizlere diðer ayetlerde bildiriliyordu. Ayetlere tek tek bakalým. Göklerde ve yerde, gözle bizlerin göremediði her þeyin, Allah katýndaki korunan kitapta yazdýðýný söylüyor. Devamýndaki ayette, Allah gizli, saklý konularýnda olduðu ana yasa kitabýnýn, kendi katýnda olduðu açýklamasýný yapýyor. Bizlere indirilen Kur’an ýn, korunmuþ levhalara yazýlmýþ, saklý kitaptan indirildiði açýklamasýný bir kez daha yapýyor. Hadid 22. ayette ise, bizlerin bilmesinin mümkün olamayacaðý, yaptýklarýmýzýn karþýlýðý olarak, baþýmýza gelecek musibetlerinde, kitapta daha önceden kayýt altýnda olduðu açýklamasý yapýlýyor. Bizlerin yaptýðý her þeyin Allah ýn katýndaki kitapta, kayýt altýna alýndýðý belirtiliyor. Ýsra 58. ayette de, kýyametten önce, yaptýklarýnýn karþýlýðý kendilerine verilecek diyor ve tüm bunlarýnda Allah, kendi katýndaki kitapta yazdýðý belirtiliyor. Vakýa 77 ve 78. ayetlerde de, çok açýk bir þekilde, Kur’an ýn Allah katýndan, korunmuþ kitaptan indirildiðini açýklýyor.

Ayetlerin tamamýnda dikkat ederseniz, görünmeyen þeylerden, gaibi bilgilerden bahsediyor ve bu bilgilerin ana korunmuþ kitapta (Levh-i Mahfuz) da kayýt altýnda olduðu bilgisi veriliyor. Dikkat ederseniz bu bilgiler, bizlerin bilmemesi gereken çok özel bilgiler. Hatýrlayýnýz peygamberimiz ne diyordu ayette? “GAYBI BÝLMEM BEN.” Kur’an ýn da Allah ýn katýndan, indirildiðini söylüyor ve ne diyordu Rabbimiz Kur’an da?

Kur’an ýn ipine sarýlýn. Her þeyden nice örnekleri, deðiþik ifadelerle verdik ki anlayasýnýz. Emin olmadýðýn bilginin ardýna düþmeyin, sorumlu tutarým. Sizleri Kur’an dan sorumlu tutuyorum. Çok daha net bir hüküm veriyor ve bakýn ne diyor Allah Kur’an için.

Enbiya 10: Andolsun, SÝZE ÖYLE BÝR KÝTAP ÝNDÝRDÝK KÝ, SÝZÝN BÜTÜN ÞEREF VE ÞANINIZ ONDADIR. Hâlâ aklýnýzý kullanmayacak mýsýnýz?(Diyanet meali)

Bütün þan ve þerefemizin içinde olduðu bir kitapta, hala imanýmýz ve yol gösterici olmak adýna, her bilginin olamayacaðýný söylememiz akla, mantýða ve Kur’an a uyuyor mu? Þimdi de anlamýný saptýrmak için uðraþ verilen ayeti yazalým.

Enam 38: Yeryüzünde gezen her türlü canlý ve (gökte) iki kanadýyla uçan her tür kuþ, sizin gibi birer topluluktan baþka bir þey deðildir. BÝZ KÝTAP’TA HÝÇBÝR ÞEYÝ EKSÝK BIRAKMADIK. Sonunda hepsi Rablerinin huzuruna toplanýp getirilecekler. (Diyanet meali)

Yukarýdaki ayeti okudunuz. Biraz önce verdiðim ve ayetlerde Allah ýn katýndaki ana kitaptan bahsettiði ayetleri de okudunuz. Diðer ayetlerin tamamýný okuduðunuzda, Allah ýn katýndaki kitaptan bahsedildiði anlaþýlýyor. Siz yukarýdaki ayeti okuduðunuzda, BÝZ KÝTAPTA HÝÇ BÝR ÞEYÝ EKSÝK BIRAKMADIK sözünden, Allah hangi kitabý kast ediyor olabilir? Allah aþkýna lütfen, hiçbir etki altýnda kalmadan doðru söyleyiniz.

Çok net anlaþýlýyor ki, Allah Kur’an ý kast ederek, biz Kur’an da sizlere yol gösterici olarak, imanýnýzý yaþamak adýna, tüm bilgilerin verildiði bir kitap indirdik dediði çok açýk anlaþýlýyor. Bu uyarýlardan sonra hala, Kur’an da din ve inancýmýz adýna her þey yoktur, bu kitaptan kast edilen Allah katýndaki saklý kitaptýr dersek, unutmayýnýz, KUR’AN A ÝMAN ETMEK YERÝNE, ONUN YANINA KOYDUÐUNUZ VE KUR’AN I BÝZLERE ANLATIYOR, AÇIKLIYOR DEDÝÐÝNÝZ KÝTAPLARA ÝMAN ETMÝÞ OLURSUNUZ. ÝSLAM TOPLUMUNUN YOLDAN SAPMASINA EN BÜYÜK NEDEN, BU SÖZLERE VE DÜÞÜNCELERE ÝNANMAKTIR.

Lütfen Kur’an ý, beþeri kitaplarýyla karþýlaþtýrmayalým. Kur’an bir nurdur, ýþýktýr, yol göstericidir ve eþi benzeri yoktur. Onun açýklamadýðýný hiç kimse açýklayamaz. Lütfen bu gerçeði artýk kabul edelim. Allah Kur’an dan bahsederken, yemin olsun ki bu kitabý sizler için kolaylaþtýrdýk der. Sorumlu olacaðýmýza hükmedilen bir kitabýn, ibadetlerimiz adýna, gereði gibi açýklanmadýðýna ve daha sonrada bu kitaptan Allah ýn, bizleri sorumlu tutacaðýna nasýl inanýrýz. ALLAH NEDEN GEREKLÝ AÇIKLAMAYI YAPMASIN, DETAYLARI VERMESÝN, BUNU DA MI DÜÞÜNEMÝYORUZ.

Lütfen namaz, zekât, Hac ve oruç gibi önemli ibadetlerimizin, Kur’an da gerektiði kadar, açýklanmadýðýný söylemeyelim, dinden saparýz. FIKIH inancýnýn, ibadetlerimize ilavelerini Kur’an da göremediðimizde, bakýn þunlar ya da bunlar yok demeyelim. Allah emrettiði her ibadetin, çok kolay ve basit açýklamasýný Kur’an da yapmýþ, okuyalým ve bunlarý öðrenelim, ama bizlere öðretilenleri Kur’an da aramayalým. Allah ýn Kur’an da bizlerden istemediklerini, sýnýrlamalar yaparak listeler vermediði þeyleri de, Kur’an ýn HÂÞÂ eksiði gibi görmeyelim, onaramayacaðýmýz büyük günahlara gireriz.

Allah Kitapta, BÝZ HÝÇ BÝR ÞEYÝ EKSÝK BIRAKMADIK diyorsa, bunu farklý anlamlara çekip, TAM TERSÝNÝ KANITLAMA ÇABASI ÝÇÝNE GÝRMEYELÝM. Lütfen þunu unutmayalým. Kur’an Allah katýndan geliyor bizlere. Din ve inancýmýz adýna, sorumlu tutulacaðýmýz bütün bilgilerin, Kur’an da olmadýðýný söylersek ve bunu savunursak, HÂÞÂ Allah bizlere gerektiði bilgileri yeteri kadar vermeyen, bizleri beþere muhtaç eden, daha sonrada bu kitaptan hesap soracaðýný söyleyen, konumuna getirmiþ oluruz ki, bunu hiç birimiz, kendimize bile isnat edilmesini istemeyiz.

Ankebut 51: KENDÝLERÝNE OKUNAN KÝTABI SANA ÝNDÝRMÝÞ OLMAMIZ ONLARA YETMEDÝ MÝ? Þüphesiz bunda inanan bir kavim için bir rahmet ve bir öðüt vardýr. (Diyanet meali)

Karar ve yorum sizlerin. Cahiliye döneminde, hurafe ve batýl inançlarýn etkisinde olanlarda, Allah ýn indirdiði kitap için ayný þeyi söylemiþlerdi. Allah onlara cevabýný vermiþ. Bende soruyorum ve diyorum ki, Allah indirdiði Kur’an da HÂÞÂ, eksikler mi buldunuz da, Kur’an sizlere yetmiyor? Hesap günü hepimiz için çok yakýn. Ama bunun farkýnda bile deðiliz. Üzülmek istemiyorsak, Kurtuluþun Kur’an da olduðunu söyleyen, Allah a kulak verelim.


Saygýlarýmla
Haluk GÜMÜÞTABAK


https://www.facebook.com/Kuranadavet1/?ref=aymt_homepage_panel
http://halukgta.blogcu.com/
http://kuranyolu.blogcu.com/
http://hakyolkuran.com/
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder Yazarn web sitesini ziyaret et
nceki mesajlar gster:   

Yeni balk gnder   Bala cevap gnder    Yeþilalan & Baltacýlý Köyleri Forum Forum Ana Sayfa -> Dini Konular Tm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)


 
Gei Yap:  
Bu forumda yeni balklar aamazsnz
Bu forumdaki balklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz deitiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsnz

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group. Trke eviri: phpBB Trkiye
Tasarm : Mahmut ZDEMR