nceki balk :: Sonraki balk  
Yazar Mesaj
halukgta



Kayt: 21 ub 2015
Mesajlar: 87

MesajTarih: Cum Hzr 23, 2017 5:12 pm    Mesaj konusu: KUR'AN IN PENCERESÝNDEN BAKMAYAN, KUR'AN I ASLA DOÐRU ANLAYA Alntyla Cevap Gnder

Dini konular anlatýlýrken, hepimizin dikkatini çeken ve de toplum olarak adeta bizlere korku salan bir konu vardýr. Her ne hikmetse, ayný konularda olmasýna raðmen, dini anlatan konuþmacýlarýn genel çoðunluðu farklý þeyler anlatýr ve bununda Allah ýn emri olduðu söylenir. Tabi bu durumda toplum olarak bizler, kimin doðru söylediðine inanmakta zorluk çekeriz.

Bu durumda sizce ne yapmamýz gerekir? Bunun bir çýkar yolu olmasý gerekmez mi? Çünkü Allah sizleri, Kur’an dan sorumlu tutuyorum diye hükmünü vermiþ. SÝZCE TELEVÝZYONLARA ÇIKIP DA, AYNI KONUDA FARKLI ÞEYLER SÖYLEYENLERDE, BÝR SORUN YOK MU? Elbette olmalý, doðru tektir ve onunda din adýna kaynaðý yalnýz Kur’an dýr. Çünkü kanun koyucu yalnýz Allah dýr. Bunu söyleyen, Kur’an ýn bizzat kendisidir. Doðruyu arayýp bulmak, bizlerin görevidir, imtihanýdýr.

Þöyle düþünün. Beþerin yazdýðý bir bilim kitabýný okuyan, hangi ülkede olursa olsun, hangi dile çevrilirse çevrilsin, ayný þeyi anlýyor ve bilim adamý oluyorlar. Hiç biriside farklý þeyler söylemiyor. Aralarýndaki farký, ayný bilgiler üzerinde, daha derin düþüp araþtýrarak, yeni buluþlar yapmalarýdýr.

ÝYÝDE KUR’AN I OKUDUKLARINI SÖYLEYEN, ONCA ÝNSAN NEDEN AYNI KONUDA FARKLI KONUÞABÝLÝYOR. Hem de onca tahsil görmüþ ÝLAHÝYAT PROFÖSÜRLERÝ BUNU YAPIYPOR. Dini, yani Kur’an ý anladýðýný ve bu iþin profesörü yani uzmaný, hocasý olduðunu söyleyen ve bu konuda bir unvaný alan bunu yapýyor. Diðerlerini hadi dikkate almayalým diyelim.

Bu farklýlýðý araþtýrdýðýnýzda, çok açýk sorunun nereden kaynaklandýðý ortaya çýkýyor. Bir kýsým kiþiler yalnýz Kur’an ý referans, rehber alýyor. Bir kýsmý hem Kur’an, hem rivayet fýkýh zincirini referans ve kanýt alýyor. Bir kýsmý ise çok daha ileri giderek, Kur’an ý herkes anlayamaz ve zaten Kur’an detay vermemiþ ve özet bilgiler içermektedir diyor. Onun içinde FIKIH bilgileri ve rivayet hadisler olmasaydý Kur’an ý anlayamazdýk, Kur’an kapalý kalýrdý. Kur’an ý anlamak istiyorsak veli, âlim kiþilerin kitaplarýný okumalýyýz, diyenler olarak sýnýflandýrabiliriz.

BÖYLE OLUNCA DA, DÝNDE TEK SES VE TEK YUMRUK OLMAK MÜMKÜN OLMUYOR. Bu sözleri söylediðimde bir atasözü geldi aklýma. “TEK SAATI OLAN, SAATIN KAÇ OLDUÐUNU BÝLÝR. ÝKÝ SAATÝ OLANSA, ASLA EMÝN OLAMAZ.” Buradan da anlaþýlýyor ki, din adýna tek çatý altýnda, tek yumruk olamamamýzýn tek nedeni, ÝSLAM A AYNI PENCEREDEN BAKMADIÐIMIZDAN, KAYNAÐIMIZIN TEK KAYNAK OLMADIÐINDAN KAYNAKLANIYOR. Onun için Allah yalnýz Kur’an ýn ipine sarýlýn diyor bizlere.

Düþünebiliyor musunuz okullarda okutulan, ilim sahibi kiþilerin yazdýðý kitaplar, hiç þüphe duyulmadan okunuyor ve kabul görüyor ve herkes ayný konuda buluþabiliyor anlaþýyor, ama konu din yani Allah ýn kanunlarý olunca, Rabbimizin bizlere rehber olsun diye indirdiði Kur’an yeterli görülmüyor, neredeyse devre dýþý býrakýlýyor. Tabi bu boþluðu da çok ilginçtir, beþerin koyduðu kurallar olan, FIKIH inancý dolduruyor. YANÝ ALLAH ÝLE ARASINDA, ELÇÝSÝNÝN BÝLE OLAMAYACAÐINI SÖYLEYEN KUR’AN A ÝNAT, ALLAH ÝLE ARAMIZA YARATILMIÞ BEÞERÝ VE KÝTAPLARINI SOKUYORUZ.

Bir kardeþimiz, ben peygamberimiz nasýl namaz kýldýysa öyle kýlmak istiyorum, bunda ne sakýnca var þeklinde serzeniþte bulunmuþ. Bugün peygamberimizin kýldýðý namazý kýlýyoruz diyenlerin, peygamberimizin böyle kýldýðýna dair kanýtý, delili nedir? Kim garanti verebilir, peygamberimiz böyle kýlmýþtýr diye. Rivayetler dinde kanýt olabilir mi? Günümüzde kýlýnan namazý, beþeri FIKIH inancý þekillendirmiþtir. Hatta mezheplerde de farklýlýklar arz eder. Hepsinin savunmasý, peygamberimiz böyle kýlýyordu der. Sizce Allah ve elçisi, bizlerin namazý bu yolla kýlmamýzý, öðrenmemizi istemiþ olabilir mi? Mümkün deðil. Peygamberimiz namazýný ve diðer ibadetlerini, Allah ýn Kur’an da açýkladýðý þekliyle yerine getirdiði çok açýktýr. Lütfen beþeri fýkýh inancýnýn þekillendirdiði namazýn, peygamberimize ait olduðunu söylemeyelim. Elbette günümüzdeki þekilde de kýlabiliriz, ama bazý konularda daha dikkatli olmak þartýyla.

Dini anlattýðýný söyleyen, hatta bu iþi de herkes anlatmasýn, bu bizim iþimiz diyen, kendisini ruhban sýnýfýnýn görevlisi sayan, bazý Ýlahiyat profesörleri, Kur’an ýn deðil rivayetlerin, saný bilgilerin profesörü olmaktan ileri gidemiyorlar. Bazýlarýnýn þöyle övündüklerini duyarýz. BENÝM FIKIH VE HADÝSLER KONUSUNDA, MASTIRIM VAR. Uzmanlýk alaným hadisler konusudur, kitaplarým var. BU KONUDA TEZ HAZIRLAMIÞTIM DÝYENLERÝ DUYARIZ. Okumuþ unvan sahibi bazý kiþilerin, din adýna ne yazýk ki eðitim ve uzmanlýklarý, RÝVAYET VE EMÝN OLAMAYACAÐIMIZ BÝLGÝLER. Çünkü günümüzde din adýna uzmanlýk artýk rivayet ve fýkýh üzerine olunca, daha revaçta ve kabul görüyor. KUR’AN IN UZMANLIÐINI ARAYAN YOK.

BU KONUDA ALLAH NE DÝYOR DÝYEN VE ARAÞTIRAN, NE YAZIK KÝ ÇOK AZINLIK. Kur’an a danýþýlmýþ olsa, tek bir çatý altýnda buluþmamak zaten mümkün deðil. Peygamberimizin mahþer günü söyleyeceði gibi, ne yazýk ki Kur’an artýk devre dýþý kaldý. Þunu söylemeden geçemeyeceðim. GEMÝSÝNÝ KURTARAN KAPTAN MÝSALÝ, HEPÝMÝZ GERÇEKLERÝN ARAYIÞINDA, BÝZZAT ÇABA GÖSTERMELÝYÝZ. YOKSA GEMÝNÝN BATTIÐINI, NAHÞER GÜNÜ ANLARIZ.

Allah ýn bizlerden ne istediðini doðru anlamak istiyorsak, sorumlu olduðumuza hükmettiði ve yemin ederek kolaylaþtýrdýðý Kur’an ýn penceresinden bakmalýyýz ki, Allah ýn bizlerden istediklerini görebilelim, fark edebilelim. EÐER DÝN ADINA KENDÝMÝZE, FARKLI PENCERELERDE AÇTIYSAK, DÝNÝMÝZÝ ÝNANCIMIZI ANLAMAK ADINA, FARKLI KAYNAKLARI KANIT OLARAK KABUL ETTÝYSEK, BU YÖNTEM BÝZLERÝN KAFASINI KARIÞTIRACAK VE ASLA ÝMANIMIZDAN DA EMÝN OLMAMIZ, MÜMKÜN OLMAYACAKTIR.

Bizlerin en büyük hatasý, Allah ýn kelamý FURKAN ile direk bir baðlantý kuramadýðýmýzdan kaynaklanýyor. Furkan eðriyi doðrudan ayýrandýr. KÝMÝN HADDÝNE, EÐRÝYÝ DOÐRUDAN AYIRABÝLECEK BAÞKA KÝTAPLAR YAZMAK ve bu kitaplarda Allah katýndandýr demek. Ne yazýk ki bizler bu gerçekleri fark edemediðimiz sürece, televizyonlarda adeta Allah ýn dini ile alay edenleri, hep görmeye devam edeceðiz. Ýþin kötüsü, yalan ve iftiralarý da doðru zannedeceðiz.

Toplumun içinden adeta din satan, din tüccarlarýnýn çýkmasýna, bizler neden oluyoruz. Çünkü bu simsarlarýn tuzaðýna, yaptýðýmýz hatalarýmýzla bizler düþüyoruz da ondan. Onlarýn sözlerine hiç düþünmeden ve araþtýrmadan kandýk ve bizleri Kur’an ýn uyarýsýnda olduðu gibi, ALLAH ÝLE ALDATTILAR. Sanýrým bu yol ve yöntem bizlerin kolayýmýza, iþimize de geldi. GELÝN BU ZALÝMLERÝN, ALLAH ÝLE ALDATICILARIN, BÝZLERE VURDUÐU PRANGAYI KIRALIM. BAKIN O ZAMAN, ANLATTIKLARI MASALLARI DÝNLEYECEK, KÝÞÝLER BULABÝLECEKLER MÝ?

Allah emin olmadýðýnýz bilgilerin, sakýn ardýna düþmeyin hesabýný sorarým, diye bizleri uyarýr. Allah dan baþka þefaatçiler, yardýmcýlar, veliler edinmeyesiniz diye, sizlere Kur’an ý kolaylaþtýrdýk, açýkladýk ve izah ettik der. Din tacirleri, buna benzer yüzlerce ayetleri toplum fark etmesin diye, bizlerin Kur’an ý anladýðýmýz dilden okumamýzý engellemek için, Kur’an da her bilgi zaten yoktur, Kur’an baþka dillere tam olarak çevrilemez, siz Kur’an ý anlayamazsýnýz, her kelimenin onlarca anlamý vardýr iftirasýný uydurdular. AMA HER NE HÝKMETSE, HÂÞÂ ALLAH IN TÜM KULLARINA ANLATAMADIÐINI, ONLAR ANLAMIÞ VE UTANMADAN ANLATTIKLARINI SÖYLEYEBÝLÝYORLAR. Bizlerde aklý devreden çýkardýðýmýz için, kabul ediyoruz ve bu zalimlere inanýyoruz.

Allah bizlerin yalnýz Kur’an a sarýlmamýzý ve yalnýz Kur’an ýn hükümlerinden sorumlu olduðumuza hükmetmiþtir. Allah ile aldatýcýlar, bizleri Kur’an dan uzaklaþtýrýp, elleriyle yazdýklarý ve bunlarda Allah katýndandýr dedikleri kitaplara toplumu, yüzlerce yýldýr yöneltmiþlerdir. Toplum arasýnda ektikleri zehir, nifak, rivayet ve batýl, toplumlarýn içinde yeþerdiði ve kök saldýðý için, genlerimize iþlemiþ yanlýþ bilgilerin etkisiyle, bu zalimlerin þu sözlerinden etkilenip, hatta korkar olmuþuz.

“RÝVAYET HADÝSLER VE FIKIH OLMASA NE NAMAZIMIZI KILABÝLÝRÝZ, NE ORUCUMUZU TUTABÝLÝRÝZ, NE ZEKÂT VEREBÝLÝRÝZ, NEDE HACCA GÝDEBÝLÝRÝZ. TÜM BUNLARI PEYGAMBERÝMÝZÝN RÝVAYET HADÝSLERÝNDEN VE FIKIH ÝNANCINDAN ÖÐRENÝYORUZ. BU BÝLGÝLER OLMASAYDI KUR’AN I ANLAYAMAZDIK VE KUR’AN KAPALI KALIRDI.”

Bu sözlere inanan bir Müslüman, önce Kur’an ý devre dýþý býrakýr ve Allah ýn doðru yolundan sapar. YANÝ BUNDAN SONRA, BU SÖZLERE ÝNANAN BÝR ÝNSANIN YOLDAÞI ÞEYTAN OLUR. Bunu Allah Kur’an da söylüyor hatýrlatýrým. Size sormak isterim. Allah bizlerden namaz kýlmamýzý, oruç tutmamýzý, zekât vermemizi isteyecek, ondan sonrada bu konularý açýklamayacak, izah etmeyecek öylemi? Daha sonrada bizleri Kur’an dan sorumlu tutacak. Bu nasýl bir mantýk, nasýl bir adalet anlayýþý. Bunu nasýl düþünür ve inanýrýz. Allah yerine getirmemizi emrettiði ibadetleri, kolay ve açýk bir þekilde bizlerden istemiþtir Kur’an da. Lütfen bunu unutmayalým ve bu bilgileri Kur’an dan öðrenelim, araþtýralým. Ýþte o zaman, var olduðunu nasýl göreceðiz.

Bizlerin hatasý, yüzlerce yýldýr beþerin yarattýðý FIKIH ÝNANCININ, dine soktuðu ve tüm ibadetlere ilaveleri, bizler Kur’an da bulamadýðýmýzda, bu yalanlara inanýyoruz ve bakýn demek ki Kur’an da her þey olmuyormuþ, namazýn rekât sayýsý bile Kur’an da yok, namazda neler okuyacaðýmýz bile yazmýyor diyebiliyoruz. Hâlbuki Allah ýn böyle bir sýnýrlamasý Kur’an da yoktur. ALLAH IN KUR’AN DA SINIRLAMADIÐINI SINIRLAMAK VE ÞEKÝLLENDÝRMEK KÝMÝN HADDÝNE. En az kýlabileceðimiz kýsaltýlmýþ namaz, rekât örneði Kur’an da verilmiþ, normal þartlarda rekât sayýsý sabitlenmemiþ bizlere býrakýlmýþtýr. Namaz esnasýnda da Allah a nasýl hitap edeceðimiz, onu nasýl zikredeceðimiz, ondan nasýl yardým isteyeceðimizde bizlere kalmýþtýr. Zaten Kur’an da bunlarýn örnekleri de vardýr. Ama bu gerçeði fark edemiyoruz. ÇÜNKÜ BÝZLER KUR’AN IN ETKÝSÝNDE DEÐÝL, BEÞERÝN FIKIH ÝNANCININ ETKÝSÝNDE KALMIÞIZ.

Dilerim bu gerçekleri fark edebilen, azýnlýk Allah ýn kullarý arasýnda oluruz. Kur’an ýn penceresinden bakamayan, araya beþeri pencereler açanlarýn ve edindikleri velilerin gölgesinde Ýslam ý yaþayanlarýn, mahþer günü piþman olacaklarýný unutmayalým. Din ve iman adýna, bakacaðýmýz, izleyeceðimiz, örnek alacaðýmýz tek pencere, ALLAH IN BÝZLERE AÇTIÐI KUR’AN PENCERESÝDÝR, lütfen unutmayalým.

Saygýlarýmla
Haluk GÜMÜÞTABAK


https://www.facebook.com/Kuranadavet1/?ref=aymt_homepage_panel
http://halukgta.blogcu.com/
http://kuranyolu.blogcu.com/
http://hakyolkuran.com/

Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder Yazarn web sitesini ziyaret et
nceki mesajlar gster:   

Yeni balk gnder   Bala cevap gnder    Yeþilalan & Baltacýlý Köyleri Forum Forum Ana Sayfa -> Dini Konular Tm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)


 
Gei Yap:  
Bu forumda yeni balklar aamazsnz
Bu forumdaki balklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz deitiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsnz

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group. Trke eviri: phpBB Trkiye
Tasarm : Mahmut ZDEMR