nceki balk :: Sonraki balk  
Yazar Mesaj
halukgta



Kayt: 21 ub 2015
Mesajlar: 87

MesajTarih: r Au 09, 2017 4:37 pm    Mesaj konusu: SAYIN ÖMER TUÐRUL ÝNANÇER ÝN,YALNIZ KUR'AN I REFERANS ALANLA Alntyla Cevap Gnder

Sayýn Ömer Tuðrul Ýnançer beyin, ben sadece Kur’an a bakarým, diyenlere cevap niteliðinde konuþmasýný ibretle izledim. Ne yazýk ki bizler inançlarýmýzý Kur’an ile sorgulamak yerine, bizlere öðretilen beþeri fýkýh bilgileri ile inancýmýzý sorguladýðýmýz için, inanýlmaz büyük hatalara düþüyoruz. Ömer Bey, öncelikli olarak Kur’an a bakmalýyýz, onun süzgecinden geçmeyen hiçbir bilgi bizleri baðlamaz diyenlere karþý, verdiði örnekler, gerçekten düþündürücüdür. Gelin Ömer Beyin konuþmalarýndan ve verdiði örneklerden bölümler alalým ve konuyu birlikte düþünelim.

“Kur’an açýk ama ….. Bugünkü hukuk sistemini ben okusam, Türk hukuk sistemini anlar mýyým? Mesela mahkemeye dilekçe yazmasýný bilir miyim? Anayasa kitabý dilekçe yazmasýný yazmaz ki. Veya anatomi kitabý okusam, tabip diye ortaya çýkabilir miyim? Bunlarý kabul ediyoruz da, KUR’AN I OKUDUÐUMUZDA, BEN DÝNÝMÝ ÖÐRENÝRÝM DÝYENLER NE YAPIYORLAR. Farkýndalar mý ne yaptýklarýnýn.”

Ne yazýk ki verilen örnekler, Kur’an ý zerre kadar anlamadýðýmýzý gösteriyor. KUR’AN BÝZLERE MESLEK EDÝNDÝRME KÝTABI DEÐÝLDÝR. Önce bunu doðru anlamalýyýz. Kur’an doðru yolu gösteren, eþi benzeri olmayan, Allah katýndan indirilmiþ bir NURDUR, IÞIKTIR. Onun içinde hiçbir beþeri kitapla karþýlaþtýrýlamaz. Örnek gösterilemez. Tur suresi 34. ayette, Allah açýkça bizlere meydan okuyarak bakýn ne diyor. “HAYDÝ, KUR'AN GÝBÝ BÝR SÖZ GETÝRSÝNLER, EÐER DOÐRU SÖYLEYENLERSE...” Kur’an ýn bir benzerini getirecek hiçbir kul yoksa nasýl olurda kulun, beþerin yazdýðý kitaplarla, Allah ýn güneþ gibi parlayan, eþi benzeri olmayan NURUYLA KARÞILAÞTIRIRIZ VE O BÝLGÝLERLE KUR’AN I ANLAYACAÐIMIZI SÖYLERÝZ. Karþýlaþtýrma ayný deðerler arasýnda yapýlýr, lütfen unutmayalým. Alýntý yapamaya devam edelim.

“KUR’AN I KERÝM BÝR KERE SANA ÝNMEDÝ. Habibullah a indi. Karþýsýndaki soruyor. Hocam anlayasýnýz diye size indi Kur’an diyor ama. Cevaba bakalým. AMA ANLAMAK ÝÇÝN ÖN ÞARTLARI ÖNCE YERÝNE GETÝR. OKUR OKUMAZ ANLAMAK… Bugün okuduðu gazete makalesini 80 milyonda kaç kiþi anlar. Havanda su dövüyorlar.”

KUR’AN IN YALNIZ ELÇÝSÝNE ÝNDÝÐÝNÝ VE YALNIZ ELÇÝSÝNÝN ANLADIÐINI SÖYLEMEK, ÝFTÝRANIN VE GÜNAHLARIN, SAYGISIZLIÐIN EN BÜYÜÐÜDÜR. Bunu söyleyen kiþi, acaba hiç düþünüyor mu? Madem Kur’an ý yalnýz Allah ýn elçisi anladý, neden bizlere naklederken, anlaþýlýr þekliyle bizlere iletmedi, yazdýrmadý. NEDEN ALLAH, YALNIZ ELÇÝSÝNÝN ANLAYACAÐI ÞEKLÝYLE GÖNDERSÝN KUR’AN I? Hangi yazar çok geniþ bir topluma hitap edecek bir yazý yazýyorsa, çok azýnlýk kiþilerin anlayacaðý üslupta yazar kitabýný? Bu nasýl bir mantýk böyle. Allah yalnýz elçisinin anlayacaðý þekliyle gönderecek ve daha sonra bizleri Kur’an dan mý sorumlu tutacak? Sizce yalnýz peygamberimiz anladý, daha sonra týpký peygamberimiz gibi anlayanlar mý var aramýzda da, onlarýn kitaplarýndan mý okuyup anlayacaðýz? Kim bunlar, seçimi kim yapacak? Kur’an ý anlayabilmemiz için, önce Allah ýn deðil lütfen dikkat, beþerin öðretisinden kaynaklanan, ÖN ÞARTLARI YERÝNE GETÝRMEMÝZ GEREKTÝÐÝNÝ SÖYLÜYOR. Acaba bu ön þartlarý kimlerden öðreneceðiz? Kimler garanti veriyor doðruluðu konusunda. Konuþmasýna bakmaya devam edelim.

“Dünkü ekmek bugün yenir, dünkü gazete bugün okunmaz. Onu bile anlamaktan aciz. Kur’an ý kerimi sen….Týp talebeleri ilk orta lise 12 sene okuyorlar mý? Sonra bir sene fizik, kimya, biyoloji okuyorlar mý? Sonra týp da baþlýyorlar. Ayrýca 6 senede bitirdiler fakülteyi. Sonra ne oldu hiç. Sonra Uzmanlýk sýnavý tus sýnavýna giriyorsun, o zor imtihaný kazanýyorsun, senelerce kýlýniklerde hocalarýn nezaretinde dersler görüyorsun, yaþýn 40 a yaklaþýrken, filanca mütehassýsý oluyorsun. Bu bedeninle ilgili ihtisas.

Biz din konuþurken ne konuþuyoruz. Ebedi bir hayat konuþuyoruz. Ebedi hayata hizmet edecek ilimleri elde etmeden…. Senin dediðin söz batýl, evet anlaþýlsýn diye indirdik, ama cahillere deðil. Peki, cahillik bir suç mudur? Evet suçtur. Cahil kalmak suçtur. Herkes mi âlim olacak, hayýr. Herkes kendi kapasitesini dolduracak kadar öðrenecek.”

Verdiði örnek çok ilginç. Dünkü ekmek bugün yenir diyor ama dünkü gazete bugün okunmayacaðýný söylüyor. Bu örneði neden ve ne maksatla verir bir insan Kur’an ý, dini anlatýrken doðrusu anlayamadým. Yoksa Kur’an çok eskide kaldý artýk, onu günümüzde bizler anlayamayýz, anlayan âlimlerden öðrenmeliyiz mantýðýný anlatabilmek için mi söyledi? Onu Allah bilir. Kur’an ý hiçbir beþeri ilimle, meslekle asla karþýlaþtýramayýz örneðini bile veremeyiz, önce bunu aklýmýza iyi sokalým. ÇÜNKÜ DÝN, BÝR MESLEK DEÐÝLDÝR. ALLAH IN YOL GÖSTERÝCÝ REHBERÝDÝR. ONUN ÝÇÝN BU REHBERÝNDE ANLAÞILMASI ÝÇÝN, HÝÇ KÝMSEYE ÝHTÝYACI OLMADIÐINI ALLAH SÖYLÜYOR VE NE DÝYORDU BÝRÇOK KEZ?

PEYGAMBERE DÜÞEN APAÇIK TEBLÝÐDEN BAÞKA BÝR ÞEY DEÐÝLDÝR. (Ankebut 1Cool BÝZ RESULLERÝ, SADECE MÜJDELEYÝCÝLER VE UYARICILAR OLARAK GÖNDERÝRÝZ. (Kehf 56) SENÝN GÖREVÝN SADECE TEBLÝÐ ETMEKTÝR. (Rad 40) BEN SADECE BANA VAHYEDÝLENE UYARIM. BEN SADECE APAÇIK BÝR UYARICIYIM. (Ahkaf 9 )

Ebedi hayata hizmet edecek ilimler, beþeri kitaplarda deðil, yalnýz ve yalnýz Allah ýn yemin olsun ki, anlayasýnýz diye kolaylaþtýrdýk dediði, Kur’an da yazmaktadýr, beþerin kitaplarýnda deðil. Düþünebiliyor musunuz cahillerin Kur’an ý anlayamayacaðýný söylüyor. Ýyide bir konuda cahil olan insan, nereden giderecek cahilliðini de, bilgi sahibi alacak? Hangi kaynaktan okuyacak? Bu sözleri söyleyene göre, kendisi Kur’an ý okuyunca anlayamaz? Peki neden? HÂÞÂ ALLAH KULLARINA ANLATAMIYOR, ÝZAH EDEMÝYOR DA, BÝRÝLERÝMÝ BAÞARIYOR KUR’AN I AÇIKLAMAYI, ANLATMAYI? Bu nasýl bir saygýsýzlýk böyle.

“Þimdi hiç bir þey okumamýþ, Kur’an okumuþ. Þimdi ben sorayým öyle diyenlere. Öðle namazý kaç rekât. Cevap veriyor karþýsýndaki 4 rekât. Sabah namazý 2. Nerede yazýyor. Cevap veremeyince sunucu. Ne oldu yüzün soldu diye övünüyor ve gülüyor.

O kitap kime geldi. Cebrail, gerek peygamberimiz gerek diðer peygamberler arasýnda, Allah arasýnda ne yapýyor? Allah kullarýna isteseydi þöyle yapýn, þöyle yapýn diye kalplerimize veremez miydi? Niye insandan peygamber gönderiyor.

Cebrail peygamberimize, diyelim ortalama yüz defa gözüktüyse, bunun yüzde 99 unda insan þeklinde gözüktü. Neden? Niçin cenabý Musa ya ateþten daðýn parçalanmasýndan, tecelli eden hak, aleyhivessalatüvesselama, insan þeklindeki Cebrail den tecelli etti. Cevabý basit. ALLAH ÝNSANDAN ÝNSANA TECELLÝ EDER. KÝTAPTAN DEÐÝL. Hangi kitaptan bahsettiðimizin farkýndayým. Kitabullahtan bahsediyorum. ORADAN TECELLÝ ETMEZ. ÝNSANDAN TECELLÝ EDER.

Ne yazýk ki, buna benzer örnekler çok veriliyor. Toplumda FIKIH inancýnýn öðretisini, dinin gereði zannettiði için tereddüde düþüyor ve bu kiþilere inanýyor. Hiç bir þey okumamýþ, yalnýz Kur’an ý okumuþ kiþilerin söyledikleri þeyleri bilemeyeceðini, Kur’an da göremeyeceðini söylüyor. Bunu söyleyen kiþi aslýnda Kur’an ile Ýslam ý yaþayamazsýn demiþ oluyor. BUDA KUR’AN A ÞÝRKTÝR. KUR’AN I TERK ETMEKTÝR.

Allah biz kitapla hiçbir eksik býrakmadýk, her þeyden nice örnekleri verdik ki anlayasýnýz, sizleri Kur’an dan hesaba çekeceðiz, onun için yalnýz Kur’an ýn ipine sarýlýn, sakýn veliler edinip ardý sýra gitmeyin, sizlerin güveneceðiniz veliniz yalnýz benim diyecek, ondan sonrada namaz kýlýn, oruç tutun, zekat verin diye emir verip detaylarýný vermeyecek Allah öylemi? Allah namazýn kýsaltýlmýþ tarifini yapýp, normal zamanda bir sýnýrlama koymadýysa rekât sayýsý olarak, nasýl olurda bunu bir eksiklik gibi görebilirsiniz.

Yine çok ilginç ve Kur’an ayetlerinden çok uzak bir örnek. Allah elçisini özellikle bir insandan seçmesini örnek verip, isteseydi Kur’an ý kullarýnýn kalplerine indirebilirdi diyor ve verdiði örnek, Kur’an ýn öðretisinden uzak, nereye gittiði belli olmayan bir yola götürür insaný, Allah korusun.

Söylenenlere bakar mýsýnýz lütfen. ALLAH, ÝNSANDAN ÝNSANA BÝLGÝLERÝNÝ AKTARIR, KÝTAPTAN DEÐÝL DÝYOR. TABÝ BÖYLECE KUR’AN, TAMAMEN DEVRE DIÞI KALMIÞ OLUYOR. Bu sözler Kur’an ýn yüzlerce ayetine aykýrýdýr. Peygamberimizin mahþer günü söyleyeceði o üzücü gerçeðin mayasýný atan, ne yazýk ki bu zihniyet. Ne diyecek Allah ýn elçisi? “BENÝM ÜMMETYÝM, KUR’AN I DEVRE DIÞI BIRAKTILAR.”

Ýlginçtir Allah ayetinde; “Söz bakýmýndan Allah'tan daha doðru kim vardýr!”. “O halde Kur'ân'dan sonra hangi söze inanacaklar?”, Karþýlarýnda okunup duran bir kitabý sana indirmiþ olmamýz onlara yetmiyor mu? Diyecek, daha sonrada Allah ýn sözü olan Kur’an ýn muhkem ayetleri, okuyan her kulu tarafýndan anlaþýlamayacak, öylemi? Karar sizin. Ýslam dininde ruhban sýnýfý olmadýðý halde, kendilerini ruhban sýnýfýndan ilan edenleri, lütfen dikkatle takip edelim, yoksa mahþer günü çok üzülenlerin safýnda oluruz. Konuþmacýnýn sözlerine devam edelim.

“Karþýsýndaki sunucu cevap veriyor. Oradan tecelli etseydi, herkesin kalbine ilham ederdi. SÝZ HÝÇ KÝTAP OKUYARAK YÜZME ÖÐRENEN GÖRDÜNÜZ MÜ? Görmedim diye cevap alýyor……… SUYA GÝRMEDEN YÜZME ÖÐRENÝLMÝYOR. Yahu yüzmeyi bile kitap okuyarak öðrenemiyorsun da, dinimi kitap okuyarak öðreneceksin.

Þimdi diyecek olanlar vardýr. O ALLAH IN KÝTABI. ÝYÝDE AYNI ZAMANDA KÝTABI KERÝM BÝR MEKTUP MUDUR? MEKTUP, ARASI ÝYÝ OLANLAR ARASINDA ANLAÞILIR. ALLAH ÝLE ARAYI ÝYÝ EDENLER KUR’AN I KERÝMÝ ANLAR.”

Ne yazýk ki batýl inançlarýmýzý aklayabilmek için, öyle yanlýþ örnekleri veriyoruz ki, aklýný zerre kadar kullanan, bu örnekleri asla kabul etmez. Hele biraz Kur’an ý anlayarak ve üzerinde düþünerek okuyorsa bir Müslüman, bu sözlerin yanlýþlýðýnýn farkýna varýr. Onun için Kur’an ý anlayarak ve düþünerek okunmasýný istemiyorlar. Allah bizlerin düþünerek, aklýmýzý kullanarak Kur’an ý okumamýzý istiyorsa, aklý baþýnda her kulunun Kur’an ýn muhkem ayetlerini anlamamasý mümkün deðildir. Allah okuyun ve düþünün emrini birçok kez veriyor. Ama birileri çýkýyor, siz anlayamazsýnýz diyor. Allah herkesin anlayamayacaðý bir kitap gönderip, daha sonra asla hesap sormaz. LÜTFEN ALLAHIN ADALETÝNÝ KÜÇÜMSEMEYELÝM, ADALETÝNE SAYGISIZLIK YAPMAYALIM.

KUR’AN BÝR MEKTUP DEÐÝLDÝR. MEKTUP AYNI DEÐERDE KÝÞÝLER ARASINDA GÖNDERÝLÝR. KUR’AN BÝR BÝLDÝRÝDÝR, MESAJDIR, TEBLÝÐDÝR. ONUN ÝÇÝNDE TEBLÝÐÝ, MESAJI OKUYAN TARAFINDAN ANLAÞILACAK ÜSLUPTA GÖNDERÝLÝR KÝ MESAJ, TEBLÝÐ YERÝNÝ BULSUN ANLAÞILSIN.

Ýbrahim 52: Bu Kur’an; kendisiyle uyarýlsýnlar, Allah’ýn ancak tek ilâh olduðunu bilsinler ve AKIL SAHÝPLERÝ DÜÞÜNÜP ÖÐÜT ALSINLAR DÝYE ÝNSANLARA BÝR BÝLDÝRÝDÝR. (Diyanet meali)

Maide 99: PEYGAMBERÝN ÜZERÝNE DÜÞEN ANCAK TEBLÝÐDÝR. Allah, sizin açýkladýðýnýzý da, gizlediðinizi de bilir. (Diyanet meali)

Allah ile arasýný iyi eden, Kur’an ý iyi anlayacaðýný söyleyen Ömer Beye sormak isterim. Acaba siz Allah ile arasý iyi olan kiþileri biliyorsunuz da, onlarýn sözlerine mi inanýyorsunuz. Bu kiþiler mi size Kur’an ý açýklýyor ve anlatýyor. Yoksa size HÂÞÂ, Rabbim mi bildirdi bu kiþileri.

Ýsra 84: De ki: “Herkes, kendi mizaç ve meþrebine göre iþ yapar. BU DURUMDA KÝMÝN DOÐRU BÝR YOL TUTTUÐUNU, RABBÝNÝZ EN ÝYÝ BÝLENDÝR.”

Söyleyecek, anlatacak çok þeyler var. Sayýn Ömer Tuðrul Bey, dini anlatacak kiþilerin din adýna eðitimlerinin yalnýz Kur’an olmadýðýný söylüyor. Acaba dini öðrendiði diðer kaynaklarýn doðruluðuna, Kur’an gibi garanti veren bir kaynak var mý? Sayýn Ömer Beyin, bir avukat ve iyi bir müzisyen olduðunu okudum biyografisinden. Bakýn kendisi dini anlamýþ ve bir þekilde kendince anlatýyor. Diðer insanlarýn bunu yapamayacaðýný, neye göre bu ayrýmý yaptýðýný, doðrusu çok merak ettim.

Deðerli din kardeþlerim. Kur’an peygamberimizin aracýlýðýyla bizlere iletilmiþ bir tebliðdir, lütfen bu tebliði aracýsýz okuyun ve üzerinde düþünün. Teblið, mesaj göndericisi tarafýndan, asla anlaþýlmaz olamaz. Böyle olsaydý teblið ve mesaj ulaþmasý gereken yere ulaþtýðýnda, anlaþýlamazdý. Tabi böylece AMACINADA ULAÞMAZDI. Lütfen Allah ýn kelamý ile oynamayalým. Ebedi hayatýmýzý mahvederiz. Peygamberimiz elçiydi unutmayalým. Elçi aldýðý mesajý, asla deðiþtirmeden ileten, teblið eden demektir. SÝZLERÝ ALLAH IN TEBLÝÐÝNE, MESAJINA DAVET EDÝYORUM.

Saygýlarýmla

Haluk GÜMÜÞTABAK


https://www.facebook.com/Kuranadavet1/?ref=aymt_homepage_panel
http://halukgta.blogcu.com/
http://kuranyolu.blogcu.com/
http://hakyolkuran.com/
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder Yazarn web sitesini ziyaret et
nceki mesajlar gster:   

Yeni balk gnder   Bala cevap gnder    Yeþilalan & Baltacýlý Köyleri Forum Forum Ana Sayfa -> Dini Konular Tm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)


 
Gei Yap:  
Bu forumda yeni balklar aamazsnz
Bu forumdaki balklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz deitiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsnz

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group. Trke eviri: phpBB Trkiye
Tasarm : Mahmut ZDEMR