nceki balk :: Sonraki balk  
Yazar Mesaj
halukgta



Kayt: 21 ub 2015
Mesajlar: 87

MesajTarih: Cmt Au 19, 2017 2:13 pm    Mesaj konusu: YAHUDÝLEÞTÝRÝLMÝÞ MÜSLÜMANLARDAN OLMAK ÝSTEMÝYORSANIZ..... Alntyla Cevap Gnder


—Allah Kur’an da, nelerin haram olduðunu saymýþ ve bunlarýn dýþýnda her temiz þey sizler için helaldir demiþtir. Bugün Allah ýn saydýðý haramlarýn dýþýnda, fýkýh inancýnýn Müslüman toplumuna dayattýðý, tek týrnaklý, çift týrnaklý, yýrtýcý kuþlar, denizden çýkan kalamar, karides, midye, ýstakoz türü þeylerinde haram olduðu anlatýlýr. BU BÝLGÝLERÝN TAMAMI, YAHUDÝLERÝN ÝNANÇLARINDAN BÝZLERE GEÇMÝÞTÝR.

—Allah Kur’an da kadýnlarýn ay halinde, ibadet yapamayacaðýný, oruç tutamayacaðýna hükmetmemiþtir. Bu yasak YAHUDÝLERÝN ÝNANCINDAN, BÝZLERÝN BEÞERÝ FIKIH ÝNANCINA GEÇMÝÞTÝR.

¬-Allah kadýn saçlarýný örtmelidir, ya da çarþaf giymelidir þeklinde asla bir emir Kur’an da vermemiþtir. Bu inanç YAHUDÝLERÝN ÝNANÇLARINDA VARDIR VE ORADAN BÝZLERE GEÇMÝÞTÝR. HATTA KADIN ÇARÞAF GÝYMELÝ VE PEÇE TAKMALIDIR DÝYE ÝNANIRLAR.

—Hz. Âdem in eþinin ismi, HAVVA ismiyle Kur’an da geçmez. Daha doðrusu Allah ýn elçilerinin eþlerinden, isim olarak bahsedilmez. Onun içinde Hz. Âdem den bahsederken, onun eþi diye geçer. ÝLGÝNÇTÝR BUGÜN NEREDEYSE HEPÝMÝZ, HZ ÂDEMDEN BAHSEDERKEN, EÞÝNÝN HAVVA OLDUÐUNU SÖYLERÝZ. BU BÝLGÝDE YAHUDÝLERÝN ELLERÝNDEKÝ, TAHRÝF EDÝLMÝÞ KÝTAPLARINDA GEÇER. NEDEN BU BÝLGÝLERÝ SORGULAMA GEREÐÝ DUYMUYORUZ? YOKSA DÝN VE ÝMAN ADINA, SORUMLU OLDUÐUMUZ KÝTAPLARIMI KARIÞTIRDIK.

—Yahudi inancýnda dinin kaynaðý, yalnýz Tevrat deðildir. Yazýlý yani Tevrat, rivayet yoluyla sözlü kendilerine ulaþmýþ inanç, fýkýh inançlarý olan TALMUD olduðu kabul edilir. Bu inanç sistemi de bizlere Yahudilerden geçmiþ ve dinin ana kaynaklarý olarak, yalnýz Kur’an yetersiz görülmüþ ve sözlü rivayet yoluyla ulaþan bilgiler, yani FIKIH inancýda dinin temel ana kaynaklarý olarak kabul edilmiþtir.

— Kur’an zina yapan erkek ya da kadýn ayýrmadan, nasýl bir ceza verileceðinden bahseder ve anlatýr. Bu konuda apaçýk ayet olduðu halde, hala zinanýn cezasý aslýnda Kur’an dada RECM EDÝLMEKTÝ AMA KUR’AN A GEÇMEDEN KAYBOLMUÞ, diyecek kadar Kur’an a saygýsýzlýk yapýyoruz. ZÝNANIN RECM, YANÝ TAÞLANARAK ÖLDÜRME ÝNANCI, YAHUDÝLERÝN ÝNANÇLARIDIR VE NE YAZIK KÝ BU ÝNANÇ ONLARDAN BÝZE GEÇMÝÞTÝR. TABÝ AÇIKÇA KUR’AN A SAYGISIZLIK YAPARAK. Hâlbuki Allah, Kur’an ý biz koruyoruz ve hiçbir eksik yoktur dediði halde, Allah ýn kelamýný dinlemek yerine, Yahudi inançlarýný, Kur’an ýn önüne geçirmekten çekinmiyoruz.

—Erkeklerin sünnet olma konusu, Kur’an da tek kelime bile geçmez, bahsedilmez. BU ÝNANÇTA MÜSLÜMAN TOPLUMLARINA YAHUDÝLERÝN ÝNANÇLARINDAN GEÇMÝÞTÝR. Ýlginçtir, Müslüman olmak isteyen bir kiþiye erkekse, önce Müslüman olmak istiyorsan sünnet olmalýsýn denmektedir. Ne kadar ilginç ve düþündürücü deðil mi sizce. ALLAH IN BÝZLERÝ SORUMLU TUTTUÐU KUR’AN DA, TEK KELÝME BÝLE GEÇMEYEN BÝR HÜKÜM, NASIL OLURDA MÜSLÜMAN OLMANIN ÝLK ÞARTI OLUR.

— Herhangi bir Müslüman a sorduðunuzda, insanlarýn canýný alan meleðin adý nedir deseniz, hiç düþünmeden AZRAÝL diye cevap verir. Hâlbuki AZRAÝL ismi Kur’an da hiç geçemez. Kur’an da insanlarýn canýný alan melek, ölüm meleði diye geçer. Ne yazýk ki bu isimde, Yahudilerin FIKIH inancýndan, Yahudi din âlimlerinin/hahamlarýn yazdýðý kitaplarda geçer.

—Camilerde kadýn ve erkeklerin, ayrý yerlerde ibadet etme geleneði de Yahudilerden bizlere geçmiþtir. Yahudilerde sinagoglarda, ayrý yerlerde ibadet ederlerdi. Yahudilerde kadýnlar ve erkekler bir arada oturmaz. Kadýnlarýn yeri genelde, arka bölümde yer alýr. Erkek ve kadýn arasýnda perde ile kapatýlýrdý. Günümüz Yahudileri bu adaletsiz ve yanlýþ inancý terk etmiþ, kadýnlar ve erkekler kendilerine ayrýlan yerlerde oturmaya baþlamýþlardýr. Bu inancýnda bizlere, Yahudilerden geçtiði çok açýktýr. Çünkü Kur’an ýn böyle bir emri asla yoktur.
— Hatim, baþtan sona okunma anlamýndadýr. Allah Kur’an ý anlayarak ve yavaþ yavaþ okumamýzý, üzerinde düþünmemizi ister. Kýsa bir zaman içinde, baþtan sonuna kadar okuyup bitirmek, yani hatim etmek, Kur’an ý okuma amacýna uygun deðildir. Kur’an ý okumamýzdaki amaç, sindire sindire ayetlerin ne anlattýðýný kavramaktýr asýl amaç. Onun için Kur’an bir seferde indirilmemiþtir. Ýslam da “Kuraný hatmetme, hatim indirme âdeti gelenek ve anlayýþ olarak, Yahudilikten alýnmadýr. YAHUDÝLÝKTE “SÝMRA TARA” ADIYLA ANILAN BU GELENEK DE, TEVRAT HER YIL BÝR KEZ HATMEDÝLÝR OKUNUR VE BUNUN SONUNDA’DA BAYRAM YAPILIRDI. “Abdurrahman Küçük-Günay Tümer–Dinler Tarihi.”
—Birlikte yaþayan iki erkek kardeþten birisi, oðlu olmadan ölürse, diðer kardeþin yengesiyle evlenmesi gerektiði geleneði, hala bazý bölgelerimizde uygulanmaktadýr. BU ÝNANÇTA YAHUDÝ ÝNANCIDIR, KANIMIZA KADAR ÝÞLEMÝÞ, AMA FARKINDA BÝLE DEÐÝLÝZ. Bakýn kendi kitaplarýnda bu konu ile ilgili ne diyor.

“Yas.25: 5 "Birlikte oturan kardeþlerden biri oðlu olmadan ölürse, ölenin dulu aile dýþýndan biriyle evlenmemeli. Ölenin kardeþi dul kalan kadýna gidecek. Onu kendine karý olarak alacak, ona kayýnbiraderlik görevini yapacak.”


— Kur’an kadýnýn ya da erkeðin, iffetli ve namuslu olmasýnýn öneminden, birçok ayetinde bahseder. Ama kadýnýn kýzlýk zarýndan ve evlenirken kýz olduðuna dair, bu zarýn kanamasýnýn gerektiðinden bahsetmez. Çünkü bazý kadýnlarda bu zar kolay yýrtýlmaya bilir, doðumda yýrtýlabilir. Bu yüzden yeni evlilerin yuvalarýnýn yýkýldýðýný hepimiz duyarýz. ÝÞTE BU GERDEK GECESÝ KANLI ÇARÞAF GELENEÐÝDE, NE YAZIK KÝ YAHUDÝLERDEN BÝZLERÝN ÝNANCINA GEÇMÝÞTÝR. Bakýn kitaplarýnda ne yazar.

“YASANIN TEKRARI 22:/16- Kadýnýn babasý ileri gelenlere, 'Kýzýmý bu adamla evlendirdim ama o kýzýmdan hoþlanmýyor diyecek, 'Þimdi kýzýmý suçluyor, onun erden (kýz) olmadýðýný söylüyor. Ýþte kýzýmýn erden olduðunun kanýtý! SONRA ANNE-BABA KIZLARININ ERDEN OLDUÐUNU KANITLAYAN YATAK ÇARÞAFINI ÝLERÝ GELENLERÝN ÖNÜNE SERÝP GÖSTERECEKLER.”

—Loðusa kadýn belli bir süre yalnýz býrakýlmaz. Çocuk bezleri dýþarýya gündüz asýlmaz, çocuk yalnýz býrakýlmaz. Doðumdan sonra 40 gün anne ve çocuk dýþarý çýkmaz. Loðusanýn bulunduðu yere süpürge, sopa, kesici aletler, soðan, sarýmsak konur. Al karasý, yani alkansý çocuklara zarar verir bunu önlemek için, bunlar yapýlýr diye inanýlýr. HÂLBUKÝ BU ÝNANÇTA YAHUDÝLERDEN, FARKLI ÞEKÝLLERE BÜRÜNEREK, BÝZLERÝN ÝNANCINA GEÇMÝÞTÝR. Yahudiler Âdem in ilk eþinin Havva olmadýðý, ilk eþinin LÝLÝTH diye birisi olduðu, ama Hz. Âdem ile anlaþamadýðý için ayrýldýðýna inanýrlar. Bu bilgiler Yahudilerin FIKIH kitaplarýnda geçer. Daha sonra Kur’an da ismi geçmeyen, bizlerinde inancýna girmiþ, Havva anamýzla evlendiðine inanýrlar. LÝLÝT de kýskançlýðýndan, Âdem ve Havva nýn soyundan doðacak çocuklarý, öldüreceðini söylediðine inanýlýr. Bu konudaki inançlarýna bakalým þimdide.

“Ýnanýþa göre kötü bir ifrit haline gelen Lilith, gece hava karanlýktan sonra, yeni doðum yapmýþ evlere girerek, loðusa kadýnlarýn bebeklerini boðmaktadýr. Bu sebeple günümüzde bazý Museviler arasýnda bir adet olarak, Loðusa kadýn akþamlarý evde yalnýz kalmaz ve akþamlarý çamaþýr ipinde çocuk bezi býrakýlmaz, çünkü bunlarý gören Lilith'in, o evde çocuk olduðunu anlamasýndan endiþe edilir.”

— Kur’an, erkek ve kadýnýn yaratýlýþ olarak topraktan, balçýktan yaratýldýðýný söyler bizlere. Yani kadýnýn yaratýlýþýnýn, erkekten farký olmadýðýný, özellikle kadýnýn Âdem in yaratýldýðý gibi yaratýldýðýný açýkça söylediði halde, bizler günümüzde Kur’an ýn açýklamalarýna deðil, YAHUDÝLERÝN ÝNANCINDA OLAN, KADIN ÂDEMÝN KABURGA KEMÝNDEN YARATILMIÞTIR, SÖZLERÝNE ÝNANIRIZ.

—Kur’an da, asla geleceði iddia edilen, MEHDÝ VE DECCAL ile ilgili bir bilgi yoktur. Ama Ýslam toplumlarýnýn genel çoðunluðu, Müslümanlarý kurtarýcý olarak MEHDÝNÝN GELECEÐÝNE ÝNANDIRMIÞLARDIR. BU BÝLGÝYÝ KUR’AN ASLA ONAYLAMAZ. ÇÜNKÜ MEHDÝ VE DECCAL ÝNANCI, YAHUDÝLERÝN ÝNANCIDIR VE BÝZLERÝN ÝNANCINA SOKULMUÞTUR.

— Ýslam Fýkýh inancýnýn öðretisinde, Allah Kur’an ýn yanýnda, elçisine Kur’an gibi hükümler koyma yetkisinin verildiði anlatýlýr. Aslýnda bu inançta Yahudilerin Fýkýh inancý TALMUD DA GEÇER VE BU ÝNANÇ YAHUDÝLERDEN BÝZE GEÇMÝÞTÝR.

"Gayri matluv" vahiy inancý.( Peygambere Tevrat dýþýndan gelen vahiy) Hahamlara göre Musa'ya Tevrat'ýn bir benzeri verilmiþtir. O da Talmud'dadýr.”

—Ýslam toplumunda farkýnda olmadýðýmýz öyle inançlar vardýr ki, Yahudilerin FIKIH inancý TALMUD da geçer. Yahudilerin bazý inançlarýný sizlere yazmak istiyorum. Bazý inançlarýmýzýn nereden geldiðini, o zaman çok daha iyi anlayacaksýnýz.

“Muska yapma inancý. Ayrýca el içinde göz biçiminde bir simge olan "hemse" de Yahudilerden geçmedir. Kâbe’nin çevresinde 7 kez dönmek. Hoþana Rabba töreninde havranýn çevresinde 7 kez dönülür. Kutsal dil inancý. Tevrat geleneksel olarak Ýbranice okunur. Kutsanan yalnýzca Ýbranicesidir. Ezgili okuma. Tevrat ezgili okunur, sallanarak okunur. Týpký geleneksel Kur an okumalarý gibi. Ýbranicesinden Tevrat okumanýn "sevap" olduðu inancý da aynen Yahudilerden bize geçmiþtir.”

—Camilerde takýlan takkede, namazdan sonra çekilen tespih, Kur’an ýn emri deðil, YAHUDÝ ÝNANÇLARINDAN BÝZLERE GEÇMÝÞTÝR.

—HAREM SELAMLIK OTURMA ÝNANCIDA, YAHUDÝ FIKIH ÝNANCIDIR. Kur’an açýkça eþ, dost, arkadaþ ve akrabalarýmýzda birlikte oturmamýzda, yemek yememizde bir sakýnca yoktur diye açýkça bildirmiþtir. Ne yazýk ki Kur’an ýn önüne, batýl Yahudi inançlarý geçirilmiþtir, ama farkýnda olan bile yok.

—Ruhbanlýk Yahudi geleneðidir. Dini ve Allah ýn kitabýný, yalnýz HAHAMLARIN ANLAYABÝLECEÐÝNÝ ve dinin onlarýn tek elinde olduðuna inanýrlar. Ýslam inancýnda ruhbanlýk olmadýðý halde, bu inanç bizlere de Yahudilerden geçmiþ ve Kur’an ý herkesin anlayamayacaðý, çok özel hocalarýn, þeyhlerin, efendilerin veli kiþilerin anlayacaðý söylenerek, Allah ýn yasakladýðý RUHBAN SINIFINI, ÝSLAM ÝNANCINA SOKMUÞLARDIR.

Bu konularda söylenecek çok þeyler var ama bizler, her þeyin Kur’an da olamayacaðýna inanmaya devam ettiðimiz sürece, inancýmýza Yahudilerinde, Hýristiyanlarýnda inançlarýnýn karýþmasý önlenemez. Elimizde tertemiz, arý duru, berrak kolaylaþtýrýlmýþ bir kitap var. Ona sarýlacaðýmýza, ellerimizle zorlaþtýrdýðýmýz ve nereden geldiðinden emin olmadýðýmýz bilgilerin ardýna düþüyoruz.

Bizler aldanmak ve kandýrýlmak istemiyorsak, Allah ýn uyarýlarýna dikkatle uymalýyýz. Allah sizleri yalnýz Kur’an dan hesaba çekeceðim diye hükmünü verdiyse, Allah sözünde durandýr unutmayalým. Asla Kur’an da bahsetmediði, hükmetmediði hiç bir þeyden hesap sormayacaðýný, aklýmýzdan çýkarmamalýyýz.

Saygýlarýmla
Haluk GÜMÜÞTABAK


https://www.facebook.com/Kuranadavet1/?ref=aymt_homepage_panel
http://halukgta.blogcu.com/
http://kuranyolu.blogcu.com/
http://hakyolkuran.com/
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder Yazarn web sitesini ziyaret et
nceki mesajlar gster:   

Yeni balk gnder   Bala cevap gnder    Yeþilalan & Baltacýlý Köyleri Forum Forum Ana Sayfa -> Dini Konular Tm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)


 
Gei Yap:  
Bu forumda yeni balklar aamazsnz
Bu forumdaki balklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz deitiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsnz

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group. Trke eviri: phpBB Trkiye
Tasarm : Mahmut ZDEMR