nceki balk :: Sonraki balk  
Yazar Mesaj
halukgta



Kayt: 21 ub 2015
Mesajlar: 87

MesajTarih: Cum Ekm 20, 2017 2:04 pm    Mesaj konusu: Hz. Adem Ve Eþinin, Cennetten Kovulmasý Konusu.... Alntyla Cevap Gnder

Bu makalemde, sizleri üzerinde düþünmeye davet etmek istediðim konu, HZ. ÂDEM VE EÞÝNÝN CENNETTEN KOVULMASI KONUSU ÜZERÝNE OLACAKTIR. Ýlginçtir, bizlere Hz. Âdem ve eþinin cennetten kovulmasýna sebep olan, Âdem in eþi olduðu anlatýlýr. Onun içinde FIKIH inancýnýn öðretisinde, kadýn aþaðýlanýr ve adeta þeytanla eþ tutulur. Bu bilgiler gerçekten doðrumudur? Asla doðru deðildir, bu inanç Kur’an a iftiradýr.

Önce þunu söylemek isterim. KUR’AN DA ÂDEM ÝSMÝ ÇOKÇA GEÇER, AMA EÞÝ OLARAK HAVVA ÝSMÝ ASLA GEÇMEZ, Âdemin eþi olarak bahsedilir Kur’an da. Hz. Âdemin eþi, isim olarak, Havva anamýz olduðu konusunda, bizlere anlatýlan rivayetlerin tamamý, günümüzde tahrif edilmiþ ve bizlerin sorumlu olmadýðý, Yahudilerin ellerinde bulunan ve adýna Tevrat dedikleri kitapta geçer. Allah ýn indirdiði Tevrat a elbette inanýyoruz, ama tahrif edilmiþ, Kur’an da bahsedilmeyen, doðruluðundan emin olmadýðýmýz, batýl ve yanlýþ bilgilerle karýþtýrýlmýþ olana, asla inanmamýz mümkün deðil. Çünkü Allah bizleri, Kur’an dan sorumlu tutacaðýna, açýkça hükmetmiþtir.

Hz. Âdemin ve eþinin, Kur’an da anlatýlan, þeytan ýn sözlerine inanýp, yasaklý aðacýn meyvesinden yemesi ve cennetten kovulmasý konusu üzerinde birlikte düþünelim. Allah geleceði bildiði halde, Hz. Âdemin ve eþinin bu yasaða, nefsinin esiri olarak uymayacaðýný ve günaha gireceðini bilmiyor olabilir mi? Elbette mümkün deðil, biliyordu. Demek ki Allah özellikle buna engel olmayýp, olaylarýn yaþanmasýna izin verdiði anlaþýlýyor. Çünkü Allah çok affedicidir, baðýþlayýcýdýr, istese affedebilirdi. Affetmeyip cennetten kovduysa ceza verdiyse, bu kýsadan bizler nasýl bir kýssadan hisse çýkarmalýyýz, asýl ona bakmalýyýz. BU OLAY, ÝNSANLIÐIN BU DÜNYADA YARATILIÞINA, BANA GÖRE DÝKKAT ÇEKÝCÝ VE DÜÞÜNDÜRÜCÜ BÝR ÖRNEKTÝR.

Rabbimiz yarattýðý insanlarýn, çok önemli özelliðini anlatýyor ve bizleri uyardýðýný, dikkatimizi çektiðini, bu kýssadan öðreniyoruz. Çünkü Allah ne diyordu? SÝZLERÝ BU DÜNYADA, KÝMLERÝN DAHA GÜZEL ÝÞLER YAPIP YAPAMAYACAÐINI GÖRMEK, YANÝ ÝMTÝHAN ÝÇÝN YARATTIM DÝYORDU. TABÝ ÝBLÝSÝNDE ÝMTÝHANIMIZDA, NE DERECE ÖNEMLÝ OLDUÐUNU, BU ÖRNEK KISSADAN DAHA ÝYÝ ANLIYORUZ. Ýþte yaratýlýþýmýzýn asýl amacý bu. ÂDEM VE EÞÝNÝN, BÝR NEDENLE ÝNSANLIÐIN BAÞLANGICI OLMASI,( olaylarýn gerçek amacýný yalnýz Allah bilir) Bu þekilde bizlere, dikkat çekici bir örnekle anlatýlýyor.

Yanlýþ bir inancýmýza, önce açýklýk getirmek istiyorum. Ýblis/þeytan, Hz. Âdem in eþini kandýrdýðý için, cennetten kovulmadýlar. Her ikisi de iblisin yalanýna, vesvesesine kandýlar ve bulunduklarý cennet bahçesinden çýkartýldýlar. BU YANLIÞ BÝLGÝLER, YAHUDÝ ÝNANÇLARINDAN BÝZLERE GEÇMÝÞTÝR, bunu da hatýrlatmak isterim. Bakýn bu konuda Kur’an ne diyor.

Araf 19: “Ey Âdem! SEN VE EÞÝN cennette kalýn. Dilediðiniz yerden yiyin. FAKAT ÞU AÐACA YAKLAÞMAYIN. Yoksa zalimlerden olursunuz.” (Diyanet meali)

Araf 20: Derken þeytan, kendilerinden gizlenmiþ olan avret yerlerini onlara açmak için kendilerine vesvese verdi ve dedi ki: “RABBÝNÝZ SÝZE BU AÐACI ANCAK, MELEK OLMAYASINIZ, YA DA (CENNETTE) EBEDÎ KALACAKLARDAN OLMAYASINIZ DÝYE YASAKLADI.” (Diyanet meali)

Araf 21: “Þüphesiz ben size öðüt verenlerdenim” diye de onlara yemin etti. (Diyanet meali)

Araf 22: BU SURETLE ONLARI KANDIRARAK YASAÐA SÜRÜKLEDÝ. AÐAÇTAN TATTIKLARINDA KENDÝLERÝNE AVRET YERLERÝ GÖRÜNDÜ. DERHAL ÜZERLERÝNÝ CENNET YAPRAKLARIYLA ÖRTMEYE BAÞLADILAR. Rab’leri onlara, “Ben size bu aðacý yasaklamadým mý? Þeytan size apaçýk bir düþmandýr, demedim mi?” diye seslendi. (Diyanet meali)

Araf 23: Dediler ki: “RABBÝMÝZ! BÝZ KENDÝMÝZE ZULÜM ETTÝK. Eðer bizi baðýþlamaz ve bize acýmazsan mutlaka ziyan edenlerden oluruz.” (Diyanet meali)

Araf 24–25: Allah, dedi ki: “BÝRBÝRÝNÝZÝN DÜÞMANI OLARAK ÝNÝN(oradan). Size yeryüzünde bir zamana kadar yerleþme ve yararlanma vardýr.” Allah, dedi ki: “ORADA YAÞAYACAKSINIZ, ORADA ÖLECEKSÝNÝZ VE ORADAN (MAHÞERE) ÇIKARILACAKSINIZ.”(Diyanet meali)

Ne dersiniz, siz bu ayetlerden, yalnýz Hz. Âdemin eþinin mi sorumlu olduðunu anladýnýz, yoksa her ikisinin de bu yanlýþý yaptýðýný ve Allah ýn uyarýsýna uymadýðýný mý anladýnýz? Çok açýktýr ki, Allah ýn uyarýsýna uymayan, hem Hz. Âdem, hem de eþi. Ama bugün Ýslam topluluðunun neredeyse büyük çoðunluðu, Hz. Âdemin eþinin, Hz. Âdem i kandýrdýðýna inanýr. YANÝ ÝNANÇLARIMIZ NE YAZIK KÝ, YAHUDÝLEÞTÝRÝLMÝÞ, AMA BUNUN FARKINDA BÝLE DEÐÝLÝZ. ÝLGÝNÇTÝR, YAHUDÝ ÝNANÇLARI, PEYGAMBERÝMÝZÝN ADI KULLANILARAK, ONUN HADÝSLERÝ/SÖZLERÝ DÝYE DÝNE SOKULMAYA ÇALIÞILMIÞTIR.

Sizce Hz. Âdem ve eþi nereden indirildi? Cennet neredeydi? Çünkü ayette, birbirinize düþman olarak inin ya da çýkýn oradan diyor. Bu konuda birçok þey anlatýlýyor, nereden indirildiði konusunda. Ben söylenenlerle sizin kafanýzý karýþtýrmak istemiyorum. Allah ýn Kur’an da, açýkladýklarý bilgiler doðrultusunda konuyu anlamak ve konuþmak, bizleri daha doðruya ulaþtýracaðýna inanýyorum.

Hz. Âdem ve eþinin nereden indirildiðinden çok, nasýl ve nerede yaratýldýðý ve daha sonra hesabýn görülmesi için, nerede tekrar canlandýrýlacaðýmýz önemli. Âdem ve eþinin, cennet bahçesi, yani eþi benzeri olmayan bir mekândan çýkartýldýklarý anlaþýlýyor. Hatýrlayýnýz Cebrail in Peygamberimize vahiy getirdiðini anlattýðý Necm 13. ayette, “YEMÝN OLSUN KÝ ONU BÝR BAÞKA ÝNÝÞTE DE GÖRMÜÞTÜ.” Diye geçer. Cebrail nereden iniyor olabilir, herhalde gökyüzünden olmasa gerek. Allah cenneti tarif ederken, bizlerin bu dünyada çok hoþumuza giden, hatta hayallerimizi süsleyen sözlerle anlatýr ve derki;” ALLAH ONLARI, ALTLARINDAN IRMAKLAR AKAN CENNETLERLE MÜKÂFATLANDIRMIÞTIR.” Bizler yaþadýðýmýz dünyada, böyle benzeri bir yere gelince, çok mutlu oluruz ve adeta ayrýlmak istemeyiz. Cennet gibi yer deriz, hiç cenneti görmediðimiz halde.

Bakara 34. ayette Allah meleklere, Âdem e secde edin dediðinde, iblis hariç melekler secde etmiþti hatýrlayýnýz. Tam bu esnada sizlerin düþünmesini istediðim bir konu var. Hz. Âdem cennetteyken, topraktan, balçýktan yaratýlmamýþ mýydý? Yaratýlmýþtý. Çünkü iblis ben ateþten yaratýldým, Âdem ise çamurdan yaratýldý, ben ondan üstünüm demiþti ve secde etmemiþti. Bu durumda Etten, kemikten oluþan Hz. Âdemin, cennette olduðu zamanda bizler gibiydi. Bu durumda farklý bir âlemde, mekânda olmasý mümkün mü sizce? Çok özel bir yerden/cennetten çýkartýldýklarý belli, bu belirtilmiþ.

Araf 24 ve 25. ayette Allah, ÝNDÝRDÝÐÝ YERDE YAÞAYACAKLARINI, BURADA ÖLECEKLERÝNÝ VE ÇOK ÝLGÝNÇTÝR, BURADA DÝRÝLTÝLEREK, MAHÞER GÜNÜ HESABA ÇEKÝLECEÐÝMÝZÝ SÖYLÜYOR AYETTE. Tabi bu dünyada, hesap görüldükten sonrada, Allah ýn özellikle hazýrladýðý cennet ve cehenneme, farklý bir âleme göndereceðine dair bir bilgi yok. BU DURUMDA HER ÞEY BU DÜNYADA GERÇEKLEÞECEK DÝYEBÝLÝR MÝYÝZ? Doðrusunu Allah bilir.

Dikkat çekici olan bilgi ise, Hz. Âdem ve eþinin yasaklý meyveden yediklerinde, cinsel bölgelerinin göründüðü bilgisidir. Demek ki normalde görünmez bir durumdalar ki, bunu söylüyor. TIPKI BUGÜN, MELEKLERÝN VE CÝNLERÝN ARAMIZDAKÝ DURUMU GÝBÝ. Bizler günümüzde Allah ve meleklerinden bahsederken, onlarýn gökyüzünde olduðunu düþünürüz. Peki, bu bilgiyi bize Kur’an mý verdi? Elbette hayýr. Hatýrlayýnýz, her birimizin yanýnda, iki meleðin her zaman bizimle beraber olduðunu ve yaptýklarýmýzý kaydettiðini söyler Kur’an. Bu durumda onlarýn baþka bir âlemde olduklarýný düþünmemiz, ne kadar doðru olur? HATTA CÝNLER ÂLEMÝNÝN DE, BU DÜNYADA YAÞADIÐINI VE ARAMIZDA BÝR ENGEL OLDUÐUNU, BÝZÝM ONLARI GÖREMEDÝÐÝMÝZÝ SÖYLEYEN, YÝNE KUR’AN DEÐÝL MÝ?

Bildiðiniz gibi Hz. Âdemin ve eþinin topraktan, balçýktan bu dünyada yaratýldýðý çok açýk bir þekilde anlatýlýr Kur’an da. Ýblisinde bu dünyada olduðunu Kur’an dan biliyoruz. Bizlere her an vesvese vererek aldatarak, tuzaklar kuracaðý bilgisi de var Kur’an da. Araf suresi 25. ayette ne diyordu tekrar hatýrlayalým.

“Allah, dedi ki: “ORADA YAÞAYACAKSINIZ, ORADA ÖLECEKSÝNÝZ VE ORADAN (MAHÞERE) ÇIKARILACAKSINIZ.”(Diyanet meali)

NE DERSÝNÝZ, SÝZCE HER ÞEY BU DÜNYADA GERÇEKLEÞECEK, HESAP BU DÜNYADA GÖRÜLECEK, DEMÝYOR MU ALLAH? Cenneti ve cehennemide, bu dünyanýn dýþýnda aramamýz sizce doðrumu? Ben Allah ýn ayetlerinden anladýklarýmý yazdým, doðrusunu Rabbim bilir. Yanlýþlarýmdan dolayý, Rabbimin affýna sýðýnýrým.

Saygýlarýmla

Haluk GÜMÜÞTABAK


https://www.facebook.com/Kuranadavet1/?ref=aymt_homepage_panel
http://halukgta.blogcu.com/
http://kuranyolu.blogcu.com/
http://hakyolkuran.com/
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder Yazarn web sitesini ziyaret et
nceki mesajlar gster:   

Yeni balk gnder   Bala cevap gnder    Yeþilalan & Baltacýlý Köyleri Forum Forum Ana Sayfa -> Dini Konular Tm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)


 
Gei Yap:  
Bu forumda yeni balklar aamazsnz
Bu forumdaki balklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz deitiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsnz

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group. Trke eviri: phpBB Trkiye
Tasarm : Mahmut ZDEMR