nceki balk :: Sonraki balk  
Yazar Mesaj
halukgta



Kayt: 21 ub 2015
Mesajlar: 87

MesajTarih: Sal Ksm 07, 2017 4:23 pm    Mesaj konusu: Kur'an Ameli Ýbadetlerimiz Konusunda, Yeterli Bilgi Vermez m Alntyla Cevap Gnder

Kur’an ayetlerinin ne anlattýðýný, ameli ibadetlerimizi nasýl yerine getireceðimizi, Kur’an dan öðrenemez miyiz? Aslýnda böyle bir soruyu sormaktan utanýyorum. Çünkü bunun tersini düþünmek, Allah a ve kitabýna saygýsýzlýktýr. Düþünebiliyor musunuz, benzer bir soruyu, herhangi bir konuda kitap yazmýþ bir yazara yöneltsek ve desek ki, senin kitabýnda bahsettiðin bazý konularýn açýklamasý, izahý kitabýnda yok, gereken tüm bilgileri alamadýk. Bu konularýn anlaþýlmasý için baþka kaynaklara da ihtiyaç var desek, inanýn yazar çok üzülür ve þöyle düþünür. “DEMEK KÝ KÝTABIMI YAZARKEN BAÞARILI OLAMAMIÞIM, AMACIMA ULAÞAMAMIÞIM”. Ne yazýk ki bu soruyu sorup, doðru cevabý hepimiz bulmalýyýz, çünkü Kur’an ne yazýk ki, tek baþýna anlaþýlmasý mümkün olmayan, her sorumuza cevap vermeyen bir kitap ilan edildi, bazý kiþiler tarafýndan.

Lütfen hatýrlayýnýz, Allah sizleri Kur’an dan sorumlu tutuyorum diyordu, ama bizler çok önemli olan ameli ibadetlerimizin açýklamasýný ve nasýl yerine getireceðimiz konularýnýn Kur’an da olmadýðýný söylüyoruz. Buna nasýl inanýrýz, hiç mi düþünmüyoruz? Bunu kabul edersek, Allah yarattýðý kullarýna, uyarýlarýný, ikazlarýný anlatamýyor, izah edemiyor demek anlamýna gelir ki, buna inanan bir insan, Allah a çok büyük saygýsýzlýk yapmýþ demektir. NEDEN ALLAH, BÝZLERÝN YERÝNE GETÝRMEMÝZÝ ÝSTEDÝÐÝ KONULARIN, GEREKEN KADARINI AÇIKLAMASIN KUR’AN DA VERMESÝN, BUNUN MANTIKLA, AKILLA, KUR’AN ÝLE ÝZAHINI YAPABÝLECEK VAR MI ARAMIZDA? Allah yeni doðan bir bebeðin, iki yýl anne sütünü emmesi gerektiðini Kur’an da yazacak, ama Allah a karþý kulluk görevlerimizi yerine getirmemiz ve ibadetlerimiz konusunda gereken açýklamayý yapmayacak öyle mi?

BÝR ÖÐRETMEN SÝZCE, ÖÐRENCÝSÝNE GEREKEN BÝLGÝYÝ, GEREKTÝÐÝ ÖLÇÜDE VERMEDEN, ÝMTÝHAN EDÝP SORU SORAR MI? SORMAZ DÝYORSANIZ, LÜTFEN AKLA VE MANTIÐA UYMAYAN BÝR ÝSNATTA ALLAH A BULUNMAYALIM. ÝNANIN HESAP GÜNÜ, ÞAÞKINA DÖNENLERÝN SAFINDA BULURUZ KENDÝMÝZÝ.

Kur’an a baktýðýmýzda, böyle bir þeyin asla olamayacaðýný, Kur’an ýn anlaþýlmasý için, nice örneklerle izah edildiðini, kolaylaþtýrýldýðýný onlarca ayetinde Allah bizlere bildiriyor. Eðer Kur’an ýn okunduðunda anlaþýlmasýnýn mümkün olmadýðýna inanýrsak, bu konuda Allah ýn Kur’an ý anlaþýlacak bir þekilde gönderdim dediði onlarca ayetini inkâr etmiþ oluruz. O zamanda Müslüman olduðumuzu söylememizin, hiçbir anlamý kalmaz. Bazý kardeþlerimiz ise þöyle bir savunma yapýyorlar ve diyorlar ki;

“KUR'AN ÝTÝKAT ÝMAN ÝÇÝN YETERLÝDÝR, AMELÝ YÖNDEN PEYGAMBERÝN AÇIKLAMALARI GEREKMEKTEDÝR. YOKSA KÝMSE HACCINI YERÝNE GETÝREMEZ, NAMAZINI KILAMAZ, ORUCUNU TUTAMAZ, ZEKÂTINI VEREMEZ.”

Bir an bu söylediklerini doðru kabul edelim. Eðer doðru kabul edersek, Allah ýn Kur’an ýn ipine sarýlýn, o sizi en doðruya ulaþtýracaktýr hükmü askýda kalýr. Çünkü Allah ne diyordu, Kur’an da biz her konuda nice örnekleri deðiþik ifadelerle verdik ki anlayasýnýz, sizi Kur’an dan hesaba çekeceðim. Yine Kur’an, dinde ruhban sýnýfý olmadýðýný, sakýn veliler edinip ardý sýra gitmeyin, güvenilecek yardým istenecek veliniz yalnýz benim ayetlerine de inanmamýþ oluruz. Eðer yukarýdaki sözlere, düþünceye inanýrsak, bizler Allah a karþý kulluk görevimizi nasýl yerine getireceðimizi Kur’an dan öðrenmemiz mümkün olmaz. NAMAZIMIZI KURANA GÖRE KILAMIYOR, ZEKÂTIMIZI KUR’AN A GÖRE VEREMÝYORSAK, BÝZLERÝ ÝMAN ADINA YÖNLENDÝRECEK BAÞKA KAYNAKLARIN OLMASI GEREKÝR KÝ, BUDA KUR’AN IN KARÞISINA YA DA YANINA KOYMAMIZ GEREKEN KÝTAPLAR VAR DEMEKTÝR.

Hatýrlayýnýz, Allah ne diyordu? “Hadi bir benzerini getirin bakalým.” Bir benzerini býrakýn, Kur’an da açýklanmayan çok önemli konularýn açýklandýðý, izah edildiði kitaplardan bahsediyoruz. Böyle kitaplar eðer varsa, Kur’an ý hiç kimse okumaz. Daha açýk, izah edilen kitaplarý okumak daha akýllýca olmaz mý bu durumda. Bakýn bu düþünceye inandýðýmýzda, nasýlda toplumu Kur’an dan uzaklaþtýrýyoruz.

Bu konuda düþünmeye devam edelim. Diyelim ki, peygamberimizin hadisleri olmasaydý, söyledikleri gibi namazýmýzý kýlamazdýk, orucumuzu tutamazdýk, hacca gidemez gerekenleri doðru yerine getiremezdik diye düþünelim. Peki, peygamberimizin döneminden kayda alýnmýþ, bu bilgileri izah ettiði, açýkladýðý kitaplar nerede? Býrakýn peygamberimizden bugüne ulaþan kitaplarýn olmamasýný, zaten Allah ýn elçisi böyle yanlýþ bir düþünceyi asla kabul etmediði için, din ve iman adýna hiçbir bilgiyi Kur’an hariç kayda aldýrmamýþ yazdýrmamýþtýr. PEYGAMBERÝMÝZDEN GÜNÜMÜZE ULAÞMIÞ KUR’AN DIÞINDAN HÝÇBÝR KAYNAK KÝTAP YOKTUR. Hatýrlayýnýz lütfen, bugün hadislerin tamamý, bir rivayete göre diye baþlar ve bir kiþinin düþünceleri ve sözleriyle nakledilir. Ýnancýmýzý sizce böylemi yaþamamýzý isterdi Yaradan?

Çok daha ilginci, dört halifenin de böyle bir düþüncesinin olmadýðýnýn kanýtý olarak, onlarýn döneminde bile Kur’an dýþýndan bunlarda peygamberimizin sözlerdir diye herhangi bir sözün yazýlmasý, nakledilmesi yasaktý, çünkü Allah ýn resulü yasaklamýþtý. Bu dönemde de asla kayda alýnmýþ, bahsedilen bilgilerin yazýldýðý bir kitap yoktur.

Bu durumda þöyle bir soru geliyor akla. Madem bizler nasýl namaz kýlacaðýmýzý, oruç tutacaðýmýzý, zekat vereceðimizi Kur’an dan öðrenemiyoruz, neden bu ibadetlerimizi yerine getireceðimiz bilgileri, Allah ýn elçisi Kur’an ýn yanýnda kayda aldýrýp bizlere iletmemiþ? Þöyle düþünebilir misiniz, PEYGAMBERÝMÝZ BUNU DÜÞÜNEMEMÝÞ, DÖRT HALÝFENÝN DE AKLINA GELMEMÝÞ, AMA YAKLAÞIK 200 YIL SONRA BÝRÝLERÝNÝN AKLINA GELEREK, PEYGAMBERÝMÝZÝN BU KONULARDAKÝ SÖZLERÝNÝ/HADÝSLERÝNÝ TOPLAMIÞ VE BÝZLERÝN ÝMANLARINI KURTARMIÞ. ÇOK ÞÜKÜR ONLARIN SAYESÝNDE NAMAZIMIZI KILIYOR VE ZEKÂTIMIZI DOÐRU VERÝYORUZ. Öylemi din kardeþlerim. Bizler buna mý inanýyoruz?

Lütfen batýl ve yanlýþ inançlarýmýzý aklamak adýna aklý ve Kur’an ý devre dýþý býrakmayalým, mahþer günü ne Allah ýn nede Resulünün yüzüne bakamayýz. Allah ýn elçisi, özellikle Allah tarafýndan, ne Hýristiyanlarýn nede Yahudilerin arasýndan deðil, ÜMMÝ toplumun içinden seçilmiþtir. ÜMMÝ söyledikleri gibi okuma yazma bilmeyen deðil, hiçbir dini inanca tabi olmayandý. Bunu Kur’an birçok ayetinde izah ediyor, tabi anlayana anlamak isteyene.

Onun içindir ki, Allah ýn resulünün din adýna bildiði tek kitap KUR’AN dý. Ne öðrendiyse yalnýz Kur’an dan öðrendi. Allah tüm emirlerini Kur’ân ile teblið etti ve Kur’an da açýkladý, daha doðrusu bunu Kur’an söylüyor. Anlattýklarý gibi, namazýn kýlýnmasýný ve diðer ibadetlerin nasýl yerine getirileceðini Kur’an dýþýndan sözlü yolla bildirmedi. Böyle bir bilginin olmasý da Kur’an a göre mümkün deðil. Allah bizleri Kur’an dan sorumlu tutacaðýna hükmettiyse, onun tüm açýklamasýný da Kur’an da yapmadýðýný nasýl düþünürüz. Akla ve mantýða Kur’an a uymayan bir düþünceyi, nasýl kabul ederiz?

Allah emin olmadýðýn bilginin sakýn ardýna düþme, sorumlu tutarým, sizler için kýstas ölçü, rehber yalnýz Kur’an dýr dedikten sonra, rivayetler yoluyla bizlere ulaþan sözlerle, nasýl olurda imanýmýza yön veririz. Karar sizlerin. Allah ýn elçisi örnek peygamberimiz, yalnýz Kur’an a uymuþ ve yalnýz Kur’an ile hükmetme emri almýþtýr. Ýmtihan sizin imtihanýnýz, hep birlikte gerçekleri mahþerde göreceðiz. Bir Müslüman a düþen, din kardeþini, yalnýz Kur’an ile uyarmak olmalýdýr.

PEYGAMBERE DÜÞEN, APAÇIK TEBLÝÐDEN BAÞKA BÝR ÞEY DEÐÝLDÝR. (Ankebut 1Cool Diyanet meali.

BÝZ RESULLERÝ, SADECE MÜJDELEYÝCÝLER VE UYARICILAR OLARAK GÖNDERÝRÝZ. (Kehf 56) Diyanet vakfý meali

SENÝN GÖREVÝN SADECE TEBLÝÐ ETMEKTÝR. (Rad 40) Diyanet meali.

BEN SADECE BANA VAHYEDÝLENE UYARIM. BEN SADECE APAÇIK BÝR UYARICIYIM. (Ahkaf 9 ) Diyanet meali.


Saygýlarýmla
Haluk GÜMÜÞTABAK

https://www.facebook.com/Kuranadavet1/?ref=aymt_homepage_panel
http://halukgta.blogcu.com/
http://kuranyolu.blogcu.com/
http://hakyolkuran.com/
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder Yazarn web sitesini ziyaret et
nceki mesajlar gster:   

Yeni balk gnder   Bala cevap gnder    Yeþilalan & Baltacýlý Köyleri Forum Forum Ana Sayfa -> Dini Konular Tm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)


 
Gei Yap:  
Bu forumda yeni balklar aamazsnz
Bu forumdaki balklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz deitiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsnz

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group. Trke eviri: phpBB Trkiye
Tasarm : Mahmut ZDEMR