nceki balk :: Sonraki balk  
Yazar Mesaj
Muhammethoca



Kayt: 02 Ksm 2006
Mesajlar: 199

MesajTarih: Cum Ksm 09, 2007 4:31 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

AHÝRETE ÝMAN VE SORUMLULUÐUMUZ


الَّذِي خَلَقَ الْمَوْتَ وَالْحَيَاةَ لِيَبْلُوَكُمْ أَيُّكُمْ أَحْسَنُ عَمَلاً وَهُوَ الْعَزِيزُ الْغَفُورُ



Hayatta hep yüz yüze olduðumuz halde bir türlü idrakine varamadýðýmýz bir gerçek vardýr! Ölüm ve ahiert… Yaratýlan her þeyin bir ömrü olduðu gibi, bu dünyanýn da bir ömrü vardýr. Bu alemdeki tüm varlýklar yüce Allah’ýn takdiri gereði geçici bir hayat için yaratýlmýþlardýr. Bir gün gelecek, bu alemden, üzerindeki yaratýlmýþlardan bir eser kalmayacak, kainattaki bu mükemmel nizam bozulacak, ay, güneþ, yýldýzlar birbirlerine çarpýp parçalanacak, daðlar pamuk gibi atýlacak ve kainatýn da ölümü böylece vuku bulmuþ olacak…

Ýnsanýn ölümü, kainat düzeninin bozulmasý ve kýyametin kopmasý her þeyin sonu deðildir. Aksine kýyametin ardýndan, bozulan düzen yeniden kurulacak, ölen herkes tekrar diriltilecek, ikinci ve sonsuz bir hayat baþlayacaktýr. Yüce Allah’ýn kudreti ile gerçekleþecek olan bu ikinci hayata Ahiret Hayatý diyoruz. Ahiretin varlýðýna inanmak ve ona göre hazýrlýk yapmak nihai kurtuluþun temel þartý ve iman esaslarýndan biridir. Hal böyle iken yaptýðýmýz amellerin ve sorumluluklarýmýzýn bilincinde olmalýyýz. Biz bu dünyaya niçin gönderildik, gayemiz nedir, yaptýklarýmýz karþýlýksýz mý kalacak, Allah Teala niçin bizden ýsrarla; ibadet etmemizi; iþ ve meslek hayatýmýzda doðru ve adil davranmamýzý; ailede toplumda ve hayatýmýzýn her safhasýnda rüþvet, adam kayýrma ve haksýzlýktan, yalan,içki, kumar, zulüm gibi fert ve toplumu çökerten hastalýklardan; þirk, sihir büyü, iftira, adam öldürme gibi çeþitli günahlardan uzak durmamýzý istemektedir?
Bu ve benzeri sorularýn cevabýný Kur’an dan alalým Allah’ü Teala Kur’an da þöyle buyurmaktadýr: “Allah, hanginizin daha güzel amel yapacaðýný sýnamak için ölümü ve hayatý yaratandýr. O mutlak güç sahibidir, çok baðýþlayandýr” “O gün ahirette asla zulüm yapýlmayacaktýr”
“Kim zerre aðýrlýðýnca bir hayýr iþlerse onun mükafatýný; kim de zerre aðýrlýðýnca bir kötülük iþlerse onun cezasýný amel defterinde görecektir” “Her insana kitabýný(amel defterini) oku, bu gün kendi nefsin kendine hesap sorucu olarak yeter” denilecek. Amel defterini alýp iyi þeyler bulamayanlar “Keþke ahiret hayatým için dünyadan bir þeyler gönderseydim” diyecek ancak son piþmanlýk ve itiraz fayda vermeyecek, çünkü dünyada yaptýklarýný inkar durumunda ise kulaklarý, gözleri ve derileri yaptýklarý sebebiyle aleyhine þahitlik edecektir.


Ýnsan varlýklar içinde en üstün, ancak her yaptýðýndan da sorumlu bir varlýktýr. Yaptýðý bütün amelleri kaydedilmektedir. Yüce Allah’ýn ahiret ile ilgili tasvir ettiði hususlar bizim için birer öðüttür. Ahiret inancý bir insan için en iyi kontrol sistemidir. Bu inanca sahip olan kimse; kötü söz ve davranýþlarda bulunamaz, kimseyi kandýrmaz, daima insanlara yardým ve hayra koþmayý prensip edinir, ömrünü boþa geçirmez, bütün nimetlerin hesabýnýn sorulacaðýný düþünerek israftan ve haramdan kaçýnýr, gençliðini, sýhhatini ve ömrünü, iyi bir þekilde deðerlendirmeye çalýþýr. Peygamberimizin(sav) þu tavsiyesini hiç unutmaz “ Her kul nasýl ve ne amel üzere ölmüþse öyle diriltilir”


Madem ki ölüm var, ahiret var. Öyle ise sorumluluklarýmýzýn bilincinde olarak oraya hazýr olmalýyýz, hesaba çekilmeden önce kendimizi hesaba çekip güzel ameller iþlemeliyiz. Neslimizi bu þuurla yetiþtirmeliyiz. Ölüm ve sonrasýndan deðil, oraya hazýr olmamaktan korkmalýyýz. Ne mutlu bu þuur ile hayatýný devam ettirenlere…


“Kiþinin kalbi doðru olmadýkça, imaný doðru olmaz. Dili doðru olmadýkça kalbi doðru olmaz. Mümin, komþusunun lisanýndan (dilinin kötülüðünden) emin olmadýkça Cennet'e giremez."
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder AIM Adresi MSN Messenger
nceki mesajlar gster:   

Yeni balk gnder   Bala cevap gnder    Yeþilalan & Baltacýlý Köyleri Forum Forum Ana Sayfa -> Dini Konular Tm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)


 
Gei Yap:  
Bu forumda yeni balklar aamazsnz
Bu forumdaki balklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz deitiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsnz

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group. Trke eviri: phpBB Trkiye
Tasarm : Mahmut ZDEMR