nceki balk :: Sonraki balk  
Yazar Mesaj
Muhammethoca



Kayt: 02 Ksm 2006
Mesajlar: 199

MesajTarih: Pzr Ksm 11, 2007 5:42 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

YANLIÞ YOLDA MIYIZ?




Günümüz insanýnýn yaþam tarzý eskisi gibi deðildir, kökünden deðiþmiþ, zararlý hala gelmiþtir. halbuki, insanýn tam saðlýklý ve güzel yaþamasýna, bereketli ürün almasýna, temiz teneffüs etmesine zaruri ihtiyacý vardýr. Her insan ancak bu mükemmel yaþam tarzýný kendi doðduðu bölgeden, köyden ve çevreden tam alabilmektedir.

Baþka yerlerden bu nimetlere tam mazhar olmasýna engeller vardýr. Yani kiþinin doðduðu köyün sade suyu, meyvesi, ekmeði, havasý kiþiye en iyi ilaçtýr, baþka yerden ithal ettiði ürünler, solukladýðý enerji tam saðlýklý yaþamasýna engeldir. Tabiidir ki kimyasal maddelerin hüküm sürmesi bunun en zararlý tarafýdýr, hormon dolu meyvelerin sanayi ve kimyasalýn tesiri açýktýr.

Bunlar, ecdadýn zamanýnda olmadýðý için sade hayat lezzetini almýþlardýr. Örneðin bizim için Köyümüz ve çevresinin suyu, havasý, ekmeði, meyvesi þifa idi, uzak yerlerin ayný nimetleri bize tam randýman verememekteydi. Hatta baþka yerlerin gýdasýndan olumsuz etkilenme söz konusudur. Bunun açýk delili tecrübe ve týbbý araþtýrmalardýr.Evet,
KORUYCU HEKÝMLÝK, adý altýnda alýnan tedbirler; verem, sýtma, trahom ve asrýmýzda çýkan yeni hastalýklarý önlemek içindir.

Önceden yapýlan aþý ve diðer ilaçlamalar, kiþinin baþka yerlerden kapmasý muhtemel hastalýklarý önlemek içindir. Amma bunlarýn da yan tesirler fazladýr.

Kendi bölgesinin ürünlerinden istifade eden, suyunu, içen ekmeðini yiyen havasýný teneffüs eden insanlar bu gibi tedbirlere az ihtiyaçlarý vardýr. Amma týbbýn ve dinin tavsiye ettiði saðlýða ve temizliðe de önem vermek þartýyla.

Zira saðlýða ve temizliðe önem verilmese, çevre bataklýk, pislik içinde ise sýtma ve diðer hastalýklara sebep olan mikroplar insaný öldürecek kadar müessir olacaktýr. Evet eskiden temizlik ve saðlýk þartlarýna önem vermeyen veya veremeyen insanlar kendi doðum yerlerinde de sýtma gibi hastalýklara maruz oluyorlardý.
Kimyasala deðil, doðaya dost ol.

Betona deðil, topraklarý sev bol

Hesabýn varsa çarpýmla tez böl

Doðanýn dostlarý atýyor tam gol .

Hakka namzet ol.
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder AIM Adresi MSN Messenger
nceki mesajlar gster:   

Yeni balk gnder   Bala cevap gnder    Yeþilalan & Baltacýlý Köyleri Forum Forum Ana Sayfa -> Dini Konular Tm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)


 
Gei Yap:  
Bu forumda yeni balklar aamazsnz
Bu forumdaki balklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz deitiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsnz

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group. Trke eviri: phpBB Trkiye
Tasarm : Mahmut ZDEMR