nceki balk :: Sonraki balk  
Yazar Mesaj
Muhammethoca



Kayt: 02 Ksm 2006
Mesajlar: 199

MesajTarih: Cum ub 01, 2008 6:08 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

Ýnsan, kainatta sayýlarý yüzbinleri bulan canlýlar aleminin en güzel ve en mükemmeli, yaratýlmýþlarýn en üstünü, alemlerin özü, kainatýn sýrrýdýr. Ýyi ve kötü iþler yapmaya müsait olarak yaratýlmýþ olan insan; görme, iþitme, bilme ve kudret gibi konularda sýnýrlý, yaptýðý ve yapacaðý konularda ise sorumlu varlýktýr.

Ýnsanýn en büyük arzusu mutlu olmak, barýþ ve güven içinde yaþamaktýr. Bu isteðin gerçekleþmesi, insanýn Allah'a ve yaratýlanlara karþý görevlerini sorumluluk bilinci içinde yapmasýna baðlýdýr. Yani herkesin üzerine düþen görevi en güzel þekilde, samimi olarak ve severek yerine getirmesi; kiþi ve toplumlarýn huzur ve güven içinde yaþamasýný saðlar. Kur'an-ý Kerim'de Cenab-ý Allah "Yaptýklarýnýzdan mutlaka sorumlu tutulacaksýnýz. "[1] "Sizi boþ yere yarattýðýmýzý ve gerçekten huzurumuza geri getirmeyeceðimizi mi sandýnýz?"[2] "Ýnsan kendisinin baþýboþ býrakýlacaðýný mý sanýr."[3] buyurmaktadýr. Bu bakýmdan sorumluluk bilinci içindeki kiþiler, iyi davranýþlarda bulunurlar, kiþisel çýkarlarýný ülke ve millet çýkarlarý önüne geçirmezler, halka hizmet Hakka hizmet prensibi doðrultusunda çalýþýrlar.



Cenab-ý Allah'ýn "Kim zerre mîktarý hayýr yapmýþsa onu görür, kim de zerre miktarý þer iþlemiþse onu görür."[4] emri, ailede ve okulda kiþilerin gönüllerine yerleþtirildiðinde, bugün þikayet ettiðimiz yanlýþlýklarýn büyük bir bölümü sona erecek, kaliteli hizmet ortaya konacak, kiþilerin birbirine güveni artacak ve böylece birbirini seven insanlarýn oluþturduðu mutlu toplum meydana gelecektir. Yani hakiki birlik ve dirlik, kiþilere sorumluluk duygusunun aþýlanmasýyla, toplumda gözle görünür hale gelecektir.

Ýnsanýn sorumluluðu kendinden baþlar, ailesine, çocuklarýna, yakýnlarýna, komþularýna, milletine, hatta insanlýða doðru devam eder. Hepimiz bu sýralama doðrultusunda yani merkezden muhite doðru görevlerimizi yerine getirmekle yükümlüyüz. Bakýnýz Yüce Allah bir ayetinde bu hususu bize þöyle bildirmektedir. "Ey iman edenler! Kendinizi ve ailenizi, yakýtý insanlar ve taþlar olan ateþten koruyun."[5] Allah Teala bu ayette herkesin, önce kendi nefis muhasebesini yapmasýný, varsa kötü davranýþlarýný terkedip iyiye dönüþtürmesini, daha sonra da eþine, çocuklarýna, yakýnlarýna, milletine, yani sözü geçen kiþilere yararlý davranýþlarda bulunmasý için öðüt vermesini, bu konuda her türlü tedbiri almasýný emrediyor ve yükümlülüklerini böylece yerine getirenlerin daha dünyada iken cennete girmeyi hakketmiþ olacaklarýný bildiriyor.

O halde dünyada yükümlülüklerimizi yerine getirmek, bizden sonrasý için bir eser býrakarak adýmýzýn hayýr ile anýlmasýný saðlama bilincinde olmak durumundayýz.



Görülüyor ki, bireyden her kademedeki idareciye varýncaya kadar herkesin kendi görev alaný içindeki sorumluluklarýný yerine getirmesi; olumsuzluklar karþýsýnda "neme lazým, bana ne, adam sen de" dememesi, usulüne uygun olarak tepki göstermesi emredilmektedir.

Çocuklarýmýza sorumluluk duygusunun aþýlanacaðý okul ve aile gibi iki kutsal ocakta, iyi nesillerin yetiþmesi için devletin ve milletin el ele vermesini saðlamak önemli sorumluluklarýmýzdandýr. Zira güçlü ve mutlu milletler, temelinde sevgi ve hoþgörü olan, sorumluluk bilinciyle vazifesini yapan nesiller yetiþtirenlerdir.




--------------------------------------------------------------------------------


[1] Nahl. 93
[2] Mü'minün, 115
[3] Kýyame, 36
[4] Zilzal 7-8
[5] Tahrim,6
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder AIM Adresi MSN Messenger
holaysali61



Kayt: 26 Ksm 2007
Mesajlar: 43

MesajTarih: Cum ub 01, 2008 7:49 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

Çok güzel bir konuya deðindiði için hocamýza teþekkürler ederim Allah razý olsun yazýlarýnýn devamýný bekleriz
_________________
Ümitsiz Olmayýn Ümit Siz Olun
Çaresiz Olmayýn Çare Siz Olun

Altýn Ateþle, Kadýn Altýnla, Erkek Kadýnla Ýmtihan Edilir.
.
Allah"In Gülü Dikenli Yarattýðýndan Þikayet Edeceðimize" Dikenler Arasýnda Gül Yarattýðýna Þükredelim!!!

Ey Yolcu Doðduðun gün Yola Çýkýyorsun.
Gideceðin Yol Doðru Olsun!!!


[small]
Alnt:
[center]Forum kurallarýný 1. Maddeye dikkat ediniz.[/center]
[/small]
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder E-posta gnder
nceki mesajlar gster:   

Yeni balk gnder   Bala cevap gnder    Yeþilalan & Baltacýlý Köyleri Forum Forum Ana Sayfa -> Dini Konular Tm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)


 
Gei Yap:  
Bu forumda yeni balklar aamazsnz
Bu forumdaki balklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz deitiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsnz

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group. Trke eviri: phpBB Trkiye
Tasarm : Mahmut ZDEMR