laz_paci
Kayt: 04 Nis 2007 Mesajlar: 160
|
Tarih: Sal Nis 01, 2008 4:22 pm Mesaj konusu: |
|
|
Nisanýn tarihçesi;
15. yüzyýlýn sonlarýnda, Haçlý ordusu Endülüs Müslümanlarýnýn son kalesini kuþatýr. Uzun süren bir kuþatma olmasýna raðmen, kýþ aylarýnýn da etkisiyle, kale korunabilmektedir. Durumun zorluðunu anlayan Haçlý ordusunun komutaný deðiþik taktikler düþünmektedir.
En sonunda 31 Mart gecesi Kalenin önüne giderek bir elinde Kur'an bir elinde Ýncil 'Þu iki kitap üzerine yemin ederim ki, teslim olursanýz bu akþam size bir þey yapmayacaðým' der. Gerekli görüþmelerden sonra canlarýnýn kurtarýlmasý karþýlýðýnda Müslümanlar kaleyi teslim ederler.
Ertesi sabah, yani 1 Nisan sabahý, Haçlý ordusu komutaný bütün Müslümanlarýn öldürülmesi için emir verir. Bunun üzerine Müslümanlar 'Yemin etmiþtiniz,bize söz vermiþtiniz' dediklerinde Haçlý ordusu komutaný 'Benim sö züm size dün akþam içindi, bugün için size bir sözüm yoktur' diye cevap verir ve bütün Müslümanlar orada Þehit edilir.
Ýþte o gün bugündür 1 Nisan hristiyanlar arasýnda 'Hile Günü' olarak kutlanmaktadýr.
Maalesef hýristiyanlarý taklit etmeyi modernleþme sanan gafil müslümanlar arasýnda da yaygýnlaþmýþ,yüzlerce, binlerce müslümanýn katliam günü olan1 Nisan'lar, bir þakagünü olarak kutlanmaktadýr _________________
 |
|