nceki balk :: Sonraki balk  
Yazar Mesaj
myefsane



Kayt: 03 Arl 2006
Mesajlar: 2240

MesajTarih: Cmt Mar 08, 2008 11:03 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

[center]Allah (c.c) Kimleri Sevmez[/center]

1- Allah yeryüzünde fesat çýkaranlarý –bozguncularý SEVMEZ:
-O, iþ baþýna geçti mi (ya da sýrtýný çevirip gitti mi) yeryüzünde bozgunculuk çýkarmaya, ekini ve nesli helak etmeye çaba harcar. Allah ise, bozgunculuðu-fesatçýlýðý sevmez. (BAKARA SURESÝ / 205)

-Yahudiler: "Allah'ýn eli sýkýdýr" dediler. Onlarýn elleri baðlandý ve söylediklerinden dolayý lanetlendiler. Hayýr; O'nun iki eli açýktýr, nasýl dilerse infak eder. Andolsun, Rabbinden sana indirilen, onlardan çoðunun taþkýnlýklarýný ve inkârlarýný arttýracaktýr. Biz de onlarýn arasýna kýyamet gününe kadar sürecek düþmanlýk ve kin salýverdik. Onlar ne zaman savaþ amacýyla bir ateþ alevlendirdilerse Allah onu söndürmüþtür. Yeryüzünde bozgunculuða çalýþýrlar. Allah ise bozguncularý sevmez. (MAÝDE SURESÝ / 64)

-"Allah'ýn sana verdiðiyle ahiret yurdunu ara, dünyadan da kendi payýný (nasibini) unutma. Allah'ýn sana ihsan ettiði gibi, sen de ihsanda bulun ve yeryüzünde bozgunculuk arama. Çünkü Allah, bozgunculuk yapanlarý sevmez." (KASAS SURESÝ / 77)

2-Allah israf edenleri SEVMEZ:
- Asmalý ve asmasýz bahçeleri, hurmalarý ve tadlarý farklý ekinleri, zeytinleri ve narlarý --birbirine benzer ve benzeþmez- yaratan O'dur. Ürün verdiðinde ürününden yiyin ve hasad günü hakkýný verin; israf etmeyin. Çünkü O, israf edenleri sevmez. (EN'AM SURESÝ / 141)

-Ey Ademoðullarý, her mescid yanýnda ziynetlerinizi takýnýn. Yiyin, için ve israf etmeyin. Çünkü O, israf edenleri sevmez. (A'RAF SURESÝ / 31)

3-Allah günahkâr ve kâfirleri SEVMEZ:
-(Bu, Allah'ýn) Kendi fazlýndan iman edip salih amellerde bulunanlarý ödüllendirmesi içindir. Þüphesiz O, kafirleri sevmez. (RUM SURESÝ / 45)

-Allah, faizi yok eder de, sadakalarý arttýrýr. Allah, günahkar kâfirlerin hiç birini sevmez. (BAKARA SURESÝ / 276)

-De ki: "Allah'a ve elçisine itaat edin." Eðer yüz çevirirlerse þüphesiz Allah, kafirleri sevmez. (AL-Ý ÝMRAN SURESÝ / 32

4-Allah zalimleri SEVMEZ:
-"Ýman edip salih amellerde bulunanlarýn ecirleri eksiksiz ödenecektir. Allah, zalim olanlarý sevmez." (AL-Ý ÝMRAN SURESÝ / 57)

-Eðer bir yara aldýysanýz, o kavme de benzeri bir yara deðmiþtir. Ýþte o günleri biz onlarý insanlar arasýnda devrettirip dururuz. Bu, Allah'ýn iman edenleri belirtip-ayýrmasý ve sizden þahidler (veya þehidler) edinmesi içindir. Allah, zulmedenleri sevmez; (AL-Ý ÝMRAN SURESÝ / 140)

-Kötülüðün karþýlýðý, onun misli (benzeri) olan kötülüktür. Ama kim affeder ve ýslah ederse (dirliði kurup-saðlarsa) artýk onun ecri Allah'a aittir. Gerçekten O, zalimleri sevmez. (ÞURA SURESÝ / 40)

5-Allah haddi aþanlarý-aþýrý gidenleri SEVMEZ:
-Sizinle savaþanlara karþý Allah yolunda savaþýn, (ancak) aþýrý gitmeyin. Elbette Allah aþýrý gidenleri sevmez. (BAKARA SURESÝ / 190)

-Ey iman edenler, Allah'ýn sizin için helal kýldýðý güzel þeyleri haram kýlmayýn ve haddi aþmayýn. Þüphesiz Allah, haddi aþanlarý sevmez. (MAÝDE SURESÝ / 87)

- Rabbinize yalvara yalvara ve için için dua edin. Þüphesiz O, haddi aþanlarý sevmez. (A'RAF SURESÝ / 55)

6-Allah hainlik edenleri –ihaneti SEVMEZ
-Kendi nefislerine ihanet edenlerden yana mücadeleye giriþme. Hiç þüphesiz Allah, ihanette ilerlemiþ günahkarý sevmez. (NÝSA SURESÝ / 107)

-Eðer bir kavmin ihanet edeceðinden kesin olarak korkarsan, sen de açýk ve adil bir tutumla (onlarla olan anlaþma metnini ve diplomatik iliþkiyi) at. Gerçekten Allah, ihanet edenleri sevmez. (ENFAL SURESÝ / 5Cool

-Þüphesiz Allah, (müþriklerin saldýrý ve sinsi tuzaklarýný) iman edenlerden uzaklaþtýrmaktadýr. Gerçekten Allah, hain ve nankör olan kimseyi sevmez. (HAC SURESÝ / 3Cool

7-Allah dünya malý ile gururlanýp, þýmaranlarý SEVMEZ:
-Gerçek þu ki, Karun, Musa'nýn kavmindendi, ancak onlara karþý azgýnlaþtý. Biz, ona öyle hazineler vermiþtik ki, anahtarlarý, birlikte (taþýmaya) davranan güçlü bir topluluða aðýr geliyordu. Hani kavmi ona demiþti ki: "Þýmararak sevinme, çünkü Allah, þýmararak sevince kapýlanlarý sevmez." (KASAS SURESÝ / 76)

8-Allah istikbarý-kibri-büyüklük taslayanlarý-böbürlenenleri SEVMEZ:
-Öyle ki, elinizden çýkana karþý üzüntü duymayasýnýz ve size (Allah'ýn) verdikleri dolayýsýyla sevinip-þýmarmayasýnýz. Allah, büyüklük taslayýp böbürleneni sevmez. (HADÝD SURESÝ / 23)

-"Ýnsanlara yanaðýný çevirip (büyüklenme) ve böbürlenmiþ olarak yeryüzünde yürüme. Çünkü Allah, büyüklük taslayýp böbürleneni sevmez." (LOKMAN SURESÝ / 1Cool

Þüphesiz Allah, onlarýn saklý tuttuklarýný ve açýða vurduklarýný bilir; gerçekten O, müstekbirleri sevmez. (NAHL SURESÝ / 23)

-Allah'a ibadet edin ve O'na hiç bir þeyi ortak koþmayýn. Anne-babaya, yakýn akrabaya, yetimlere, yoksullara, yakýn komþuya, uzak komþuya, yanýnýzdaki arkadaþa, yolda kalmýþa ve sað ellerinizin malik olduklarýna güzellikle davranýn. Çünkü, Allah, her büyüklük taslayýp böbürleneni sevmez. (NÝSA SURESÝ / 36)

9-Kötü sözü açýkça söyleyenleri SEVMEZ:
- Allah, zulme uðrayanlar dýþýnda, kötü sözün açýkça söylenmesini sevmez. Allah iþitendir, bilendir. (NÝSA SURESÝ / 148)
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder AIM Adresi MSN Messenger
ishak_hoca



Kayt: 27 Au 2007
Mesajlar: 491

MesajTarih: Pzr Mar 09, 2008 10:16 am    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

Paylaþýmýnýz için size teþekkür ederiz myefsane.

Allah cümlemizi sevdýklerine nail eylesin
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder AIM Adresi MSN Messenger
nceki mesajlar gster:   

Yeni balk gnder   Bala cevap gnder    Yeþilalan & Baltacýlý Köyleri Forum Forum Ana Sayfa -> Dini Konular Tm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)


 
Gei Yap:  
Bu forumda yeni balklar aamazsnz
Bu forumdaki balklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz deitiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsnz

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group. Trke eviri: phpBB Trkiye
Tasarm : Mahmut ZDEMR