nceki balk :: Sonraki balk  
Yazar Mesaj
ishak_hoca



Kayt: 27 Au 2007
Mesajlar: 491

MesajTarih: Sal Mar 18, 2008 10:53 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

" Biz kiþilerin kahramanlýk sahneleri ile meþgul olmuyoruz. Yalnýz size bombasýrtý vak'asýný anlatmadan geçemeyeceðim. Karþýlýklý siperler arasýnda mesafe sekiz metre. Yani ölüm muhakkak! Birinci siperdekiler hiçbiri kurtulmamacasýna hepsi düþüyor. ikincidekiler onlarýn yerine giriyor. Fakat ne kadar imrenilecek bir soðuk kanlýlýk ve tevekkül biliyor musunuz? Öleni görüyor, üç dakikaya kadar öleceðini biliyor. En ufak bir duraksama bile göstermiyor. Sarsýlma yok! okuma bilenler ellerinde kuran ý kerim cennete gitmeye hazýrlanýyorlar. Bilmeyenler kelime-i þehadet getirerek yürüyorlar. Bu Türk askerindeki ruh kuvvetini gösteren hayrete ve tebriðe tabriðe deðer bir örnektir! Emin olmalýsýnýz ki, çanakkale muharebesini kazandýran bu yüksek ruhtur!"

Yarb. Mustafa KEMAL


En son ishak_hoca tarafndan Sal Mar 18, 2008 10:55 pm tarihinde deitirildi, toplam 1 kere deitirildi
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder AIM Adresi MSN Messenger
MuR@T_ToSuN



Kayt: 03 Hzr 2006
Mesajlar: 527

MesajTarih: r Mar 19, 2008 9:42 am    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

Çanakkale Gelibolu'da askerlik yapan bir kiþinin anlattýðý inanýlmaz olayýn hikayesi þu:
Askerlerden biri gece 2-4 nöbetine çýkýyor. Nöbet sýrasýnda yaþlý,bembeyaz elbiseli bir teyze askere yaklaþýr ve oðlum sen git temizlen ben senin yerine nöbet tutarým zamana kadar diyor ve silahý alýp askerin yerinde duruyor.Uykusuzluk ve yorgunluðun da etkisiyle önce birþey farketmeyen asker koðuþa geldiðinde birden aklýna geliyor o yaþlý teyze buraya nasýl geldi nerden geldi gibi..Sonra bu olayý yanýndaki koðuþ arkadaþýna da anlattýktan sonra yýkanmak için banyoya gidiyor.Bu sýrada askerin nöbetinde olup olmadýðýný kontrol etmek için bölük komutaný kontrole gidiyor,ama askeri yerinde göremiyor,daha da yaklaþýnca silahýn yerden yüksekte tutulur bir vaziyette görüyor baþka birþey görmüyor,silahý almaya çalýþýyor,yapamýyor,gücü etmiyor birkaç denemeden sonra silahýný çýkarýyor ve tüfeðe doðru 2 el ateþ ediyor,tüfek yere düþüyor.Sonra sinirle o askerin bulunmasýný istiyor koðuþta bulunamayan asker kýsa bir süre sonra banyoda karnýna 2 kurþun yarasý olarak ölü bulunuyor.
(Tamamen gerçek ve uzun süre konuþulan bir hikaye)
_________________
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder AIM Adresi MSN Messenger
MuR@T_ToSuN



Kayt: 03 Hzr 2006
Mesajlar: 527

MesajTarih: r Mar 19, 2008 9:44 am    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

1. KINALI HASAN :

Yüzbaþi Sirri Bey, ikindi vakti yeni gelen erati teftiþ ederken, içlerinde bir tanesinin saçinin bir tarafi kinalanmiþ oldugunu görür ve takilir: Hiç erkek kinalanir mi? Mehmetçik: Buraya gelmeden evvel, anam kinalamiþti komutanim der ve sebebini bilmedigini ilave eder.Komutanin istegi üzerine anasina haber salar, Niye benim saçimi kinaladin? Gelen cevabi mektupta þunlar yazar:

Ey gözümün nuru Hasaným,

Köyümüzde rahat rahat oturalým mý? Vatan sevgisi içimizde alev alev yanýyor.Sen ecdadýndan, babandan aþaðý kalamazsýn... Ben, senin anan isem.Beni ve seni Allah yarattý, vatan büyüttü.Allah, bu vatan için seni besledi. Bu vatanýn ekmeði iliklerinde duruyor...

Sen bu ailenin seçilmiþ kurbanisin...

Hasaným, söyle zabit efendiye.. Bizim köyde kurbanlýk ayrýlan koyunlar kýnalanýr.. Ben de seni evlatlarýmýn arasýndan vatana kurban adadým.Onun için saçýný kýnalamýþtým..

El-hükmü billah. Allah, seni Ýsmail Peygamberin yolundan ayýrmasýn.
Seni melekler þimdiden rahmetle anacaktir. Gözlerinden öperim..

Anan - Hatice
_________________


En son MuR@T_ToSuN tarafndan r Mar 19, 2008 9:45 am tarihinde deitirildi, toplam 1 kere deitirildi
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder AIM Adresi MSN Messenger
MuR@T_ToSuN



Kayt: 03 Hzr 2006
Mesajlar: 527

MesajTarih: r Mar 19, 2008 9:47 am    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

2. GAZÝ MEHMET AÞKININ ANLATTIKLARI:

Ýngiliz donanmasý Sarozdan top atýþlarý ile bize son derece aðýr kayýplar verdiriyordu.Böyle bir atýþtan sonra, ayný, birlikte silah arkadaþým Recep Eniþtemin iki ayaðý kopmuþ çalýlarýn üzerinde gördüm, henüz sað idi.Yanýna kadar gidebildim.Onu o vaziyette görünce aðlamaya baþladým. Henüz ruhunu teslim etmeyen Recep Eniþtem:

Kardeþim niçin böyle ah edip aglarsin, benim cigerimi daglarsin! Allah in verdigine merhaba! Takbir- i Rabbani böyle imiþ! Onun kazasi geri çevrilmez ve hükmüne mani yoktur. Elimizden ne gelir.Arzuladigim savaþ yolunda oldu.O saadet bana yeter! Sen sag kalirsan, anamin elini benim içinde öp! Emzirdigi sütleri helal etsin! dedikten sonra:

Baþimi kibleye dogru çevir! diye bildi... Ruhu çoktan uçmuþtu...

Halil, bölükte süngü hücumuna kalkmýþtý, aðýr bir yara alarak yanýma yýkýldý.Bir mütted sessiz kaldý ve sonra: Ahiretlik ölümüm yaklaþtý, öldükten sonra cesedimi geriye götürtme, buraya ellerinle göm! Üzerimde harbediniz! Ta ki Gazilerin ayak seslerini Allah! Allah! Nidalarýný rahatlýkla duyayým! dedi ve gülerek ruhunu teslim etmiþti

Karayürek deresine doðru iniyorduk: Bir akþam beni keþif kolu çýkardýlar bu derenin yataðýnda geziniyordum.Çok susamýþ idim. Dere þýrýldýyordu, mataramý doldurdum. Birkaç yudum içtiðimde, içtiðim suyun tadý çok baþka idi avucuma mataradan su aldýðýmda, matarama doldurduðum suyun kan olduðunu anladým
_________________


En son MuR@T_ToSuN tarafndan r Mar 19, 2008 9:50 am tarihinde deitirildi, toplam 1 kere deitirildi
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder AIM Adresi MSN Messenger
MuR@T_ToSuN



Kayt: 03 Hzr 2006
Mesajlar: 527

MesajTarih: r Mar 19, 2008 9:50 am    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

3. ÝNSANLIK DERSÝ :

Çanakkale Savaþlarýnda savaþýp, bir kolu ile bir ayaðýný kaybeden Fransýz Generali Bridges, yurduna döndükten sonra anlattýðý bir savaþ hatýrasýnda þöyle diyor:
Fransýzlar, Türkler gibi mert bir milletle savaþtýklarý için daima iftihar edebilirsiniz.Hiç unutmam.Savaþ sahasýnda döðüþ bitmiþti.Yaralý ve ölülerin arasýnda dolaþýyorduk az evvel, Türk ve Fransýz askerleri süngü süngüye gelip aðýr zayiat vermiþlerdi.Bu sýrada gördüðüm bir hadiseyi ömrüm boyunca unutamayacaðým.Yerde bir Fransýz askeri yatýyor, bir Türk askeride kendi göleðini yýrtmýþ onun yaralarýný sarýyor, kanlarýný temizliyordu.Tercüman vasýtasý ile þöyle bir konuþma yaptýk:
- Niçin öldürmek istediðin askere yardým ediyorsun? Mecalsiz haldeki Türk askeri þu karþýlýðý verdi:
Bu Fransýz yaralanýnca cebinden yaþlý bir kadýn resmi çýkardý.Birþeyler söyledi, anlamadým ama herhalde annesi olacaktý.Benim ise kimsem yok.Ýstedim ki, o kurtulsun, anasýnýn yanýna dönsün. Bu asil ve alicenap duygu karþýsýnda hüngür hüngür aðlamaya baþladým.Bu sýrada, emir subayým Türk askerinin yakasýný açtý.O anda gördüðüm manzaradan yanaklarýmdan sýzan yaþlarýmý dondurduðunu hissettim.Çünkü, Türk askerinin göðsünde bizim askerinkinden çok aðýr bir süngü yarasý vardý ve bu yaraya bir tutam ot týkamýþtý.Az sonra ikisi de öldüler...

Fransýz Generali BRIDGES
Çanakkale Savaþlarý komutaný
_________________
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder AIM Adresi MSN Messenger
MuR@T_ToSuN



Kayt: 03 Hzr 2006
Mesajlar: 527

MesajTarih: r Mar 19, 2008 9:53 am    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

4. EDÝNCÝKLÝ MEHMET ER

Edincikli Mehmet Erin bir top mermisinin parçaladýðý konumdan kanlar içerisinde bir et parçasý sarkmaktadýr.Yalvarýrcasýna:

Komutaným ne olur þu kolumu kes!
Sað eliyle yakaladýðý ve tuttuðu sarkýk kola bakan Teðmen donmuþtur.Edincikli Mehmet Er tek ve emin sesi ile tekrarlar:
Allah Aþkýna, Allah Rýzasý için kes þu kolumu!!!
bu ilahi cümleleri eimr gibi iþiten Teðmen Saip, býcaðý kola kola vurur.Gýk bile dememiþtir, Edincikli Mehmet.Bir sað elindeki kola, bir ileride Allah! Allah! nidalarý arasýnda çarpýþan erlere bakar ve kolu fýrlatýr: Bu kol vatana feda olsun, der.Yerdeki et parçalrýndan baþýný kaldýran Teðmen'in karþýsýnda kimse yoktur.Çünkü, Edincikli, Hakla alýþ veriþe baþlayýnca herþeyi, acýyý, özlemleri unutuyor, rahmet deryalarýnda, tecelli dalgalarýnda yýkanýp arýnýrken, kolunun fani bedenden ayrýlma iþlemini duymuyordu.O ateþ, o yangýn fakat getirilmez feryatlar içinde, edincikli bu cehennemi ateþ altýnda kendinden geçti.Bir avuç istek ve özlem halinde yandý, tüttü.
Edincikli Mehmet, çoktan kolunun öcünü almak için vatan için Allah için hücum saflarýna katýlmýþtý.Alaylarýn içine karýþýr, teke tek vuruþur.Onu durdurmak mümkün deðil artýk, yine harikalar gösterir, bire bir dövüþür, bire on dövüþür, bire yüz dövüþür.. Allahýn ýyla haklamadýðý kafir kalmaz.Ama kaderden kaçýlmaz ki! Kolunun kopmasýyla kaybettiði kan onu halsiz düþürmeye baþlamýþ Edincikli'ye þimdi de þehitlik mertebesi ekleniyordu.Güzel yüzü soldu, sarardý, caný teninden süzüldü...Gözü dünyaya kapandý...

Teðmen SAÝP
Çanakkale Savaþlarýndan
12. Alay 1. Bölük Komutaný
_________________
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder AIM Adresi MSN Messenger
MuR@T_ToSuN



Kayt: 03 Hzr 2006
Mesajlar: 527

MesajTarih: r Mar 19, 2008 9:56 am    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

5. SAKA HÜSEYÝN

Ýkinci Anafartalar taarruzundan sonra, Türk birlikleri Anafarta Ovasý'na ve tepelere yerleþmiþti 35. Piyade Alayý 2.Bölük erlerinden Hayrabolulu Hüseyin alayýn su ihtiyacýný gidermekle görevli idi sabahýn alaca karanlýðýnda katýrý ile yola çýktý.Bigalý Köyüne gidip, kuyulardan tahta, damacanalara su doldurup geriye dönüþünü akþamýn karanlýðýna denk getirmeye çalýþýrdý.
Katýr önde, bizim Saka Hüseyin arkada ama, yola çýkmadan evvel katýrýnýn kulaðýna eðilir, her defasýnda söylediði sözleri tekrarlardý: Haydi, Büyük Anafarta Köyünün üstünden 35. Piyade alayýnýn bulunduðu siperlere katýr gide-gele bu yollara alýþmýþtýr.
Fakat yolda, Hüseyinin çenesi durur mu? Savaþ var imiþ! Yýðýnla yaralý taþýrlar imiþ, umurunda mý? O bir türkü tutturmuþ gidiyordu:
Pýnar baþtan bulanýr
Ýner daðý dolanýr
Al baþýmdan sevdayý
Buna can mý dayanýr.

Rinna, rinna yarim
Rinna, rinna.
Saka Hüseyin damacanlarýna suyu doldurarak deh deyip akþam karanlýðýnda yola koyulur.Siperlerde 2. Bölük su bekliyor.Yaralýlar daha da çok su bekliyorlar.Birden bire, yaný baþýnda iki karaltý beliriyor.Gavurca haykýrýyorlar!
Dur! kýmýldama!
Hayrabolulu Hüseyin'in yapacak hiç birþeyi yok akýl almaz, gene de eþi görülmemiþ büyük bir zeka kývraklýðý ile; düþman erlerine gevrek gevrek gülümsemeye baþlar ve eliyle, koluyla katýrýnýn sýrtýnda sallanan su damacanalarýný gösterir, Kumandan, kumandan?... diye geveleniyor ve büyük bir saygý ile anzak kumandanýný selamlayarak Emret gavur kumandan! der.Derhal bir tercüman bulunur. Saka Hüseyin anlatmaya devam eder.
Bu su damacanalarýný kendi kumandaným gönderdi. Sizin yaralýlarýnýza hediyemizdir.Düþmanýmýz susamýþtýr, susuz kalmasýnlar dedi Mülazým Efendi! ve arkasýndan ilave etti.Bu sudan verinde bir bardak ben içeyim der!
Anzak Teðmeni kýpkýrmýzý kesilir... Gözleri dolar.Ýlk iþ Hüseyini kucaklayýp iki yanaðýndan öpmek.Ýkinci iþ, Hüseyini tartaklayan devriyeleri bir güzel fýrçalamak, üçüncü iþ, Hüseyini siperin dibine oturtup soluklandýrmak, o comed bell kutularýndan, Oxo et suyu özündeni sarma tütünden, cigara kaðýtlarýndan, Topler çikolata paketlerinden bol bol yaðdýrmak...Bu aldýklarý hediyeleri katýrýn sýrtýna vurur, kurnaz bir tilki gibi, siperden sipere zýplayýp kapaðý ikinci bölük hattýna atýnca, bu sefer gözleri fal taþý gibi açýlma sýrasý Mehmetçik tedir.

Baki Vandemir Paþa
Çanakkale Savaþlarý Komutanlarýndan.
_________________
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder AIM Adresi MSN Messenger
MuR@T_ToSuN



Kayt: 03 Hzr 2006
Mesajlar: 527

MesajTarih: r Mar 19, 2008 9:59 am    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

6. KAYBOLAN ÝNGÝLÝZ ALAYI

21 Aðustos 1915 günü savaþýn en þiddetli ve son anlarýnda Anzak Suula Koyu 60. tepede gün aðrýrken gök berraktý.Görünürde altý veya sekiz tane, hepsi birbirinin eþi olan ekmek somunu biçimindeki bulut, 60. Tepenin üzerinde yayýlmýþ duruyordu. O sýrada saatte 6 veya 8 kilometrelik bir hýzla güneyden esen meltem olmasýna raðmen, bu bulutlarýn ne biçimleri ne de yerleri deðiþmiyordu.
Meltemin etkisiyle kayýp gitmediler. Bunlar bulunduðumuz yere göre 60 derecelik bir yükseklikte asýlý duruyorlardý. Bulut kümesinin tam altýna gelen yerde topraðýn üstünde duran ayný biçimde bir bulut daha vardý. Yaklaþýk 250 metre uzunluðunda, 65 metre yüksekliðinde ve 60 metre geniþliðindeydi. Bu bulut oldukça yoðundu. Yapýsý katý maddeymiþ gibiydi. Ýngilizlerin bulunduðu bölge savaþ yerine 1000 metre kadar uzaklýktaydý. Bütün bunlarý Yeni Zeland kýtasýnýn birinci sahra birliðine baðlý 3. bölükteki 22 asker öldü. Aralarýnda biz de vardýk.Ýçinde bulunduðumuz siperden güneybatý doðrultusunda yere inmiþ bulut duruyordu.
Bulunduðumuz yer 60. Tepeye göre 90 metre daha yukarýda olduðundan üstten görebiliyorduk.Bu bulut daha sonra Kayaçýk Dere denilen kuru bir derenin yataðýna doðru ilerlediðinde onun daha önce durduðu zemine bütünüyle görebildik. Bu bulut diðerleri gibi açýk gri renkteydi. Daha sonra 4. Norfolk Taburunun bu kuru dere yataðýnda harekete geçerek 60. Tepe'ye doðru uygun adým yürüyüþe geçtiðini fark ettik. Buluta vardýklarýnda hiç çekinmeden dosdoðru içine girdiler. Ama tekrar içinden çýkýp 60. Tepe'de savaþa katýlan hiç bir kimse olmadý.
Bir süre sonra askerlerin sonuncusu da görünmez olunca , bulut sanki yükünü almýþcasýna yerden yükseldi.Herhangi bir bulut gibi yukarýda duran diðerlerine ulaþýncaya kadar yavaþ yavaþ havalandý.Bu ana kadar yukarýdaki bulutlar yerlerinde duruyorlardý Yerdeki bulut yükselip ayný hizaya gelir gelmez birden kuzeye doðru uzaklaþmaya baþladýlar.Trakya istikametine doðru gittiler. Bir saat içinde de gözden kayboldular. Savaþ sonunda bu tabur kayýp veya yok edilmiþ sayýldý.Anzak çýkarmasýnýn 50. Yýlýnda geç de olsa aþaðýda imzasý olan bizler anlattýðýmýz bu olayýn kelimesi kelimesine doðru olduðunu beyan ederiz.


Ýstihkam eri 4/165 künyeli, F. Reichardt. Malata Bay Of Plenty

Ýstihkam eri 13/416 künyeli , D.Nevnes . 157 King Street Cambridge.

J.L. Newman, 75 Freyberg Street Octumoctai Tauranga.


21.08.1965 / AVUSTRALYA


NOT : 1- Ýngiliz baþ komutaný General Hamilton, bu olayýn vuku bulduðu günü korkunç itirafý, yine bir gün sonra günlüðüne þöyle geçirir: 22 Aðustos 1915 günü Çalýlýk arazi içinde cereyan eden karþýlýklý düello korkunç bir þekilde hükmünü sürdürdü. Sis ve topçu ateþi yönünden, Allah dün Türklerden yana idi... der.
2- Savaþtan sonra 1918 yýlýnda Ýngiltere hükümeti, Türkiyeye resmi bir yazý gönderir. Ve kaybolan alayýn akibetini sorar.Ve Türkiye þöyle bir cevap verir: Türkiye ne onlarý esir etmiþtir, ne de ölüm kayýtlarý vardýr.Hiçbir þekilde, bu askerlerle ilgili bir bilgiye sahip deðildir.
3- Bu olayýn görgü tanýklarý olan yukarýdaki üç Yeni Zelandalý asker savaþtan tam 50 yýl sonra basýn önünde bu itirafta bulunmuþlardý
_________________
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder AIM Adresi MSN Messenger
ishak_hoca



Kayt: 27 Au 2007
Mesajlar: 491

MesajTarih: r Mar 19, 2008 9:37 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

Ýlginiz için teþekkür eder bu heyecaný ve imaný korumaya nefsimize ve neslimize mevlam nasýp eylesin kandilimizi hayýrlara vesile olmasý dileðiyle
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder AIM Adresi MSN Messenger
MuR@T_ToSuN



Kayt: 03 Hzr 2006
Mesajlar: 527

MesajTarih: Pr Mar 20, 2008 8:09 am    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

amin:D
_________________
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder AIM Adresi MSN Messenger
ahmetyuce



Kayt: 24 Arl 2007
Mesajlar: 494

MesajTarih: Pr Mar 20, 2008 9:54 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

iþte çanakkale mucizesi vatan hainlerinin yürekleri varsa çanakkaleye bi gitsinler þerefsiz hainler
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder AIM Adresi MSN Messenger
ishak_hoca



Kayt: 27 Au 2007
Mesajlar: 491

MesajTarih: Pr Mar 20, 2008 10:28 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

Ýlgini z ve sadakatýnýz için teþekkür ederim.

Hainler Göðüs göðüse bundan dolayý çarpýþamayacaði için baþka yollarla ülkemize sisi yollarla bölmeye çalýþý yorlar.

Mevlam Ülkemizin iç ve dýþ düþmanlarýn þerrinden korusun ve bizleri galýp eylesin.
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder AIM Adresi MSN Messenger
nceki mesajlar gster:   

Yeni balk gnder   Bala cevap gnder    Yeþilalan & Baltacýlý Köyleri Forum Forum Ana Sayfa -> Dini Konular Tm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)


 
Gei Yap:  
Bu forumda yeni balklar aamazsnz
Bu forumdaki balklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz deitiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsnz

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group. Trke eviri: phpBB Trkiye
Tasarm : Mahmut ZDEMR