nceki balk :: Sonraki balk  
Yazar Mesaj
ishak_hoca



Kayt: 27 Au 2007
Mesajlar: 491

MesajTarih: Sal Nis 01, 2008 3:53 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

Marmaris Ýlçesir17;ne baðlý Selimiye Köyür17;nde zamansýz öttüðü için kesilmek üzere olan horoz "anne'' diye baðýrýnca canýný kurtardý.


Mehmet Ali ismi verilen horoz, kümesinden elle tutulup her çýkarýldýðýnda r0;anne anne'' diye baðýrmaya baþladý. Veteriner Hekim Alev Kan Baltacýgül, görenlerin hayretle izlediði durum hakkýnda r0;Horozlarýn her kuþ cinsi gibi ses taklit etme yeteneði vardýr. Ancak daha önce baþka horozlarýn konuþtuðu yönünde haberler okudum ama ilk kez duyuyorum. Tek kelime öðrenemeyen papaðanýmdan daha kabiliyetli'' þeklinde konuþtu.



Ýlginç geliþmeler, Marmarisr17;e 42 kilometre uzaklýkta bulunan Selimiyer17;de yaþayan, balýkçýlýkla geçinen Mete ailesinin bahçesinde geçen hafta baþladý. Anne, baba iki oðul, gelinler ve çocuklarla birlikte ailenin 9 üyesinin barýndýðý iki katlý evin bahçesindeki kümesin tek horozu, zamansýz ötmeye baþladý. Horozun zamansýz ötüþü, baþta evin en küçük bireyi bir yaþýndaki Leyla olmak üzere herkesi rahatsýz etti. Horoz sesiyle uyanan, Leylar17;nýn aðlamalarý sýklaþtý, evdeki huzursuzluk arttý. Toplanan aile meclisi, horozu kesme kararý aldý. Kesim için görevlendirilen Mehmet Ali Mete, (34) kafese girip tuttuðu horozu bahçeye çýkarttý. Tam bu sýrada, bahçede bulunanlarý þok eden bir geliþme yaþandý, horoz defalarca r0;anne'' diye haykýrdý. Mehmet Ali Meter17;nin yakýn arkadaþý Þaban Keleþr17;in cep telefonunun kamerasýna da yansýyan olay karþýsýnda horoz kesimi kararýndan vazgeçildi. r0;Mehmet Ali'' ismi verilen horoz, 10 tavuðun bulunduðu kümesin yeniden paþasý oldu. Kümesten elle tutulup her çýkartýldýðýnda da r0;anne'' diye baðýrmaya baþladý.



Kendi adýný taþýyan horozu kesmek için eline aldýðýnda duyduðu seslere inanamadýðýný belirten, Mehmet Ali Mete, r0;Horozumuz 1.5 yaþýnda, daha öncede çok kez elime almýþtým ama kesmek için tuttuðumda korkusundan olsa gerek r0;anne'' diye ötmeye baþladý. O an ne yapacaðýmý þaþýrdým. Onu kesmemeye karar verdik'' dedi.


--------------------------------------------------------------------------------
ÝSHAK OKUTAN
HOLAYSA KÖYÜ NEMARÝNA CAMÝ ÝMAMÝ
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder AIM Adresi MSN Messenger
nceki mesajlar gster:   

Yeni balk gnder   Bala cevap gnder    Yeþilalan & Baltacýlý Köyleri Forum Forum Ana Sayfa -> Dini Konular Tm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)


 
Gei Yap:  
Bu forumda yeni balklar aamazsnz
Bu forumdaki balklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz deitiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsnz

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group. Trke eviri: phpBB Trkiye
Tasarm : Mahmut ZDEMR