nceki balk :: Sonraki balk  
Yazar Mesaj
myefsane



Kayt: 03 Arl 2006
Mesajlar: 2240

MesajTarih: Pts Mar 31, 2008 8:59 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

Maddi hasarlý kazalarda, trafik polisi yerine vatandaþlarýn tutanak tutabileceði yeni dönem baþlýyor. Yeni uygulama uyarýnca yalnýzca maddi hasarlý kaza yapanlar, anlaþtýklarý takdirde polisi beklemeye gerek duymadan aralarýnda tutanak tutarak kaza yerinden ayrýlabilecek.

Ýþte Gerekli Dökümanlar
Ýþte Gerekli Dökümanlar
* Tutanak için týklayýnýz (Excel) - Microsoft Excel gerektirir

* Tutanak için týklayýnýz (Pdf) - Adobe Acrobat Reader

* Açýklamalar için týklayýnýz -

* Örnek tutanak için týklayýnýz...

1 Nisan’dan itibaren özellikle büyük illerde trafik akýþýný rahatlatacaðý düþünülen yeni uygulama þöyle iþleyecek:

Kaza Tespit Tutanaðý

Örneðin seyir halindeyken önünüzdeki araca çarptýnýz ve araçlarda maddi hasar meydana geldi. Yaptýðýnýz kazada kamuya ait bir mala veya araca zarar vermediyseniz, çarptýðýnýz aracýn sürücüsüyle anlaþabilirsiniz. Bu durumda aracýnýzda bulundurmanýz gereken “Maddi Hasarlý Trafik Kazasý Tespit Tutanaðý”ný dolduracaksýnýz.

Ýmzalamanýz þart

Tutanakta, kaza tarihi, saati, yeri, sürücü ve araç bilgileri, trafik sigortasý poliçe bilgileri, çizim olarak yer alan araç üzerinde ilk darbe alan yerin iþaretlenmesi gibi bilgiler ve kazanýn oluþ þeklinin anlatýlmasý kýsýmlarý bulunuyor. Bu bölümleri doldurduktan sonra imza atacaksýnýz. Ýmzasýz tutanaklar kesinlikle geçersiz olacak. Eðer çarptýðýnýz kiþiyle anlaþamazsýnýz mevcut uygulamada olduðu gibi trafik ekibi çaðýrmanýz gerekiyor.

Mümkünse fotoðraf çekilecek

Yeni uygulamada mümkünse araçlar kaza yerinden kaldýrýlmadan farklý açýlardan fotoðraflarýnýn çekilmesi isteniyor. Çekebilirseniz, fotoðraflarla birlikte hazýrladýðýnýz tutanaklarý, karþý tarafýn sigorta poliçesini tanzim eden sigorta þirketine veya kasko poliçesinden tazminat talep edilecekse kasko sigortasý poliçesinin tanzim edildiði þirkete göndereceksiniz. Ýkiden fazla aracýn karýþtýðý kazalarda birden fazla form doldurulmasý ve her bir formun tüm sürücüler tarafýndan imzalanmasý gerekiyor.

Ehliyet yoksa tutanak da yok

Ehliyetsiz veya eksik belge ile araç kullanan, alkol veya akýl saðlýðý þüphesi bulunan, trafik sigortasý bulunmayan, kazaya karýþan araçlardan bir veya daha fazlasýnýn kamu kurumlarýna ait olmasý durumunda, kaza sonucu yaralamaya veya ölüme sebep verilen durumlarda ise tutanak doldurulmayacak. Bu durumlarda eskisi gibi trafik polisi ya da jandarmaya haber verilecek.




kaynak ve dökümanlar : Kaynak
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder AIM Adresi MSN Messenger
nceki mesajlar gster:   

Yeni balk gnder   Bala cevap gnder    Yeþilalan & Baltacýlý Köyleri Forum Forum Ana Sayfa -> Gündem Tm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)


 
Gei Yap:  
Bu forumda yeni balklar aamazsnz
Bu forumdaki balklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz deitiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsnz

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group. Trke eviri: phpBB Trkiye
Tasarm : Mahmut ZDEMR