nceki balk :: Sonraki balk  
Yazar Mesaj
myefsane

Kayt: 03 Arl 2006

MesajTarih: Pzr Nis 13, 2008 8:25 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

[center]Duygusal zekanýzýn ne dunumda olduðunu bilmek istiyorsanýz bu test tam size göre. Yapacaðýnýz þey çok basit. Aþaðýdaki cümlelere puan vermeniz yeterli. Her cümlede yer alan düþünceye aþaðýdaki kutuda yer alan numaralarla puan verebilirsiniz.

Önce 1,3,4.5 ve 8 numaralý sorulara verdiðiniz puanlan toplayýn. Bu puandan 2, 6, 7, 9 ve 10 numaralý sorular sonucunda elde ettiðiniz puaný çýkarýn.
[/center]
1 - Ne hissettiðimi çok iyi biliyorum.
a) Kesinlikle yanlýþ=1 b) Nadiren doðru=2 c) Bazen doðru=3 d) Genellikle doðru=4 e) Her zaman doðru=5

2- Duygularýmý hiçbir zaman tam olarak diðer insanlara tarif edemiyorum.
a) Kesinlikle yanlýþ=1 b) Nadiren doðru=2 c) Bazen doðru=3 d) Genellikle doðru=4 e) Her zaman doðru=5

3- Ruhsal durumumun deðiþtiðinin her zaman farkýndayým.

4- Duygusal durumlarda vücudumdaki deðiþiklikleri fark ediyorum.

5- Eðer sinirlenmeye ve kýzmaya baþlarsam bunu karþýmdakine söylerim.

6- Ruhsal durumumun deðiþtiðini karþýmdakiler ben anlatmadan fark eder.

7- Duygu ve düþüncelerime çok dikkat etmem.

8- Duygularýmý her zaman dinlerim.

9- Duygusal reaksiyonlarým beni bile þaþýrtýyor.

10-Duygularýmý ifade etmekte zorlanýyorum.

[center]DEÐERLENDÝRME [/center]
15 ve üzeri: Pekiyi
Duygularýnýza kulak veriyorsunuz. Fiziksel ve psikolojik deðiþikliklerinizi hemen fark ediyorsunuz.
10 14 arasý: Ýyi
Duygulannýza dinliyor ve genellikle kendinizdeki fiziksel ve psikolojik deðiþikliklerin farkýna varýyorsunuz. Öneri: Gün içinde duygusal deðiþimlerinizi not alýn ve daha sonra bunlan analiz etmeyi deneyin.
1–9 arasý:
Orta Duygulannýzýn genelde farkýnda deðilsiniz. Duygularýnýzýn deðiþtiðini etrafýnýzdaki kiþiler sizden önce fark ediyor. Öneri: Vücudunuzu dinleyin ve deðiþiklikleri fark etmeye çalýþýn. Örneðin korktuðunuz zaman midenize kramp mý girdiðine ya da boðazýnýzýn mý kuruduðuna dikkat edin.
8 ve aþaðýsý: Kötü
Duygu ve düþüncelerinizi hiç dinlemiyorsunuz. Duygusal reaksiyonlar veriyor ve verdiðiniz bu reaksiyonlara þaþýrýyorsunuz.

Öneri: Etrafýnýzdaki kiþilerden duygularýnýzý nasýl kontrol edebileceðiniz konusunda öneriler alýn. Kendi duygularýnýza daha fazla kulak verin.

En son myefsane tarafndan Pzr Nis 13, 2008 9:25 pm tarihinde deitirildi, toplam 1 kere deitirildi
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder AIM Adresi MSN Messenger
nceki mesajlar gster:   

Yeni balk gnder   Bala cevap gnder    Yeþilalan & Baltacýlý Köyleri Forum Forum Ana Sayfa -> Serbest Kürsü Tm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Gei Yap:  
Bu forumda yeni balklar aamazsnz
Bu forumdaki balklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz deitiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsnz