nceki balk :: Sonraki balk  
Yazar Mesaj
Muhammethoca



Kayt: 02 Ksm 2006
Mesajlar: 199

MesajTarih: Pr May 15, 2008 8:08 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

AHÝRET HAYATINA HAZIRLIK

وَمَا الْحَيَاةُ الدُّنْيَا إِلاَّ لَعِبٌ وَلَهْوٌ وَلَلدَّارُ الآخِرَةُ خَيْرٌ لِّلَّذِينَ يَتَّقُونَ أَفَلاَ تَعْقِلُونَ

Muhterem Müslümanlar!

Dinimizin iman esaslarýndan biri de ahirete imandýr. Yaratýlan her þeyin bir ömrü olduðu gibi, bu dünyanýn da bir ömrü vardýr. Bu âlemdeki bütün varlýklar, Yüce Allah’ýn takdiri gereði geçici olarak yaratýlmýþlardýr.
Bir gün gelecek, bu âlemden ve üzerindeki yaratýlmýþlardan bir eser kalmayacak ve kainattaki bu mükemmel nizam bozulacak ay, güneþ ve yýldýzlar birbirine çarpýp parçalanacak, daðlar pamuk gibi atýlacak ve her þey mahvolacaktýr. Bütün bunlar Ýsrafil (a.s.)ýn mahiyetini ancak Allah’ýn bildiði sûra ilk defa üfürmesiyle olacaktýr.Yalnýz ve yalnýz Baki olan Allah kalacaktýr. Allah’ýn belirlediði bir zaman sonra Ýsrafil (a.s.)’ ýn sûra ikinci defa üfürmesiyle de ahiret denilen alem baþlayacak, ruhu ve bedeni ile tekrar yaratýlan insan, Allah’ýn huzuruna çýkacaktýr.
Muhterem Müslümanlar!

Nitekim Cenabý Hak, bu konuda þöyle buyurmaktadýr: “Ýnsanlar o gün alemlerin Rabbý olan Allah’ýn huzuruna çýkar” ve uçsuz bucaksýz bir meydanda toplanýrlar. Ama herkes kendi derdiyle meþguldür, birbirine bakamazlar. Zira O gün kiþi kardeþinden, anasýndan, babasýndan, eþinden ve oðullarýndan kaçar. O gün herkes kendi derdine düþer. O gün bazý yüzler aydýnlýktýr, gülmekte, sevinmektedir. Bazý yüzler ise (o gün) tozlanmýþ ve onlarý karanlýklar bürümüþtür. Ýþte onlar kafirler ve facirlerdir.
Bundan sonra uzun bir bekleyiþ ve ardýndan ilahi adaletin tahakkuku için büyük mahkeme kurulacaktýr. Görevli melekler tarafýndan yazýlmýþ olan amel defteri ortaya konacak “Her nefis yaptýðý hayrý ve kötülüðü (o kitapta ) hazýr bulacaktýr.” “O gün asla zülüm yapýlmayacaktýr. “Kim zerre kadar hayýr iþlemiþse onu görecek ve zerre miktarý kötülük iþlemiþse onu da görecektir.”
Her insana Kitabýný oku, bugün kendi nefsin, kendine hesapçý olarak yeter denilecek. Bazýlarýnýn kitabý saðdan, bazýlarýnýn kitabý da soldan kendilerine verilecektir. Kitabý saðdan verilenler: “Alýn, kitabýmý okuyun, doðrusu ben hesapla karþýlaþacaðýmý sezmiþtim zaten diyecek.” Ardýndan da Allah’ýn kendisi için hazýrladýðý eþsiz cennete girecektir. Kitabý soldan verilenler ise: “Kitabým verilmeseydi, keþke hesabýmýn ne olduðunu bilmeseydim, keþke ölümle tamamen yok olup gitseydim, malým beni kurtarmadý, gücüm, saltanatým yok olup gitti.” ve keþke ahiret hayatým için dünyadan bir þeyler getirseydim” diyecektir. Son piþmanlýk da fayda vermeyecektir. Dünyada yaptýklarýný inkar durumunda ise, kulaklarý, gözleri ve derileri yaptýklarý hakkýnda aleyhine þehadet edecektir.
Muhterem Müslümanlar!

Yüce Allah’ýn ahiret ile ilgili olarak tasvir ettiði bu hususlar bizim için bir öðüttür. Çünkü ahiret inancý insan için en iyi kontrol sistemidir. Bu inanca sahip olan kimse, kötü söz ve davranýþlarda bulunamaz, daima insanlara yardým ve hayra koþmayý prensip edinir. Kendisinin baþýboþ olarak yaratýlmadýðýný bilir. Nitekim Yüce Allah insanýn boþuna yaratýlmadýðýný, yaratýlýþýnýn bir gayesi olduðunu þöyle vurgulamaktadýr: “Yoksa sizi boþuna yarattýðýmýzý ve bize döndürülmeyeceðinizi mi sandýnýz.”
Yine Ahiret inancý insaný her türlü israftan alýkoyar. Çünkü o kimse hesap gününde kendisine verilen bütün nimetlerin hesabýný vermenin güçlüðünü idrak ederek, ömrünü, sýhhatini, gençliðini iyi bir þekilde deðerlendirmeye çalýþýr. Ahirete inanan kiþi ölüm gerçeðini hatýrlamaktan korkmaz, aksine ölümü sýk sýk hatýrlamak suretiyle bencil duygularýný ve ihtiraslarýný dizginler. Dünya ve ahiret dengesini saðlýklý bir þekilde kurarak Yüce Allah’ýn rýzasýna ulaþýr.
Hutbemizi bir âyet mealiyle bitiriyorum:
“Dünya hayatý bir oyun ve eðlenceden baþka bir þey deðildir. Muttakî olanlar için ahiret yurdu muhakkak ki daha hayýrlýdýr. Hâlâ idrak edemiyor musunuz.”
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder AIM Adresi MSN Messenger
myefsane



Kayt: 03 Arl 2006
Mesajlar: 2240

MesajTarih: Pr May 15, 2008 9:28 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder


Alnt:
[center]Forum kurallarýný 7. Maddeye dikkat edilmediði için konu kilitlenmiþtir.[/center]

Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder AIM Adresi MSN Messenger
nceki mesajlar gster:   

Yeni balk gnder   Bu balk kilitlendi: mesajlar deitiremez ya da cevap yazamazsnz    Yeþilalan & Baltacýlý Köyleri Forum Forum Ana Sayfa -> Dini Konular Tm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)


 
Gei Yap:  
Bu forumda yeni balklar aamazsnz
Bu forumdaki balklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz deitiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsnz

Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group. Trke eviri: phpBB Trkiye
Tasarm : Mahmut ZDEMR