nceki balk :: Sonraki balk |
Yazar |
Mesaj |
MuR@T_ToSuN
Kayt: 03 Hzr 2006 Mesajlar: 527
|
Tarih: Pts Nis 28, 2008 11:11 am Mesaj konusu: |
|
|
Güneþ gören cilde sýkýlan parfüm güneþ lekelerine yol açýyor.
Tenin güneþ gören bölümüne parfüm sýkýlmasý durumunda, vücutta istenmeyen lekelerin oluþabileceði belirtildi! Çukurova Üniversitesi Öðretim Görevlisi Zuhal Akbaba Parfümü güneþin görmediði yerlere, elbise içine, üzerine veya saçlara, tene deðmeden sýkýn. Asla vücuda sürülen parfüm güneþ ýþýðýyla temas etmemelidir. Cildin güneþ gören yerine sýkýlan parfüm, ciltte renk bozukluklarý yapýyor.
Çok sýk karþýlaþtýðýmýz bir durum. Bazý hanýmlar kulak etrafýnda, boyun kýsýmlarýnda lekelenmeleri gösterip, Ben güneþten sakýnýyorum ama bu lekeler neden oluyor? diyor. Parfümü kullanýrken hep kulak arkasý ve boynumuza sýkarýz. Güneþ ýþýðý, gölge dahi olsa parfümün sýkýldýðý cilt yüzeyini etkileyip leke býrakýyor."
ERKEKLERE DE UYARI VAR
Erkeklere de ayný uyarýyý yapan Zuhal Akbaba þöyle devam etti: Kolonyada yüksek derecede alkol var. Týraþ kolonyasý, týraþ losyonu kullanýlýp güneþe çýkýldýðýnda, güneþ, alkolle birleþince yüzde leke oluþturuyor. Týraþ sonrasý dýþarýya çýkmadan önce mutlaka güneþ kremi kullanýn. Bunlar geriye dönüþü olmayan lekeler olabilir. Çok zor tedavi olurlar. Lazer gibi pahalý bir tedavi þekli veya kozmetiklerle uzun süren bir tedavi þekli gerektirir. _________________

En son MuR@T_ToSuN tarafndan Pts Nis 28, 2008 11:12 am tarihinde deitirildi, toplam 1 kere deitirildi |
|
Baa dn |
|
 |
guldengencan
Kayt: 13 ub 2008 Mesajlar: 1230
|
Tarih: Pts Nis 28, 2008 2:40 pm Mesaj konusu: |
|
|
bildiðimiz iyi oldu saðol:) _________________ SýcaK Bir GüLüþÜN DüþLeRimi SüsLüYen |
|
Baa dn |
|
 |
sahina61
Kayt: 24 Oca 2007 Mesajlar: 1289
|
Tarih: Sal May 06, 2008 7:45 am Mesaj konusu: |
|
|
Güncel bir uyarý teþekkürler... _________________ HH |
|