Selahattin Özbay KHGB Üyesi Oldu
29 Kasım 2012 Perşembe Saat 20:36
Köylülerimizin yaşadığı Bursa Orhangazi Örnekköy muhtarı Selahattin Özbay KHGB üyeliğine seçildi

Bursa Orhangazi Örnekköy Muhtarı Çaykaralı hemşerimiz Selahattin Özbay Köylere Hizmet Götürme Birliği üyeliğine seçildi.

KHGM toplandı

Orhangazi Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği (KHGB) 2012 yılı son Meclis toplantısı yapıldı. Kaymakamlık Toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda Meclisin İl Genel Meclis ve Muhtar Encümen Üyeliklerinin seçimi yapıldı. KHGB’nin İl Genel Meclis üyesi encümenliğine Turgay Peker ve Tamer Yiğit, muhtar üyeliklerine ise Örnekköy Muhtarı Selahattin Özbay ile Cihanköy Muhtarı Erdal Kaya seçildi.

Orhangazi Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin (KHGB) Kasım ayı meclis toplantısı, Birlik Başkanlığını da yürüten Kaymakam Mustafa Selman Yurdaer başkanlığında Kaymakamlık konferans salonunda yapıldı. Saygı duruşu ile başlayan meclis toplantısında Divan üyeliklerine Karsak Muhtarı Ergin Tayyar ile birlikte Bayırköy Muhtarı Abdi Ildız seçildi. Daha sonra ise Birliğin tahmini bütçesi, faaliyet raporu okunarak oy birliği ile kabul edildi.

Encümen seçimleri yapıldı

KHGB’nin kasım ayı Meclis toplantısında daha sonra ise encümen üyeliği seçimlerine geçildi. Yasa gereği önce KHGB İl Genel Meclis üyesi seçimi yapıldı. Birlik meclis toplantısına 4 meclis üyesinden Turgay Peker, Tamer Yiğit ve Yılmaz Üzel katılırken, Yusuf Bektaş seçimlerde yer almadı. Yapılan gizli oylama sonucunda Turgay Peker 24 oy, Tamer Yiğit ise 23 oy alarak önümüzdeki dönemin KHGB İl Genel Meclis üyesi encümeni oldular. Daha sonra ise muhtar üye seçimine geçildi. Muhtar üyelik için ise Gemiç köyü muhtarı Dinçer Dimrit, Çeltikçi köyüm muhtarı İbrahim Palabıyık, Örnekköy Muhtarı Selahattin Özbay, Hamzalı köyü Muhtarı Menderes Aydın, Akharem köyü muhtarı Halil Kalkan ve Cihanköy muhtarı Erdal Kaya adaylıklarını açıkladı. Yapılan gizli oylama sonucunda ise muhtar üyeliğe 14 oy alan Örnekköy Muhtarı Selahattin Özbay ile 9 oy alan Cihanköy Muhtarı Erdal Kaya seçilirken, Gemiç köyü muhtarı Dinçer Dimrit ve Hamzalı köyü muhtarı Menderes Aydın yedek üyeliklere seçildi. Birlik Meclis toplantısında son bölümde ise muhtarlardan gelen sorun ve istekler masaya yatırıldı.

Tahmini bütçe 1 milyon 460 bin TL

Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin Kasım ayı meclis toplantısında ayrıca birliğin 2013 yılı tahmini bütçesi de masaya yatırıldı. Yapılan değerlendirme sonucunda birliğin gelecek yıl ki tahmini bütçesi 1 milyon 460 bin TL olarak kabul edildi.

Arif Yıldız/Orhangazi/www.yesilalan.net