İlk kez bir Köyde MOBESE Kuruldu
21 Aralık 2009 Pazartesi Saat 16:28
Türkiye'de bir ilk; Çaykara’dan göç eden Hemşerilerimizin yaşadıkları, Bursa Orhangazı Örnekköyde MOBESE sistemi kuruldu.

Bursa Orhangazi Örnek köy 1967 yılında Çaykara’dan göç eden Yeşilalan, Baltacılı, Kabataş, Soğanlı, Şahinkaya köylerinden giden hemşerilerimiz tarafından kuruldu. Şu anda 170 hane ve 900 kişinin yaşadığı bir yer. Son dönemlerde kendisinden en fazla bahsettiren bir köy. Ülkemizdeki diğer köylerden çok farlı olarak gelişimini hızlı bir şekilde sürdürüyor.

29 Mart seçimleri sonrası kolları sıvayan Örnekköy muhtarı Hemşerimiz Selahattin Özbay Köyün çehresini değiştirmeye devam ediyor. Türkiye de ilk kez Bursa Orhangazı Örnekköy’de MOBESE kamera sistemi kurdurarak, köyün güvenliği  çağdaş yöntemlerle izleyerek,  daha güvenli bir yapıya kavuşturmuş oldu.

Konu ile ilgili olarak görüştüğümüz Örnek köy muhtarı Selahattin Özbay; 29 Mart 2009 tarihinde göreve gelir gelmez köy sorunlarını sırası ile ele alarak çözmeye çalıştık. İlk olarak, köy içinde bozuk olan yolların yapılması ile şehir görüntüsüne bürünmesi, köyün yıllardır önemli sorunu olan tapulama konusunu çözüme kavuşturduk. Süt ve hayvancılık konusunda tarım kooperatifine yer tahsisi ve proje kazandırdık.

Şu anda Türkiye de ilk olacak köyde MOBESE kamera sistemini kurduk, Köyün en büyük ve en önemli ihtiyaçlarından biri olan morglu cenaze yıkama aracı içinde, Cenaze Araçları firması ile irtibata geçtik, gerekli yazışmalar ve bilgilendirmenin ardından köye gerekli olan aracın yakında hizmete girecektir.

Özbay; ” köyümüzün neye ihtiyacı varsa öncelik sırasına göre tek tek çare bulmaya çalışıyoruz. Amacımız Örnekköyü Türkiye’de örnek yapmaktır. Köyümüz için bize destek olan ve olacak olan herkese şimdiden teşekkür ediyoruz.  Köyümüzde yaşayanların her şeyin en iyisine layık olduğunu biliyor, bu doğrultuda çalışmalarımıza devam ediyoruzdedi.

Haber: Kemal Çuman/ Yeşilalan.net