Kurtdağında Yağmur ve Horon Vardı
11 Temmuz 2011 Pazartesi Saat 09:40
Bu yıl 9. su düzenlenen Kurtdağı Şenlikleri yoğun yağmur ve sis altında gerçekleşti.

 

Bu yıl 9. su düzenlenen Kurtdağı Şenlikleri yoğun yağmur ve sis altında gerçekleşti. Her yıl Ağustosun ilk Pazar günü düzenlenen şenlikler bu yıl Ramazan ayına denk gelmesi nedeniyle 10 Temmuz Pazar gününü alındı.

Her yıl olduğu gibi bu yılda açılış saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Şenliği organize eden Kurtdağı Yayla Şenlikleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Yeşilalan köyü muhtarımızz Hüseyin Yılmaz ve dernek yöneticileri ile organizasyonda görev alan Baltacılı köyü muhtarımız ile diğer muhtarlar vatandaşlara tanıtıldı. Kerim Aydın,  Cemal Kaygusuz, Soner Şahin, Turan Topçuoğlu, Cengiz Selimoğlu’nun sahne aldığı şenliklerde katılımcılar yağmura aldırmadan saatlerce horon oynadı. Avrupa’dan ve Türkiye’nin değişik illerinde ikamet eden hemşerilerimiz ile komşu il ve ilçelerden gelen vatandaşlar ve Çaykara’lı vatandaşlar katıldı.

Yıllarca birbirlerini görmeyen ve arkadaş ve dostların yağmur altında hasret gidermelerinin yanında siz ve yağmura da aldırış etmen saatlerce horon oynayarak eskiye olan hasreti özlemi giderdiler.

Kurtdağına gelen vatandaşların alışveriş yapmalar ve ihtiyaçlarını gidermeleri için seyyar satıcılar sergiler açtı. Bu sergilerde Mısır ekmeğinden, Mısır haşlamasına kadar, taze etten, köfte ızgarasına kadar, hediyelik eşyadan yorganına kadar, kaybolmaya yüz tutmuş sepetlerden şimşir kaşıklarına kadar her türlü ihtiyaç ve hediyelik eşyalara kadar istediklerini aldı.

Yeşilalan ve Baltacılı Köyleri Kalkındırma Derneğinin ile Çaykara Belediyesi  ve Eğridere Köyü Muhtarlığı  çadır kurdu.  

Yeşilalan ve Baltacılı Köyleri Kalkındırma Derneği tüm vatandaşlara şenlik boyunca ücretsiz çay dağıtarak vatandaşların takdirini karşıladı.  Dernek cadırı protokol çadırı olarak da görev yaptı. Yeşilalan ve Baltacılı Köyleri kalkındırma Derneği  derneğe gelir getirmek için stant açıtlı. Stantta dernek logolu şapka, bardak, amblem, köy ve yayla resimleri makbuz mukabilinde hediye olarak verilerek derneğe gelir elde edildi.

Şenlikte köylülerimizde birbirleri ile sohbet ederek hasret giderdi.

Herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığı şenlikte 112 Acil Ambulans acil sağlık vakaları için   Jandarmada güvenlik için Kurtdağında görev aldı.

 

 

  

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haber ve Resim: A.K.SEVİNÇ