nceki balk :: Sonraki balk |
Yazar |
Mesaj |
holasides
Kayt: 01 Hzr 2006 Mesajlar: 299
|
Tarih: Pzr ub 22, 2009 8:51 pm Mesaj konusu: |
|
|
Misafirlik üç gündür. Bundan fazlasý sadakadýr.
Ebu Davud, Et'ime 5 |
|
Baa dn |
|
 |
meryem sahin
Kayt: 13 Nis 2008 Mesajlar: 73
|
Tarih: Pts ub 23, 2009 12:29 pm Mesaj konusu: |
|
|
Resulullah (sav) buyurdular ki:"sizden biri dua edince" Ya Rabb! Dilersen beni affet! Ya Rabb dilersen bana rahmet et! "demesin.Bilakis, azimle (kesin bir uslubla) isdesin,zira Allah Teala Hazretleri' ni kimse içbar edemez "(Kutub-i Sitte) _________________ ilim ilim bilmekdir ilim kendini bilmekdir |
|
Baa dn |
|
 |
Zahide
Kayt: 09 May 2008 Mesajlar: 165 Konum: Van
|
Tarih: Sal ub 24, 2009 11:04 am Mesaj konusu: |
|
|
Bir kimse kardeþine gýyabýnda dua ettiði zaman,bir melek Allah sana da o dua ettðin gibi versin der |
|
Baa dn |
|
 |
hasan__yuce
Kayt: 28 Hzr 2007 Mesajlar: 84
|
Tarih: Sal ub 24, 2009 5:28 pm Mesaj konusu: |
|
|
" Dünyanýn esiri olan helak oldu, dirhemin esiri olan helak oldu, midesinin esiri olan helak oldu, kadýnýn esiri olan helak oldu."
Hz. Muhammed (s.a.v.)
GÜNÜN DUASI
Allah'ým,
Muhammed ve âline salat eyle ve saygýnlýk döþeðini benim için yay;
(kana kana içebilmem için) rahmet pýnarlarýnýn kaynaðýna indir beni;
cennetinin ortasýnda yer ver bana; beni katýndan kovulmayla karþýlaþtýrma;
senden ümit kesme yoksunluðuna duçar etme; Ýþlediklerimle kýsas etme;
kazandýklarým hususunda sorgulama; gizlediðimi açýða çýkarma; örttüðümü açma;
amelimi adalet terazisinde ölçme; halkýn gözleri önünde halimi aþikâr etme;
yayýlmasý benim için utanç vesilesi olan þeyleri onlardan sakla;
katýnda beni rüsvay edecek þeyleri onlardan gizle.
Hoþnutluðunla derecemi yükselt; baðýþlamanla saygýnlýðýmý kâmil eyle;
beni saðdakilerin (Ashabü'l-Yemin) arasýna kat; güvene kavuþanlarýn yollarýna yönelt;
kurtuluþa erenler grubuna dahil eyle;
benimle salihlerin meclislerini þen eyle.
ya Rabbe'l-âlemin.
Âmîn... Âmîn... Âmîn
|
|
Baa dn |
|
 |
holasides
|
Tarih: r ub 25, 2009 6:14 pm Mesaj konusu: |
|
|
Öyle bir devir gelecek ki, insanoðlu, aldýðý þeyin helalden mi, haramdan mý oduðuna hiç aldýrmayacak." [Rezin þu ziyadede bulunmuþtur: "Böylelerinin hiç bir duasý kabul edilmez."]
Buhari, Büyu 7, 23 |
|
Baa dn |
|
 |
meryem sahin
|
Tarih: Pr ub 26, 2009 4:39 pm Mesaj konusu: |
|
|
Resulullah(sav) Dua ibadetin kendisidir"buyurdular ve sonra þu ayeti okudular.(Mealen)"Rabbiniz: Bana dua edin ki size icabet edeyim. Bana ibadet etmeyi kibirlerine yediremeyenler alcalmýþ olarak dehenneme gireceklerdir"buyurdu."(Gafir 60). (Metin Tirmizi'ye aittir.) _________________ ilim ilim bilmekdir ilim kendini bilmekdir |
|
Baa dn |
|
 |
holasides
|
Tarih: Pr ub 26, 2009 5:51 pm Mesaj konusu: |
|
|
Bir genç, ihtiyar bir kimseye yaþý sebebiyle ikramda bulunursa, Allah yaþlýlýðýnda ona ikram edecek kimseleri mutlaka takdir eder.
Tirmizi, Birr 75, (2023) |
|
Baa dn |
|
 |
meryem sahin
|
Tarih: Cum ub 27, 2009 11:22 am Mesaj konusu: |
|
|
Hz. Ebu hureyye radýyellahu anh anlatýyor:Resulullah aleyhisseltu vesselam buyurdular ki:'Bir adam, nefsinin hoþuna giden bir takým elbide içinde saçlarý da yapýlmýþ olarak giderken yürüme sýrasýnda kibre düþmüþdü ki, birden yere battý.kýyamet kobuncaya kardar orada zorlukla batmaya devam edecek. Buhari, Libas 5;Müslim,Libas 49 ,(2088). _________________ ilim ilim bilmekdir ilim kendini bilmekdir |
|
Baa dn |
|
 |
alituranyavuz
Kayt: 01 ub 2009 Mesajlar: 1
|
Tarih: Cmt ub 28, 2009 4:11 pm Mesaj konusu: |
|
|
Denilir ki:bu güne kavuþacaðýnýzý unuttuðunuz gibi bizde bugün sizi unuturuz.yeriniz ateþtir,ve yardýmcýlarýnýzda yoktur.(casiye suresi) allah'a emanet olun.
En son alituranyavuz tarafndan Cmt ub 28, 2009 11:22 pm tarihinde deitirildi, toplam 1 kere deitirildi |
|
Baa dn |
|
 |
meryem sahin
|
Tarih: Pzr Mar 01, 2009 4:47 pm Mesaj konusu: |
|
|
Cabir (Radiyallahu Anhu)' dan rivayet olunur: Resulullah (Sallallahu Aleyhi ve sellem)bana:"Allah'ýn meleklerinden olan Arþ'ýn taþýyýcýlarýndan bir melek hakkýnda rivayette bulunmam için bana izin verildi"dedi ve ilave etti:"Onun kulak yumaðý ile ensesi arasýndaki uzaklýk yedi yüz senelik mesafetir"(Ebu davut, Sünnet 19, 4727) _________________ ilim ilim bilmekdir ilim kendini bilmekdir |
|
Baa dn |
|
 |
meryem sahin
|
Tarih: Pzr Mar 01, 2009 5:03 pm Mesaj konusu: |
|
|
En güzel bir rehber olan Rasulullah (asm) buyurdular ki:Adem oðlu için iki vadi dolusu mal olsaydý,mutlaka bir üçüncüsünü isderdi adem oðlunun iç boþluðunu ancak toprak doldurur.Allah tevbe edenleri Affeder. (BUHARÝ) _________________ ilim ilim bilmekdir ilim kendini bilmekdir |
|
Baa dn |
|
 |
humeyra sahin
Kayt: 24 Ksm 2008 Mesajlar: 27
|
Tarih: Pzr Mar 01, 2009 5:53 pm Mesaj konusu: |
|
|
Ýnsanlar arasýnda,iyilik ve hayrýn anahtarlarý þerrin ve kötülüðün kilitleri olan kiþiler vardýr.Ýnsanlar arasýnda þerrin anahtarlarý,hayrýn kilitleriolan kiþilere mevcuttur.Ne mutlu,Allah'ýn iyilik ve hayrýn anahtarlarýný eline verdiði kimselere!...Yazýklar olsun,kötülük ve þer anahtarlarý eline alan kiþilere!... (Hadisi Þerif) _________________
|
|
Baa dn |
|
 |
ahmet usta
Kayt: 10 Hzr 2008 Mesajlar: 88
|
Tarih: Pzr Mar 01, 2009 6:47 pm Mesaj konusu: |
|
|
Rýzkýnýn çoðalmasýný ve ömrünün uzun olmasýný isteyen; ana ve babaya ihsan ve ikramda bulunsun.
(Hadisi ÞERÝF) |
|
Baa dn |
|
 |
meryem sahin
|
Tarih: Sal Mar 03, 2009 1:04 pm Mesaj konusu: |
|
|
Ebu Hureyye radiyellahu annh anlatýyor:Resulullah aleyhisselatu vesselem buyurdular ki:
Yedi kiþi var, Allah onlarý hiç bir gölgenin olmadýðý kýyamet gününde kendi gölgesinde gölgeler:
Allh!a ibadet için de yetiþen genc,
Tekrar dönünceye kadar kalbi mescide baðlý olan kimse
Allah için birbirlerini seven, Allah rýzasý için bir araya gelip, Allah rýzasý için ayrýlan kimse
Güzel makam sahibi bir kadýn tarafýndan davet edildiði halde; Ben Allah'tan korkarým"(deyip icabet etmeyen ) kimse
Allah'ý tek baþýna zikrederken gözlerinden yaþ boþanan kimse
Adil iman. _________________ ilim ilim bilmekdir ilim kendini bilmekdir |
|
Baa dn |
|
 |
holasides
|
Tarih: Sal Mar 03, 2009 5:31 pm Mesaj konusu: |
|
|
Bir kul dünyada bir kulu örterse, Allah Kýyamet günü onu mutlaka örter.
Müslim, Birr 72, (2590) |
|
Baa dn |
|
 |
|