holaysali61
Kayt: 26 Ksm 2007 Mesajlar: 43
|
Tarih: Cmt Arl 01, 2007 8:16 pm Mesaj konusu: |
|
|
Hz. Süleyman (a.s.) Ýle Karýnca
Bir gün Süleyman Peygamber (a.s) bir karýncaya bir yýllýk yiyeceðinin miktarýný sorar. Karýnca da,
- "Bir buðday tanesi yerim" diye cevap verir.
Cevabýn doðru olup olmadýðýný kontrol etmek isteyen Süleyman Peygamber (a.s) karýncayý bir þiþeye koyar. Yanýna da bir buðday tanesi koyarak hava alacak þekilde þiþeyi kapatýr. Ondan sonra da bir yýl bekler.
Müddeti dolunca þiþeyi açtýðýnda bir de bakar ki karýnca buðday tanesinin yarýsýný yemiþ, yarýsýný da býrakmýþtýr. Kendi kendine meraklanýr.
Acaba neden yemedi?
Bunun üzerine Hz. Süleyman (a.s) karýncaya buðday tanesini tamamen neden yemediðini sorar.
Karýnca da, "Daha önce benim yiyeceðimi yüce Allah(c.c) verirdi. Ben de O' na güvenerek bir buðday tanesini tamam olarak yerdim. Çünkü O beni asla unutmaz ve ihmal etmezdi. Fakat bu iþi sen üzerine alýnca doðrusu nihayet bu aciz bir insandýr diye sana pek güvenemedim.
Belki beni unutup yiyeceðimi ihmal edebilirsin. O yüzden de bir yýllýk yiyeceðimin yarýsýný yiyerek,diðer yarýsýný da ertesi yýla býraktým" diye cevap verdi.
Yüce Allah (c.c) cümlemizi kul kapýsýna baktýrmasýn... _________________ Ümitsiz Olmayýn Ümit Siz Olun
Çaresiz Olmayýn Çare Siz Olun
Altýn Ateþle, Kadýn Altýnla, Erkek Kadýnla Ýmtihan Edilir.
.
Allah"In Gülü Dikenli Yarattýðýndan Þikayet Edeceðimize" Dikenler Arasýnda Gül Yarattýðýna Þükredelim!!!
Ey Yolcu Doðduðun gün Yola Çýkýyorsun.
Gideceðin Yol Doðru Olsun!!!
[small][/small] |
|