nceki balk :: Sonraki balk |
Yazar |
Mesaj |
derya
Kayt: 11 Arl 2007 Mesajlar: 174
|
Tarih: r Au 13, 2008 12:51 pm Mesaj konusu: |
|
|
Osmanlinin ilk Seyhulislami Molla Fenari (1350-1431) Seyhulislam olmadan once Bursa kadisi idi.
Onun kadiligi sirasinda bir adam pazardan bir at satin aldi. Fakat alis-verisin hemen arkasindan atin hasta oldugunu fark etti.
Geri vermesi gerekiyordu, ama satin aldigi adami zorluk cikartir, atin hastaligini kabul etmez diye once kadiya gidip resmi kanaldan isi saglama baglamak istedi.
Mahkemeye gittiginde kadiyi (Molla Fenari) yerinde bulamadi.
Isini ertesi gune birakti.
Fakat at o gece oldu.
Adam ertesi gun olanlari kadiya anlatti, magdur oldugunu, ne yapmasi gerektigini sordu.
Molla Fenari "Senin zararini ben odeyecegim" dedi.
Adam hayretle kadiya bakti, "Nicin siz odeyeceksiniz, konuyla hicbir ilginiz ve sucunuz yok ki..." dedi.
Molla Fenari, "Evet oyle gorunuyor ama aslinda benim de sucum buyuk. Eger sen dun makamima geldiginde ben yerimde olsaydim, olaya mudahale eder, ati geri verdirir, parani iade ettirirdim. At da sahibinin elinde olmus olurdu. Bu imkân simdi yok olmustur. Senin zararina benim makamimda bulunmamam sebep oldugu icin zararini ben odeyecegim" dedi ve atin parasini odedi. _________________ BirçokAyrýlýkYaþadým
BuyüzdenBitiþikYazýyorum
ArtýkHerþeyi..
Düþ(L)üyorum.. |
|
Baa dn |
|
 |
ishak_hoca
Kayt: 27 Au 2007 Mesajlar: 491
|
Tarih: r Au 13, 2008 1:35 pm Mesaj konusu: |
|
|
Ah keþke herkes göreivni bu anlayýþla yapsa hem Kimseyý ,kaybetmezdik hemde maddi ve manevi kayýp a uðramazdýk.
Teþekkürler derya haným |
|
Baa dn |
|
 |
derya
Kayt: 11 Arl 2007 Mesajlar: 174
|
Tarih: r Au 13, 2008 2:13 pm Mesaj konusu: |
|
|
Alnt: | ishak_hoca yazdý:
Ah keþke herkes göreivni bu anlayýþla yapsa hem Kimseyý ,kaybetmezdik hemde maddi ve manevi kayýp a uðramazdýk.
Teþekkürler derya haným |
ben teþekkür ederim ishak hocam dediðiniz gibi keþke _________________ BirçokAyrýlýkYaþadým
BuyüzdenBitiþikYazýyorum
ArtýkHerþeyi..
Düþ(L)üyorum.. |
|
Baa dn |
|
 |
guldengencan
Kayt: 13 ub 2008 Mesajlar: 1230
|
Tarih: Pr Au 14, 2008 5:49 am Mesaj konusu: |
|
|
gerçekten herþey böyle yürüse ama yok galiba _________________ SýcaK Bir GüLüþÜN DüþLeRimi SüsLüYen |
|
Baa dn |
|
 |
semra_
Kayt: 15 Arl 2007 Mesajlar: 6
|
Tarih: Cum Au 15, 2008 10:40 am Mesaj konusu: |
|
|
tsk ederým derya abla ellerýne saglýk ALLAH razý olsun..... |
|