nceki balk :: Sonraki balk |
Yazar |
Mesaj |
merwe_61
Kayt: 28 Au 2006 Mesajlar: 68
|
Tarih: r Nis 30, 2008 1:37 pm Mesaj konusu: |
|
|
Ülkenin birinde iki gerçek dost yaþarmýþ. Birinin mali, ötekinin malý gibiymiþ. Anlaþýlan o ülkede dostluk, bambaþkaymýþ.
Bir gece ülkede herkes dalmýþ derin uykulara. Orada güneþ battý mý fýrsat bu fýrsat der, uykunun tadýný çýkarýrmýþ millet. Gece yarýsý bizim dostlardan biri, fýrlamýþ yataðýndan koþmuþ doðruca dostunun evine. Uyandýrmýþ hizmetçileri tatlý uykularýndan. Dostu yukarýdan duymuþ sesini. Hemen kaptýðý gibi kýlýcýný, kesesini, koþmuþ dostunun yanýna. -hayrola! Demiþ, merak içinde, soluk soluða. Sen kolay kolay uyandýrmazsýn kimseyi, uykuyu da seversin üstelik. Kumarda kaybettiysen; al þu keseyi. Evini bastýlarsa; iþte buradayýz ben ve kýlýcým. Haydi, gidip haklarýndan gelelim. Yalnýz yatamaz mý oldun yoksa? Benim güzel cariyeyi al öyleyse. yok, a caným. demiþ dostu.ne o, ne de bu. Rüyamda biraz düþünceli gördüm seni. Sakýn baþýn dertte olmasýn diye koþtum. Kusura bakma dostum!
Gerçek bir dost olmak ne güzel bir þey! Derdini açmanýzý beklemez bile… Kendi bulup söyletmek ister, belki sen çekinirsin diye. Sevdiði insanýn üstüne titrer, bir düþten, bir hiçten nem kapar!.
*comfort* |
|
Baa dn |
|
 |
guldengencan
Kayt: 13 ub 2008 Mesajlar: 1230
|
Tarih: r Nis 30, 2008 1:42 pm Mesaj konusu: |
|
|
dosta bak valla öyle dost bulmak zor allah herkesin gönlüne göre dost versin paylaþým için saðol güzeldi*clap* _________________ SýcaK Bir GüLüþÜN DüþLeRimi SüsLüYen |
|
Baa dn |
|
 |
feyzossss
Kayt: 30 Mar 2008 Mesajlar: 675
|
Tarih: r Nis 30, 2008 2:13 pm Mesaj konusu: |
|
|
yaaa evet boyle dostu bulmak zor buldumu hýc býrakmamalý :)guzeldý*clap**clap* _________________ Yüreðine güneþ koy, yüreðine bulut koy, yüreðine yýldýz koy yola devam .... |
|
Baa dn |
|
 |
ahmetyuce
Kayt: 24 Arl 2007 Mesajlar: 494
|
Tarih: r Nis 30, 2008 8:03 pm Mesaj konusu: |
|
|
böyle dost imkansýz biraz hayal ürünü gibi geldi bana ama öyleleri varsa eli öpülür |
|
Baa dn |
|
 |
tewatur_06
Kayt: 26 ub 2008 Mesajlar: 21
|
Tarih: Pts Hzr 23, 2008 5:26 pm Mesaj konusu: |
|
|
böle dost tanýmak için neler veremezdim |
|
Baa dn |
|
 |
ahmetyuce
|
Tarih: Sal Hzr 24, 2008 9:28 pm Mesaj konusu: |
|
|
þimdiki dostluklar tamamen duygusal |
|
Baa dn |
|
 |
TEKKE Osman
Kayt: 26 Au 2006 Mesajlar: 524
|
Tarih: Sal Tem 01, 2008 7:59 am Mesaj konusu: |
|
|
Bir savaþýn en kanlý günlerinden biridir. Bir asker, en iyi arkadaþýnýn az ileride kanlar içinde yere düþtüðünü görür. Ýnsanýn baþýný bir saniye bile siperin üzerinde tutamayacaðý bir durumda, kurþun yaðmuru altýndadýrlar. Asker, teðmene koþar ve "Komutaným, arkadaþým yaralandý, müsaade ederseniz onu alýp gelebilir miyim?.." diye sorar. Komutan, "Delirdin mi sen?" dercesine bakar ona, "Gitmeye deðer mi?... Arkadaþýn delik deþik olmuþtur... Yaþamasý mümkün deðil, çoktan ölmüþtür bile. Kendi hayatýný da tehlikeye atmýþ olursun, gitme." der. Asker çok ýsrar edince teðmen "Peki" der.. "Git o zaman..." Vefa abidesi asker o korkunç ateþ yaðmuru altýnda arkadaþýna ulaþýr. Onu sýrtýna alýp koþa koþa döner. Birlikte siperin içine yuvarlanýrlar. Teðmen, kanlar içindeki askeri muayene eder; sonra da onu sipere taþýyan arkadaþýna döner ve "Sana, 'hayatýný tehlikeye atmana deðmez', demiþtim. Bu zaten ölmüþ.." diye söylenir.
Bu sitemi iþiten asker, "Deðdi komutaným, gittiðime deðdi; hatta ölseydim, öldüðüme de deðerdi." der. Teðmen sorar. "Nasýl deðdi? Bu adam ölmüþ, görmüyor musun?.." deyince vefa insaný cevap verir: "Gene de deðdi komutaným. Çünkü yanýna ulaþtýðýmda arkadaþým henüz yaþýyordu. Kanlar akýyordu; ama beni görünce çok sevindi, tebessüm etti; belki bir cümlelik caný kalmýþtý, son nefesinde þöyle dedi: "Geleceðini biliyordum dostum!.. Geleceðini biliyordum!.." _________________ [center]"........
Suskunluðum asaletimdendir
Her lafa verilecek bir cevabým var,
Lakin;
Bir lafa bakarým laf mý diye,
Bir de söyleyene bakarým adam mý diye"[/center]
[center]http://osmanmobilya1970.spaces.live.com/
[/center]
[center]http://mobilyaosman.blogspot.com/[/center]
[center] [/center]
En son TEKKE Osman tarafndan Sal Tem 01, 2008 8:06 am tarihinde deitirildi, toplam 1 kere deitirildi |
|
Baa dn |
|
 |
guldengencan
|
Tarih: Sal Tem 01, 2008 8:44 am Mesaj konusu: |
|
|
böyle dost varmýdýr acaba gerçekten olmasýný çok isterdim paylaþým için saðol abi *clap* _________________ SýcaK Bir GüLüþÜN DüþLeRimi SüsLüYen |
|
Baa dn |
|
 |
safak035
Kayt: 17 Ksm 2006 Mesajlar: 752
|
|
Baa dn |
|
 |
harbi_kiz
Kayt: 27 Arl 2007 Mesajlar: 179
|
Tarih: Pr Tem 03, 2008 1:04 pm Mesaj konusu: |
|
|
bu zaman da bence böyle dost yok ben hiç görmedim inþallah bir gün böyle dostluklarýn olduðu bir dünya olur |
|
Baa dn |
|
 |
SERUVEN
Kayt: 18 ub 2007 Mesajlar: 175
|
Tarih: Pts Tem 07, 2008 3:16 pm Mesaj konusu: |
|
|
ey dosttttttttttttttttttttttttttttttttttt selam getirdim sana _________________
|
|
Baa dn |
|
 |
sahina61
Kayt: 24 Oca 2007 Mesajlar: 1289
|
Tarih: r Tem 30, 2008 12:34 pm Mesaj konusu: |
|
|
Evet dost bulabilmek zor diyoruz.Peki iyi bir dost edinmek için siz birþeyler yaptýnýz mý? |
|
Baa dn |
|
 |
ahmetyuce
|
Tarih: r Tem 30, 2008 8:39 pm Mesaj konusu: |
|
|
dostun iyisi yolculukda ve ticarette anlaþýlýr |
|
Baa dn |
|
 |
guldengencan
|
Tarih: Pr Tem 31, 2008 12:00 pm Mesaj konusu: |
|
|
ama en iyisi ticarette bence _________________ SýcaK Bir GüLüþÜN DüþLeRimi SüsLüYen |
|
Baa dn |
|
 |
ahmetyuce
|
Tarih: Pr Tem 31, 2008 8:21 pm Mesaj konusu: |
|
|
bencede kimin kaçparalýk olduðunu ticarette anlarsýn çünkü insanlar para ve menfaat arasýnda zor seçim yapar |
|
Baa dn |
|
 |
|