SERUVEN
Kayt: 18 ub 2007 Mesajlar: 175
|
Tarih: Cum Au 29, 2008 3:45 pm Mesaj konusu: |
|
|
Azat kabul etmez bir kul olmayý istiyor mevlana.Çünkü Rabbini çok seviyor.O sevgi öyle güzel öyle özel,öyle tatlý ki....
Sevgiden acýlar tatlýlaþýr.Dertler derman olur sevgiden
Ölü, sevgiden dirilir
Þah sevgiden köle edilir
Allaha karþý bu sevgi ÝLMÝNDENDÝR
Saçma sapan biri,böyle bir tahta nasýl kurulur
Eksik bir ilim nasýl doðurur bu aþký
Eksik bir ilimden,Eksik bir aþk doðar maddeye karþý
Öyleyse muhabbetve aþký Allahýn vasfý bil
EY aziz korku Allahýn vasfý olamaz
havf ve hasyet kulun vasfý ve en mühim meziyetlerindendir
Madem ki kuranda ,yühibbunehuyu okuyorsun,
Yühibbuhum ilede istediðine yaklaþýrsýn
Cenab-ý hak,maide suresinde,Allah onlarý sever ,yuhibbuyu,onlarda Allahý sever yuhibbuyum.buyurur
ALLAH sevgisi müthiþ bir iksirdir,inkarcýyý bir anda mümin yapar,müminide bir anda arif edip irfan mertebesne çýkarýr.Allah sevgisi olan kalpte þek ve þüphe silinir,yerine tam bir iman gelir
Gönül sevginin yeridir.Maddi varlýðýmýzda ikilik olabilir ama sevginin makamý olan gönülde iki sevgiye yer yoktur.
Senin elinin ,ayaðýnýn,gözünün iki oluþu doðrudur,fakat gönül ve sevgilinin iki olmasý hatadýr
Sevgili bir bahanedir,asýl sevgili ALLAHtýr
Hz.Mevlana þöyle buyuruyor.Allahým senin ayrýlýðýndan daha büyük bir þey yoktur.sanasýðýnmaktan gayri hareket,boþ yere dönüp dolaþmak ve kördüðüm olmaktan baþka bir þey deðildir
Týpký mevlana gibi kulluðundan duyduðu huzuru.mutluluðu,neþeyi bütün aleme haykýrarak ilan etmek....
Ben kul oldum ,kul oldum .kulluðumu layýkýyla yerne getiremediðim için mecburiyetten baþýmý önüme eðdim.
Her köle azad edilince sevinir mesrur olur
Ben ise sana kölelim devam ettikçe sevinir.þad olurum SELAMETLE _________________
En son SERUVEN tarafndan Cum Au 29, 2008 4:33 pm tarihinde deitirildi, toplam 1 kere deitirildi |
|