derya
Kayt: 11 Arl 2007 Mesajlar: 174
|
Tarih: Cmt Eyl 20, 2008 4:04 pm Mesaj konusu: |
|
|
FIRTINADA UYUYABÝLÝR MÝSÝN
Yýllar önce bir çiftçi, fýrtýnasý bol olan bir tepede bir çiftlik satýn almýþtý. Yerleþtikten sonra ilk iþi bir yardýmcý aramak oldu. Ama ne yakýndaki köylerden ne de uzaktakilerden kimse onun çiftliðinde çalýþmak istemiyordu. Müracaatçýlarýn hepsi çiftliðin yerini görünce çalýþmaktan vaz geçiyor, burasý fýrtýnalýdýr, siz de vazgeçseniz iyi olur diyorlardý.
Nihayet çelimsiz, orta yaþý geçkince bir adam iþi kabul etti. Adamýn haline bakýp 'çiftlik iþlerinden anlar mýsýn?' diye sormadan edemedi çiflik sahibi. 'Sayýlýr' dedi adam, 'fýrtýna çýktýðýnda uyuyabilirim'. Bu ilgisiz sözü biraz düþündü, sonra boþverip çaresiz adamý iþe aldý. Haftalar geçtikçe adamýn çiftlik iþlerini düzenli olarak yürüttüðünü de görünce içi rahatladý. Ta ki o fýrtýnaya kadar:
Gece yarýsý, fýrtýnanýn o müthiþ uðultusuyla uyandý. Öyle ki, bina çatýrdýyordu. Yataðýndan fýrladý, adamýn odasýna koþtu: 'Kalk, kalk! Fýrtýna çýktý. Herþeyi uçurmadan yapabileceklerimizi yapalým.' Adam yataðýndan bile doðrulmadan mýrýldandý: 'Boþverin efendim, gidin yatýn. Ýþe girerken ben size fýrtýna çýktýðýnda uyuyabilirim demiþtim ya.' Çiftçi adamýn rahatlýðýna çýldýrmýþtý. Ertesi sabah ilk iþi onu kovmak olacaktý, ama þimdi fýrtýnaya bir çare bulmak gerekiyordu.
Dýþarý çýktý, saman balyalarýna koþtu: A-aa! Saman balyalarý birleþtirilmiþ, üzeri muþamba ile örtülmüþ, sýkýca baðlanmýþtý. Ahýra koþtu. Ýneklerin tamamý bahçeden ahýra sokulmuþ, ahýrýn kapýsý desteklenmiþti. Tekrar evine yöneldi; evin kepenklerinin tamamý kapatýlmýþtý. Çiftçi rahatlamýþ bir halde odasýna döndü, yataðýna yattý. Fýrtýna uðuldamaya devam ediyordu. Gülümsedi ve gözlerini kapatýrken mýrýldandý: 'Fýrtýna çýktýðýnda uyuyabilirim'
Sýkýntýlara zihnen (bilgi, plan), mânen (dua), maddeten (tedbir)
hazýrsanýz, fýrtýna çýktýðýnda uyuyabilirsiniz. Hayatýnýz boyunca..... _________________ BirçokAyrýlýkYaþadým
BuyüzdenBitiþikYazýyorum
ArtýkHerþeyi..
Düþ(L)üyorum.. |
|