myefsane
Kayt: 03 Arl 2006 Mesajlar: 2240
|
Tarih: Pzr Ekm 12, 2008 9:28 pm Mesaj konusu: |
|
|
[center]Mühendisler Ve Yöneticiler[/center]
Büyük bir þirketin üst düzey yöneticisi, macera için balonla dolaþmaya çýktý. Fakat teknik bir arýza nedeniyle balonun yönetimini kaybetti. Balon daðlarýn, vadilerin üzerinden uçuyor; adam nereye gittiðini, nerede olduðunu bilmiyordu. Sonunda kontrolsüz balon yere doðru alçaldý. Aþaðýda bir adam evin bahçesinde gazetesini okuyordu. Balondaki heyecanla baðýrarak sordu:
"Af edersiniz, ben neredeyim acaba?" Yerdeki adam, baþýný gazetesinden kaldýrdý, ona ve balona baktý, sonra da cevap verdi:
"Yerden yaklaþýk 50 metre yükseklikte, bir balonun içindesiniz! Böyle bir cevabý beklemeyen balondaki adam hem çok þaþýrdý, hem de sinirlendi. Kýzgýnlýkla sordu:
"Siz mühendis misiniz yoksa?"
Aþaðýdaki kiþi "Evet" dedi. Þaþkýnlýkla sordu: "Peki, ama nasýl anladýnýz?"
"Çok kolay! Ben balonun içinde büyük bir problemle karþý karþýyayým ve size bir soru soruyorum. Cevabýnýz tamamen doðru, ama hiçbir iþe yaramýyor!"
Mühendis gülümseyerek baðýrdý:
"Siz de kesinlikle bir þirket yöneticisi olmalýsýnýz!" Tahmini doðruydu! Yönetici hayretle sordu:
"Evet, ama nasýl bildiniz?"
"Çünkü 50 metre yükseklikte serseri bir balonun içinde yolculuk yapýyorsunuz. Yolunuzu kaybetmiþsiniz. Balona hakim olamýyorsunuz. Kýsacasý, kendi baþýnýzý büyük bir derde sokmuþsunuz. Ve kalkýp beni suçluyorsunuz!" |
|