nceki balk :: Sonraki balk  
Yazar Mesaj
myefsane

Kayt: 03 Arl 2006

MesajTarih: Cmt Ksm 22, 2008 2:48 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

Kaç yýldýr benim yanýmdasýn?

- 20 yýldýr efendim

- Bu zaman süresince benden ne öðrendin?

- Hiçbir þeyle deðiþmeyeceðim yedi gerçek öðrendim

- Ömrüm seninle geçtiði halde topu topu 7 gerçek mi öðrendin?

- Evet

- Söyle bakalým öyleyse neler öðrendin?

- Baktým ki herkes bir þeyi dost ediniyor ona gönül verip baðlanýyor Ancak bunlardan hemen hepsi insaný yarý yolda býrakýyor Ben ise beni hiç býrakmayacak ölümden sonra bile benimle gelecek þeyleri aradým Ve dost olarak iyilikleri seçtim kendime Ki onlar sonsuz bir yükselme yolculuðuna çýkmýþ insanoðlunun hiç tükenmeyecek azýðý ve en gerçek dostlarýdýr

- Çok güzel ikincisi ne bakalým?

- Baktým ki insanlarýn bir çoðu geçici dünya deðerlerine dört elle sarýlmýþ onlarý koruyor kasalarda saklýyor kaybolmamasý için her çareye baþvuruyor Kimi zenginliðine kimi güzelliðine kimi ününe tutunmuþ sýmsýký onlarý elden çýkarmamak için çýrpýnýp duruyor Oysa ben varlýðýmý ve bütün isteklerimi O'na satýp gönlümü yalnýz O'nun sevgisine açtým

- Devam et!

- Ýnsanlarýn üstün olmak için birbirleriyle yarýþtýklarýný gördüm Ancak bir çoðu üstünlüðü yanlýþ yerlerde arýyor ve birbirinin üstüne basarak yükselmek istiyordu Bunun üzerine üstünlüðü geçici dünya deðerlerinde deðil akýl ve ahlakça yükselmekte kötülüklerin her çeþidinden el etek çekip iyiliklere vasýta olmakta aradým

- Devam et yavrum

- Yine baktým ki insanlar sabahtan akþama birbirleriyle uðraþýyor boþ yere hayatý zehir ediyorlar kendilerine Bütün bunlarýn benlik bencillik ve çekememezlikten ileri geldiðini gördüm Ve gönlümü bu kirlerden arýtarak herkesle dost olup huzur ve güven içinde yaþamanýn yolunu buldum

- Sonra?

- Nedense herkes hatasýnýn sebebini hep dýþta arýyor ve baþkalarýný suçlamak yoluna sapýyordu Böylece suçlarýnýn örtüsü altýna saklanýyordu Oysa insanýn baþýna ne geliyorsa kendi yüzünden ve kendi eliyle geliyordu Bunun bilip yalnýz kendimle cenge girerek nefsimin iradesine uymamaya ve vesvese verenin aðýna düþmemeye çalýþtým

- Doðru

- Baktým ki insanlar þu bir lokma ekmek ve dünya geçimi için helal haram demeden her türlü hakký çiðnemekten çekinmiyorlar Hem baþkalarýnýn hakkýný alýp onlarý yoksul býrakmakla hem de bu haksýzlýðýn azabýný aðýr bir yük gibi vicdanlarýnda taþýmakla iki kere kötülük etmiþ oluyorlar Oysa doðru yaþanýldýðýnda ve hakça bölüþüldüðünde dünya nimetleri insanlara yeter de artardý bile

- Ve yedinci?

- Yedinci olarak þunu gördüm ki insanlar bir þeye dayanmak ve güvenmek ihtiyacýndadýrlar Kimi zenginliðine kimi güzelliðine

Bunlarýn hepsi de bir süre sonra yýkýlacak eðreti desteklerdir Ben ise yalnýz O'na sýðýnýp yalnýz O'ndan yardým diledim Ve bunun karþýlýðý sonsuz bir güven oldu

- Seni tebrik ederim evladým Ben de yýllar yýlý bütün din kitaplarýný inceledim Hepsinin bu 7 gerçek etrafýnda döndüðünü tespit ettim
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder AIM Adresi MSN Messenger
nceki mesajlar gster:   

Yeni balk gnder   Bala cevap gnder    Yeþilalan & Baltacýlý Köyleri Forum Forum Ana Sayfa -> Serbest Kürsü Tm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Gei Yap:  
Bu forumda yeni balklar aamazsnz
Bu forumdaki balklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz deitiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsnz