gizliozne
Kayt: 31 Ekm 2008 Mesajlar: 141
|
Tarih: Pts Ksm 24, 2008 5:09 pm Mesaj konusu: |
|
|
ÖÐRETMENÝM
Öðrenci gözüyle öðretmen adlý
yarýþmada birincilik ödülü alan yazý
Ben bir öðretmen çocuðuyum Ýlk öðretmenim de annemdir Öbür çocuklar gibi okula baþlarken yabancýlýk çektiðimi söyleyemem Yaþamým okulda baþlamýþtý Ancak okula baþlamamla yeni bir sorun önüme çýktý Annemi öbür çocuklarla paylaþmak zorunda kalmýþtým Evde benim üzerime kanat geren, bana bir çiçek gibi özen gösteren annem, okulda ve özellikle sýnýfýmýzda bambaþka biri oluyor, tüm çocuklar onunmuþ gibi onlara da ayný sevgiyi gösteriyordu
Dahasý, onlarýn sorunlarýný eve de getiriyor ve hepsiyle ayrý ayrý ilgileniyordu Bu benim kýskançlýðýmý arttýrýyordu Özellikle Ümmü ile çok ilgileniyordu Bu siyah saçlý, siyah gözlü, tombul yanaklý köy çocuðu pek konuþkan deðildi Teneffüslerde oyunlara da katýlmazdý Ýçine kapanýk, sessiz bir tipti Annem teneffüslerde Ümmü ile oynardý Ümmünün sorununa çözüm bulabilmek için ailesi ile sýký bir iliþki kurmuþtu Bu çalýþma kýsa sürede meyvesini verdi
Ümmü oyunlara bizim çaðýrmamýzý beklemeden katýlýyor, çalýþmalarý ile de kendini gösteriyordu Annemin sevinci sonsuzdu Bir ödül almýþçasýna Ümmüyü kazandým diye seviniyordu Fakat sevinci uzun sürmedi Talihsiz bir olay Ümmü’nün yaþantýsýný alt üst etti
Soðuk bir kýþ günü evde yalnýz kalan Ümmü, sobayý yakmak istemiþ fakat yakamamýþ Bakmýþ ki olmuyor, kýzgýn odunlarýn üzerine gaz dökmüþ ve kibriti yakmýþ Ýþte ne oldu ise o zaman olmuþ, sobadan fýrlayan alevler Ümmüyü sarmýþ Dumanlarý gören komþular eve koþmuþlar Ümmü’yü yarý baygýn halde kurtarmýþlar, yangýný da bastýrmýþlar
Ev kurtuldu Fakat Ümmü geçirdiði korku nedeniyle konuþamaz oldu Gösterildiði doktorlar Ümmüyü ancak bir þokun konuþturabileceðini söylemiþler Annem Ümmü’yü sýkýntýlý günlerinde yalnýz býrakmadý Sýnýfa getiriyor, onunla yine ilgileniyordu
Aradan iki ay geçti Annem kalp çarpýntýsý geçirerek derste rahatsýzlandý Rengi sararýyor, nefes almakta güçlük çekiyordu Babam bir taksi getirdi, annemi bir battaniye içinde sarsmadan arabaya yerleþtiriyorlardý ki; kekeleyen bir ses iþitildi Öðretmenim ne olur iyi ol, seni çok seviyorum Hepimizden önce annem tanýdý sesin sahibini Ümmü’ydü bu
Annem kapalý gözlerinin ardýndan sýzan yaþlarla, Ah ne güzel Allahým Ümmü de konuþtu dedi
Ben de Baþöðretmen Atatürk’ün eðitim ordusunda öðretmen olacaðým
Ben de bilgisizliðin karanlýðýna ýþýk tutacaðým Yurdumun çocuklarýna bilgiden taç öreceðim Öðrencilerimin gönüllerinde yaþayacaðým _________________ Diyeceklerim var,bende ahkam kesmek istiyorum..
En son gizliozne tarafndan Pts Ksm 24, 2008 7:02 pm tarihinde deitirildi, toplam 1 kere deitirildi |
|