ebadullah61
Kayt: 18 Au 2006 Mesajlar: 311
|
Tarih: Cmt Ksm 29, 2008 8:44 pm Mesaj konusu: |
|
|
Hz Musa as, köy köy, þehir þehir dolaþýp; insanlara Allah'ýn dinini öðretirken, bir gün yolu Allah'ýn, ceza olarak bütün halkýný yaktýðý bir köye düþtü ve:
"Ey Rabbim" dedi "Bu köyde yaþayanlar arasýnda çocuklar, günahsýz, suçsuzz kimseler ve hayvanlar da vardý Sadece suçlularý ve günahkarlarý cezalandýrabilecekken, böyle yapmayýp tüm köyü cezalandýrmýþsýn senin þefkatin ve acýman sýnýrsýdýr ve sen tüm canlýlara bu þefkatinle davranýrýn Sen iþlerini de bizim aklýmýýzn eremediði yüksek bilginle yaparsýn Buna olan inancým tamdýr Fakat ben merak ettim; günahkarlarla beraber masum insanlarý niçin yaktýn?" diyerek,fazla oyalanmadan, yoluna devam etti
Bir müddet sonra hem bir þeyler yemek, hem de yol yorgunluðunu biraz olsun üzerinden atmakbir aðacýn altýna oturdu Aðacýn az ötesinde büyük bir karýnca yuvasý vardý Karýncalar harýl harýl çalýþýyordu Bu karýncalarda bir tanesi gelip dinlenmekte olan HzMusa aleyhisselamý ýsýrdý Musa as karýncaya öfkelendi Yerdeki kurumuþ odunlardan birini ateþle tutuþturdu, geldi, tüm karýnca yuvasýný ateþe verdi Tüm karýncalar yanarak öldü Musa as bildiren dini hükümler arasýnda karýnca yakmak günah deðildi
Bunun üzerin Allah (cc) þöyle seslendi:
"Ey Musa! Seni sadece bir tek karýnca ýsýrmýþken, sen bütün karýnca yuvasýný ateþe mi verdin Bir karýnca yüzünden koca karýnca ülkesini her ana hamde eden, beni en güzel sözlerle öven bir toplumu yakýp yok ettin, öyle mi?"
HzMusa as gerek kendi gördüðü karþýsýnda söyledikleri, gerek yaptýðý karþýsýnda Cenab-ý Hakk'ýn sesleniþinden öðrenmiþ oldu ki;
Suçlularla beraber olanlar, kendileri suçsuz olsalar dahi ayný cezaya uðrarlar Ancak Allah cc hesap gününde onlarý birbirinden ayýrýr, her birine hak ettiði karþýlýðý fazlasýyla verir
Bizler de kötü insanlarla beraber olmamalý, onlarýn yaþadýklarý yerlerde bulunmamalýyýz Bulunmak zorunda kalýrsak onlarý uygun bir lisan ile uyarmalý, oradan bir an önce uzaklaþmaya bakmalýyýz |
|