nceki balk :: Sonraki balk  
Yazar Mesaj
myefsane

Kayt: 03 Arl 2006

MesajTarih: Pts Mar 23, 2009 5:28 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

Hadis-i Serif:
Peygamber Efendimiz (s.a.v) bir gün eshabýna þöyle buyurdular:

-;Dün gece çok acaib (bir rüya) gördüm:

-Ümmetimden bir adam gördüm:
Onun ruhunu almak için Azrail Aleyhisselam kendisine geldi.Anne ve babasýna yapmýþ olduðu iyilik, ölüm meleðini uzaklaþtýrdý. (Ana babaya yapýlan iyilikler uzun ömre sebep olduðu gibi güzel bir ölümle iman ile gitmeye sebep olur.)

Adamýn üzerine kabir azabý saçýlýyordu.Adamý n aldýðý abdestler geldi, onu kabir azabýndan kurtardý.

Her tarafýný þeytanlar kuþatmýþtý.Onun daha önce yapmýþ olduðu zikrullah geldi, O adamý þeytanlarýn elinden kurtardý.

Azap melekleri ona hakim olmuþlardý.Onun dünyada kýlmýþ olduðu namazlar geldi, kendisini zebanilerin elinden kurtardý.

Susuzluktan solumaktaydý. Her ne zaman havuzun baþýna varsa kendisine su verilmiyordu. Sudan men ediliyordu.Onun orucu geldi, ona su verdi, onu susuzluktan kurtardý.

Sýra sýra oturan peygamberlerin yanýna varýp oturmak istiyordu. Fakat onu kovuyorlardý. Onun cenabetten dolayý aldýðý gusül abdestleri geldi, elinden tutup yanýma getirdi.Her yerde kovulan o kiþiyi yanýma oturttu.

Önünde bir zulmet(karanlý k) vardý.Arkasýnda saðýnda solunda üstünde altýnda karanlýk vardý.Adam þaþkýndý nereye gideceðini hangi tarafa hareket edeceðini bilemiyordu. Adamýn hac ve umreleri geldi, onu karanlýktan çýkarýp, nurun içine koydular.

Müminler ile konuþuyordu.Müminlerden hiç kimse kendisiyle konuþmuyordu. Sýla-ý rahmi(akrabaya iyilik ameli) geldi ve :Ey müminler topluluðu! Bununla konuþun! Diyordu.Bunun üzerine müminler kendisiyle konuþmaya baþladýlar.

Ateþin önündeydi.Ateþin kývýlcýmlarý adamýn yüzünü yakmak üzereydi.Adamý n vermiþ olduðu sadakalar geldi.Adamýn yüzünü ateþten korudu,ateþ ile adam arasýnda perde oldu,sadakalarý baþýnýn üzerine birer gölgelik oldu.

Zebaniler onu her mekandan tutmuþlardý.Adamý n yapmýþ olduðu emr-i bilmaruf ve nehyi anil-münker(iyilið i emretme kötülüðü yasaklama) amelleri geldi,adamý zebanilerin elinden kurtarýp rahmet meleklerinin eline verdi.

Dizlerinin üzerinde çökmüþtü.Onunla ALLAHýn arasýnda perdeler vardý.Onun güzel ahlaký geldi.Onun elinden tuttu.Adamý alýp ALLAHýn katýna çýkarttý.Ýlahi rahmete nail olmasýna sebep oldu.

Sahifeleri, (amel defteri) sol tarafýndan verilmeye meylediyordu. Onun kalbinde bulunan ALLAH korkusu geldi.Amel defterini sað eline koydu.

Mizaný çok hafifti.Onun yedirmiþ olduðu iftarlar geldi.Terazinin iyi amel tarafý aðýr bastý.

Cehennemin kenarýnda duruyordu.ALLAHýn büyüklüðünden dolayý hissetmiþ olduðu titremeler ve ürpermeler geldi.Onu cehennemden kurtardý.Adam sýratý geçip cennete geçti.

Cehenneme düþmek üzereydi.ALLAH korkusundan dökmüþ olduðu gözyaþlarý geldi, onu cehennemden çýkarttý.

Sýrat köprüsünün üzerinde ayakta duruyordu.Adam bir dal ve yaprak gibi sallanýyordu. Onun ALLAHa olan hüsn-ü zanný geldi.Sallanma ve titremesi geçti.Adam sýrat köprüsünü geçti.

Sýratýn üzerindeydi.Bazen sürünüp emekleyerek yürüyordu.Bazen küçük adýmlar ile yürüyor,bazen de durup bir þeylere baðlanýyor ve tutunmaya çalýþýyordu.Onun namazlarý geldi, elinden tuttu, onu doðrulttu, ayaða kaldýrdý.Adam sýratý geçti.

Cennetin kapýlarýna varmýþtý.Cennetin kapýlarý onun yüzüne kapandý.Onun þehadet ve tevhid kelimeleri geldi.Cennetin kapýlarý açýldý.Þehadet kelimesi onu cennete koydu.

En son myefsane tarafndan Pts Mar 23, 2009 5:33 pm tarihinde deitirildi, toplam 1 kere deitirildi
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder AIM Adresi MSN Messenger
nceki mesajlar gster:   

Yeni balk gnder   Bala cevap gnder    Yeþilalan & Baltacýlý Köyleri Forum Forum Ana Sayfa -> Dini Konular Tm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Gei Yap:  
Bu forumda yeni balklar aamazsnz
Bu forumdaki balklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz deitiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsnz