ishak_hoca
Kayt: 27 Au 2007 Mesajlar: 491
|
Tarih: Pr Ksm 29, 2007 11:08 am Mesaj konusu: |
|
|
ا لله ا لر حمن الر حيم
ام حسبتم ان تد خلو ا ا لجنت و لما يعلم اللله الذين جا هدو منكم و يعلم ا الصا بر ين
Esselamu aley küm v v.
Önce sitemizde okadar ziyaret yerleri ve bu söhbete uðramanýz takdire þayandýr. hoþ geldiniz.
Deðerli ziyaret ciler. Bu gün Peygamber efendimiz M. S A V in bir söhbetine konuk olacaðýz.
Birgün Pey. Efen. Muhammed s a v sahabilerle mescidde söhbet ederken genclerden birine sorar sen hala evlenmedin mi?
Genç . Yarsulellah yüzüm pek cazip , güzel deyil hem fakirim bana kim kýz verir diye cevap verir.
Peygamber efendimiz ona Sen git falanyerdeki haciya onun evlilik çaðýnda güzel bir kýzý var seninle nikahlasýn. buyurur
Genc sahabi gider o haciya , Beni resulullah buriya kýzýn için gönderdi der. Kýzýn Babasý, Sen nereye gideceksin?
geç sahabi, resülullahtan geldim ona gideceðim, dedi.
Kýzýn Babasý ,Sen git bende oraya geleceðim . der
Genç sahabi ordan ayrýlýnca Kýz babasýna, o kim sana ne dedi ve sen ona ne dedin? sordu.
Babasý, Kýzým bu genç Peygamberin vasýtasiyla seni ona nikahlamamý istedi . der
Kýz, sen ne söyle din?
Babasý sen git peygambere bende geliyorum dedim ona.
Kýz,Baba ya ogenç peygambere ,bana birþey söylemedi derse peygamber üzülür, çabuk ben kabul ettim , sende ogenç gitmeden sen onu geç ve peygambere kabul ettim söyle.
Babasý gidiyor genc den önce peygamberimizin yanýna tamam kabul ettik diyor.
HZ Ömer , hz . osman ve diyer zengin sahabiler birleþerek topladýklarý parayý gelince genç sahabiye veriyor, Git çarþý pazara evlilik için ne gerekiyorsa al dediler.
Ogenç te pazarda alýþ veriþ yaparken bir ses kulaðýna geliyor;
Ey müslümanlar! bütün iþlerinizi brakýn savaþa koþun .diyordu
O genç te aldýklarýný geri vererek, bunlar ýn yerine bana kýlýç verirmisin. diyor Oesnafta kabul etti ve ona kýlýç veriyor.
Genç sahabi sora sora savaþ cephesini buluyor , çarpýþýyor ve þehid oluyor
Peygamberimiz; onu kabre ben indireceðim.buyurur . VE iniyor kabre yerleþtiriken hem seviniyor hem tebessüm ediyor hemde yüzünü çeviriyor
Definden sonra sahabiler soruyor , yaresülellah üç þey birden yaptýn neden?
Peygamber efendimiz; önce sevindim evlenme hazýrlýðýnda iken cennette nikahlanýyor. sonra tebessüm ettim allah yolunda þehid olduðu için,daha sonra yüzümü çevirdim huriler, o genc e benimle evlenirmisin diye yarý açilmýþ hucum ediyorlardý bende onun için yüzümü ordan çevirdim . buyurdu. ramuzul ehadis , cihad.
Ah mevlam onun yolunda peygamberin kucaðýnda yaþamayý nasýp eylesin..Yukardaki ayette ; Allah içinizden cihad edenleri ve sabr edenleri sinayýp ayýrt etmeden.cennete gireceðinizi mi sandýnýz? . ali imran 142 buyurur
Ýshak Okutan
Holaysa Köyü Nemarina Camii ÝMAMÝ
En son ishak_hoca tarafndan Pzr Eyl 07, 2008 12:06 pm tarihinde deitirildi, toplam 1 kere deitirildi |
|
SERUVEN
Kayt: 18 ub 2007 Mesajlar: 175
|
Tarih: Pr Ksm 29, 2007 2:47 pm Mesaj konusu: |
|
|
deðrlihocam gayenizde sabr ve baþarýtemenniederim.sevgi ve saygýlarýmla güzel daha güzl bir dünya için sevgi.saygýve muhabbetle........allahyarv yardýmcýnýz olsun..SERUVEN........sultaným kapýnda banda yerver,sancaðýn altýna girdiðim zaman, ne olur boynumu bükük býrakma mahþer günün sana geldðim zaman...... |
|
ishak_hoca
Kayt: 27 Au 2007 Mesajlar: 491
|
Tarih: Pr Ksm 29, 2007 4:31 pm Mesaj konusu: |
|
|
حتا يدخلها امتي
Peygamber efendimiz sav e miracda cennet gösterildiðinde, cebrail as gir buyrdu .
iþte ozaman üstteki hadisi þerifi; ümmetim girmeyince bende girmiyeceðim cennete buyrdu sahihi buhari cennet
bu sevgi boþa gitmiyecek inþaellah bizede nasýp olacak.
dualarimýzýn kabülü dileðyle umduðuna nail olasýnýz
ishak OKUTAN
HOLAYSA KÖYÜ NEMARÝNA CAMÝÝ ÝMAMÝ
**tdown**tdown**tdown**tdown**tdown**tdown**tdown*
En son ishak_hoca tarafndan Pr Ksm 29, 2007 4:39 pm tarihinde deitirildi, toplam 1 kere deitirildi |
|