myefsane
Kayt: 03 Arl 2006 Mesajlar: 2240
|
Tarih: Cmt Eyl 06, 2008 10:23 pm Mesaj konusu: |
|
|
[CENTER]
[/CENTER]
Spikerin en talihsiz aný
Bir haber spikerinin en istemediði an ne olabilir? Saba Tümer'in baþýna gelen de çok komik..
En zor olaný da 12 Japon turistin isimlerini tek tek okumak. Saba Tümer'in baþýna gelen bu ilginç olayý Yeni Þafak'tan Bekir Hazar köþesinde yazdý.
"(...)Meðer birgün yayýndayken apar topar son dakika haber getirmiþler, koymuþlar önüne. "Al bunu oku" demiþler. Baþlamýþ okumaya: "Türkiye'de meydana gelen kazada 12 Japon turist yaralandý" diye... Buraya kadar herþey normal... Ancak metin þöyle devam ediyormuþ:
"Kazada yaralanan Japonlarýn ismi þöyle"
Saba neredeyse kalp krizi geçirecekmiþ. Alt alta tam oniki Japon'un ismi sýralanýyormuþ. "Adamlarýn ismi çok tuhaftý okumak çok zordu. Ayncinsan vuah, Okaþinuku Makaþinuka falan yazýyordu. Kan ter içinde okudum oniki ismi. Kafamý kaðýttan kaldýrdýðýmda kameramanlar gülme krizine girip stüdyoyu terketmiþti. Rejiden kahkahalar yükseliyordu. Ben kýpkýrmýzýydým" diyordu...
Normal þartlarda oniki Japon turistin yaralanmasý haberdir. Ancak isimleri yazýlmaz. Türkiye'de ekran baþýndaki seyirci Japonlarýn ismini ne yapsýn? Haberi yazan editörün kötü bir þakasýydý bu...
Saba "Ertesi gün bir de Japon elçiliðinden aradýlar kanalý. Spikeriniz vatandaþlarýmýzýn ismini hep yanlýþ okudu þikayetinde bulundular" demez mi... Ben de burada koptum iþte |
|