nceki balk :: Sonraki balk |
Yazar |
Mesaj |
ahmet usta
Kayt: 10 Hzr 2008 Mesajlar: 88
|
Tarih: Pzr ub 15, 2009 6:21 pm Mesaj konusu: |
|
|
esselamun aleykum kardeþim. yeni nesilde çok öneme sahip bir konuya deðindiniz teþekkürediyorum.bu konu ile ilgili yazýlarýný devam ettirmeni diliyorum. ALLAH a emanet olun |
|
Baa dn |
|
 |
sahina61
Kayt: 24 Oca 2007 Mesajlar: 1289
|
Tarih: Cum ub 20, 2009 1:41 pm Mesaj konusu: |
|
|
A.s devam edecek yazýlarým inþallah.Yorumunuz için ben de teþekkür ediyorum... _________________ HH |
|
Baa dn |
|
 |
sahina61
|
Tarih: Pts Mar 02, 2009 9:06 am Mesaj konusu: |
|
|
Dýþarý çýktýðýmda, güzel hava ve kuþlarýn cývýldamasý ile yazdýðým yazý en kýsa zamanda sizlerle... _________________ HH |
|
Baa dn |
|
 |
sahina61
|
Tarih: r Mar 04, 2009 4:17 pm Mesaj konusu: |
|
|
ANLAMLI BAKIÞ
Hava soðuk ile sýcak arasýnda bir þey. Rüzgarýn etkisi baþta aðaçlarda sonra benim üzerimde etkili oluyor. Sanki güneþ seni ýsýtacaðým diyor, fakat buna rüzgar ters tepki vererek engelliyordu. Kuþlarýn cývýldayýþý seni baþka bir yere götürüyor. Kafaný rahatlatýyor. Sanki daha evden çýkmadan önceki sen ile dýþarýda olduktan sonra ki sen arasýnda fark var.
Bazen öyle bi oluyor ki kendini kuþlarýn yerine koyuyorsun. Ne mutlu onlara hiç bi sýkýntýlarý yok, ne güzel yaþamlarýný sürdürüyorlar düþünüyorsun. Yaptýklarý ney ki havada uçarak yaþam sürdürmek özgürce yaþamak mý? Ah kuþlar ah.Ne güzel yaþýyorsunuz ya.
Belki iþini halletmek için belki de canýn sýkkýnlýðý için dýþarýya çýkmýþtýn. Ama rüzgarýn esintisi kuþlarýn cývýldamasý nereye götürmüþtü seni. Hala daha ortamýn etkisindesin. Yüzün farklý bir þekil alýyor. Tebessüm ediyorsun. Ey gidi günler eyy diyorsun. Ýç çekiyorsun, ve sonra sana en yakýn olayý hatýrlayarak maziye dönüyorsun.
Ýyi ki dýþarý çýkmýþým, içimde olan sýkýntýyý atmýþtým. Artýk rahatým. Dýþarý da olduðum sürece hala olayýn etkisindeyim. Bir kuþ sesi duysam ilk dýþarý çýktýðým an geliyor aklýma. Artýk kafam rahat... _________________ HH
En son sahina61 tarafndan r Mar 04, 2009 4:19 pm tarihinde deitirildi, toplam 1 kere deitirildi |
|
Baa dn |
|
 |
ahmet usta
|
Tarih: r Mar 04, 2009 7:45 pm Mesaj konusu: |
|
|
ne rahatý kardeþ düþüne düþüne kafayý yedim
hadi selamün aleykum |
|
Baa dn |
|
 |
sahina61
|
Tarih: Pts Mar 09, 2009 9:24 am Mesaj konusu: |
|
|
Doðaya bakýþ herkeste farklýdýr. Kimisi denizi görünce, kimisi yeþillilði görünce rahatlýyor. Karadenizli insana garip gelecek ama yeþilliði görmeyen kiþi þunu diyor. Yaðmur içimi daraltýyor.Ýlk duyduðumda bana ilginç geldi. Yaðmur nasýl böyle birþey yapabiliyor. Sonra düþündüðümde normal olarak görmüþtüm... _________________ HH
En son sahina61 tarafndan Pts Mar 09, 2009 9:26 am tarihinde deitirildi, toplam 1 kere deitirildi |
|
Baa dn |
|
 |
Zahide
Kayt: 09 May 2008 Mesajlar: 165 Konum: Van
|
Tarih: Pts Mar 09, 2009 9:41 pm Mesaj konusu: |
|
|
evet olabiliyor hatta sadece yaðmur deðil rüzgarlý hava bile benim içimi daraltmaya fazla fazla yetebiliyor |
|
Baa dn |
|
 |
ahmet usta
|
Tarih: Sal Mar 10, 2009 8:36 am Mesaj konusu: |
|
|
Doðru söylüyorsun kardeþ karadenizli olduðum halde
sisli havayý hiç sevmem içimi sýkar
en içimi ferehlatan ;yaðmur yaðdýktan sonra güneþin açmasýdýr o topaðýn kokusu ne güzeldir
insana topraktan yaratýldýðýný hatýrlatýr. |
|
Baa dn |
|
 |
htc gncn
Kayt: 20 ub 2008 Mesajlar: 351
|
Tarih: Sal Mar 10, 2009 7:26 pm Mesaj konusu: |
|
|
bencede holaysanýn herþeyi güzel dumaný olmasa heleki asimadoda ufffffff insanýn içi kararýyor |
|
Baa dn |
|
 |
sahina61
|
Tarih: r Mar 11, 2009 9:09 am Mesaj konusu: |
|
|
Güzel köyümün manzarasý özlenmez mi. Yeþilliði gördüðün zaman farklý duyguya kapýlýyorsun. Bu duygu kaldýðýn yer ile köyümüzü karþýlaþtýrmana neden oluyor. Hayran kalýyorsun yeþillikle iç içe olan köyümüze... _________________ HH |
|
Baa dn |
|
 |
sahina61
|
Tarih: Pts Mar 16, 2009 8:48 am Mesaj konusu: |
|
|
Bu ayýn en önemli günü kuþkusuz Çanakkale zaferi, Çanakkale ile ilgili köþeyazým Çarþamba günü sizlerle... _________________ HH |
|
Baa dn |
|
 |
sahina61
|
Tarih: Cum Mar 20, 2009 8:41 am Mesaj konusu: |
|
|
18 MART 1915
Yakarýþa geçivermiþti hepside birden
Ýçini döküyordu Hakka herkes derinden
Kuduruyordu mütegallipler kederinden
Ve emindi Mehmetçik yarin ki zaferinden
3 Kasým 1914de Ýtilaf devletlerin Çanakkaleyi almak için girmiþlerdi. Savaþý kazanabilecek kadar donaným vardý, Ýtilaf devletlerinde. Önce deniz den girmeyi planlanan itilaf devletleri daha sonra kara harekatýna baþlamýþlardý. Onlarýn o kadar silah güçleri olmasýna raðmen savaþý bizler nasýl kazanabilmiþtik. Onalar daha topraklara girmeden Çanakkale bizim dediler de sonra ne oldu da hezimete uðramýþlardý.
Büyük bi hevesle Çanakkale çevresine gelen Ýtilaf devletleri, karþýlarýnda belki silah gücü göremediler. Ama dedelerimizin iman kuvvetiyle, cephe dýþýnda ki insanlarýn dualarýyla savaþ kazanabilmiþtir. Kimisi okulundan alýnmýþ, niþanlý evli olan kiþiler Çanakkale savaþýna koþmuþtur. Savaþ devam ederken yemek öðünlerinde ki menü ise bizlerin tüylerini diken diken ettiriyor. O zaman yenileni bizler beðenmeyebiliriz. Ama savaþýn nasýl kazandýðýný bilmeliyiz. Ne yollarla, ne sýkýntýlarla kazanýldý. Bunun için Çanakkale ile ilgili bir kitap okumazýný tavsiye ediyorum.
Geçen yýl Çanakkaleye gezimiz olmuþu. Rehber eþliðinde gezerken anlatýlanlar ve gördüðümüz yerler bizi þaþýrtýyordu. O anlarý düþünen gözleri duygulanýyordu. Savaþýlan yerler, bayýrlarý gördük. Rehberimiz Anafarta yarýndan askerlerimizin aþaðýya nasýl koþtuðunu anlatýyordu. Anlatýrken bizde bakýyorduk, nasýl gidebilirmiþ diye düþünüyoruz. Onlarý o yardan aþaðýya götüren þey Ýman gücü idi. Ve burada Anzak askerlerini yenilgiye uðratmýþlardý. Sadece burasý bir bölüm. Daha neler neler var.
Ýmkanýnýz olduðu zaman mutlaka gidin, Çanakkaleye. Öðrenci olan arkadaþlara da tavsiyem toplu bir gezi olduðunda fýrsatý kaçýrmayýn. Kitaplarda anlatýlan duygulara pek yer verilemiyor, ama oralarý görünce duygu seline kapýlýyorsun... _________________ HH |
|
Baa dn |
|
 |
SAHIN
Kayt: 08 Arl 2007 Mesajlar: 7
|
Tarih: Pzr Mar 22, 2009 3:56 pm Mesaj konusu: |
|
|
Evet sahina61 Çanakkale ruhu benimsemek için oralarý görmek gerekir. Yazýnýz güzel, bizlerle paylaþtýðýnýz için teþekkür ediyorum... _________________ h.a. |
|
Baa dn |
|
 |
sahina61
|
Tarih: Cum Nis 03, 2009 5:00 pm Mesaj konusu: |
|
|
KÝTABA VERÝLEN DEÐER
Gazetede þu haberi okuyunca þaþýrmýþtým. Türkiye de 10 bin kiþiden biri kitap okuyor. Uçurum kadar fark var deðil mi. Evet, yine bu sitede sizleri kampanyaya çaðýrmýþtým. Evde belli bir süre topluca kitap okuma, kitap alma alýþkanlýðý için kýrtasiyeye giderek en çok dikkatinizi çeken kitabý alarak okumanýz. Bu kampanyaya davet etmemi kimlerin umursadýðýný bilmiyorum.
Kitap okuma kiþiyi her türlü geliþtirir. Diksiyonunu geliþtirerek, etrafýnda kileri konuþarak etkileyebilirsin. Üzgün birini konuþarak sýkýntýsýndan vazgeçirebilirsiniz. Bunun için her türlü kitabý okuyarak o konularda fikir edinmenizdir. Sohbet ortamýnda konu hakkýnda bilgi edinerek bir nebze katkýnýz olur. Karþýnýzda ki kiþi sizi umursar.
Ben sunu da anlayamýyorum. Kitaba para veremem. Neden diye soruyorsun. Param yok diyor. Ya insaf. Sigaraya günlük 5 tl veriyorsun. Veya hiç gereksiz bir þey almýyor musun. Yani kitaba para verince mi gereksiz oluyor. Hediye olarak kitap alýn baþkasýna da hediye edin. Bence en güzel hediye kitaptýr. Okursun bilgi sahibi olursun, kenarda durur istediðin zaman okuduðun bilgilerde tekrar yararlanabilirsin.
7. sýnýfa giden bir öðrenciye bir kitap veriyorum. Diyorum ki sen bu kitabý oku, sana soru soracaðým. Sonuçta sana bi hediye vereceðim diyorum. Bunu dedikten sonra çocuk diyor ki. Abi kitap vermeyin de ne veriyorsanýz verin. Þaþýrýyorum, acaba neden kitap istemiyor. Þu yorumu getiriyorum. Aile kitap almamýþ ve okumasý zayýf olduðundan kitaba karþý bu soðukluðu göstermiþti. Ben þuna inanýyorum ki kitaba sevdirilen bir kiþi, kitap hediyesini olumlu þekilde belirtir.
Baþta dediðim gibi 10 bine bir kiþi düþüyor, kitap okuma. Bunu artýrmak ve azaltmak Türk insanlarýna düþüyor. Evde kampanya yaparak günlük on beþ dakikadan haftalýk 2 saate yakýn yapýyor. Bu iki saatte 100 sayfa kitaptan 2 haftada bir kitap bitebilir. Ýþte bu SÝZLERÝN elinde
Allaha emanet olun... _________________ HH |
|
Baa dn |
|
 |
ahmet usta
|
Tarih: Pts Nis 06, 2009 7:38 am Mesaj konusu: |
|
|
söylediklerine sonsuz destek veriyor ve katýlýyorum