ishak_hoca
Kayt: 27 Au 2007 Mesajlar: 491
|
Tarih: Pzr May 10, 2009 8:22 pm Mesaj konusu: |
|
|
Kardeþine anne oldu
Bilge köyündeki katliamda yetim kalan 2 yaþýndaki Aziz Çelebi'nin dramý yürekleri daðlýyor. Katliamda anne ve babasýný kaybeden Aziz bebek, anne sütünden yoksun üç gündür aðlýyor. 9 kardeþi ile birlikte anne ve babasýz kalan minik Aziz'e 13 yaþýndaki ablasý Ýpek Çelebi bakýyor. 9 kardeþ olarak anne ve babalarýný kaybettiklerini söyleyen Ýpek Çelebi, "Küçük kardeþim Aziz'e ben bakmak zorundayým. Annemin sütüne alýþtýðý için biberon sütünü içmiyor. Üç gündür aðlýyor. Ne yapacaðýmý þaþýrdým" dedi.
Anne babanýn evlat üzerinde hakký olduðu gibi evladýn da anne baba üzerinde hakký vardýr Ancak anne baba hakký daha büyüktür Bu bakýmdan hiç bir evlat anne babasýna hakkýný helal edememe gibi bir tavýrda bulunamaz
Sahabilerden biri Peygamber Efendimiz Sallallahu Aleyhi ve Sellem'e gelerek sordu:
Ya Resulallah! Acaba Çok iyi baktýðým anamýn hakkýný ödeyebildim mi?"
Peygamber Efendimiz Sallallahu Aleyhi ve Selem:
Hayýr! Seni karnýnda taþýrken çektiði bir sancýnýn, seni doðururken duyduðu tek bir acýnýn karþýlýðýný bile ödemiþ deðilsin"(2) diye cevap verdiler
Anne ve babasýna itaat eden kimseye þu müjdeler vardýr:
"Bir kimse anne ve babasýný kendisinden razý ederek sabahlarsa, onun için Cennetten iki kapý açýlýr Akþamlarsa yine iki kapý açýlýr Eðer yalnýz annesini yahut yalnýz babasýný razý ederse o zaman bir kapý açýlýr Kim de anne ve babasýný kýzdýrarak sabaha kavuþursa onun cehennemden iki kapý açýlýr Akþamlarsa (ayný þekilde) yine iki kapý açýlýr Eðer yalnýz birini öfkelendirmiþse sadece bir kapý açýlýr Ana babasý haksýz dahi olsalar, onlarýn gönüllerini kýrmamak karþýlarýnda öf bile dememek lazýmdýr"(3)
Kim anne ve babasýna itaat ederse, iyilik ve ikramda bulunursa, kendi evladý da ona itaat eder Bu konuda bir hadiste þöyle buyurulmuþtur:
"Siz ! Anne ve babalarýnýza iyilik ediniz ki, çocuklarýnýz da size iyilik etsinler!"(4)
.......................Anne ve Babalarýmýz ýn düasýný alabilmek dileðiyle
ANNELER; HERGÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN. HÜRMETLE ELLERÝNÝZDEN ÖPERÝZ
En son ishak_hoca tarafndan Pzr May 10, 2009 9:42 pm tarihinde deitirildi, toplam 1 kere deitirildi |
|