Önceki başlık :: Sonraki başlık |
Yazar |
Mesaj |
Muhammethoca
|
Tarih: Cum Oca 11, 2008 11:21 am Mesaj konusu: |
|
|
Ãeytan hizmetçi kýlýðýna girmiþ ve yirmi sene Cüneyd-i Baðdadî Hazretleri'nin yanýna gidip gelmiþti. Bir türlü gönlüne vesvese vermeye, ona istediklerini yaptýrmaya muvaffak olamamýþtý.
Birgün:
- Ey Üstad! Yoksa siz benim kim olduðumu biliyor musunuz? dedi.
Hazreti Cüneyd:
- Sen lanetli Ãblissin. Ãlk geldiðin andan beri seni tanýyorum, buyurdu.
Ãeytan:
- Ey Sultanü'l Muhakkikin! Sizin kadar yüksek dereceye ulaþan baþka bir büyük zat tanýmýyorum. Yirmi senedir size hiçbir isteðimi yaptýrmaya muvaffak olamadým, dedi.
- Defol mel'un! Ãimdi de beni kendini beðenme hastalýðýna düþürerek mahvetmek mi istiyorsun! Yirmi senede yapamadýðýný yirmi saniyede mi yapacaksýn? Yýkýl karþýmdan! diye baðýrdý.
Ãnsanýn en zayýf damarý "Sensin!" denilerek, koltuðunun altýna girmektir. Nice cahil, günahkar, kendisini alim ve faziletli zannederek bu þekilde Ãslam'a zarar vermiþ, verdirilmiþtir. Günümüzün de en teklikeli hastalýklarýndan da birisi budur. |
|
Başa dön |
|
 |
kemalCUMAN
|
Tarih: Cum Oca 11, 2008 1:42 pm Mesaj konusu: |
|
|
Günümüzde, yaþantýmýzýn her alanýnda karþýmýza çýkacak bir örnek. Muhammet hocama teþekkürler.. |
|
Başa dön |
|
 |
sahina61
|
Tarih: Cum Oca 11, 2008 8:11 pm Mesaj konusu: |
|
|
Günün her anýnda yaþayabileceðimiz bir durum.Ãeytan rahat durmuyor, mutlaka gýdýklýyor.Onun için dikkatli davranmamýz gerekiyor... _________________ HH |
|
Başa dön |
|
 |
myefsane
|
Tarih: Cum Oca 11, 2008 9:22 pm Mesaj konusu: |
|
|
Çok güzel bir hikaye idi bunlarlar günümüzde çok karþýlaþýyoruz.... |
|
Başa dön |
|
 |
holaysali61
|
Tarih: Pts Oca 14, 2008 11:17 am Mesaj konusu: |
|
|
Allah razý olsun .güzel bir paylaþým.ellerinize saðlýk.yazýlarýnýzýn devamýný bekliyoruz. _________________ Ümitsiz Olmayýn Ümit Siz Olun
Çaresiz Olmayýn Çare Siz Olun
Altýn Ateþle, Kadýn Altýnla, Erkek Kadýnla Ãmtihan Edilir.
.
Allah"In Gülü Dikenli Yarattýðýndan Ãikayet Edeceðimize" Dikenler Arasýnda Gül Yarattýðýna Ãükredelim!!!
Ey Yolcu Doðduðun gün Yola Çýkýyorsun.
Gideceðin Yol Doðru Olsun!!!
[small][/small] |
|
Başa dön |
|
 |
|