nceki balk :: Sonraki balk |
Yazar |
Mesaj |
OsmanKaraca
Kayt: 15 May 2006 Mesajlar: 10
|
Tarih: Pts Oca 21, 2008 8:49 pm Mesaj konusu: |
|
|
Merhaba deðerli köylülerim. 21.01.2008 tarihi itibariyle nufüs sayým sonuçlarý açýklandý. buna göre; Kod: |
KÖY erkek kadýn Toplam
Yeþilalan 236 232 468
Baltacýlý 59 67 126
Toplam 295 299 594 |
Bu rakamlar bir belde olmak için yeter artar bile. Bir Belde baþka bir ifadeyle belediye olabilmek için yasal hükümlülükler,sosyal zorunluklar,alyapý mecburiyetleri ve herþeyden önemlisi de gelirler için yatýrým. Bundan daha güzeli de belediyenin avantajlarýyla köyümüze gelecek devlet desteði v.b
Bunla ilgili ilerki zamanlarda geniþ kitlelere haber verilerek çalýþmalar yapýlacak ve bunla ilgili bilgilendirme yazýlarý yazýlacaktýr. Er ya da geç bu iþ olmasý lazým diyenlere YORUMLARINIZI BEKLER,ÞÝMDÝDEN BU ÝÞ ÝÇÝN KAFA YORMALARINI TAVSÝYE EDERÝM.
En son OsmanKaraca tarafndan r Oca 23, 2008 3:51 pm tarihinde deitirildi, toplam 1 kere deitirildi |
|
Baa dn |
|
 |
ishak_hoca
Kayt: 27 Au 2007 Mesajlar: 491
|
Tarih: Sal Oca 22, 2008 12:40 am Mesaj konusu: |
|
|
ÇAÐÝMÝZIN YÖNETÝM ÞEKLÝ,
SÝYASI VE DEVLET ETKÝN YATIRIMI,
BÖLGEMÝZDE 594 KÝÞÝ YÖNETÝME SÖZ HAKKI,
HOLAYSAMIZI MAHRUM ETMEK KÝMÝN ,NE HAKKI |
|
Baa dn |
|
 |
myefsane
Kayt: 03 Arl 2006 Mesajlar: 2240
|
|
Baa dn |
|
 |
kemalCUMAN
Kayt: 26 Arl 2006 Mesajlar: 63
|
Tarih: Pr Oca 24, 2008 10:21 am Mesaj konusu: |
|
|
Deðerli hemþerilerim..
Bilindiðiniz üzere son yapýlan nufüs sayýmý sonuçlarý açýklandý. Sayýn osman beyin yukarýda bahsettiði gibi holaysanýn bilgilirini siz deðerli okurlara açýklamýþtýr. Ben burada olaya farklý bir þekilde yaklaþmak istiyorum.Size Çaykaramýzýn son sayýmdaki nufusü'nün 1500'e düþtüðünü hatýrlatmak istiyorum. Bu da bizim gelecekte ne kadar tehlikeli bir sürece gireceðimizin iþareti olduðunu siz deðerli okurlarla paylaþmak ve herkesin dikkatýný bu yöne çekmek istiyorum. Biz önce ilçemizi kurtarmak zorundayýz. Bir çok belde nufüsü'nun altýna düþen Çaykaramýzýn bu güne nasýl geldiðini iyi analiz edemezsek geleceðimizi kurtarmak çok zor olacaðýný düþünüyorum.Yýllardýr Siyasý ve kabilecik düþüncelerle küçük olsun benim olsun mantýðý ile yönetilen ilçemizin bu hale düþmesinde en büyük etken. Burada bir karþilaþtýrma yapmak istiyorum ben yaklaþýk 25 yýllýk Maçka ilçesi ve Çaykara ilçesini çok iyi bilen olarak nerelerde hata yaptýðýmýz çok açýk bir örnek teþkil ettiðine inanýyorum. Ýlçemizde hiçbir yatýrým yapýlmamýþ. Geliþmesi yönünde siyasilerimizin Projeler üretmedikleri ortada. Okullaþma yönünden maçka'da yüksek okul varken biz ne iþlerle uðraþýyorduk. Turizim konusunda hep övünürüz uzungöl için, peki ilçemiz neden bunun nasibini almamýþtýr. Neden gerekli yatýrýmlar ilçemizde yapýlmamýþ.Maçkada 5 yýldýzlý otel varken Çaykara'da konaklamak için yatacak yer yok neden.? Bakýn bir ilçenin kalkýnmasýný oluþturan bir çok etkenler var bunlarýn baþýnda belediye gelir. Sizlere soruyorum ilçemizin kalkýnmasý için belediyemiz yýllardýr ne yaptý.? günlük iþlerden baþka hiç bir þey yok.
Burada aslýnda çok söylenmesi gereken þeyler var ama ýnanýn sayfalar tutar. Benim burada bir önerim var. Çaykaramýzý kadohor mahallesinin tekelinde kurtarmak en önemli adým olacaktýr , hatta Çaykaramýzýn kurtuluþu olarak görüyorum. Küçük olsun benim olsun mantýðý artýk çürümeye yüz tutmuþ ilkel bir düþünce. Yapýlmasý gereken tek bir þey var , Yeþilalan, Baltacýlý,Eðridere,Kabataþ, Maraþlý, ve Þahinkaya köyleri çok acil bir araya gelmeli Ýlçemize en yakýn köyler olarak Çaykaraya baðlanmak için giriþimler baþlatmalýdýr. herkesin bu önerimi biraz da olsa irdelemesi gerekliliðine inanýyorum. Bir çok konuda ürettiði projeler için bizleri düþünmeye ve beyin jimnastiði yapmaya sevkeden çok deðerli kardeþim Osman Karaca'ya saygý ve sevgilerimi iletiyorum. Hep birlikte nice yýllara diyorum ..Herkese saygýlar sunuyorum......Kemal çuman
En son kemalCUMAN tarafndan Pr Oca 24, 2008 3:26 pm tarihinde deitirildi, toplam 1 kere deitirildi |
|
Baa dn |
|
 |
OsmanKaraca
|
Tarih: Pr Oca 24, 2008 12:09 pm Mesaj konusu: |
|
|
Konu baþlýðý baþta olmak üzere kullandýðým cümlelerde sadece Kemal abinin dediði gibi beyin jimnastiði için yorumlar ve ifadeler kullanýlmýþtýr.Ancak madem Kemal abi sen konuya deðindin biraz da ciddi bir þekilde bir þeylerde ben yazmak isterim.
Yazdýklarýna sonuna kadar katýlýyorum.Ama artýk çok geç. Böyle giderse Kadohorlularýn baþkanlýk koltuðu sevdasý için çok yakýz zamanda Çaykara ilçe deðil belediye olmaktanda çýkacak. Buna alet olan malesef köylülerimiz de vardýr. Bir hataya bulaþmýþ olmak o insaný o þekilde deðerlendirmeye devam edileceði anlamýna gelmez.Elbiseye leke bulaþmýþsa o leke kiþiyi kirletmez. Lakin devam etmezse...
Artýk baþbakanlýktandan yapýlan açýklamayý hatýrlatmaya gerek yok sanýrým.Özü 2000 kiþinin altýna düþen yerlerin belediyelikten düþmesi için yönetmenliklerin hazýrlanmasý.Yani Çaykara'nýn yarýnlarý REHÝNLÝ yaptýrýlmýþtýr. Kemal abi dediðin gibi acilen birleþilmeli hem yarýnlar için daha iyi olacak. Yeþilalan, Baltacýlý,Eðridere,Kabataþ, Maraþlý, ve Þahinkaya köyleri acilen bu iþe el atmalýdýr.
Çaykara sadece bir gurubun deðil tüm köyülülerindir.
Çaykara da Yatýrým olmamasý konusuna gelince herkesi http://www.caykarahaber.info/zafer/readarticle.php?article_id=23 internet adresindeki çaykara gazetesindeki bu yazýmý okumaya davet ediyor yorumlarýný da eklemelerini rica ediyorum.Herkese selam ve saygýlarýmla.
Not:Bu arada Kemal abi sadece sen deðil Ali Kemal Sevinç olsun diðer tüm bu konunun zamanýnda mücadelesini vermiþ olan abilerimizin de bildiklerini yazmalarýný temenni ediyorum.Yoksa tarih bunlarý da yazacak. |
|
Baa dn |
|
 |
ahmet tok
Kayt: 10 Eyl 2006 Mesajlar: 50
|
Tarih: Pr Oca 24, 2008 5:33 pm Mesaj konusu: |
|
|
öncelikle osman beye böðle tartýlýþýlacak bir konuyu bu platforma getirmesinden dolayý teþekürlerimi sunarým benimde az buçuk nacizade fikirlerim olcak þuanki çaykaramýýzn gidiþatýndan bende memun deðilim baþlýca sebeleri ürertim yok yatýrým yok istikrar yok deðerli iþadamlarýmýzn yatýrýmlarý yok bu þartlarda nasýl geliþebilir çaykara bence imkansýz düþünün bugün elektriðni suyunu telefonunu çaykaradan tahsisi eden dernek pazarý bile bizm nufusu solladý ben burdan belki hadddime deðildir ama çaykarlý olarak sayýn belediye baþkanýmýz abdurrahim özkana seslenmek istiyorum sayýn baþkaným siyasi kþiliðnizi bir kenar býrakýn v ebugün sizn çaykara adýna gözle gözüken bir yatýrýmýnýz oldumu kesinlikle sayýn baþkanýmýzý elþetirme amacým dedðil yarýn allah katýnda mülkiye idare amiri olarak bunun hesabýný vereceksiniz güzelim çaykara günden güne eriyor sayýýsz çaykaralý iþ adamlarýmýz var yer göster arazi ver yatrýma teþvik et bo doða harikasý çaykarayý daha fazla geriye götürmeye hiç kimsenin hakký olmadýðýný arz ederim burd özellikle kemal abiye bir notum var bilgilerinin doðrultusunda örnek projelele çaykara halkýn averebileceðin çok þeyin olduðunu düþünürm böðle bir kampaya senin baþlama vuruþuyla baþlar ve gerisi çaykara sevdalýlarýna klamýþ derim allaah emanet olun |
|
Baa dn |
|
 |
idrisvarli
Kayt: 01 ub 2007 Mesajlar: 38
|
Tarih: Cum Oca 25, 2008 11:03 am Mesaj konusu: |
|
|
arakadaslar ben konuya biraz daha farklý yanaþmak isterim suan da hükümet 2000 nufusundan aþaga olan belediyeleri kapatmak için çalýþýyo bu durumda deyil yeþilalan belediyesi çaykara belediyesi bile kalmayacak.aslýnda belediye olmak okadarda önemli deyil sanýrým bence belediye yerine daha güçlü daha geliþmiþ bi köy olmak daha iyi ama malesef biz elimizdeki imkanlarý kullanamýyoruz. |
|
Baa dn |
|
 |
myefsane
Kayt: 03 Arl 2006 Mesajlar: 2240
|
Tarih: Cum Oca 25, 2008 7:20 pm Mesaj konusu: |
|
|
Alnt: | idrisvarli yazdý:
arakadaslar ben konuya biraz daha farklý yanaþmak isterim suan da hükümet 2000 nufusundan aþaga olan belediyeleri kapatmak için çalýþýyo bu durumda deyil yeþilalan belediyesi çaykara belediyesi bile kalmayacak.aslýnda belediye olmak okadarda önemli deyil sanýrým bence belediye yerine daha güçlü daha geliþmiþ bi köy olmak daha iyi ama malesef biz elimizdeki imkanlarý kullanamýyoruz. |
evet hükümet belediyeleri kaldýrmak istiyor yeþilalanýn belediye olma fikri ilk baþlarda harika geldi. Verilebilecek hizmetler çok yüksek ancak Þuan ki þartlarda bunu saðlamak çok zor bu yazýyý okuyunca aklýam gelen þey yeþilalan ve baltacýlý derneði geldi. Belediye belki olamayýz ama köyümüze ait bir dernek kurabiliriz. Zaten adýmlarý atýldý. Belediye için yapýlaþma yerine dernek için yapýlaþalým...Nacizane fikrim budur.. |
|
Baa dn |
|
 |
alikemal
Kayt: 05 May 2006 Mesajlar: 37
|
Tarih: Pzr Oca 27, 2008 1:31 pm Mesaj konusu: |
|
|
S.a
Öncelikle sevgili kardeþim Osman ýn Adrese Dayalý Nüfus sayým sonuçlarýna göre açmýþ oldu bu konu için teþekkür etmek istiyorum.
[b] Sevgili Osman ýn öncelikle dile getirmiþ olduðu “Köyümüzün belediye olmasý için yeterli nüfusa sahiptir” Bu konu üzerindeki düþüncelerimi 1999 yýlýnda ki nüfus sayýmýndan önce köyümüzün ileri gelenlerine fikrimi söylemiþtim. Ortaya attýðým öneri þuydu Yeþilalan-Baltacýlý ve kabul etmesi koþulu ile Kayran köyünün de alýnarak yeni bir belediye teþkil edilmesi ni gündeme getirdim. Bana göre eften püften marazlar neticesinde kabul görmedi. 1999 yýlýnda belediye olmak için gerekli nüfus ise 2.000 (ikibin) idi. Taþkýran belediyesi o tarihte kurulmuþtu.
Bu gün ise Belediye olma þartý 03.07.2005 tarihinde yeniden çýkarýlan 5393 sayýlý Belediye kanununun 4. Maddesine göre: Nüfusu 5.000 ve üzerinde olan yerleþim birimlerinde belediye kurulabilir denilmektedir. (Yinede araþtýrmakta fayda var. Benim bildiðim bu) Dolayýsýyla þu anda belediye olma þansý görülmüyor. Eskiden beri benim savunduðum ve her ortamda dile getirdiðim Köyümüzün belediye olmasý köy ve köylülerimiz açýþýndan bir þanstýr. Ne gibi yararlarý olduðunu tahmin edebiliriz.
Gelelim Kemal Çuman beyin Çaykara ile alakalý açmýþ olduðu meseleye: Kemal aðabeyin dediklerine katýlýyorum. Her platformda programlarýmda küçük olsun benim olsun mantýðýný dile getirerek derhal terk edilmesi gerektiðini söyleyerek Ýlçenin büyümesi için acil eylem planlarý oluþturularak uygulanmalýdýr demiþtim. Dolayýsýyla bu günkü nüfus sayýmý benim için sürpriz deðildir. Bir vesile ile bende acizane olarak kýsada olsa fikrimi beyan etmek istiyorum.
Çaykara mýz 1948 yýlýnda ilçe oldu. O günden bu güne kadar yaklaþýk 60 yýl geçti. Geliþme anlamýnda önemli hamleleri gerçekleþtiremeyip kýsýr döngü içerisinde kalýnarak bu günkü Çaykara nýn durumu ortaya çýktý. Çaykara nýn geliþememesi veyahut ta geliþtirilememesi her zaman kafamý kurcalamýþ ne yapýlabilir babýndan hem kendim hem de çalýþma arkadaþlarýmla fikir jimnastiði yapýp sorunun ana kaynaðýnýn ne olduðu tespitini yapmaya çalýþmýþýzdýr.
Görüþ ve düþüncelerimizi gerekli mercilere de ifade ederek bazý þeylerin yapýlmasýný istedik ancak zaman içerisinde býrakalým bunlarýn yapýlmasýný Ýlçemizin küçülmesi için sanki gayret sarf edilmiþtir.
[b]Adem Ocak arkadaþýmýz var hemen hemen köylülerimizin pek çoðu tanýr. Þu an rahatsýzlýk geçirip felç olduðu için köyde oturur. Onun bir lafý vardýr. Derki “ben 1980 li yýllarda gurbetten geldiðim zaman Çaykara nýn giriþinde Welcometo Çaykara nüfus 1100. Çarþýya gelirdim bir uzun sokak iki tane tanýdýk sima görürdüm Yeþilalanlý esnaflardan. Bu hep böyle devam etti.” O günkü durumla bu gun arasýnda ne fark var. Çok fazla geriye gitmeye gerek yok. 10 yýl öncesine bakarak deðerlendirmemizi de yapabiliriz. Çaykara’nýn dinamiði olacak geliþmesini saðlayacak az da olsa dýþa göçü durduracak her hangi bir çalýþma yapýlmamýþtýr.
] Belediye baþkanlýðýna talip olup halk tarafýndan yerel idarenin baþýna getirilen baþkanlar günü birlik, akraba, arkadaþ, menfaat iliþkileri içerisine girmiþ mikro milliyetçilik anlayýþýyla tipik bir aþiret idaresi sergilemiþlerdir. Bakýnýz çok basit bir örnekleme yapmak istiyorum. Rahmetli 5. cumhurbaþkanýmýz Cevdet Sunay anýsýna 35-40 yýl önce ilçemize bir hastane yapýlmasý için belediye den yer tahsisi istenmiþ o günkü yerel idare bu tahsisi yapmamaýþ hastane ret edilmiþ ve bu hastane Ataköy Beldesinde açýlmýþ olup halen Ruh ve Sinir Hastalýklarý Hastanesi olarak çalýþmaktadýr. Peki Ýlçemize hastane ne zaman geldi 2007 nasýl geldi o mevzu ayrý. Önemli olan yerel idarenin tutumu.
1995 Yýlýnda KTÜ senatosu tarafýndan onaylanan ve Ýlçemize verilen Yüksek Okulun o gün ki siyasilerimiz tarafýndan kabul edilmemiþtir. Bu mesele bizzat o dönem KTÜ Rektörü olan ve sonradan milletvekili seçilen sayýn Aydýn Dumanoðlu na Çaykara Gazetesi vasýtasýyla sorulmuþ alýnan cevap bizleri þok etmiþtir. “Yüksek Okulu senatodan çýkarttýk. Yerel bir idareci ve Çaykaralý bir bürokrat tarafýndan engellenmiþtir.” Buyurun cenaze namazýna. Yorum sizin. (Onlara göre neden engellendiðini hemen hemen Çaykara da yaþayanlar bilir)
Çaykara Gazetesinde 2002-2005 tarihleri arasýnda her zaman gündeme getirerek gerek haber ve gerekse köþe yazýsý yazarak ilçemizin geliþmesi için kamuoyu oluþturmaya çalýþtýk. Çaykarafm de haftada bir yapmýþ olduðum programýmda bu konularý uzun uzun anlatarak konuþmacý alarak dile getirdim. Bazý þeylerin deðiþmesi gerektiði, ilçemizin geliþme noktasýnda yeni bir atýlýma ihtiyaç olduðunu ifade ederek canlý telefon baðlantýlarýyla da deðerli dinleyicilerin görüþlerini canlý canlý radyodan aktardým. Ýlçemizin geliþmesinin mücadelesini bizler burada veriyoruz ve vermeye de devam edeceðiz. Ancak önümüzde bir süreç var.
] Sayýn Baþbakan nüfusu 2000 den aþaðý olan Belediyelerin kapatýlmasý talimatýný verdi. Bu süreç ilçemizi nasýl etkileyecek. 5393 sayýlý kanunun 11 maddesine göre “Nüfusu 2 binin altýna düþen belediyeler, Danýþtay'ýn görüþü alýnarak, Ýçiþleri Bakanlýðý'nýn önerisi üzerine müþterek kararname ile köye dönüþtürülür" hükmünü içeriyor. Gayet açýk birazda siyasilere býrakýlmýþ bir durum.
Bu anlamda Sayýn Belediye baþkanýmýzýn bir haber portalýndaki açýklamasýný sizlere aktarýyorum. “Çaykara ilçesinin Belediye Baþkaný Abdurrahim Özkan, nüfusu 2 binin altýnda kalan belediyelerin kapatýlmasý yönündeki kanunun ilçeleri kapsamadýðýný ve bu nedenle Çaykara açýsýndan bir sorun bulunmadýðýný dile getirdi. Çaykara'nýn nüfusunun kýþ aylarýnda az, ancak yaz aylarýnda 15 bin civarýnda olduðunu anlatan Özkan, þöyle konuþtu: "Bu sonuçlar doðrudur. Ancak Çaykara'nýn nüfusu kýþ aylarýnda sürekli azdýr. Çünkü evleri burada olan insanlar çoðunlukla iþ sebebiyle dýþarýya giderler. Ama Mart'tan itibaren insanlar Çaykara'ya gelmeye baþlar ve yazýn ilçe nüfusu 15 bini bulur. Çaykara, Trabzon'un en çok göç veren ilçelerinden birisidir. Biz 500 yýldýr göç veriyoruz. Ýnsanlarýmýz ekonomik sebeplerle Trabzon merkeze ve Ýstanbul, Ankara, Ýzmir, Bursa gibi büyük þehirlere göç ediyor. Bu sayým da kýþýn yapýldýðý için sonuç bu þekilde çýkmýþtýr."
] Sayýn baþkanýmýz burada ilçemizin mücavir alanlarýný geniþleteceðiz merkeze yakýn olan diðer köylerimizi de mahalle yaparak Ýlçemizin önünü açma noktasýnda ne gerekiyorsa yapacaðýz. Demesini beklerdim.
Yazacak çok þey var. Þimdilik bu kadarla iktifa ediyorum. Katýlýmcýlarýn yazmasýný görüþlerini belirtmelerini hasseden istiyorum. Çok orijinal fikirler çýkabileceðine inanýyorum. Söylemle Çaykara aþýklýsý memleket sevdalýsý görünmeyelim diyorum. En azýndan kemal beyin dediði gibi fikir jimnastiði yapalým.
Saygýlarýmla. Baki selamlar.
En son alikemal tarafndan Pzr Oca 27, 2008 1:35 pm tarihinde deitirildi, toplam 1 kere deitirildi |
|
Baa dn |
|
 |
OsmanKaraca
|
Tarih: Pzr Oca 27, 2008 10:08 pm Mesaj konusu: |
|
|
Merhaba Deðerli büyüklerim,sevgili hemþehrilerim. Gerçekten Çaykaramýzýn yakýn zamanda geleceði ile alakalý çok önemli ve hassas olan bu konuda duyarsýz kalmamayý gerekli takiplerin en iyi þekilde yapýlmasýný arzu ederek Abilerimizin fikirleri altýnda bir kaç bir cümlede ben yazmak isterim.
Bugün bir anket yapsak, Çaykaralý olupta memleketin herbir köþesinde görev ve iþ hayatýný sürdüren büyüklerimizin özellikle iþadamlarýmýzýn sayýsý 2000 i rahat geçmektedir. Burda asýl önemli olan nacizane kanaatimce baþta Belediye baþkanlýðý ve diðer kamu yetkililerinin ve Çaykaralý kanaat önderlerinin düþünceleridir. Þahsen Çaykaranýn ilçe olmasýndan dolayý bu durumdan sýyrýlacaðýný düþünüyorum ama önemli olan asýl bu deðil. Neden Çaykaramýz yýllardan beri dýþarý nüfus vermekte?Neden Çaykarada hala ciddi bir anlamda yatýrým yapýlmamakta? Ýlçemizde Neden Meslek Yüksek Okulu hala yok? Neden hep ayný mahalleden Belediye Baþkanlarý Çýkmakta? Neden bu baþkanlar Çaykarada sadece Emekli bir hayat sürdürme telaþý içerisinde veya yarýn Ýstanbula gittiklerinde sadece Çaykara Belediye Baþkaný idim sýfatýný kullanarak kendine ve çevresine iþ almakta? Neden Bir cep telefonuna 2 gömleðe oylar bunlara karþý satýldý? Neden Çaykara esnafý ses çýkaramýyo?
Bunlarýn cevabý herþeyi çözecekmi elbette hayýr... O halde peki neden soruyom bu sorularý? Bugün için deðil yarýn gelecek kiþi veya ilçe belediye encümenlerinin bu konuda daha duyarlý olmalarý, toplumun ve oy verenlerin daha etnik deðerlere bakarak yarýnlar için iyi karar vermeleri ve iþ takiplerini iyi yapmalarý açýsýndan bu cevaplar alýnýrsa herhalde þu yukarýda belirtilen istek ve temenniler yazýlmaz baþka konular belki görüþülür.
Ýnþallah bu konuda da en yakýn zamanda Çaykara Belediye baþkanlýðý ve ona yön veren encümenlerin ciddi bir çalýþma içerisine girmeleri temennisiyle halkýmýzýn bu konularda daha duyarlý olmalarýný temenni eder herkese saygýlarýmý sunarým.
Ununtmamak gerekir ki þu anda Çaykara sevdalýsý binlerce insan var ve bunlarýn beklentileri az çok belli. Bu konuda insanýmýzýn duyarlýlýðý da ortada.Gerekirse ortak hareketle ciddi bir baský ilgili mercilere iletilebilecektir.
Yakýnda da yazarlar köþesinden bu konuda bir yazýmda görüþmek buluþmak ümidiyle herkese hayýrlý günler temmeni ediyorum... |
|
Baa dn |
|
 |
|