nceki balk :: Sonraki balk  
Yazar Mesaj
Muhammethoca

Kayt: 02 Ksm 2006

MesajTarih: Pr Mar 13, 2008 9:37 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

MEVLÝD KANDÝLÝ VE ÇANAKKALE ZAFERÝ

Muhterem Müslümanlar,
Ýnsanlýðýn kurtuluþu için gönderilen son Peygamber, Hz. Muhammed (s.a.s.) 571 yýlýnda Hicrî aylardan Rebiü'l-evvel ayýnýn 12. gecesi doðmuþtur. Bu mübarek geceye "Mevlid Kandili" denir. Yüce Yaratýcýnýn insanlýða gönderdiði rahmet elçisine duyulan derin sevgiyi gönüllerden sözlere ve toplumsal bilince aktarmak amacýyla, asýrlardýr Müslümanlar O’nun dünyaya geliþini kutlamaktadýr. Ýþte önümüzdeki Çarþambayý Perþembeye baðlayan gece Mevlid Kandilidir.
Mevlid Kandili bütün güzelliklerin odaklandýðý bir þahsiyet olan Hz. Peygamberin doðumunu kutladýðýmýz, onun bireysel ve toplumsal hayatýmýzý aydýnlatan insanlýk ve merhametini, insaf ve adaletini, sabýr ve metanetini, kerem ve cömertliðini, kýsaca insanlýða sunduðu deðerleri anlayýp hayatýmýzý onun yüce ahlâkýyla güzelleþtireceðimiz bir tazelenme mevsimidir. Vahþet için, cehalet için, insanlýk dýþý davranýþlar için, kýz çocuklarýný diri diri topraða gömen inanýþlar ve vahþi gelenekler için, haklarýndan ve haysiyetlerinden uzaklaþtýrýlan kadýnlar için, hak ve adalet için bu gece bir dönüm noktasýdýr.
Deðerli Müslümanlar,
Yüce Allah’ýn Ahzâb Sûresi 21. ayetinde Hz. Peygamberimizde bizler için güzel örnekler olduðunu haber vermektedir. Cesaret, merhamet, cömertlik, ahde vefa, dürüstlük, sevgi ve hoþgörü, güzel geçimli olma vasýflar onda hayat bulmuþtu. Baðýþlayýcý idi. Kendisine ve arkadaþlarýna yapýlan her türlü eziyete raðmen, Mekke’yi fethettiðinde kimseye dokunmadý. En sýkýntýlý anlarýnda bile kimseye beddua etmedi. Bunu isteyenlere, “lanetçi olarak deðil, rahmet için gönderildim” diye cevap verirdi. Kendisine karþý saldýrýlarda bulunmuþ olanlar için, “Allah’ým kavmimi baðýþla, onlar ne yaptýklarýný bilmiyorlar” diye dua ederdi.
Bizler, onun ahlakýný örnek edindiðimiz ölçüde Rabbimizin sevgisine mazhar oluruz. Zira Yüce Allah þöyle buyurmaktadýr: “Resulüm de ki: Eðer Allah’ý gerçekten seviyorsanýz bana uyunuz ki Allah da sizi sevsin ve günahlarýnýzý affetsin.”
Bu noktadan hareketle, onun sünnetinin bütün yönleriyle örnek alýnmasý tanýnmasý, insanlýðýn huzur ve mutluluðu için yaptýðý çaðrýnýn güncelleþtirilerek hayatýmýza yansýtýlmasý, güzel ahlâkýnýn davranýþlarýmýzýn rehberi yapýlmasý ile mümkündür.
Aziz Kardeþlerim,
Önümüzdeki hafta idrak edeceðimiz önemli günlerden birisi de Çanakkale Zaferi ve Þehitleri anma günüdür. Müslüman varlýðýný yeryüzünden ebediyen silmeyi amaç edinen zihniyet, Çanakkale boðazýndan geçerek Ýstanbul’u ele geçirmek istiyordu. Bunun için ülkemizi parçalamak, milletimizi esir etmek isteyen devletler 1914 yýlýnda Osmanlý devletine savaþ ilan etti. Çanakkale Zaferi ve diðer milli günlerimizin, tarih sayfalarýndaki deðeri kadar, hayatýmýza anlam katan yönleri de vardýr. Esareti hiçbir zaman kabul etmemiþ bir millet olarak, zaferlerimiz birlik ve bütünlüðümüzü kuvvetlendiren günlerimizdir. Bu vesileyle, 18 Mart 1915’te imanlý ruhlarýn muazzam mücadelesini hatýramýzdan ve gönüllerimizden asla çýkarmayacaðýz. Bununla beraber ülkemizde ve tüm dünyada, huzur ve sükûneti hâkim kýlmak için, hoþgörü ve barýþ içerisinde yaþamanýn bilinci içerisinde olmalýyýz.
Muhterem Cemaatim,
Mevlit Kandili vesilesiyle, Çanakkale Zaferi'nin 93. yýlýnda baþta Çanakkale gazilerini ve þehit düþen ana kuzularý olmak üzere, güzel vatanýmýzý bizlere canlarý ve kanlarý pahasýna miras býrakan ecdadýmýzý rahmet ve minnetle anýyoruz. Mevlit Kandilinizi tebrik ediyor, insanlýða barýþ ve huzur getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Hutbemizi þu iki hadis meali ile bitirmek istiyorum:
“Sizden hiçbiriniz, beni anne-babasýndan, çocuklarýndan ve bütün insanlardan ve her þeyden daha çok sevmedikçe iman etmiþ olmaz.“ "Cennete giren hiçbir kimse, yeryüzündeki bütün þeyler kendisinin olsa bile dünyaya geri dönmek istemez. Sadece þehit, gördüðü itibar ve ikram sebebiyle tekrar dünyaya dönmeyi ve defalarca þehit olmayý ister"
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder AIM Adresi MSN Messenger
Muhammethoca

MesajTarih: Cum Mar 14, 2008 8:16 am    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

Kâinatýn efendisi Muhammed Mustafa (S.A.V.):“Kim benim sünnetimden (yaþam tarzýmdan) yüz çevirirse benden deðildir.” “Bir müminin hevasý (nefsinin isteði ) benim size getirdiðim (din)e uymadýkça o kiþi imanýný kemâle erdiremez (olgunlaþtýramaz.)”

“Dinin elden çýkýþý sünnetin terkiyle baþlar. Halat nasýl ki lif lif kopar parçalanýrsa, din de sünnetin birer birer terkiyle ortadan kalkar.”

En son Muhammethoca tarafndan Cum Mar 14, 2008 8:17 am tarihinde deitirildi, toplam 1 kere deitirildi
Baa dn
holaysali61

Kayt: 26 Ksm 2007

MesajTarih: Cum Mar 14, 2008 9:14 am    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

GÜZEL YAZILARINIZI SÜREKLÝ TAKÝP EDÝYORUZ.DEVAMAMINIDA DÝLÝYORUM .ELLÝNÝZE SAÐLIK HAYIRLI GÜNLER.

PEYGAMBERÝMÝZE
“Ey Sevgili! En Sevgili!
Aþkýmýn tahtýna oturan, naz makamýnýn efendisi... Dünya insanýnýn Sana muhtaç anlarý, nisan sabahlarýydý. Senin olmadýðýn iklimlerin yaðmurlarý bulanýktý. Ötelerden bir rahmet düþmüyor, gönül yamaçlarý baharý bilmiyordu. Kâinata teþrifinle gönüller, cennet yamaçlarýnýn rengini aldý ve hayat çeþmesinin ufuklarý damla damla görünmeye baþladý.
Ne büyük þerefti Seni bilmek... Seni bize bildiren Rabb’e þükürler olsun...
Adýný, konuþmaya baþladýðýmýz zaman öðrendik. Ýlk ezberlediðimiz, belki Senin ismindi... Gönül heybemde gözyaþlarým, yürek tezgâhýmda iþlenen sancýlarým ve Senden dilendiðim þefaatin var dilimde. Ýçim, en derin yerinde sýzlýyor. Öyle bir sýzý ki sese versem, kim bilir deli divane derler. Varsýn kimse duymasýn hýçkýrýþýmý... B
u hicranýmý Sana ulaþtýrmak istiyorum ben...

Ey kendisine yollanan selamlarý iþiten vefalý dost! Sana ümmet olmak için Seni sevmek yeterse eðer, iþte ben seviyorum. Elbette seviyorum. Mutlaka seveceðim. Nasýl sevmem? Kalbimin bütün zincirleriyle nasýl baðlanmam sana? Kimler Seni ölesiye sevmedi ki Ya Resulallah? Hz. Bilâl’e kýzgýn kumlar üzerine dayanma gücü veren, Sana olan baðlýlýðý ve sevgisi deðil miydi? Hz. Ebubekir’e, “Anam babam Sana feda olsun Ya Resulallah!” dedirten bu sevgi deðil miydi?.. Kendisini býraktýðýný düþünüp Hz. Musab, Sana olan sevgisi yüzünden Cenab–ý Hakk tarafýndan þehadet mertebesiyle ödüllendirilmemiþ miydi?
Nasýl sevmem?
Elbette seviyorum ve seveceðim. Bir ömür boyu.

Altýn Ateþle, Kadýn Altýnla, Erkek Kadýnla Ýmtihan Edilir.
.
Allah"In Gülü Dikenli Yarattýðýndan Þikayet Edeceðimize" Dikenler Arasýnda Gül Yarattýðýna Þükredelim!!!

Ey Yolcu Doðduðun gün Yola Çýkýyorsun.
Gideceðin Yol Doðru Olsun!!!

[small]
Alnt:
[center]Forum kurallarýný 1. Maddeye dikkat ediniz.[/center]
[/small]
Baa dn
Kullancnn profilini grntle zel mesaj gnder E-posta gnder
Muhammethoca

MesajTarih: Pzr Mar 16, 2008 9:33 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

Sizden hiçbiriniz, beni anne-babasýndan, çocuklarýndan ve bütün insanlardan ve her þeyden daha çok sevmedikçe iman etmiþ olmaz.
Baa dn
MuR@T_ToSuN

Kayt: 03 Hzr 2006

MesajTarih: Pts Mar 17, 2008 3:11 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

bir yolcuya

Dur yolcu! Bilmeden gelip bastýðýn
Bu toprak, bir devrin battýðý yerdir.
Eðil de kulak ver, bu sessiz yýðýn
Bir vatan kalbinin attýðý yerdir.

Bu ýssýz, gölgesiz yolun sonunda
Gördüðün bu tümsek, Anadolu'nda
Ýstiklal uðrunda, namus yolunda
Can veren Mehmet'in yattýðý yerdir.

Bu tümsek, koparken büyük zelzele,
Son vatan parçasý geçerken ele,
Mehmed'in düþmaný boðduðu sele
Mübarek kanýnýn akýttýðý yerdir.

Düþün ki, haþr olan kan, kemik eti
Yaptýðý bu tümsek, amansýz çetin
Bir harbin sonunda bütün milletin
Hürriyet zevkini tattýðý yerdir.

Necmettin Halil ONAN

MesajTarih: Pts Mar 17, 2008 3:14 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

Vurulmuþ tertemiz alnýndan, uzanmýþ yatýyor,
Bir hilâl uðruna, yâ Rab, ne güneþler batýyor!
Ey, bu topraklar için topraða düþmüþ, asker!
Gökten ecdâd inerek öpse o pâk alný deðer.
Ne büyüksün ki kanýn kurtarýyor Tevhidi
Bedrin arslanlarý ancak, bu kadar þanlý idi.
Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsýn?
Gömelim gel seni tarihe desem, sýðmazsýn.

En son MuR@T_ToSuN tarafndan Pts Mar 17, 2008 3:15 pm tarihinde deitirildi, toplam 1 kere deitirildi
Baa dn
MuR@T_ToSuN

MesajTarih: Pts Mar 17, 2008 3:19 pm    Mesaj konusu: Alntyla Cevap Gnder

Mevlid Kandili

Bu gece (Resûlum!) Biz seni ancak alemlere rahmet olarak gönderdik. (Enbiya Sûresi: 107) ayet-i kerimesinde de belirtildiði üzere alemlere rahmet olarak gönderilen Resûl-i Ekrem Efendimiz’in doðduðu gecenin yýldönümüdür.

Bu gece Kadir Gecesi'nden sonra en kýymetli gecedir.

Bu gece Peygamber efendimizin doðduðu sýrada görülen hâlleri, mucizeleri okumak, dinlemek, öðrenmek çok sevaptýr. Peygamber efendimiz kendileri de anlatýrdý.

Sevgili Peygamberimiz doðmadan önce, bütün dünya mânevî yönden müthiþ bir zulmet ve karanlýk içindeydi. Ýnsanlar azgýnlaþmýþ, hak din unutulmuþ, her tarafý vahþet ve zulüm kaplamýþtý.

Dünyanýn her tarafýnda olduðu gibi, Mekke'de de zulüm son haddine varmýþ, ahlâksýzlýk iftihar vesîlesi hâline gelmiþti.

Kadýn basit bir mal gibi alýnýp satýlýyor, en aþaðý yaratýklardan birisi olarak görülüyordu. Kadýnýn, kýz çocuðu dünyaya getirmesi, büyük felâket ve yüz karasý olarak görülüyordu.

Ýþte bütün dünyanýn hâli böyleyken Allahü teâlâ herþeyi Onun þerefine yarattýðý, insanlara ebedî saâdeti gösterecek, güzel ahlaký ile eþsiz merhamet sahibi peygamberimiz Hazreti Muhammed Aleyhisselâm dünyaya geldi.

Tüm Ýslam Âleminin Mevlit Kandilini Kutlar
Hayýrlara vesile olmasýný niyaz ederim.

Yeni balk gnder   Bala cevap gnder    Yeþilalan & Baltacýlý Köyleri Forum Forum Ana Sayfa -> Dini Konular Tm zamanlar GMT
1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Gei Yap:  
Bu forumda yeni balklar aamazsnz
Bu forumdaki balklara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz deitiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarnz silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsnz