| nceki balk :: Sonraki balk |
| Yazar |
Mesaj |
sahina61
Kayt: 24 Oca 2007 Mesajlar: 1289
|
Tarih: Pr May 08, 2008 8:16 am Mesaj konusu: |
|
|
Elleri bir aðaca arkadan baðlanan hamile bir kadýnýn baþýna dikilmiþ olan iki Ermeni yazý tura atýyordu. Bu kanlý kumarý yaklaþýk 100 yýl önce Anadolu topraðýnda Kars'ta Aðrý'da Van'da Erzurum'da da atalarý oynamýþtý.Onlardan duymuþlardý.
Karný burnunda zavallý bir Azeri kadýnýn doðumu oldukça yakýn görünüyordu. Çaresiz kadýn bir hazan yapraðý gibi titriyordu. Elbiseleri yýrtýk, ayaklarý çýplaktý...Ermenilerin uzun boylu olaný elindeki AK-47 model Rus yapýmý otomatik tüfeðinin namlusuna monte edilen seyyar kasaturayý çýkartýrken, diðeri elindeki demir parayý havaya attý
Akçik, manç?..
(Kýzmý, oðlan mý?)
Akçik...
(Kýz)
Bu cevap üzerine 'oðlan' diyerek bahse giren Ermeni, elindeki kasatura ile hamile kadýnýn karnýný bir hamlede yarýp çocuðu çýkarttý.Kan b! ürülügözleri bebeðin kasýklarýna kilitlendi.
Tun þahetsar,ýnger...
(Sen kazandýn, yoldaþ)
Yes þahetsapayts ays bubriký inç bes bidigiþdana...
(Ben kazandým ama bu bebek nasýl beslenecek?)
Mayrigý bedge giþdatsine.
(Annesi besleyecek elbette)
Bunun üzerine daha kýsa boylu olan Ermeni, bir hamlede kasaturaya geçirdiði bebeði annesinin göðsüne yapýþtýrdý:
Mayrig yerahayin zizdur.
(Çocuða meme ver)
Ayný dakikalarda Hocalý'nýn baþka bir semtinde tek kale futbol maçý hazýrlýðý vardý. Ýki kesik Azeri kadýn baþýný kale direði yapmýþlar, top arayýþýna girmiþlerdi.Baþý týraþlý bir çocuk bulup getirdiklerinde ise Ermeni çeteci sevinçle baðýrdý:
Asixn ma/,çimi yev býzdýge, aveg gýndýrnadabidi. Gýdýresek...
(Bu hem saçsýz hem de küçük, iyi yuvarlanýr. Kopartýn...)
Ayný anda çocuðun gövdesi bir tarafa,baþý da orta yere düþmüþtü...
Ermeniler zafer naralarý! atarak, kanlý postallarý ile kesik çocuk baþýna vurarak kanlý bir kaleye gol atmaya çalýþýyordu.
Bu iki olay Hocalý'da bundan çok deðil yalnýzca 14 yýl önce yaþandý. Her iki olay da ermeni çetecilerin katliamlarýna bizzat þahit olan görgü tanýklarýnýn anlatýmlarýdýr.
_________________ HH |
|
| Baa dn |
|
 |
sahina61
|
Tarih: Pzr May 11, 2008 8:30 am Mesaj konusu: |
|
|
1940 yýllarýnda, sahnelerde dansçýlýk yapan bir kadýnýn þimdi feryat dolusu bir yaþamý var.
Zamanýnda en güzel sahne sanatçýsý olan bu kadýn, þimdi yapayalnýz kedisiyle yaþamakta.Ýþini yaparken ailesinin sözünü dinlemeyen kadýn þimdi ise çok piþman.Keþke ailemin sözünü dinleseydim, diyor.Ama o zamanda gençliðin verdiði güzellik,etraftaki ilgi beni daha baþka yollara sürüklüyordu.Bu neden evlenemedim, çocuklarým olmadý.Benim güzelliðime bakan erkekler, benimle evlilik istemiyorlardý.
Keþke çok güzel kýz olmasaydým da bunlar baþýma gelmeseydi, diyor.Konfüçyüsün þu sözünü söylüyor, güzel kadýn kýrk günde doyulur,güzel ahlaklý ise kýrk yýlda doyulmaz.Bu kadýn gençlere þu sözü var;
Sevdikleri ve kendi özelliklerini uygun bulduklarý bir namus ehli ile mutlu olmayý tercih etsinler.Dýþ görünüþü esas almasýnlar.Bu dýþ görünüþ, yaðmurla akýp giden boya gibidir.Bir müddet sonra yok olup gidiyor.Ýnsan içine düþtüðü itibarsýzlýkla baþ baþa kalýyor...
_________________ HH |
|
| Baa dn |
|
 |
sahina61
|
Tarih: Cmt Ekm 04, 2008 3:17 pm Mesaj konusu: |
|
|
Hayat bir bisiklete binmek gibidir. Pedali çevirmeye devam ettiginiz sürece düsmezsiniz... _________________ HH |
|
| Baa dn |
|
 |
|